Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

LEGISLATIE

- - - - -
  • Please log in to reply
170 replies to this topic

#55
norAz

norAz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 23.02.2005
Pai tocmai aici e spiritismusu' ca in lege zice la o adica conditiile ce trebuiesc indeplinite de detinatorii de animale de casa.... nu se refera deloc la taxe ci la total alte conditii, asa cum am precizat mai sus cu cateva posturi.

Si revin cu o intrebare, daca tot platesc mi se elibereaza o chitanta.... ce trece pe ea numele cainelui, care a platit x lei ca taxa de intretinere?...

#56
malone6x6

malone6x6

    Active thinker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,651
  • Înscris: 09.02.2005
Pai ti-ai raspuns singur in subliniere:

-o conditie e plata unei taxe de catre tine=o sa ai tu numele pe chitanta dar v-a scrie pe ea la ce reprezinta "taxa pentru caine" sau asa ceva.

Oricum eu asi verifica in baza la ce hotarare e pus anuntul.

#57
norAz

norAz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 23.02.2005
unde @#$#%$#$# e conditia aia? scrie complet altceva la capitolul conditiile ce trebuiesc indeplinite de proprietar...  si de ce sa scrie taxa de caine???? si nu taxa pe pesti exotici? ca am un vecin care are vreo 30... ala ce face plateste 31 de persoane la intretinere? ca si ala foloseste canalizarea si salubritatea cand goleste acvariul...

de chestia valabilitatea anuntului ma leg si eu acum in textul pe care vreau sa il depun ca si contestatie

Edited by norAz, 22 June 2005 - 15:36.


#58
Eva

Eva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 30.05.2005
NorAz
In contextul in care decizia apartine doar unui "comitet de initiativa", respectiv persoane bine intentionate , proprietari de apartamente din blocul tau ( banuiesc pensionari tifnosi), insusita de presedintele de bloc, este absolut evidenta nelegalitatea unei astfel de decizii/hotarariri inscrise la afisier. Este si mai grava initiativa proprie a presedintelui/administratorului de bloc fara vreo hotararire in acest sens adoptata de asociatia de proprietari. In acest caz, poti face scaaandal.  :madanimated:

Daca te trece la cheltuieli cu o persoana in plus= caine, poti solicita explicatii de la administrator si sa platesti doar pentru persoanele (umane). Lasa-i pe ei sa porneasca lupta cu tine in instanta.
Exista cheltuieli comune care se calculeaza pe numar persoane iar altele pe cote-parti. Deci administratorul/presedintele va trebui sa-ti ofere explicatii exacte cu privire la "taxa".

Daca exista vreo hotarare a asociatiei de proprietari adoptata cu cvorumul de prezenta si de voturi legal ( dovedita prin procesul verbal al sedintei) o poti ataca in instanta. Iar daca nu sunt respectate cvorumurile de prezenta si de vot, cu atat mai mult....Un avocat cu simtul umorului va convinge, cu siguranta, instanta de judecata ca un caine nu este persoana, chiar daca si oamenii se comporta uneori ca animalelele/cainii. Daca legiutorul dorea o formulare mai extinsa cu privire la repartizarea cheltuielilor comune, putea folosi termeni ca entitati/fiinte vii,etc....In acest caz, ar fii putut participa la cheltuielile comune si tantarii ( de ce nu??)
:peacefingers:

#59
un_oarecare

un_oarecare

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,634
  • Înscris: 01.12.2004
Daca ai caine d-ala mic si galagios, impusca-l!
E NORMAL sa platesti in plus pentru un caine! Dar nu administratiei, ci vecinilor, pentru cheltuielile de antifonare ale peretilor!
Eu traduc contracte de inchirirere locuinte din germana in care se zice clar ca nu ai voie sa detii chestii latratoare (pisicile sunt permise), sa dai mancare la pasari pe pervaz, sa utilizezi dimineata, in weekend, aspirator sau alte aparate galagioase etc. etc. etc.
Plus ca ma impiedic de rahati de caine cand merg pe scara sau in parc (in tarile civilizate esti obligat sa mergi dupa el cu farasul).

#60
malone6x6

malone6x6

    Active thinker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,651
  • Înscris: 09.02.2005
E vorba de contracte in care se manifesta dorinta partilor. Arbitrara si perfect legala. De asta si el trebuie sa procedeze legal adica sa-i intrebe ca ce chestie apoi...ma rog, s-a mai scris de 5 ori pana acum..

Sarut mana si bine te-am revazut Eva!  :peacefingers:

#61
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Prietene asa cum ti-au scris mai sus si altii treaba cu plata se stabileste de catre As. de Propietari in cadrul Adunarii Generale.  Asa ca roga-l fumos pe Administrator sa iti arate procesul verbal al sedintei in care s-a stabilit plata suplimentara ptr. animalele de companie. Daca nu are asa ceva esti scapat, nu are temei legal sa iti cera banii. Daca are, refuzi sa platesti si sunt doua variante: ei te dau in judecata si  sigur castiga, se lasa la mana lor si tu ramaii cu restanta pe hartie ( administratorul este obligat sa iti incaseze intretinerea chiar daca nu o achiti integral, partea cu penalizarile ce decurg de la restante e alta poveste).
Ai spus ca mogaldeata ta se excrementeaza in parc? Buuun si ii strangi dupa aia rahatul? Ce daca o face intr-un parc? Din cauza celor care isi duc cainii in parc prietena mea nu isi mai poate intinde patura sa isi citeasca cartea. Oricum taxa aia cred ca ai inteles-o tu eronat sau explicatia a fost data gresit. Nu este ptr apa sau caldura, este ptr. deranjul care il face animalul. Adica par, zgomot, etc. Si are si acoperire taxa. Intamplator am gasit pechineza Presedintelui de bloc facandu-si nevoile pe presul meu. Privirea bolanda afisata a facut sa fie scutita de un sut sub coada. Asa ca i-am pus la usa presul meu si l-am luat pe al lui.
Oricum in batalia ta pe care o duci, au aparut si victme colaterale, in speta bietele pisici si papagalii. Pisica mea e profund intrigata ca vrei sa o treci si pe ea la taxa. Intamplator isi face nevoile la gaura de scurgere din pardoseala de la baie, iar apa asa cum se intampla si la tine e inregistrata de apometre. Cum din apartament nu iese, singura taxa care i se poate pune in carca este taxa pe privitul pe geam  :w00t:

Edited by Materium, 22 June 2005 - 21:38.


#62
norAz

norAz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 23.02.2005
Hai sa revin dis de dimineata... si sa raspund tuturor ce au scris pana acum...

"E NORMAL sa platesti in plus pentru un caine! Dar nu administratiei, ci vecinilor, pentru cheltuielile de antifonare ale peretilor!" revin cu intrebarea... exista cumva si eu nu stiu, taxa pe latrat???? manelele de la 5 nu ar trebui supuse taxelor pe "latrat".(mai ales ca si trage banda si se aude la fel  :P )

"Eu traduc contracte de inchirirere locuinte din germana in care se zice clar ca nu ai voie sa detii chestii latratoare (pisicile sunt permise), sa dai mancare la pasari pe pervaz, sa utilizezi dimineata, in weekend, aspirator sau alte aparate galagioase etc. etc. etc."  ai raspuns singur... asta e in Germania, cand o sa fie si la noi in tara o asemenea lege ma supun, dar nu vad de ce m-as gasii eu acum, eroul ce vrea sa intre in UE, sa aplic de la mine putere aceasta chestie.... sa ii interzica si la ala de la 5 "latratu'' de mai sus atunci.... si apropo cainele meu nu latra de nebun.... si inca o chestie, acum 1 an am stat 4 luni intr-u orasel de langa Hannover, si acolo m-am lamurit cat se aduna excrementele de caine de catre oameni... vax adik nimik, era mai rau ca in Romania sincer, am si niste poze daca chiar vrei... si e tara civilizata cica... si in Hannover la o adica in 2 locuri in tot orasul am vazut cos de gunoi pentru caini... si ala nu e oras mic...

"Ai spus ca mogaldeata ta se excrementeaza in parc? Buuun si ii strangi dupa aia rahatul? Ce daca o face intr-un parc?" adica nici unde scrie loc de plimbat cainii nu mai pot sa imi plimb cainele? Pentru prietena ta isi poate intinde patura nu acolo unde scrie 'loc de plimbat cainii" Pe bune acum, au si caini 5 locuri in tot orasul unde au voie sa se plimbe, unul dintre ele intamplator e chiar langa mine, si acum taman acolo se gaseste cineva sa isi intinda patura...

"Oricum in batalia ta pe care o duci, au aparut si victme colaterale, in speta bietele pisici si papagalii. Pisica mea e profund intrigata ca vrei sa o treci si pe ea la taxa." Nu am nimic cu pisicile, soacra-mea chiar are un motan, Mishu, de vreo 5 kile jumate foarte dragutz, dar.... de ce sa se faca discriminare doar pentru caini???? asta nu pricep eu... si al meu caine priveste pe geam, deci il trec si pe el la taxa de privit pe geam?  :P

Si acum ce am rezolvat aseara
Am rezolvat in sensul ca m-am dus la presedinta de bloc i-am dat contestatia si mi-a explicat, foarte dragutz de altfel, ca cine a cerut, femeia de servici, ca atunci cand ploua se vad urme de labutze pe hol... da' oare urmele de 44 ale insotitorului nu se vad oare? sau ala zboara te pomeni?
alta chestie era ca se foloseste liftul de mai multe ori pentru un caine... as fi curios unde scrie de cate ori ai voie sa te plimbi cu liftul... daca eu am chef sa cobor de 25 de ori pe zi atunci cobor de 25 de ori, daca merg pe scari, atunci merg pe scari... treaba mea ce fac...
Si acum astept raspnsul, azi maine... ideea e ca ea a cam inteles ca nu e prea legala chestia... sa vad restul, dar oricum sunt destul de pornit pe chestia asta... sincer daca era trecut 20.000 la taxe in plus plateam,dar m-a deranjat formularea " ...o persoana in plus la cheltuieli" asta si a doua chestie faptul ca anuntul a fost postat in 21 seara si scria ca "... s-a hotarat ca incepand cu luna iunie persoanele care au caine vor fi trecute..." deci si retro....paimai tata, daca io stiam poate imi duceam cainele la socrii ca nu am chef sa platesc... ma rog, si de asta m-am legat... astept acum raspunsul lor...

Edited by norAz, 23 June 2005 - 08:34.


#63
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
dar daca ai chef sa cobori cu cainele in lift si nu am kef sa stau sa imi linga mainile, sa-mi latre in urechi sau sa-mi p..e pantofii...e treaba mea
cred ca o taxa pt animale este binevenita, dar proportionala cu specia, greutatea, manifestarea....
pt animalul de 50kg care urla non stop cat pt 2 persoane, pt mieunatoarea de 2kg ajung 20k lei, pt un caine de 3kg cuminte 30k, dar pt unul de 3 urlator si "pipitor" vreo 100-200 k lei nu ar strica

#64
norAz

norAz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 23.02.2005
asta e echivalenta cum nu am eu chef sa urc in lift cu unul care pute a bautura de iti  muta nasu'.... si mai si intra in vorba cu tine... daca nu ai chef sa mergi in lift cu cineva nu mergi tura aia. chemi din nou liftu... tie ti se pare normal sa se plateasca... mie nu...
si apropo cine ar trebui sa stabileasca taxa asta diferentiata??? acelasi administrator???

Edited by norAz, 23 June 2005 - 09:59.


#65
reclamagiu

reclamagiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004

aeon, on Jun 23 2005, 10:44, said:

dar daca ai chef sa cobori cu cainele in lift si nu am kef sa stau sa imi linga mainile, sa-mi latre in urechi sau sa-mi p..e pantofii...e treaba mea
cred ca o taxa pt animale este binevenita, dar proportionala cu specia, greutatea, manifestarea....
pt animalul de 50kg care urla non stop cat pt 2 persoane, pt mieunatoarea de 2kg ajung 20k lei, pt un caine de 3kg cuminte 30k, dar pt unul de 3 urlator si "pipitor" vreo 100-200 k lei nu ar strica

<{POST_SNAPBACK}>

buy a house...frustrarile tale sunt legate de traiul in comun nu de caini.
nu iti place la bloc. blocul nu e doar al tau si in el nu locuiesc persoane cu aceleasi gusturi ca tine.
si pe mine ma dispera curva de la 2 care se da cu 3 kile de parfum de 2 lei dar nu o pun sa plateasca inca o persoana ca pute.
si nici pe grasa de la 4 cu care nu mai incape nimeni in lift.

#66
norAz

norAz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 23.02.2005
:w00t:   :naughty:  am si eu una de aia cu parfum in bloc... nu chiar 3 kile da prin zona..

Edited by norAz, 23 June 2005 - 10:18.


#67
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,795
  • Înscris: 13.01.2005
Nu uitați că "grasa de la 4" și "curva de la 2" sunte trecute la întreținere  :peacefingers:

#68
reclamagiu

reclamagiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004
dar grasa e doar o persoana si foloseste singura liftul de 4  :w00t:
ii trebuie mai multa apa sa se spele...suprafata mare
mananca mai mult => gaz mai mult



eu nu zic ca trebuie in plus sa plateasca...zic ca a pune un pitic de caine la intretinere e la fel de aberant ca la ce spuneam eu mai sus.

eu nu platesc nici ptr dihania de 40 de kile care o am. Sa fim seriosi, un pechinez [poti sa-l ti in mana pana iesi din bloc....asa ca e bullshit aia ca lasa urme. de parca nu se spala oricum acolo unde a calcat cainele

#69
cristian_terec

cristian_terec

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.06.2005
Am doi pesti in congelator...... poate ar trebui sa il intreb pe administrator daca trebuie sa platesc taxa de gheata...... ca doar e vara. :D

#70
reclamagiu

reclamagiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004
sunt pestii curvei de la 2?

ca daca da...chiar trebuie sa ii pui la intretinere  :roflmao:  :roflmaofast:  :roflmao:

#71
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
asta-i buna reclamagiu! eu sa "buy a house" sau cel cu dihania de 40kg sa cumpere sa o plimbe in curte ??? dihania are nevoie de casa si curte nu eu...
este o normalitate sa tii dihania in 50 mp ai unui apartament?
eu discut de faptul ca animalul consuma resurse, face deranj, mai mare chiar decat un om, deci e normal sa plateasca, proportional cu aceasta.... unii au 4 caini de 40kg fiecare si stau la 2 camere de pute tot blocul ca la gradina zoologica... nu crezi ca e normal sa plateasca pt asta mai mult decat cel care are un papagal de 100g in cusca?

#72
reclamagiu

reclamagiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004
nu cred ca e normal sa plateasca intretinere pentru ca pute.
sunt de acord sa intre sanepidu' sa rezolve o problema d-asta.
insa in cazul de fata e vb de un caine de 3 kg si sunt convins ca proprietarul lui e un om curat.

iar un caine de apartament are toate sansele sa fie mai plimbat decat unul uitat in curte in lant si de exemplu vecinii mei sunt foarte multumiti ca exista dihania mea care rezolva probleme gen aurolaci in scara, cersetori, hoti.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate