Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag
 Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel

[Controlul] vremii si a vremurilor
 

Idei Extreme Nicolae Ceausescu

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#1
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Se zice ca pana in 1979 mai era cum mai era, dar dupa aia Ceausescu a imbatranit, s-a ticnit, a innebunit, a folosit cutremurul din 1977 drept pretext de demolare in Bucuresti, a vizitat Coreea de Nord si a vrut clar sa fie si in Romania precum este acolo. Parerea mea. M-a socat cand Elena Ceausescu a zis jos porcaria la o biserica. Leana era mai rea ca Nicu, la suflet.

Bucuresti era Phyongyang 2 daca nu era Revolutia din 1989. Mai era problema ca fiul lui Nicu nu credea deloc in comunismul tatalui sau. Nu-l vedea drept ceva de viitor. Posted image

Idei extreme ce le planuia pentru viitorul "luminos" (era intunecat, ca doar oprea mereu curentul):

- Casa Poporului, megalomanie si aroganta maxima in criza si foametea anilor '80-din pacate a apucat sa o construiasca, sa demoleze mult pentru ea
- Circurile Foamei, el bagase gaze in blocuri pentru gatit, strict pentru gatit, dar voia desfiintarea gatitului casnic si mutarea mancatoriei la Circurile Foamei, un fel de cantine socialiste, poate in Coreea de Nord asa este si azi, mancatul la comun la circuri; un circ al foamei s-a transformat in Mall in Rahova Posted image
- demolarea tuturor satelor romanesti si mutarea tuturor oamenilor la blocuri, in orase, satele sa fie transformate in terenuri agricole, daca apuca sa o realizeze pe asta, acum operatorii de distributie energie electrica nu mai aveau batai de cap cu retelele de curent rurale ce se intrerup mereu la furtuni si viscole Posted image
- in 1989 desi achitase datoria externa, nu a promis decat cativa lei in plus la venituri, nu tu mancare, nu tu curent, apa calda si caldura, nu tu benzina la liber, normal ca multimea a explodat si s-a produs Revolutie si la Bucuresti sub nasul dictatorului Posted image el ar fi mentinut aceeasi viata cu o calitate atat de proasta incat chiar merita sa mori in revoltele stradale Posted image
- sunt convins ca ar fi demolat tot ce era vechi in orase, sa fie numai chestii construite in epoca socialista; pastra doar casele cu etaj pe care le nationaliza, pe cele fara etaj le demola

Ce sare in ochi e faptul ca in Bucuresti predomina blocurile cu 10 etaje si cu multe scari, mie mai fezabile mi se pare cele cu 4 etaje (si mai sigure la cutremur), apoi blocurile turn, nu ar fi rau sa fi fost doar ele cu 10 etaje, dar in Bucuresti sunt numai mastodonti inalti si lati, de 10 etaje, care pun diferite probleme pe partea de infrastructura si utilitati si de ce nu, ofera un aspect mai putin prietenos orasului.

Edited by Neaceasca85, 10 April 2024 - 14:44.


#2
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,386
  • Înscris: 28.07.2008
Asta e topic de dezbatut sau loc de evocat amintiri?

#3
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Din fericire amintiri nu am pentru ca m-am nascut suficient de tarziu, comunismul era un regim in care nu as fi dorit sa traiesc, oricum a fost suficient de dura si epoca anilor 90-2000, viata asa cum trebuie am dupa anul 2005.

Un regim irational, inuman, criminal, falimentar, asta era comunismul. Si observam cum si in Coreea de Nord e foamete si noaptea nu se furnizeaza energie electrica.

Nu pot intelege pe nostalgicii comunisti.

La telefon, catre cei de la Timisoara, Ceausescu zicea ca sa fie pedepsit si cine sparge un geam la un magazin. In sinea mea, ziceam ca daca magazinele erau goale, meritau sparte. Posted image

#4
flt

flt

    Euro-Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,934
  • Înscris: 10.01.2023

View PostNeaceasca85, on 10 aprilie 2024 - 14:37, said:

- Casa Poporului, megalomanie si aroganta maxima in criza si foametea

la fel e și căsoaia ta - câți mp are?

#5
Piniuli

Piniuli

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,691
  • Înscris: 09.01.2006
Fara demolarile alea Bucurestilor ar fi aratat azi ca o capitala din Africa sau Asia de Sud-est. Cel mai probabil centrul ala ar fi ajuns un fel de mahala, si toata evolutia s-ar fi intamplat undeva in afara Bucurestiului actual.  Am fost in Ho Chi Minh, Vietnam acu o saptamana si primul lucru de care are nevoie orasul  ala (de 7 milioane de locuitori) e buldozerul.

Edited by Piniuli, 10 April 2024 - 14:51.


#6
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Are more than average (doar rromii au case mai mari) problema e ca are destule spatii inutile, asa o fi si cu Casa Republicii-Palatul Parlamentului? Aia are si buncare secrete.

#7
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,129
  • Înscris: 03.07.2008

Quote

Se zice ca pana in 1979 mai era cum mai era, dar dupa aia Ceausescu a imbatranit, s-a ticnit, a innebunit...

Ticneala lui a inceput mai devreme, pe la inceputul anilor 70, cand s-a intors din Asia... tezele din iunie...
Ca s-a obs mai tarziu e alta chestie

#8
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Iarna 1984-1985 a fost cea mai rece iarna din istoria recenta. Fix cand nu trebuia. In anii 80 era bine sa fie iernile astea de acum. Alte ierni dure au fost in anii 60.

In ciuda iernii extrem de dure, in Scanteia scria mereu despre reducerea severa a consumului de energie electrica si gaze naturale, pentru activitatile neproductive. Se batea cap in cap pur si simplu.

Pentru taierea mancarii si a utilitatilor, chiar eu insumi l-as fi impuscat.

Comunismul e un regim ce nu poate furniza nimic.

#9
gabicen

gabicen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,876
  • Înscris: 27.06.2006
Afirmatii nerealiste despre circurile foamei, numărul de etaje ale blocurilor, demolarea satelor...
Se vede că nu ai trăit vremurile "alelalte" și că nu ai tengenta cu subiectul propus.

Despre nostalgicii comunismului: majoritatea sunt votanți pesede.
Exemplu: cei de la tine din județ (Olt, dacă nu ma înșel 😉).

"Pentru taierea mancarii si a utilitatilor, chiar eu insumi l-as fi impuscat."
Nu cred ca ai făcut armata și că ști sa mânuiești o armă...

Edited by gabicen, 10 April 2024 - 15:02.


#10
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Bine ca nu am trait vremurile. Nici nu as fi dorit sa fiu mai batran.

Colectivizarea fortata a satelor a fost ceva extrem. CAP-urile. Ceape, nu cap. Dupa Revolutie, toti s-au grabit sa le fie retrocedat totul, apoi multi nu au mai putut sa intretina, mai ales cladiri istorice.

#11
flt

flt

    Euro-Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,934
  • Înscris: 10.01.2023
canalul & decretul

#12
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Am locuit in bloc de 8 etaje cu tot cu mezaninul gol. Blocul Union din Slatina, construit peste un magazin mai vechi, ce se numea Vacanta. 1992-2000 e perioada in care am locuit acolo.

Vizualizare mesajflt, pe 10 aprilie 2024 - 15:00, a scris:

canalul & decretul
Desigur, multi au murit la canal, iar in 1989 Ceausescu a fost victima propriilor sai "decretei". Poate niciun dictator european nu a avut mizeria asta de idee, sa te oblige sa faci copii fara numar. Regim comunist nasol doar Albania a mai avut, in rest viata a fost mai dulce peste tot, inclusiv in URSS.

Edited by Neaceasca85, 10 April 2024 - 15:03.


#13
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,862
  • Înscris: 13.07.2011
Multi dintre inaltii statului stiau si nu credeau in comunism. Era indeajuns sa te uiti la familia Ceausescu sa intelegi ca defapt comunismul era un capitalism accesibil pentru o mana de persoane. O foarte mica parte a poporului era privilegiata si avea acces in totalitate la capitalism. Cand sotii Ceausescu plecau in delegatie in alte tari, Elena era de nelipsita si pregatea o lista cu cadouri pe care si le dorea din partea gazdelor. In general erau lucruri extrem de extravagante, rare si costisitoare. Pe langa asta toti privilegiatii consumau numai produse occidentale.

Comunismul s-a stricat la noi dupa vizitele din 1971 in Coreea de Nord si China. Ceausescu a fost impresionat in mod deosebit de modul extrem de personal in care Mao Zedong din China și Kim Il Sung din Coreea de Nord isi conduceau tarile, precum si de cultul personalitatii din jurul lor. Odata intors a inceput sa lucreze la un plan de modificare si adaptarea unui noi sistem de comunism dupa modelul fratiilor din Asia. Incet incet a inceput sa rupa orice conexiune cu Rusia, care dupa parerea lui Ceausesc era un comunism fals, invechit si fara lipsa de viitor, si a restructurat tara intr-o fabrica de foamete. Revolutia a fost cel mai probabil un "payback" al rusiilor, dupa incheierea relatiilor.

Cercul foamei din Bucuresti adaposteste astazi mai multe malluri. Primul mall din Bucuresti a fost facut acolo, Bucuresti Mall, la fel si Plaza Romania, City Mall, Liberty Mall. Niciodata nu aveau scopul unei cantine. Mai mult se dorea creerea unei piete acolo, de unde poporul sa poata cumpara produse si mancare gatita (complexuri comerciale agroindustriale). Un fel de centralizare a alimentelor, in stilul Coreean.

Alt proiect de grandomanie a fost Casa Radio de pe Dambovitei care nu a fost niciodata terminata si a fost vanduta celor de la Plaza (o companie din Israel) care a dat 40 de milioane de dolari pe cladire in 2006, iar astazi valoreaza cateva sute de milioane.

Edited by business11, 10 April 2024 - 15:13.


#14
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,017
  • Înscris: 18.12.2007

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 10 aprilie 2024 - 15:03, a scris:

... in rest viata a fost mai dulce peste tot, inclusiv in URSS.

Mai ales aia care au fost trimisi prin Siberia.

#15
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Taierea fara drept de apel a aprovizionarii cu produse alimentare si nealimentare, a furnizarii de energie electrica, a termoficarii, reducerea programului TV la 2 ore pe zi (desi daca se aduna toata familia la televizor si nu se mai aprindeau becurile in alte camere, poate era mai economic), au fost toate idei extreme. Nea Nicu a uitat ca romanii vor paine si circ, ca este un popor motivat de mancare si distractie, totul pentru a fi singura tara fara datorii externe, datorii facute tot de el prin import masiv de petrol pentru industria megalomana, energofaga si ineficienta.

Era foarte greu sa iei un televizor sau o Dacie. Sa iei aparate noi si masini noi a ramas o problema pana dupa 2005-2007. Din pacate. Produsele erau putine si de slaba calitate, apoi dupa 1990 erau bune dar scumpe, prea scumpe.

Dacia era praf, o masina incompleta, un motor fara racire practic, sa ajungi la mare cu Dacia era chin. Televizoarele daca mergeau mai multe ore, de exemplu la Revelion, se stricau, nu aveau racire nici ele. Ce le trebuie mai mult la idioti? Pentru Nicu poporul erau idioti, cand colo, idiotul era el. Odiosul si Sinistra.

***************
In Armata pe vremea lui Ceasca era mai rau decat in penitenciarele de azi (in arestul Politiei e nasol), acum in armata, ca santinela la foisor, ai Wi-Fi, calorifer electric, aer conditionat. Posted image

Edited by Neaceasca85, 10 April 2024 - 15:26.


#16
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,092
  • Înscris: 20.12.2007

 Neaceasca85, on 10 aprilie 2024 - 14:37, said:

Se zice ca ....
Nu se zice nimic.
Ai la dispozitie atat in presa pastrata la Bibliotecile centrale cat si la cele judetene, articolele despre Plenarele Partidului cat si Congresele, ce s-a discutat, raportul tovarasului, hotararile luate ale CC si transpuse in Decrete ale MAN sau HG si acte ale autoritatii judetene. Poti sa consulti minutele CPEx pentru si mai multe amanunte. Nu era nimic, secret, ascuns, conspiratie si mai stie dracu ce. Ce era intr-adevar prezent era o uriasa lehamite fata de orice emana din presa de partid si stat si un la fel de imens analfabetism functional. Vizibil pana astazi unde daca nu e domnu Gadea sa explice, nu avem cum sa intelegem ce e la gazeta.

LE. E greu de priceput poate pentru unii dar sistemul comunist era foarte formalist cu hartii pentru orice. Ceausescu ca stil managerial ar fi ceea ce numim astazi un workaholic si un micromanager. De citit memoriile lui Dumitru Popescu Dumnezeu, Silviu Curticeanu sau Constantin Olteanu.

#17
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,872
  • Înscris: 14.10.2008
Normal, de acolo am ramas cu birocratia. Posted image Tara dosarului cu sina. Posted image

#18
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,092
  • Înscris: 20.12.2007

 Neaceasca85, on 10 aprilie 2024 - 15:39, said:

Normal, de acolo am ramas cu birocratia. Posted Image Tara dosarului cu sina. Posted Image
Am asa o impresie ca tu , desi un absolvent de drept, nu ai citit scriitorii clasici romani.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate