Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Topul normalitatii

Sa incurajam sporturile de contac...

Cum s-au apucat rapperii sa faca ...

Casa construita la o distanta mai...
 Pareri despre eceasuri.ro: cumpar...

Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa
 Folii heliomate faruri - merita?

Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...
 Fortat sa imi dau demisia

Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator
 

Insula Corfu

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
6160 răspunsuri în acest subiect

Sondaj: RUGAMINTE: Respectati regulile de mai jos,in caz contrar se aplica SANCTIUNI. (69 membri au votat)

Nu votati in chestionar, nu are rost. Scopul lui este doar pentru a vedea regulile de postare!

  1. NU discutati despre: Starea drumurilor,trasee si tot ce tine de masina.Exista topic special pt. asta! (14 voturi [20.00%])

    Procentaj al voturilor: 20.00%

  2. NU postati/intrebati despre Agentiile de Turism.Este interzisa postarea de nume/website-uri agentii turism din Romania. (14 voturi [20.00%])

    Procentaj al voturilor: 20.00%

  3. Fara scandal si offtopic. Incalcarea regulamentului duce la suspendarea contului.Multumim (42 voturi [60.00%])

    Procentaj al voturilor: 60.00%

Votează Vizitatorii nu pot vota

#6013
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.866
  • Înscris: 04.07.2010
Adrian, pentru ce-mi mai doresc eu de la Corfu m-aş caza în Roda / Ag. Stefanos / Acharavi (sunt înlânţuite pe o plajă foarte lungă gen Golden Beach din Thassos).
Dar dacă vrei să vizitezi şi Corfu town, atunci nu prea e ok cazarea asta, poate Ipsos sau Dasia să fie mai potrivite, deşi în Ipsos am văzut că e pietriş. Nu ştiu, vezi şi tu pe street-view.


Sănătate şi tcb !

#6014
manole74

manole74

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 247
  • Înscris: 10.12.2006

View PostAdrianHH, on 11 februarie 2019 - 00:31, said:

Unde imi recomandati sa ma cazez in Corfu?
Suntem o familie de 4adulti+1copil(5ani).
Transport : auto personal.
Probabil ferry Igoumenitsa-Lefkimi.
Doritori de plaje(nu aglomerate la refuz) si de vizitare obiective(oras,sate traditional,cascade,manastiri,etc...).
Nu musai in buricul targului(mai degraba invers),doar sa nu fie chiar pustietate. Daca gasim ceva bun la periferia unui oras/sat nu e problema,suntem pro Posted Image
Sa putem acoperi cat mai multe obiective(jumatate de zi plaja,restul plimbare).
Nu am habar de mai nimic despre Corfu momentan Posted Image
Cca 5-6 nopti intre 1-15 septembrie(ca interval).
O sa cautam ceva apartament 2 camere pe booking..ca idee.

Orice sfat e binevenit.

Kommeno Bella Vista. Eu aici am rezervat pentru 4 persoane in perioada 1-6 septembrie.

Editat de manole74, 26 februarie 2019 - 15:19.


#6015
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 312
  • Înscris: 26.01.2007
@manole74 - Am stat acum cativa ani la Kommeno bella vista. Este oarecum izolat, cocoțat undeva pe un deal, iar drumul (din strada principală) este o adevarată provocare (virajat, foarte îngust, fără vizibilitate la curbe). Plaje în apropiere nu sunt. Trebuie să vă deplasați zilnic cu mașina pentru acest lucru. Aveți, ce-i drept piscină și o priveliște fantastică. Despre confort nu mai vorbesc. Este de nota 20.
Nu încerc să te influențez cumva. Doar încerc să îți spun la ce să te aștepți și oricum, alegerea îți aparține.
Drumuri bune!

#6016
manole74

manole74

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 247
  • Înscris: 10.12.2006
Multumesc pentru comentariul tau @callatis06! Ne-am informat si stim ce ne dorim de la aceasta excursie, iar cazarea de la Kommeno ne satisface in mare masura dorintele.

#6017
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 678
  • Înscris: 30.09.2005
Salutari
am vrea sa mergem din nou in Corfu anul acesta . Am mai fost in 2014 in Sidari. Tot acolo vrem sa ne luam, suntem aproape de plajele frumoase din zona de Nord, Nord Vest
As avea doua intrebari:
- Plecam din Timisoara si as dori sa ma opresc o noapte undeva pe la Mijlocul Drumului. Daca aveti ceva recomandari as aprecia
- Ceva schimbari din 2014 in rau? Am inteles ca anul trecut a fost mult gunoi… MAi este cazul?

Multumesc

#6018
dansta

dansta

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 744
  • Înscris: 07.05.2007
In iulie 2017 am stat la Agroktima Kapsali langa Veria, la 14 km de autostrada. A fost ok. Am platit 70e camera de familie -4 paturi-  ptr 2 adulti si 2 copii (14 si 7 ani)  cu mic dejun (bufet) f bun.  Nu e chiar la jumatatea drumului dar a doua zi am ajuns f. repede si "proaspeti" la ferry.

In Corfu am stat langa Sidari (2 km) la Varvara Studio & Apartments. Recomand 100%. Am avut apartament cu 2 dormitoare si bucatarie separata destul de mare. Pretul a fost super avantajos 45 sau 50 e (nu mai stiu exact) la sfarsit de iulie. Tot ce am vazut in poze pe booking am gasit in realitate. In plus gazdele extraordinare si piscina excelenta.

Am mancat  aproape in fiecare seara la Sea Breeze in Sidari, mancare f buna, preturi rezonabile, ospatari f prietenosi. Chiar ne-am imprietenit cu unul care vorbea fluent engleza, in ultima seara cand a auzit ca plecam am primit o sticla de vin din partea casei si copii cate un fresh.  Am prins si o seara greceasca super, cu muzica autentica, dans, spart de farfurii, foc in mijlocul terasei...o nebunie

In rest, am fost putin dezamagiti de Corfu, mai ales de plaje.

Editat de dansta, 03 aprilie 2019 - 09:41.


#6019
mac2016

mac2016

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 18
  • Înscris: 20.01.2016
Hristos a Inviat ! Sper ca v-ati intors cu totii sanatosi si cu amintiri de neuitat . Am revenit din Corfu , unde Sarbatorile Pascale sunt un Eveniment cu E mare ,  asteptat si pregatit splendid ! Singura neplacere a fost coada imensa de la ferry din Igoumenitsa . In rest , nu m-as mai fi intors ! Egnatia Odos , o minune tehnica , drumul in sine o desfatare a privirii . Ma uitam la cenusiul din Vama Veche , sub toate aspectele , prezentat atat de entuziast de televiziuni si recomandat de participanti ca ,, ceva de nedescris ,, ! De frumos , bineinteles ! Ce sa mai spun eu despre Corfu ? Dupa obiceiul de spart vasele de pe Esplanada , la cateva ore totul era curat , cioburile stranse , iar gigantul parc din centru , care fusese plin cu mii de turisti , nu purta nicio urma de murdarie , parca nu se intamplase nimic ! Foc de artificii , lampioane in seara de Inviere , cum nici de Revelion nu se pregatesc la noi  . In rest , toate cum le stiti in Grecia : oameni cumsecade , bun gust in toate  , mancare delicioasa ,  peisaj mirific... Urmatoarea deplasare , la Atena in mai , la o conferinta profesionala , dar cu avionul .

#6020
florin_oro

florin_oro

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 39
  • Înscris: 10.06.2015
Salutare tuturor, urmeaza sa plec in Corfu pe 21 iunie, vreau sa stiu de la cei care ati fost anul acesta daca au disparut muntii de gunoaie despre care se vorbea anul trecut. Multumesc.

#6021
ddor71

ddor71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 76
  • Înscris: 17.12.2009
M-am intors din Corfu acum trei zile. Am avut cazare in Paleokastritsa, prima noastra vizita pe aceasta insula, cel mai probabil si ultima !
Nu pot sa spun ca nu mi-a placut, dar clar nu m-a impresionat !
In primul rand, ca sa ii raspund lui Florin, exceptand zona noastra  Paleokastritsa, Liapades, Lakones, Afionas, unde nu am vazut gunoaie, in rest in mai toata jumatatea de nord a insulei pe care am tinut sa o explorez in cele 6 zile pe care le-am avut la dispozitie, frecvent mi-au iesit in cale tomberoane pline si cam inca pe atata,  pungi de gunoi aruncate pe langa ele !
Tot la capitolul aspecte negative, trebuie spus ca drumurile sunt in general proaste spre foarte proaste, cu putine exceptii, iar accesul la diverse plaje sau obiective turistice este greoi, drumurile sunt inguste, de multe ori de latimea unei masini si frecvent abrupte. GPS-ul cu doua programe de navigare instalate si harti actualizate la zi, m-a bagat in ceata de multe ori!
Nu am vazut nimic mai la sud de Palatul Achillion, nici nu m-a tentat si nici timp nu am avut !
Partea pozitiva este ca am avut o cazare ieftina si buna, o gazda deosebit de calda si atenta la detalii, m-am simtit mai bine decat la multe hoteluri cu pretentii de 4 stele!
Zona noastra...., de fapt cam toata partea de nord-vest a insulei este spectaculoasa, plajele nu sunt grozave dar peisajul compenseaza acest mic inconvenient !
Mi-au placut tavernele si barurile din zona noastra, am avut parte si de dansuri si de muzica greceasca live !  Liapades mi-a placut in mod deosebit, mai intim, lasa si impresia de ceva mai select si ofera posibilitatea de plimbari catre plaje mai ascunse !  Seara merita admirata panorama asupra Paleokastritsa de la inaltimea satului Lakones, sunt acolo cateva restaurante care ofera o priveliste frumoasa, nu este chiar ca in Ravello de pe Coasta Amalfi, dar merita efortul de a urca !
Spectaculoasa de asemenea privelistea la coborarea spre Porto Timoni, precum si asupra tarmului abrupt de la Logas Beach  !

#6022
florin_oro

florin_oro

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 39
  • Înscris: 10.06.2015
Salutare tuturor, asa cum scriam mai sus urmeaza sa ajung in Corfu la sfarsitul saptamanii viitoare, insa ma macina o intrebare legata de ferry Igoumenitsa - Corfu Town. Pe toate site-urile cautate am gasit preturi de 10-11 euro pentru 1 persoana si 40 de euro pentru masina, preturi valabile pe un sens, pentru o singura traversare. Pentru ca noi suntem 3 persoane (2 adulti si 1 copil peste 10 ani) + 1 masina, rezulta undeva in jur de 70 de euro pentru un drum, respectiv 140 euro dus-intors. Stie cineva daca in Igoumenitsa port, la achiztionarea unui bilet dus-intors, pretul devine mai mic? Sau daca la fata locului se mai poate negocia ceva din pretul initial? Am incercat sa fac rezervare online, insa toate site-urile nu afiseaza disponibilitate pentru aceasta ruta. Ramane ca varianta de back-up ferry catre Lekimmi, mult mai ieftin, cu reducerile primite la rezervarea online, pretul total ajunge la 33.5 euro pentru o traversare, desi ar insemna ceva distanta mai mare de condus pe insula pana la cazare. Sincer mi se pare exagerat pretul de 140 euro dus-intors pe aceasta ruta, am fost de 2 ori in Creta cu masina, am mai fost in Sardinia cu masina, am platit de fiecare data preturi intre 320 si 350 euro dus-intors, dar vorbim de traversare care dureaza toata noaptea + cabina pentru dormit. La fel am mai fost in Kefalonia si Thassos cu ferry, la preturi mai mici.

#6023
ddor71

ddor71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 76
  • Înscris: 17.12.2009
Depinde unde ai treabă în Corfu! Dacă cazarea este în jumătatea de nord, cam tot aia este.
Igoumenitsa - Corfu Town, 11 euro de persoană, 40 mașina, toate companiile au aceste tarife, nu cred că se negociază, eu nu am încercat, mă îndoiesc, mai ales că în această perioadă ferry pleacă mai mult goale și nu pleacă mai multe în același timp ca să îi șantajezi că sari în celălalt.
Lucrurile sunt foarte simple, nu ai bani, nu te duci!

#6024
florin_oro

florin_oro

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 39
  • Înscris: 10.06.2015

View Postddor71, on 14 iunie 2019 - 10:04, said:

Depinde unde ai treabă în Corfu! Dacă cazarea este în jumătatea de nord, cam tot aia este.
Igoumenitsa - Corfu Town, 11 euro de persoană, 40 mașina, toate companiile au aceste tarife, nu cred că se negociază, eu nu am încercat, mă îndoiesc, mai ales că în această perioadă ferry pleacă mai mult goale și nu pleacă mai multe în același timp ca să îi șantajezi că sari în celălalt.
Lucrurile sunt foarte simple, nu ai bani, nu te duci!
Nu cred ca este vorba de bani in cazul de fata, cum de altfel nu cred ca suntem aici sa emitem judecati de valoare despre posibilitatile financiare ale unuia sau altuia, era vorba doar de cautat alternative si de oferit informatii utile, iar in aceste conditii comentariul tau mi se mare mai mult decat rautacios, mai ales ca pana la urma, fiecare alege varianta pe care o considera cea mai buna pentru el. Asa cum scriam si mai sus am platit de-a lungul timpului multi bani pe traversari cu ferryboat-ul, insa in cazul de fata pentru distanta respectiva mi se pare pretul cam mare si dubios faptul ca nu poti face rezervare din timp pe niciun site de profil. Eram doar curios sa aflu de la cei care au fost, daca pretul este fix sau se mai poate negocia la fata locului. Sa nu-mi spui ca daca ai fi avut posibilitatea sa traversezi la jumatate de pret nu ai fi facut-o, pentru ca nu te cred. Daca facem un calcul simplu, 33.5 euro vs 70 euro, mai putin cu 36.5 euro pe sens plus intoarcerea deja vorbim de o economie de 73 euro, iar ca timp, avand in vedere ca traversarea spre Corfu Town dureaza 1.30h iar cea spre Lekimmi 55 de minute, castigi deja jumatate de ora. Distanta este intradevar mai mare cu vreo 40 de km in cazul meu, pana la cazare, dar asta inseamna in plus 2-3 litri de motorina consumati, adica aproape mai nimic. Fara dorinta de a intra intr-o polemica cu cineva, concluzionez ca pana la urma scopul acestui forum este de a impartasi experiente, pentru ai ajuta pe ceilalti membri sa aleaga mai usor si mai bine.

#6025
nikolas

nikolas

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 548
  • Înscris: 12.11.2003
Noi am avut cazare in partea de NW si am optat pt Lefkimi. Diferenta de pret a contat pt noi. Daca era aceeasi durata de traversare, poate se justifica diferenta. Asa, si durata mai lunga si pretul mai mare.

#6026
ddor71

ddor71

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 76
  • Înscris: 17.12.2009
Când te sinchisești să le furnizezi unor oameni informații pe care le-au solicitat, nu au nicio reacție, așa că devii curios dacă răspund la stimuli mai puternici!
Eu aflându-mă pe ferry boat, chiar mă gândeam de la ce încărcare în sus devine profitabil transportul, pentru că la cele aproximativ 20 de mașini și vreo două tiruri câte am fost, uitându-mă la mastodontul care mă purta pe mare, tare mă îndoiam că plătim măcar carburantul!
Ar mai fi de spus (încă un comentariu răutăcios) că în Grecia mașinile diesel nu prea sunt agreate, deși carburanții sunt foarte scumpi!
Inițial mă gândeam să iau ferryboat-ul spre Lefkimmi, deci da, m-ar fi încântat un preț mai mic, dar după ce am mai cules informații despre calitatea drumurilor, mi-am dat seama că pierderea de timp plus  benzina consumată suplimentar, anulează complet avantajul tarifului mai scăzut.

Editat de ddor71, 16 iunie 2019 - 21:36.


#6027
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.866
  • Înscris: 04.07.2010

View Postddor71, on 16 iunie 2019 - 21:23, said:

... anulează complet avantajul tarifului mai scăzut.

Eh, chiar complet nu se anulează, totuşi distanţa e prea mică, şi nu sunt singur în maşină (dacă vorbim de bani).
Şi nici ca timp, fiindcă ferry până în Corfu town face mai mult decât ferry la Lefkimi plus mersul cu maşina între între cele 2 localităţi..
Problema reală este aceea că ferry spre Lefkimi circulă prea rar, altfel ar fi preferabil de către toată lumea care e cu maşina. Atâta tot !

În 2010, de exemplu, mi-aş fi dorit să mă duc în Lefkimi şi de acolo cu maşina până în Kerkyra - town, însă n-am avut norocul să fiu în port la ora potrivită.


Sănătate şi toate cele bune !

#6028
mariusflorin1970

mariusflorin1970

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 4
  • Înscris: 22.06.2019
Mai sunt gunoaie pe insula, sau s-a rezolvat problema???

#6029
florin_oro

florin_oro

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 39
  • Înscris: 10.06.2015

View Postmariusflorin1970, on 26 iunie 2019 - 13:23, said:

Mai sunt gunoaie pe insula, sau s-a rezolvat problema???
Din pacate inca persista problema gunoaielor, mai ales pe drumurile principale tomberoanele sunt in permanenta pline si gunoaiele se revarsa din ele....

#6030
moreli

moreli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 199
  • Înscris: 09.03.2011
Bună seara!
N-am înţeles prea bine din ce am citit pe forum despre faptul că ar fi mai bine să mergi cu ferry până în Lefkimmi şi de acolo la Paleokastrica cu maşina (cum este drumul???) sau să treci în Corfu şi de acolo la Paleokastrica? Mă refer atât la costuri, dar şi la timp şi starea drumurilor.
Mulţumesc!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate