Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali

Jandarmii in fondul forestier
 

Despre Zugrăveli

- - - - -
  • Please log in to reply
1670 replies to this topic

#1099
mateitasian

mateitasian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 832
  • Înscris: 22.12.2014
Da... O sa fie santier
Vizavi de pret :inmulteste metrii patrati cu 25-35 lei (aproxim.)insemnand aplicarea de CT 126 (pt îndreptat pereti) iar apoi inca o mana de CT127 (finisare)  slefuit, amorsa si vinaromul dorit... Simplu :)

Si punctul 2 :este mai bine cum am spus mai sus decat sa plachezi cu rigips

#1100
Taw

Taw

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,084
  • Înscris: 14.11.2003

 mateitasian, on 27 ianuarie 2015 - 18:37, said:

Da... O sa fie santier
Vizavi de pret :inmulteste metrii patrati cu 25-35 lei (aproxim.)insemnand aplicarea de CT 126 (pt îndreptat pereti) iar apoi inca o mana de CT127 (finisare)  slefuit, amorsa si vinaromul dorit... Simplu Posted Image

Si punctul 2 :este mai bine cum am spus mai sus decat sa plachezi cu rigips

Mersi de raspuns, sa inteleg ca pretul aproximativ dat de tine reprezinta materiale+manopera.Din calcule de baza m-ar costa vreo 40mil lejer.
Imi poti spune te rog de ce placarea cu rigips este mai proasta?
Thx

#1101
sebianaovi18

sebianaovi18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 17.10.2013

 Taw, on 27 ianuarie 2015 - 16:32, said:

Salutare, am cateva intrebari legate de pereti.

1. Cam ce ar insemna dpdv al deranjului si pretului indreptarea tuturor peretilor intr-un apt de 3cam, 70mp? (trebuie dat jos tot pana la tencuiala si apoi dat cu glet, se face santier in casa?)
2. Despre ce suma aproximativa este vorba, 20,30,40,50 milioane? Din pacate nu am nicio idee.
3. E oare mai buna varianta cu placarea peretilor cu rigips? Cam cati cm as "pierde" la fiecare perete daca plachez cu rigips?

Mersi anticipat:)
la intrebarea 1 trebuie sa sti ca fara urat nu exista frumos iar tinand cont de diminutivele (DPDV) NU STIU NIMIC ATITA TIMP CAT NU SE DA O SCHEDA TEHNICA A MATERIALELOR CANTITATEA SI MODUL DE EXECUTIE ACEST (DPDV) POATE FI UN (PSI) PT POMPIERI
la intrebarea nr.2 totul depinde de raspunsul la prima intrebare si de timpi care necesita x persoanele care lucreaza la acel zis(DPDV)care nu include materialele alta cheltuiala?!
la intrebarea 3 depinde de cea ce vrei; adica vrei sa faci casa pentru alti sa o vada frumoasa in timp record, sau vrei sa ai o casa pantru tine si sa sti ca ai facut o treaba buna si nu ai nimic de demonstrat la nimeni pt mine ramane intotdeauna varianta NU AM NIMIC DE DEMONSTRAT SANATATEA SI DURATA INAINTE DE TOATE cea ce nu lasa in urma calitatea si corectitudinea .cu stima

#1102
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
Sebiananovi18 : DPDV inseamna ' din punct de vedere"...

Taw : nu se poate ce vrei tu fara santier, deci fara praf/mizerie ! Dar nu zugravesti in fiecare an, iar daca te plictisesti de culoare, peste cativa ani, doar schimbi culoarea, nu mai indrepti iar peretii, nu ...?
In privinta costurilor, e mult prea relativ, poti gasi carpaci sa-ti faca ieftin - e posibil sa regreti asta, e posibil sa gasesti meserias scump pe care sa-l pomenesti, ...sunt cam multe variabile aici...Si la materiale sunt variabile, pretul exprima o calitate, pe piata sunt mai multe calitati cu mai multe preturi, fiecare cu bugetul lui si cu fluturii lui...
Placarea cu gipscarton cred ca e mai scumpa din cauza montantilor. Dar ai si varianta sa lipesti placile direct pe zid, eu am facut asa la mine unde aveam denivelari prea mari, am avut si de 3 degete pe hol !!! Le-am lipit direct pe pereti ca sa nu pierd spatiu si ca sa scap mai ieftin, vezi pret la montantii aia...! Am repetat operatia si in bucatarie,si in baie, am avut un vecin care m-a ajutat si mi-a aratat cum se face, este adeziv special pt asta. Pana acum nu regret, cred ca holul are deja vreo 7-8 ani...Dar peretii interiori la mine sunt din bca si treaba asta m-a ajutat sa nu mai am microfisuri care ma stresau mult...iar la baie imi trecea degetul prin coloana aia cu tevi, acolo am placat cu 2 randuri, alta viata acum!
Dar fiecare face cum vrea pe banii lui, nu...? Eu nu spun ca asa e bine si trebuie facut, spun ca am facut asta ca asa am considerat eu atunci ca e mai simplu pt mine, chiar daca m-a luat dracii aia mari pana am urcat cu placile 9 etaje...
Poate la tine sunt denivelari mai mici de 2-3 mm si atunci nu merita sa te complici cu gipscarton, e usor sa indrepti asa denivelari, la mine a fost groaznic

#1103
NewFolder

NewFolder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 12.06.2011

 Taw, on 27 ianuarie 2015 - 16:32, said:

Salutare, am cateva intrebari legate de pereti.

1. Cam ce ar insemna dpdv al deranjului si pretului indreptarea tuturor peretilor intr-un apt de 3cam, 70mp? (trebuie dat jos tot pana la tencuiala si apoi dat cu glet, se face santier in casa?)
2. Despre ce suma aproximativa este vorba, 20,30,40,50 milioane? Din pacate nu am nicio idee.
3. E oare mai buna varianta cu placarea peretilor cu rigips? Cam cati cm as "pierde" la fiecare perete daca plachez cu rigips?

Mersi anticipat:)


1 si 2: Pretul depinde de cat de mari sunt burtile facute de pereti/tavane si de pretentiile beneficiarului.
Santier si prafaraie si mizerie se face in orice varianta.

3- placarea cu rigips lipit e varianta proasta, gresita, '"comoda". Ai deja peretii tencuiti chiar daca sunt strimbi un pic. Peretii se curata, se amorseaza, se pregatesc inainte, orice ai pune pe ei (gips-carton sau glet).

Cu 2 maini de CT126 date cu grija si o finisare cu CT127 scoti peretii aia cat de cat drepti astfel incat sa nu mai sesizezi 3 mm abatere la 3 m de perete.

La socoteala suprafetelor e simplu: 70 mp sunt tavanele, adaugi perimetrul incaperilor inmultit cu inaltimea si scazi golurile de usa si fereastra si suprafetele de faianta de pe peretii bailor, bucatariei. Daca e ap. de bloc cu H=2,5m ajungi la un 230-280 mp de suprafata de zugravit.


Dupa ce ai socotit suprafata chemi 3 mesteri zugravi sa iti dea un pret si il alegi pe ala care iti place sau pe cel care are recomandari mai bune.

La mesteri e mai bine sa ai pe unul recomandat, sa nu il iei din ziar. Cei cu anunturi in ziar sau cu bilete puse in cutia postala sunt mai degraba fara lucrari si in cautare. Cei buni si seriosi isi gasesc lucrarile din client in client, pe baza de recomandare, nu au nevoie de anunt in ziar.

Ca preturi intre 10lei/mp dar trebuie sa stai zi lumina dupa el ca sa-l corectezi (daca nu esti acolo nu da amorsa, nu asteapta sa se usuce si da urmatorul strat etc) sau 30 lei/mp si lasi cheia. Cand intri esti in casa noua si n-ai avut treaba cu nimic, totul a fost ca la carte facut, s-au ocupat zugravii de tot (mai rar dar gasesti).

Bafta la renovat!

Anecdota: da omul cheia la zugrav sa-i faca zugraveala. la receptia lucrarii vede o pata urata pe perete. Zugravul: pai acolo se pune un tablou, se acopera!
In dormitor gletul neslefuit pe un perete; zugravul: pai acolo vine dulapul, nu se vede. Fisuri in glet pe peretete din hol: vine cuierul, se acopera!, manjit un colt in living: pai puneti o floare aici si nu se vede.

E nevoie de timp si de rabdare. SI de disponibilitate la corecturi dupa ce pleaca mesterii.

#1104
thusarix

thusarix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 22.04.2007
Am o camera de bloc din 88-89, o camera este vopsita cu lavabil cred ca 2 maini de vechimi diferite. Nu este finisata deloc, in sensul ca suprafata peretelui este tencuiala driscuita de mantuiala de cand s-a facut blocul, dar este foarte tare, mult ciment in ea presupun.

   Lavabila nu se cojeste, a fost data subtire.
  Ca sa pot trage glet, trebuie neaparat sa dau jos lavabila sau merge doar cu amorsa peste lavabila? Daca, da, cum as putea face asta?

Edited by thusarix, 07 February 2015 - 01:30.


#1105
joseph_lacroix

joseph_lacroix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,299
  • Înscris: 17.09.2013
am nevoie de un sfat, socrii au reusit sa isi faca casa si au ajuns la zugraveli, ce vopsea lavabila recomndati dintre
Oskar crema
Oskar Ceramic
Savana Teflon

poate fi si alta marca dar important este sa se gaseasca in magazinele mari de bricolaj( Dedeman, BRico, Practiker, Baumax)

Merci t raspuns

#1106
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
Incerc sa zugravesc un apartament la bloc, pe peretii caruia se aplicase vopsea texturata acum vreo 10 ani... O vopsea greceasca ce se aplica cu un trafalet special din plastic. Am facut reparatiile crapaturilor pe holuri, am tras amorsa si m-am dus la Mr. Bricolage sa cumpar vopsea texturata...
In camerele unde nu am facut reparatii, o sa spal peretii in zonele mai murdare, dupa care intentionez sa trag un strat de amorsa. Dar pe holuri, une erau multe crapaturi, reparatiile (netede) ar iesi in evidenta si de-aia cred ca sunt oarecum silit sa folosesc cam acelasi soi de vopsea (texturata). Doar ca nenea de la magazin se uita la mine ca si cum as cere cine stie ce nastrusinicie... Mi-a aratat o zona cu vopsea/tencuiala structurata (pentru exterior) spunandu-mi ca n-a auzit de texturata. Care e mai vascoasa decat lavabila, (nu vanzatorul a spus asta...) are ceva cuart in ea plus alte componente care-i ofera calitatea de a ramane 'deformata' de suprafata trafaletului. Se aplica cu trafaletul (sau trafaletele, nu stiu cum e corect, sorry...) nediluata, sau diluata cam 10%. Cel putin, asa imi amintesc ca se aplica vopseaua cumparata de mine inainte de zugravitul precedent din deceniul trecut...

Mi s-a lipit mie prost de creier denumirea asta? Vopsea texturata? As putea sa jur ca asa se chema ce am cumparat acum cca 10 ani... Ma gandeam ca lucrurile au evoluat pe piata si n-ar trebui sa am probleme in a gasi asa ceva...
Daca nu, unde (in Bucuresti) pot gasi astfel de vopsea? Sau, ce vopsea mai buna imi recomandati? Nefiind suprafata mare in discutie, as zice ca pretul nu e cel mai important aspect...

Inca o intrebare: In bucatarie si baie, pe tavan am var. Nu exita crapaturi, dar s-a mai prafuit si cum nu cred sa gasesc texturata pentru cei 11 mp ai holurilor, se poate aplica texturata asta peste var? Daca da, se amorseza cu ceva special sau tot cu amorsa obisnuita (solutie de aracet in apa)?

Multumesc anticipat!

Edited by FaneDuru, 22 February 2015 - 22:39.


#1107
bodozugravul

bodozugravul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.04.2013

 joseph_lacroix, on 12 februarie 2015 - 16:56, said:

am nevoie de un sfat, socrii au reusit sa isi faca casa si au ajuns la zugraveli, ce vopsea lavabila recomndati dintre
Oskar crema
Oskar Ceramic
Savana Teflon

poate fi si alta marca dar important este sa se gaseasca in magazinele mari de bricolaj( Dedeman, BRico, Practiker, Baumax)

Merci t raspuns

 FaneDuru, on 22 februarie 2015 - 22:29, said:

Incerc sa zugravesc un apartament la bloc, pe peretii caruia se aplicase vopsea texturata acum vreo 10 ani... O vopsea greceasca ce se aplica cu un trafalet special din plastic. Am facut reparatiile crapaturilor pe holuri, am tras amorsa si m-am dus la Mr. Bricolage sa cumpar vopsea texturata...
In camerele unde nu am facut reparatii, o sa spal peretii in zonele mai murdare, dupa care intentionez sa trag un strat de amorsa. Dar pe holuri, une erau multe crapaturi, reparatiile (netede) ar iesi in evidenta si de-aia cred ca sunt oarecum silit sa folosesc cam acelasi soi de vopsea (texturata). Doar ca nenea de la magazin se uita la mine ca si cum as cere cine stie ce nastrusinicie... Mi-a aratat o zona cu vopsea/tencuiala structurata (pentru exterior) spunandu-mi ca n-a auzit de texturata. Care e mai vascoasa decat lavabila, (nu vanzatorul a spus asta...) are ceva cuart in ea plus alte componente care-i ofera calitatea de a ramane 'deformata' de suprafata trafaletului. Se aplica cu trafaletul (sau trafaletele, nu stiu cum e corect, sorry...) nediluata, sau diluata cam 10%. Cel putin, asa imi amintesc ca se aplica vopseaua cumparata de mine inainte de zugravitul precedent din deceniul trecut...

Mi s-a lipit mie prost de creier denumirea asta? Vopsea texturata? As putea sa jur ca asa se chema ce am cumparat acum cca 10 ani... Ma gandeam ca lucrurile au evoluat pe piata si n-ar trebui sa am probleme in a gasi asa ceva...
Daca nu, unde (in Bucuresti) pot gasi astfel de vopsea? Sau, ce vopsea mai buna imi recomandati? Nefiind suprafata mare in discutie, as zice ca pretul nu e cel mai important aspect...

Inca o intrebare: In bucatarie si baie, pe tavan am var. Nu exita crapaturi, dar s-a mai prafuit si cum nu cred sa gasesc texturata pentru cei 11 mp ai holurilor, se poate aplica texturata asta peste var? Daca da, se amorseza cu ceva special sau tot cu amorsa obisnuita (solutie de aracet in apa)?

Multumesc anticipat!



Cauta kober la filiala lor undeva vis a vis de fosta fabtica policolor au acolo reprezentanta se cheama arteco vopsea lavabila texturata .....colorare la comanda (kober.ro)

#1108
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
@Faneduru - Ti-am raspuns la PM...
Vopseaua se numeste texturata sau structurata ii mai zic unii, iar oamenii care o vand in magazine nu sunt meseriasi, sunt vanzatori...deci nu ti s-a lipit prost pe creier...
In principiu poti aplica texturata si peste var daca zici ca e bine ancorat, dar e si mai bine daca amorsezi inainte, dupa ce desprafuiesti, of course ! Si ai grija in bucatarie sa nu dai peste grasime deasupra aragazului, unde mai sare. Si poti sa dai si pe pereti in bucatarie, daca iti place, pt ca o speli la nesfarsit ca peria de paie, am mai scris mai sus. Si eu mi-am facut bucataria cu texturata si am venit peste ea cu o velatura semitransparenta, iar aplicarea am facut-o  doar cu gletiera, un pic artistic
Aoleu, amorsa obisnuita nu e aracet cu apa!!!! Amorsa acrilica din magazin, musai !!!

#1109
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

 bodozugravul, on 23 februarie 2015 - 19:15, said:




Cauta kober la filiala lor undeva vis a vis de fosta fabtica policolor au acolo reprezentanta se cheama arteco vopsea lavabila texturata .....colorare la comanda (kober.ro)

Multumesc!
Am gasit ieri la Baumax Rollputz Genius Pro. Am aplicat aseara pe tavan. Nu am gasit decat 3 recipienti, fiecare pentru cate 20 mp si sunt la limita cu consumul teoretic. Mai stie cineva unde (in Bucuresti) as putea sa gasesc acest tip de vopsea? Altfel va trebui sa 'intind' de ea pentru a rezolva holurile. Eventual pe tema asta daca pot primi vreun sfat... Alta vopsea texturata compatibila. Dar daca n-am fost in stare sa gasesc vopsea texturata, sa gasesc ACEST TIP de texurata mi se pare o intreprindere si mai complicata. De-aia apelez la voi, cine stie...

#1110
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

 mutulica_41, on 23 februarie 2015 - 21:54, said:

@Faneduru - Ti-am raspuns la PM...
Vopseaua se numeste texturata sau structurata ii mai zic unii, iar oamenii care o vand in magazine nu sunt meseriasi, sunt vanzatori...deci nu ti s-a lipit prost pe creier...
In principiu poti aplica texturata si peste var daca zici ca e bine ancorat, dar e si mai bine daca amorsezi inainte, dupa ce desprafuiesti, of course ! Si ai grija in bucatarie sa nu dai peste grasime deasupra aragazului, unde mai sare. Si poti sa dai si pe pereti in bucatarie, daca iti place, pt ca o speli la nesfarsit ca peria de paie, am mai scris mai sus. Si eu mi-am facut bucataria cu texturata si am venit peste ea cu o velatura semitransparenta, iar aplicarea am facut-o  doar cu gletiera, un pic artistic
Aoleu, amorsa obisnuita nu e aracet cu apa!!!! Amorsa acrilica din magazin, musai !!!

Cum scriam mai sus, am gasit oarece (oarecum, insuficient...) si am zugrafit tavanele holurilor.
O sa fiu atent la zona potential stropita cu grasimi. Crezi ca le pot curata bine cu apa si oarece detergent din neamul Pur, Fairy?
Velatura despre care vorbesti, aplicata peste texturata, area ea insasi o textura, ori pastreaza in interior texturarea si niveleaza (transparent) peretii?

N-am citit postarea inainte de a mazgali tavanele, care erau amorsate cu ceva clasic pentru vopsea lavabila (banuiesc ca e vorba despre solutie de aracet). Am gasit niste lavabila Superwise care avea, la promotie, un bidon (2l cred...) de amorsa concentrata (se dilua 1/4, sau nediluata)... S-a lipit bine de suport, cu exceptia unei zone reparate, cand am 'jumulit' un petic de doi, trei cm patrati. N-am mai insistat acolo si m-am intors dupa un sfert de ora 'impungand' cu pensula imbibata, Am 'nimerit' o structura/textura asemanatoare cu imprejurimile si sper sa se 'tina' (cel putin) de vecinatate...

Pentru pereti o sa caut amorsa corespunzatoare. Sa fie doar acrilica? Sau sa aiba ceva continut mineral (cuart, praf de marmura, etc), cum sugereaza un coleg de la birou? Ma gandess, insa, ca daca pe tavanul neted a prins, pe muchiile structurate ale suportului existent ar trebui sa se tina cel putin la fel de bine. Deci ar trebui sa fiu foarte atent cu zonele reparate si vecinatatile acestora. Citisem zilele trecute cand ma documentam despre o asa numita amorsa 'de profunzime'... Asa e si acrilica in discutie? Apoi, daca am amorsat deja cu ce aveam, ma tem ca astupand porii, al doilea tip de amorsa sa nu prea mai aiba efect. Ma gandesc prost? Sa mai bag un smirghel (operatia cea mai apreciata, mai ales de nevasta-mea...)? Daca nu e musai, m-as lipsi cu placere de operatia asta...Posted Image

Edited by FaneDuru, 24 February 2015 - 13:43.


#1111
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

 FaneDuru, on 24 februarie 2015 - 12:58, said:

Am gasit ieri la Baumax Rollputz Genius Pro. Am aplicat aseara pe tavan. Nu am gasit decat 3 recipienti, fiecare pentru cate 20 mp
Cate 15 mp...

Edited by FaneDuru, 24 February 2015 - 13:45.


#1112
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
Din ce ma uit pe net pe tema aplicare Rollputz, in loc sa ma simt mai confortabil sunt mai confuzat...
Unii aplica inainte un soi de grund (consistent). Altii nu. Unii folosesc pentru 'intindere' primara pe pereti trafaleti obisnuiti (blana), dupa care vin cu cel de texturare, altii folosesc fierul de glet, dupa care texturare si in fine altii procedeaza ca mine, incarcand si texturand intr-un singur pas. Daca aceasta ultima metoda mi se pare cea mai convenabila, tot nu prea-mi vine sa cred ca nemtii care prezinta celelalte metode sunt chiar tampiti si nu-mi dau seama daca nu e doar legat de marketing, incercand sa vanda si grundul... Mai apar variante de texturare cu pensula, cu gletiera de plastic, etc...

Care ar fi, nene, tehnica cea mai simpla, batatorita de experienta pentru astfel de vopsea texturata?

Credeam ca partea de aplicare e clara (asa vazusem), dar acum nu prea mai stiu cum e mai nimerit sa procedez. Incepe, chiar, sa ma bata gandul ca merge oricum si asta ma cam enerveaza, neputand fi adevarat...

#1113
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
Nene Fane, esti un dur...Nu te lasa!
Deci, zona de grasimi poti curata cu burete de vase- partea mai aspra cu apa si axion pasta, poti incerca si alt detergent /
Velatura e o vopsea decorativa inventata de italieni, e semitransparenta si lisa - adica fara nici o textura. Are rol decorativ mai ales, dar e si lavabila, rezista mai bine decat o lavabila de interior. Poti incerca pe youtube cuvantul velatura - se pensuleaza cu o pensula speciala, lata si subtire peste lavabila, sau texturata. Se mai aplica si cu manusa ori burete marin. Repet, semitransparenta, adica aplici de ex un galben cu pensula aia, iar pe perete ramane un galben pal ( daca dai peste alb) cu o culoare Neuniforma !Iaca poze cum a iesit la mine, pe hol si in bucatarie. La una din poze se vad petice de alb, am pus-o sa se vada mai bine diferenta, eu nu am lasat asa, se vede in celelalte. Bineinteles ca gusturile nu se discuta, deci nu e obligatoriu sa placa asta la toata lumea, pana la urma e frumos ce-mi place mie, nu asa se zice?
]
cu_blitz.jpg
vopsea_structurata.jpg
vopsea_structurata__hol.jpg
efect_buc.jpg
ef_buc_5.jpg
ef_buc2.jpg
ef_buc_4.jpg

Amorsa acrilica are aderenta cea mai buna, rolul amorsei este sa uniformizeze absorbtia si  promotor de aderenta pentru vopsea, din cauza asta nu are si nu trebuie sa aibe alte incarcaturi, ce zice colegul tau !!! Aracetul sau poliacetatul de vinil, cu care lipea nea Ghe aracetul acum 25 ani este peliculogen, adica prezervativ tras pe perete, daca da de umezeala arata ca epiderma ta dupa a 2-a zi de stat la plaja...
Ai dreptate, daca deja ai amorsat cu aracet...pe de alta parte, eu nu cunosc definitia de amorsa de profunzime. Amorsa e ca laptele, daca e concentrata, producatorul trebuie sa treaca dilutia pe ambalaj, daca iti vinde si apa in banii aia, o sa scrie gata de aplicat.
Grundul pt decorativa , in schimb are si ceva incarcaturi, el trebuie sa fie un pic mai gros ,ca sa se poata colora precum decorativa, pt a nu se vedea urat prin zgarieturile lasate dupa driscuire, mai ales la efectul zgariat, ori scoarta de copac cum mai zic unii. de aici poate confuzia colegului tau. Asta nu inseamna ca nu poti aplica si tu grund d-ala, de stricat nu strici, dar e costul mai mare pe mp. Atentie, doar in cazul tau, ca daca dai cu grund de decorativa, nu mai ai suportul lis, iar lavabila de interior nu astupa nimic, e prea subtire pelicula ei!
Mai e ceva cu amorsa, daca dupa prima aplicare - cu trafaletul preferabil - trage imediat, inseamna ca suportul e absorbant in zona aia ( in f de gletul folosit) si mai trebuie aplicat iar.
Tehnica de aplicare clasica este cu gletiera de fier si nivelarea cu trafalet de burete cu ce gauri vrei, gauri mai mari, inseamna textura mai mare/ Nu se dilueaza decat la temp de aplicare de peste 30 Celsius, cand se evapora apa din ea din cauza caniculei ft repede, dar si atunci ft putin, un 5%. Daca o faci bors nu mai sta pe gletiera, cred ca e si logic, iar daca nu ai incredere in ce-ti spune Stan Patitul, nu mai am cum sa te ajut...Mai sunt si alte tehnici, dar au rolul de a scoate o textura mai artistica sa zicem, asa cum am facut eu in bucatarie, de ex, sau nu dai cu gletiera la piele, ci lasi o grosime putin mai mare, apoi lipesti gletira pe suport, smulgi si ii nivelezi ft fin doar moatele ( moatzele ca sa se inteleaga), apoi stergi cu un brete aspru inmuiat in velatura, asa cum am facut eu in balcon, sub ferestre...dar astea sunt pt cei care ii chinuie talentul si se dau artisti...
Si nu merge oricum, parca ti-am scris pe PM, trafaletul se incarca pe masura ce nivelezi, si incarcandu-se iti schimba textura pe perete, devine din ce in ce mai mare pana la ft mare, adica vreo 3 kg/mp !!!  Nu cred ca vrei asa...de aia ti-am scris ca trebuie sa urmaresti atent suportul la nivelare si sa te opresti cand incepe sa se incarce textura si sa speli trafaletul.
Eu m-am chinuit ceva cu tipul asta de vopsea ca sa am curaj sa postez aici si sa fiu sigur ca nimeni nu ma poate contrazice, sa ma fac de ras...! Tu ai dreptul sa crezi ce vrei...la fel si ceilalti cititori
Spor la treaba!

#1114
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
N-am mai bagat 'quote', ca amandoi avem limbarita/digitalita si consumam prea mult din spatiul alocat...
Nu ma las, nene... As fi incercat chiar si ca autodidact, dar avand atata informatie pe net, ar fi fost pacat.
1. Frumos aspectul velaturii peste vopseaua sructurata.
2. Am luat nota de partea privind felul in care e bine sa curat varul in zona aragazului.
3. Daca zugraveala de pe tavan n-a fost trasa in jos de gravitatie si s-a lipit de suportul amorsat (prost/necorespunzator) cu solutie de aracet, datorita 'zgrumtilor' de pe pereti cred ca zugraveala va adera mult mai bine pe acestia. Ma bate gandul sa mai dau o mana de amorsa doar pe zonele reparate cu suprafata mai mare. Eventual, sa intind cu pensula, fara a apasa, in prima faza zugraveala diluata, in strat subtire, pe care sa o folosesc ca amorsa perfecta, dupa ce se usuca... Oricum, dupa cum a aderat vopseaua de tavan grijile cu privire la aderarea de pereti sunt mult mai mici.
4. Problema mea acum pare sa fie, mai ales, legata de cantitate. Intrebasem intr-o postare de mai sus daca stie cineva unde (in Bucuresti) as putea gasi marca aia de vopsea texturata (Rollputz Genius Pro). Sau daca se cunoaste vreo alta vopsea din aceeasi familie cu care sa incerc un amestec (cantitate mica si vad cat de miscibile sunt cele doua tipuri). Merita sa iau in considerare o astfel de nastrusnicie... Acum, cantitatea pe care o am pare sa se incadreze exact in consumul teoretic, dar nefiind vopsita de la mama ei intr-o nuanta standard, pe care sa am sansa s-o gasesc in caz de nevoie, nu prea as risca sa nu-mi ajunga, dupa care sa fac alchimie cu agenti coloranti pentru a nimeri nuanta...
5. Notabil/a comentariul/sugestia privind spalarea frecventa a trafaletului. M-am prins de necesitate dupa ce-mi amortisera mainile incercand sa manipulez cele cca 5 kg din varful prelungitorului cu care ajungeam la tavan si modificarea texturii fata de ce obtineam cu acesta curat.
6. Esti, de departe, expertul... Nu doar in comparatie cu mine care ma ocup de aspectul asta doar interdecenial...
7. Astazi fac pauza de documentare...

Seara buna si multumesc pentru sugestii!Posted Image

Edited by FaneDuru, 24 February 2015 - 21:29.


#1115
mutulica_41

mutulica_41

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 11.01.2008
Multumesc de aprecieri si spor la treaba.

#1116
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

 mutulica_41, on 25 februarie 2015 - 19:13, said:

Multumesc de aprecieri si spor la treaba.
Multumesc!
Mi-am prins urechile in alta problema, pentru care nici nu consideram ca merita documentare... Cum sa colorez vopseaua asta intr-un soi de galben (ca sa semene cu ce aveam inainte...), destul de pal, doar sa nu fie tipator. Dar nu nuanta e problema, cum ar putea sa para din ce am scris inainte. Am fost la Bricostore hotarat sa cumpar un agent colorant pentru vopsea texturata de tip acrilic. Mi-au aratat un raft in care erau doar tuburi cu concentrat pentru vopsea lavabila si langa ele cantitatea de vopsea ce poate fi colorata de tubul respectiv, in functie de brand (Savana si Oskar). Coloranti generici, nu aveau si nici nu stiau sa spuna daca cei despre care vorbesc puteau fi folositi si la alte tipuri de vopseluri. Nu vreau sa sugerez ca trebuiau musai sa stie. Doar ca am plecat de acolo mai nedumerit decat am ajuns, cand eram sigur ca aspectul acesta n-ar trebui sa constituie o problema. Negasind alta vopsea texturata pe care sa o fi cumparat pentru a incerca miscibilitatea cu ceea ce am, m-am consolat cu ideea ca voi 'alerga' cu trafaletul astfel incat sa 'mazgalesc toti peretii si daca raman zone neacoperite perfect mai trag o mana cu lavabila colorata intr-o nuanta asemanatoare. Daca ma misc suficient de repede, cred ca pot sa revin in locurile mazgalite inainte, presupunand ca mai ramane oarece... Am nevoie musai de texturata pentru a uniformiza reparatiile (multe...) cu aspectul texturat al restului zugravelii anterioare. Coloranti sub forma de pulbere solubila in apa, cred ca e foarte probabil sa fie compatibili cu tipul asta de vopsea, dar n-am gasit asa ceva, pentru care mi-as fi asumat riscul sa incerc. E posibil ca si cei pentru vopsea lavabila, despre care scriam mai sus ca exista la Bricostore, sa fie compatibili, dar as avea nevoie de parerea cuiva care chiar se pricepe...
Acum, cam unde astept oarece ajutor de la voi:
1. Ce coloranti sunt potriviti pentru vopseaua texturata Rollputz Genius Pro? Macar cu probabilitate mare sa fie potriviti si fac eu incercari. Si, bineintweles, de unde (Bucuresti) sa-i cumpar... Cand voi cumpara colorantii astia, intentionez sa achizitionez si lavabila (cu colorantii necesari) pentru peretii dormitorului si ai sufrageriei, care urmeaza dupa holuri...
2. Chiar nu stie nimeni de unde (in Bucuresti, Ploiesti si imprejurimi...) pot gasi astfel de vopsea texturata ca sa pot verifica miscibilitatea cu a mea...?

Edited by FaneDuru, 25 February 2015 - 19:51.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate