Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

LEGISLATIE

- - - - -
  • Please log in to reply
170 replies to this topic

#1
rnicolescu

rnicolescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 18.03.2002
Proprietarii animalelor vor fi obligați sã asigure acestora normele sanitar-veterinare și de igienã necesare pentru hranã, îngrijire și reproducție, sã aibã un comportament lipsit de brutalitate fațã de ele și sã nu le pãrãseascã, au declarat, agenției MEDIAFAX, surse din Ministerul Agriculturii.

Toate aceste prevederi sînt incluse într-un proiect de lege privind protecția animalelor, elaborat de minister, care va intra în vigoare, dupã ce va fi aprobat de Executiv și de Parlament, la 10 zile dupã publicarea în Monitorul Oficial.

Proiectul de act normativ stabilește cã proprietarii nu vor avea dreptul sã își pãrãseascã sau izgoneascã animalele, sã le loveascã, schingiuiascã sau sã le supunã la eforturi inutile, fiind obligați, în același timp, sã asigure condițiile minime necesare pentru "bunãstarea" acestora.

Conform proiectului de lege, prin cruzime fațã de animale se va înțelege omorîrea lor, inclusiv din joacã sau perversitate, organizarea luptelor între animale, "practicarea tirului" pe animale domestice sau captive, folosirea animalelor vii la dresajul cîinilor, precum și implicarea animalelor în acțiuni de publicitate sau de cinematografie, dacã aceste activitãți le provoacã suferințe fizice sau psihice.

Proprietarii animalelor vor fi obligați sã le acorde acestora atenție și îngrijire, sã le ofere atît hranã și apã suficiente, cît și "un adãpost corespunzãtor, cu posibilitãți de mișcare".

Animalele prevãzute a fi tãiate sau care sînt folosite în scopuri științifice vor fi supuse unor reguli de protecție specifice, fãrã a li se provoca suferințe inutile.

"Statul trebuie sã promoveze, prin aceastã lege, acțiunile educative asupra populației și personalului tehnic, pentru un comportament civilizat, omenesc fațã de animale", au declarat sursele citate.

Conform proiectului de lege, persoanele care vor selecționa un animal pentru reproducție vor fi obligate sã respecte caracteristicile anatomice, fiziologice și comportamentale ale speciei și rasei respective, astfel încît sã nu fie compromise performanțele și sãnãtatea descendenților.

Transportatorii vor fi obligați, la rîndul lor, sã asigure transportul animalelor în condiții corespunzãtoare, în funcție de specie, sex și vîrstã, pentru a evita rãnirea sau "epuizarea fizicã" a acestora.

Ministerul Agriculturii va putea limita sau interzice importul, exportul, tranzitul și comerțul cu animale pentru motive legate de protecția animalelor sau de conservarea speciilor de animale din România.

Actul normativ mai prevede cã "gestionarea" populației canine fãrã stãpîn și protecția animalelor folosite în scopuri științifice sau experimentale vor fi reglementate prin lege specialã. Consiliul local va avea, însã, obligația sã adopte mãsurile necesare pentru îngrijirea animalelor fãrã stãpîn de pe raza localitãții.

Proiectul de lege prevede și o serie de sancțiuni pentru proprietarii animalelor care nu respectã aceste obligații. Astfel, persoanele care dreseazã un animal provocîndu-i rãni, dureri, suferințe inutile ori teamã vor fi sancționate cu o amendã cuprinsã între douã și patru milioane de lei.

Aplicarea "relelor tratamente" asupra animalelor sau supunerea acestora la cruzimi vor fi sancționate cu o amendã cuprinsã între 3 și 6 milioane lei, respectiv între 10 și 20 milioane lei.

Dacã acțiunile de cruzime sau care presupun "rele tratamente" aplicate animalelor se repetã de 3 ori în decurs de doi ani, proprietarului i se vor confisca animalele, acestea urmînd sã fie cazate într-un adãpost al consiliilor locale pentru a fi "valorificate" în condițiile legii.

Proprietarii care nu vor accepta ca personalul împuternicit din Ministerul Agriculturii sau Ministerul Administrației și Internelor sã verifice locurile în care sînt ținute animalele, pentru a controla modul în care sînt respectate regulile legale de protecție a acestora, vor fi sancționați cu sume de la 6 la 10 milioane lei.

Edited by me_and_myself, 15 June 2007 - 08:39.


#2
Necronomikon

Necronomikon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,554
  • Înscris: 15.04.2004
Am auzit din anumite surse ca vor sa introduca o noua lege pentru cei care detin animale de casa.

Legea se refera la cei care tin animale (caini, pisici) la bloc.

Astfel, cei care detin caini de talie medie/mare vor plati o persoana in plus la intretinere.
Cei care detin caini de talie mica sau pisici vor plati jumate de persoana in plus la intretinere.

Ce ziceti de legea asta noua? Sunteti de acord cu ea sau nu? As vrea sa stiu si motivele pt care sunteti sau nu de acord.

Edited by Necronomikon, 21 October 2004 - 09:47.


#3
sersoft

sersoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 13.07.2004
Eu stau la casa asa ca nu ma lovesc direct de legea asta. In mod sigur e un raspuns la vecinii carcotasi care au facut scandal pe la asociatiile de locatari. Un prieten care are un ciobanesc german si sta pe scara cu niste persoane trecute toate de 50 de ani, platea intretinere pentru el de acum vre-o 4 ani. Ca facusera astia tot felul de plangeri la  asociatie ca foloseste si cainele scarile, ca bea si el apa, ca beneficiaza si el de caldura etc. Si decat sa se certe cu ei tot timpul a propus administratorului sa plateasca pt el. Pana la urma si-a pus centrala termica, apometru propriu si le-a inchis gura. Oricum, mai carcotesc si-acum ca tot foloseste cainele scarile.  

off-topic: nu ma mai mira nici o taxa nou aparuta si nici o scumpire, pana la urma or sa puna astia contor si pe aerul pe care il respiram.

#4
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
pai ce, ma, se compara cainele cu omul??? pai cainele face baie/dus de doua ori pe zi? se spala pe dinti? bea apa calda??? pai daca imi zic ceva de caldura, o sa le zic ca sta mai mult pe balcon, si asa si este... oricum, vecinii sunt simpatici si caldura am impresia ca se plateste pe metru patrat...

#5
Necronomikon

Necronomikon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,554
  • Înscris: 15.04.2004
Tu crezi ca daca se baga lege poti sa te targuiesti cu ei?

#6
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Nene, animalele nu au aparut sa stea in apartamente. Au si ele menirea lor. Mai ales un caine de talie mare (ciobanescul german de mai sus) sa fie tinut intr-un apartament e un chin (pentru caine).
Eu am o vecina care are un asemenea exemplar. Si in afara de faptul ca atunci cand latra trezeste toata scara nu ma pot plange de nimic.
Sunt de acord sa se plateasca o taxa pe faptul ca tii un caine de talie mare. Ca pechinezii, chiuaua si soricarii numai caini nu sunt.
Bafta.

#7
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
ce lege? abureli... :angry:

#8
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
eu nu inteleg de ce sa platesc taxa... nu imi este de bani, dar... taxe si iar taxe... pai ce au facut ei pentru cainele meu? i-au luat pulsul la nastere? i-au oferit servicii medicale, asigurare de sanatate? i-au prins pe nebunii care i-au dat cu pietroaie in cap???  :cursing:

cand o sa vina sa imi faca treaba atunci sa vorbim de taxe...

p.s. nu discutam "cazarea" animalelor la bloc...

#9
sersoft

sersoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 13.07.2004

Cristist50, on Oct 21 2004, 15:30, said:

Nene, animalele nu au aparut sa stea in apartamente. Au si ele menirea lor. Mai ales un caine de talie mare (ciobanescul german de mai sus) sa fie tinut intr-un apartament e un chin (pentru caine)....

hmmm .... cainele meu stau unde vreau io sa stea. Daca-i casa mea tin pe cine vreau in ea. Si nu e asa "chinuitor" sa ti un caine de talie mare intr-un spatiu restrans atata timp cat te ingrijesti de el asa cum trebuie. La apartament, parintii mei au niste copii ai vecinilor de deasupra care fac un zgomot si o galagie mai al dreaq decat orice haita de caini  :)  si ce-ai vrea sa-i pui pe aia sa-si tina copii in fatza blocului :)  :P  .
Din contra eu nu-s de acord cu aia care hranesc caini pe care ii tin in fatza blocului si cand vine cate unul strain in vizita la cineva pe scara aia tabara toata haita pe el.

Dar hai ca suntem off-topic si deviem de la subiect  :nonobad:  :whistling:

Edited by sersoft, 22 October 2004 - 08:38.


#10
Necronomikon

Necronomikon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,554
  • Înscris: 15.04.2004

sersoft, on Oct 22 2004, 09:36, said:

hmmm .... cainele meu stau unde vreau io sa stea. Daca-i casa mea tin pe cine vreau in ea.

<{POST_SNAPBACK}>


Nu cred ca-i chiar asa. Daca tii un numar de "musafiri" o perioada prea mare de timp, o sa ai de plata la intretinere in plus. D-aia e intretinerea calculata si la nr de persoane, nu numai nr de camere.

#11
sersoft

sersoft

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 13.07.2004
Eu nu ma refeream la plati si taxe. Ci la cine / ce am chef sa tin in casa. Si da, daca ai un musafir care sta mai mult de 4 zile parca la tine, trebuie declarata la asociatia perioada de sedere pentru a plati pentru el intretinerea.

#12
rnicolescu

rnicolescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 18.03.2002

Cristist50, on Oct 21 2004, 15:30, said:

Nene, animalele nu au aparut sa stea in apartamente. Au si ele menirea lor. Mai ales un caine de talie mare (ciobanescul german de mai sus) sa fie tinut intr-un apartament e un chin (pentru caine).

Ciobanescu german, prin definitie, este un caine de paza si aparare. Necesita destul de multa miscare zilnic, dar asta nu-l impiedica sa fie crescut intr-un apartament.

#13
norAz

norAz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 23.02.2005
Am un pekinez imperial de vreo 4 ani (are 3 kilograme). Azi tocmai am citit un anunt postat la afisier in care se zice ca se va trece o persoana in plus la intretinere la cei care au caini (mentionez ca se precizeaza caini si nu animale de companie) incepand cu luna in curs... azi e 21 iar anuntul precizeaza ca din 1 se percepe taxa.
Intrebarea mea este cat de legala este o asemenea taxa, daca are temei legal sau nu, si cum se poate combate (nu am chef sa contribui la salarul administratorului si al femeii de servici cu taxa pe inca o persoana, ca doar nu face cainele meu ture singur cu liftul, nu face mizerie in scara si nu se spala de 3 ori pe zi... oricum am apartamentul contorizat)

Astept un raspuns cat mai urgent ca sa stiu cum sa procedez

#14
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,477
  • Înscris: 14.04.2002
100% ilegal. Nu plati!

#15
The_Napster

The_Napster

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,837
  • Înscris: 01.04.2005
taxa este 100% legala, dar nu cred ca se contorizeaza inca o persoana. La mine in bloc platesc 20.000/caine pt ca s-au inregistrat cazuri de urinari si excremente prin scara blocului.. nu avem cum sa ne dam seama de la cine... dar pt mine.. 20.000 nu e un chin.. si consider ca e corect... gadeste-te doar ca animalele pot face galagie, pot aduce microbi sau "chiriasi" pe scara sau alte minunatii...  :peacefingers:

#16
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
oricit as uri ideea de ciine la bloc  :death: , sa taxezi o persoana in plus e o prostie infinita  :death:  :death:

#17
Eva

Eva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 30.05.2005
Solicita-i administratorului temeiul legal al acestei "taxe". "Organul legislativ" al blocului ar trebui sa fie asociatia de proprietari care adopta hotarariri ( consemnate intr-un proces verbal) si care devin obligatorii pentru membrii asociatiei. Hotararile asociatiei de proprietari pot sa fie atacate in instanta. Daca nu o ataci, va trebui sa te supui.
       Daca ai tine in casa sobolani  de agrement ( ca si aia sunt inteligenti) probabil ca asociatia de proprietari ar avea mari dileme....

#18
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,144
  • Înscris: 05.12.2002
din cate stiu este legal sa treci 1/2 de persoana pt. fiecare caine.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate