Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!
 BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara
 

Inchizitia

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1016 replies to this topic

#991
altul2

altul2

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,738
  • Înscris: 22.09.2013

View PostCaptcha, on 30 septembrie 2014 - 19:40, said:

Ma iertati, dar inca n-am inteles care e rostul acestui subiect, in afara de aruncarea cu noroi in Biserica.

Am rasfoit subiecte pe arie si tu esti omniprezent cam pe toate. Ce rau ti-au facut catolicii?
Gasesc surprinzator cum tu, ca ateu intr-o tara ortodoxa, ai o obsesie pentru Inchizitie. Ai avut stramosi care au trecut prin tribunalul inchizitorial?
Sper ca nu ne acuzi pe noi catolicii din sec.XXI de actiunile inchizitorilor ?!
Inchizitia se justifica e adevarat, dar nu pot sa nu remarc ca vorbesti destul de intepat ca si catolic intr-o tara ortodoxa. Posted Image

Adica desigur erezia trebuia infierata intr-o tara crestina dupa metodele pe care le stabilea legiuitorul.

Dar un catolic intre ortodocsi ce ar fi fost in acele timpuri?

#992
Stokkolm

Stokkolm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,369
  • Înscris: 05.04.2008

View Postcirus6, on 30 septembrie 2014 - 23:11, said:

cred ca glumesti, eventual lipsa ei. poi yhwh e dictator si pune interdictii din clipa in care l-a facut pe adam. cind bagi 6000 de legi, cu sa nu faci aia, sa nu faci ailalta, sa faci asa si asa.....despre ce libertate vorbim?
Cirus, iar nu citesti cu atentie?Posted Image

View PostStokkolm, on 30 septembrie 2014 - 21:42, said:

Trag nadejde sa nu faci referire la VT si la interdictiile "recomandate" evreilor.
iti atrag atentia ca Dumnezeu, inainte de a enunta o "interdictie", face un pact cu omul.
la fel a procedat la origini, la fel a procedat si cu evreii.
Toate poruncile si interdictiile care rezulta din VT sunt ulterioare unui pact, reinnoit mereu de-a lungul timpului, pe care Yahweh l-a facut cu patriarhii evreilor.
Adica s-au inteles ma Ciruse. Au batut palma.
  • Voi încheia cu ei un legământ de pace, care va fi un legământ veşnic cu ei; îi voi sădi şi-i voi înmulţi, şi voi pune Locaşul Meu cel Sfânt în mijlocul lor pentru totdeauna.  
  • Locuinţa Mea va fi între ei; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.  
  • Şi neamurile vor şti că Eu sunt Domnul care sfinţeşte pe Israel, când Locaşul Meu cel Sfânt va fi pentru totdeauna în mijlocul lor.”  
Asta-i din ezechiel 37. Daca citeste Think pe aici, roag-o sa-ti caute legamantul cu Avraam, ca eu nu prea mai am vreme.

ps. Te informez ca in vremea in care Yahwe a bagat 6000 de porunci, evreii nu erau singurii oameni care existau pe pamantul asta.
Arata si tu poruncile pe care yahwe le-a bagat alorlalti, din vremea aia.
Egiptenilor, carlanilor, mozambicanilor, americanilor, martienilor....Posted Image

View Postlucifer76, on 01 octombrie 2014 - 04:33, said:

Eeee, dar popii sunt mai jmecheri, iti vand si "indulgente", hartii ce te absolva de orice pacat. Uite ca ei pot face orice. Si cand unii se revolta impotriva acestor marsavii, buum, sunt eretici si trebuie trimisa inchizitia dupa ei.

Se putea sa scape crestinismul de birocratie? Nu trebuia ca si gura popilor sa manance o paine? Si cum sa isi justifice existenta daca nu printr-o organizare rigida ce vegheaza turma cu biciul? Nu era suficienta excomunicarea, trebuia facut un mic show, cu torturi, cu ruguri, etc. Ca sa vada turma cine ii apara de eretici.
Daca crestinismul e adevarat, ia uite ce-i asteapta.
  • Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.  
  • Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?”  
  • Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”  
...pe ei si pe cei care le gasesc justificari.
Si numai daca Hristos e un mincinos nu se va intampla asa.

Edited by Stokkolm, 01 October 2014 - 09:44.


#993
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View Postlucifer76, on 01 octombrie 2014 - 04:33, said:

Si tu te faci ca nu intelegi ce nu iti convine, ca scopul scuza mijloacele.


Exact, si de nefaramitare au avut parte. Papa ala a legimizat cu o singura trasatura de condei lupta dintre crestini. Englezi vs francezi, catolici vs protestanti, etc. Cui sa ii mai pese de poruncile biblice?


Dar de unde, motivul a fost foamea de putere si de bani.


Oricine vs oricine, parale sa iasa. Lipseau paralele? Ia sa o mai punem de un razboi, chipurile religios, de un masacru mititel. E visteria goala? Nu-i nimic, gasim un ordin religios bogat si il desfiintam. Vrem sa divortam? Se rezolva, desfiintam cultul oficial si introducem altul. Faptul ca in timpul procesului ne umplem de parale e doar un amanunt.
Si totul s-a facut pentru salvarea sufletelor turmei. Mah, cand aud asta, imi vine sa Posted Image Posted Image Posted Image .
Din 3 randuri ce tratau aspecte istorice postate de mine ai scos atatea concluzii :lol:
Doh Dhoh

View PostStokkolm, on 01 octombrie 2014 - 09:44, said:

Asta-i din ezechiel 37. Daca citeste Think pe aici, roag-o sa-ti caute legamantul cu Avraam, ca eu nu prea mai am vreme.

Think citeste, dar de cautat sa caute fiecare.
Este un bun exercitiu si asa poate scapa de preconceptii, religia e de vina, sursa tuturor relelor etc, sub diverse variatii.

#994
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View Postlucifer76, on 30 septembrie 2014 - 20:21, said:


1La acelasi conciliu mai declara ca ofera indulgente celor ce vor ucide eretici crestini, o parte din averile ereticilor urmand sa ramana ucigasilor, alta bisericii (ei, si acum gasim motivul lumesc al prigoanelor, disperarea prelatilor dupa avutii lumesti), promisiunea de excomunicare a nobililor ce refuzau sa permita uciderea ereticilor pe teritoriile lor, etc, etc, etc. A fost prima data cand un papa crestin indeamna la razboi sfant impotriva altor crestini.


2Acum inlocuieste inchizitorii cu imamii ce impun Sharia cu forta, si o  sa inghiti in sec. Vrei sa simti echivalentrul inchizitiei din prezent, directia Iran sau Arabia Saudita.
1In conditiile in care Biserica era principalul investitor in mijloace productive si high-tech (la nivelul vremii) in Europa, e cam subtire sablonul asta cu biserica-persecuta-sa-puna-mana-pe-bani.
Daca chiar asta era motivatia ei principala, pai cum nu exista nimic sa se poata pune cu ea, la ora asta eram ceva similar Tibetului pre-Mao.
Ori, nu am fost niciodata in curs de a incepe macar sa fim asa, deci...
2Chiar deloc.
In Europa n-a fost niciodata amalgamare stat-biserica-societate la nivelul asta.

#995
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View PostStokkolm, on 01 octombrie 2014 - 09:44, said:

  • Voi încheia cu ei un legământ de pace, care va fi un legământ veşnic cu ei; îi voi sădi şi-i voi înmulţi, şi voi pune Locaşul Meu cel Sfânt în mijlocul lor pentru totdeauna.  
  • Locuinţa Mea va fi între ei; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.  
  • Şi neamurile vor şti că Eu sunt Domnul care sfinţeşte pe Israel, când Locaşul Meu cel Sfânt va fi pentru totdeauna în mijlocul lor.”  
Asta-i din Dosto
Oamenii nu se vor putea înfrăţi decât atunci când fiecare dintre ei se va simţi cu adevărat frate cu semenul său.
Oamenii nu vor izbuti niciodată nici cu ajutorul ştiinţei şi nici în numele propriilor interese să împartă fără părtinire avutul şi drepturile.

Fiecare va socoti că are mai puţin decât i se cuvine şi va cârti. Şi pizmuindu-l pe vecinul său, va încerca să-i vină de hac. Dumneata întrebi când se va împlini acest vis? De împlinit se va împlini fără îndoială, dar numai după ce se va fi încheiat vremea însingurării în care oamenii stăruie să trăiască.” „Vremea însingurării?” am întrebat nedumerit.

„Da, a însingurării, a celei mai crâncene izolări de care lumea e stăpânită mai cu seamă în veacul nostru. Şi vremea asta nu s-a încheiat, vezi bine, nu ia sosit încă sorocul. Astăzi, fiecare om tinde să se înstrăineze cât mai mult de cei din preajmă, căutând în sine tot ce-i poate da viaţă din plin, şi, cu toate strădaniile lui, nu numai că nu izbuteşte să priceapă sensul adevărat al vieţii, dar până la urmă ajunge la un fel de sinucidere, în loc  să se cunoască pe sine şi să desluşească rostul său pe lume, rămâne un izolat.

În veacul nostru societatea se fărâmiţează, fiecare om se retrage în sine ca într-o vizuină, se însingurează, se fereşte de ceilalţi şi-şi ascunde avutul, ca până la urmă să se înstrăineze cu totul de ei şi să-i îndepărteze din preajma lui. Şi căutând să strângă de unul singur cât mai multe bogăţii se gândeşte: «Ce puternic sunt, am pe ce mă bizui». Nu ştie, zevzecul, că, pe măsură ce strânge, se înnămoleşte tot mai mult într-o sinucigaşă neputinţă. Omul s-a învăţat să nu se mai bizuie decât pe mijloacele lui, şi, răzleţindu-se de obşte, a ajuns cu timpul să nu-şi mai pună nici o nădejde în ajutorul semenilor, să nu mai creadă în oameni, nici în omenire, să tremure numai de teamă că s-ar putea cumva irosi agoniseala lui şi drepturile pe care le-a câştigat.

Pretutindeni, în ziua de azi, mintea sceptică a omului a început să nu-şi mai dea seama că adevărata chezăşie a vieţii nu poate fi dobândită numai prin străduinţele proprii, oricât s-ar osteni de unul singur, că pentru asta trebuie ca toţi oamenii să se străduiască împreună, cu puteri unite. Dar odată şi odată trebuie să se împlinească sorocul, şi atunci această completă însingurare va lua sfârşit şi în aceeaşi clipă toţi se vor dumeri dintr-o dată cât de potrivnică firii era izolarea în care se ferecaseră. Asta va fi năzuinţa vremii, şi se vor minuna oamenii acelui veac cum de-au putut zăcea atâta timp în beznă, fără o zare de lumină



a spus-o maiastru.accentuez pe nefaramitare
acum il rog pe Lucifer, de cate ori il apuca greata cand se gandeste la religia crestina sa-l citeasca pe Dostoievski.

Edited by ThinkAbout, 01 October 2014 - 10:47.


#996
altul2

altul2

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,738
  • Înscris: 22.09.2013

View Postsearcher-star, on 01 octombrie 2014 - 10:42, said:

In Europa n-a fost niciodata amalgamare stat-biserica-societate la nivelul asta.
N-a fost este adevarat.
Cu o singura exceptie: papa si Roma devenita Vatican evident.

Altfel Biserica in intregimea ei e sanatoasa

#997
Stokkolm

Stokkolm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,369
  • Înscris: 05.04.2008

View PostThinkAbout, on 01 octombrie 2014 - 10:44, said:

acum il rog pe Lucifer, de cate ori il apuca greata cand se gandeste la religia crestina sa-l citeasca pe Dostoievski.
ei , lasa, ca si pe mine ma apuca greata
....si l-am citit deja pe Dostoievski.

#998
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View PostStokkolm, on 01 octombrie 2014 - 11:16, said:

ei , lasa, ca si pe mine ma apuca greata
....si l-am citit deja pe Dostoievski.
cand te gandesti la religia crestina?
nu stiam, dar ma bucur ca mi-ai spus.

#999
karuna

karuna

    landeza zburatoare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,204
  • Înscris: 07.08.2009

View PostStokkolm, on 30 septembrie 2014 - 21:42, said:

Karuna, arata-mi un loc in Biblie unde Dumnezeu interzice omului ( in genere) libertatea totala.


Inteleg ca vrei sa spui ca Dumnezeu nu ii interzice omului nimic.. Inseamna ca astia cu codul lor penal sunt niste magari care ne incalca drepturile lasate de Dumnezeu!

#1000
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostThinkAbout, on 01 octombrie 2014 - 10:32, said:

Din 3 randuri ce tratau aspecte istorice postate de mine ai scos atatea concluzii Posted Image
Iar citesti pe diagonala? Posted Image

View Postsearcher-star, on 01 octombrie 2014 - 10:42, said:

1In conditiile in care Biserica era principalul investitor in mijloace productive si high-tech (la nivelul vremii) in Europa
Era SINGURUL investitor, adica un monopol care ucidea orice concurenta.

View Postsearcher-star, on 01 octombrie 2014 - 10:42, said:

In Europa n-a fost niciodata amalgamare stat-biserica-societate la nivelul asta.
Muhahaha, dar iezuitii ce scop aveau? De ce au fost expulzati? Si cel mai perfect amalgam a fost tocmai biserica anglicana, cu regele drept sef suprem.

View PostThinkAbout, on 01 octombrie 2014 - 10:44, said:

Oamenii nu se vor putea înfrăţi decât atunci când fiecare dintre ei se va simţi cu adevărat frate cu semenul său.
Citatul este absolut penibil in contextul Inchizitiei. Pai catolicul era frate cu protestantul? Cu albinezul?

View PostThinkAbout, on 01 octombrie 2014 - 10:44, said:

acum il rog pe Lucifer, de cate ori il apuca greata cand se gandeste la religia crestina sa-l citeasca pe Dostoievski.
E o tampenie, ma apuca greata la implementarea religiei (te rog, noteaza undeva ca sa nu uiti).

View Postkaruna, on 01 octombrie 2014 - 13:46, said:

Inseamna ca astia cu codul lor penal
Inseamna ca in codul penal este specificat extrem de clar libertatea constiintei si a religiei. Lucru care ii nemultumeste profund pe adeptii inchizitiei.

#1001
Stokkolm

Stokkolm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,369
  • Înscris: 05.04.2008

View Postkaruna, on 01 octombrie 2014 - 13:46, said:

1. Inteleg ca vrei sa spui ca Dumnezeu nu ii interzice omului nimic..

2. Inseamna ca astia cu codul lor penal sunt niste magari care ne incalca drepturile lasate de Dumnezeu!
1. Exact.
N-am reusit sa deduc de nicaieri vreo interdictie in afara unui pact prealabil. Cred ca exceptie face cazul lui Adam. dar nu sunt foarte sigur ca e o exceptie.
In paradigma iudeo- crestina, orice interdictie intervine in urma unui pact pe care Dumnezeu il face cu omul.
- Yahwe are legamintele lui cu evreii si nu trebuie prea mult efort sa observi ca el s-a tinut de cuvant
- Christos aduce un legamant nou si zice : ”Cine vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie”
Cine vrea, adica. Nu cine nu vrea.
Nu intalnesti la Iisus nici cea mai marunta intentie de a obliga pe cineva sa-l urmeze.
E, inchizitia nu te mai intreba ce vrei tu.
Ea, spre deosebire de Iisus, s-a trezit cu doua parechi de coaie.

2. Ei, au incercat si ei sa incropeasca niste reguli de buna vietuire intr-o lume decazuta.
Daca ar fi sa ma exprim din punct de vedere crestin, orice regula care nu respecta libertatea de gandire a omului vine direct din iad.
Dupa stiinta mea, Dumnezeu nu are de-a face cu astfel de reguli.
Daca exista vreun drept pe care omul il are direct de la dumnezeu, acela e dreptul de a fi liber. Liber sa actioneze chiar impotriva lui Dumnezeu.
Abia atunci creatia capata sens.
o lume de roboti in care fiecare face ce i se dicteaza, nu are niciun rost sa existe.

View PostThinkAbout, on 01 octombrie 2014 - 11:19, said:

cand te gandesti la religia crestina?
nu stiam, dar ma bucur ca mi-ai spus.
Ma refer la biserica, in forma ei actuala, institutionalizata.

Edited by Stokkolm, 01 October 2014 - 15:15.


#1002
karuna

karuna

    landeza zburatoare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,204
  • Înscris: 07.08.2009

View Postlucifer76, on 01 octombrie 2014 - 14:52, said:


Inseamna ca in codul penal este specificat extrem de clar libertatea constiintei

Nu prea cred. Cei care au placerea sa fure, de exemplu, nu cred ca se bucura de o astfel de libertate.

#1003
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View Postlucifer76, on 01 octombrie 2014 - 14:52, said:

Citatul este absolut penibil in contextul Inchizitiei. Pai catolicul era frate cu protestantul? Cu albinezul?
pai ce am citat in contextul inchizitiei?
nuh
ci ceea ce a scris Stokko mi-a adus aminte de Dosto.

View Postlucifer76, on 01 octombrie 2014 - 14:52, said:

E o tampenie, ma apuca greata la implementarea religiei (te rog, noteaza undeva ca sa nu uiti).
poti folosi cu incredere o lamaie
Deci ai dat like lui Stokko din greata presupun, nu de alta dar se referea in postarea domniei sale la ce inseamna in fapt "implementarea religiei" in acceptiune biblica, cu subiect si predicat

#1004
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postkaruna, on 01 octombrie 2014 - 13:46, said:

Inteleg ca vrei sa spui ca Dumnezeu nu ii interzice omului nimic.. Inseamna ca astia cu codul lor penal sunt niste magari care ne incalca drepturile lasate de Dumnezeu!
Iubește și fă ce vrei, Karuna. Asta e libertatea totală propovăduită de creștinism.

Edited by mario_bril, 01 October 2014 - 17:47.


#1005
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Teoria ca teoria, dar inchizitia numai libertate totala nu a semnificat.

#1006
karuna

karuna

    landeza zburatoare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,204
  • Înscris: 07.08.2009

View Postmario_bril, on 01 octombrie 2014 - 17:45, said:

Iubește și fă ce vrei, Karuna. Asta e libertatea totală propovăduită de creștinism.

Asta e alt subiect de discutie.. Dar daca vrei poti sa dai explicatie pentru ce te-ai trezit vorbind.

View Postlucifer76, on 01 octombrie 2014 - 19:04, said:

Teoria ca teoria, dar inchizitia numai libertate totala nu a semnificat.


Si nici codul penal.. dar ce sa facem.. suportam..

#1007
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View Postlucifer76, on 01 octombrie 2014 - 14:52, said:


Era SINGURUL investitor, adica un monopol care ucidea orice concurenta.

Da, mah, de aia a aparut capitalismul in Europa, de aia a aparut Hansa, targurile din Champagne si Rin, nordul Italiei etc, ca era monopol bisericesc sufocant!
Doaaaaaaaamneeeeee...

#1008
Mega-Ra

Mega-Ra

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 596
  • Înscris: 05.09.2014
Tocmai am ieșit și eu din "Purgatoriul celor 50 de mesaje" cum spunea Aribert :)
Spre disperarea unora.... m-am întors  Posted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate