Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Aurelia Cristea candideaza la primaria Cluj-Napoca

* * - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
39 replies to this topic

#19
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,504
  • Înscris: 19.04.2009
Aproape toate orasele din Romania s-au dezvoltat haotic. E, dupa cum ai zis, o mare mahala. Ca sa nu zic tiganie. Unele lucruri sunt dependente de primar, alte lucruri (majoritatea) sunt dependente de oameni, oameni pe care i-o durut in c*r.

Also, autostrazile nu sunt facute de primarie. Nici centurile. Astea sunt facute de MT. Fara bani si organizare de la Bucuresti, nu se face nimic. Nici sa se puna Boc sau restul primarilor transilvaneni in cap, nu o sa se faca fara MT. Deci daca restul romaniei voteaza PSD, sa nu te astepti ca "judetele nesimtite" anti psdiste sa primeasca ceva de la sud de carpati.

Also, la Cluj natura nu ajuta in problema poluarii, fiind practic un oras intr-o galeata.

Edited by iladi, 02 April 2024 - 18:07.


#20
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007

Vizualizare mesajLex404, pe 02 aprilie 2024 - 11:22, a scris:

Aproape toate orasele din Romania s-au dezvoltat haotic.
Initial da, dar multe probleme initiale s-au corectat deja. De exemplu in Cluj cartierul Buna Ziua, aparut dupa Revolutie, care initial nu avea trotuare, transport public, iluminat public, cresa/gradinita, drumuri decente, etc astazi arata chiar bine. Da, inca nu este si scoala publica sau parc public, dar ambele proiecte sunt in lucru deja.

Clujul e foarte multe clase peste ce era in 2004, cand l-a preluat Boc. S-a dezvoltat cu siguranta haotic pana in 2004, dar de atunci au fost corectate multe probleme si s-a modernizat masiv, in 2004 nu avea nici un parc decent, nici o piata decenta, nici o baza sportiva moderna, transport public decent, bulevarde decente ... nimic. Iar cladirile din centru erau toate intr-o stare jalnica (dupa ce primaria a impus impozit marit cu 500% pentru cei care nu isi renoveaza cladirile, s-au modernizat peste 90% dintre ele). Nici macar un restaurant decent nu gaseai pe vremea aia (azi sunt sute de restaurante foarte ok, iar astea s-au dezvoltat odata cu modernizarea diverselor zone din oras).

Ce a mai ramas de modernizat in zona centrala acum e Cetatuia ... si acolo exista deja proiectul de modernizare, dar inca nu l-au inceput din motive care imi scapa + zona paraului Morii de langa Piata Mihai Viteazu/liceul Balcescu. In rest prin centru nu prea mai sunt lucruri majore de facut pentru primarie, doar sa intretina ce are acum. Si evident sa faca sapaturile pentru statiile de metrou cu impact cat mai mic asupra traficului/pietonilor si in timp cat mai scurt cand incep efectiv munca (asta va fi cea mai grea "incercare" a orasului in viitorul apropiat).

Edited by utopium, 02 April 2024 - 11:46.


#21
Pictor_Fonta

Pictor_Fonta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,250
  • Înscris: 09.08.2012

Vizualizare mesajdanaciu, pe 01 aprilie 2024 - 20:35, a scris:

In orasul hipsterilor dacopati va fi greu pentru o persoana decenta si de bun-simt, dar nu imposibil.

Faptul ca e reprezinta psd e un avantaj.
Nervozitatea basistilor rezistento-useristi arata ca pana si ei isi dau seama ca oamenii nu mai cred in gargara lor penibila.
Clujul mai are mult pana sa ajunga la nivelul de civilizatie si intelectualitate din orasele fruntase din sudul tarii (Craiova, Alexandria, Slatina, Pitesti, Targu Jiu etc). Deocamdata tot insista cu basistii.

#22
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007

Vizualizare mesajdanaciu, pe 01 aprilie 2024 - 20:35, a scris:

In orasul hipsterilor dacopati va fi greu pentru o persoana decenta si de bun-simt, dar nu imposibil.
Plin de dacopati la Cluj, de aia si vedem un vot "masiv" pentru AUR :D

#23
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008

Vizualizare mesajLex404, pe 02 aprilie 2024 - 11:22, a scris:

Also, autostrazile nu sunt facute de primarie. Nici centurile. Astea sunt facute de MT. Fara bani si organizare de la bukureshti, nu se face nimic. Nici sa se puna Boc sau restul primarilor transilvaneni in cap, nu o sa se faca fara MT. Deci daca restul romaniei voteaza PSD, sa nu te astepti ca "judetele nesimtite" anti psdiste sa primeasca ceva de la sud de carpati.

Esti intr-o foarte mare eroare. Stai in bancuta ta acolo in Polonia si nu te baga daca nu ai habar despre ce vorbesti.

#24
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,504
  • Înscris: 19.04.2009
Imi explici in ce fel sunt intr-o mare eroare sau doar atacam la pesoana asa gratuit din alta bancuta?

Ca nu ma supar daca invat ceva nou, donu Iladi.

Edited by Lex404, 02 April 2024 - 18:21.


#25
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008
Cauta pe net centura Oradea, drum expres Oradea, drum expres Oradea-Arad, inel metropolitan Ordea.
De exemplu:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/i_P23W6uW-0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#26
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007
Sunt proiecte facute impreuna cu CNAIR.

#27
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,543
  • Înscris: 01.08.2006
Și care e concluzia, Iladi? Că văd că e făcut de consiliul județean și MT.

Edited by bai3tzash, 02 April 2024 - 19:11.


#28
Powerup

Powerup

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 30.04.2017

Vizualizare mesajutopium, pe 02 aprilie 2024 - 10:01, a scris:

Da-ne un exemplu de oras din Romania care a facut mai multe parkinguri in ultimii 10 ani sau care a modernizat mai multe parcuri/spatii verzi. Asta ca sa intelegem la ce ne raportam.
Ne raportam la viata clujeanului. Unde isi parcheaza masina si cum circula pe trotuar in calitate de pieton. Nu are relevanta comparatia cu alte orase.
Da a modernizat niste spatii verzi sau le-a cedat altora sa le modernizeze in schimbul dreptului de a construi si cate o cladire(sau doua) de birouri pe ele. Iar pe multe le-a betonat/umplut cu granit.

Vizualizare mesajutopium, pe 02 aprilie 2024 - 10:01, a scris:

Poluarea la fel, nu e sub controlul primariei, ce sa faca, sa opreasca industria si traficul auto? Primaria si-a facut treaba pe partea de poluare, a modernizat flota de transport public si acum e peste 80% electrica.
Ar putea sa nu mai restranga spatiile verzi, sau sa taie copacii. Ar putea sa planteze mai multi copaci, nu ornamentali din aia care nici umbra nu fac vara. Ar putea sa nu mai emita autorizatii de cladiri cu n etaje pe stradute cu o banda pe sens unde se sta bara la bara.

Vizualizare mesajutopium, pe 02 aprilie 2024 - 10:01, a scris:

Autostrada trece la 10 km de oras ... si, in caz ca nu ai aflat, chiar Boc a inaugurat-o, in 2009, pe vremea lui au aparut primii km de autostrada in Transilvania, chiar in jurul Clujului. Pe autostrada aia te poti duce in mai multe directii, la Alba-Iulia, Sibiu, Tg Mures, Deva, Timisoara, Arad, etc. Da, inca nu te poti duce si la Oradea, dar in viitorul apropiat se va mai adauga si Zalaul.
Din manastur de undeva, da sunt 10 km. Dar cat faci pana acolo? Si nu are sens sa mergi cand poti merge pe la Turda ca oricum toate destinatiile sunt in directia aia asadar ai 33 de km pana la autostrada.

Boc a taiat panglica, a participat si el pe ultima suta de metri, dar stii foarte clar cand s-a demarat proiectul si de catre cine. Dar oricum nu e motiv de lauda nici pentru PSD ca a fost un dezastru, s-a realizat o portiune mica din ce trebuia sa se faca. Iar restul nici pana in ziua de azi nu e gata si o sa mai dureze.

#29
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 29.04.2008

Vizualizare mesajbai3tzash, pe 02 aprilie 2024 - 19:11, a scris:

Și care e concluzia, Iladi?


Ca se poate. Daca se doreste. Studiile, actele, banii sunt de la primarie sau consiliu. CNAIR si MT sunt doar cu taiat pangliga.  Exista posibilitatea legala pentru fiecare oras din tara asata sa faca la fel.

#30
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007

Vizualizare mesajPowerup, pe 02 aprilie 2024 - 19:41, a scris:

Ne raportam la viata clujeanului. Unde isi parcheaza masina si cum circula pe trotuar in calitate de pieton.
Ce anume vrei, parcare gratuita in centru? Pe bani gasesti parcare oricand in Parcarea Primariei de exemplu. Pe langa sutele de parcari la sol, care pot fi mai greu de prins libere la anumite ore, ai alte 5-6 parkinguri in zona centrala, in Piata Unirii, Piata Mihai Viteazu, Piata Cipariu, Leul, iar daca ai de mers in zona de vest a centrului la Cluj Arena sau BT Arena (sau chiar Platinia), iar daca mergi in estul centrului poti merge si la cea de pe Navodari. Ai aplicatie si panouri in oras care iti arata cate locuri sunt libere in parkingurile primariei. E cam imposibil sa nu ai loc liber in unul dintre astea 7-8 parkinguri (eu gasesc intotdeauna cand merg in centru loc de parcare). In weekend prefer cele la sol/marginea drumului, ca le prinzi libere, in timpul saptamanii de obicei Parcarea Primariei e cea mai buna alegere daca ai de mers in zona ultracentrala. Daca am de mers in zona vestica a zonei centrale merg la BT Arena, daca am de mers in zona estica merg la Leul. Mai apare un parking privat in urmatoarele luni, pe Avram Iancu. A, daca vrei parcare la 50 de metri de zona unde vrei sa mergi, atunci da, poate fi o problema si sa nu gasesti. Aia e valabil cam in orice oras mare din Europa, cand mergi in centru trebuie sa fii dispus sa mergi un pic si pe jos, altfel e greu sa gasesti parcare.

Vizualizare mesajPowerup, pe 02 aprilie 2024 - 19:41, a scris:

Din manastur de undeva, da sunt 10 km. Dar cat faci pana acolo? Si nu are sens sa mergi cand poti merge pe la Turda ca oricum toate destinatiile sunt in directia aia asadar ai 33 de km pana la autostrada.
Ai trei intrari posibile in autostrada momentan, pe la Gilau, pe la Nadaselu, pe la Turda. A patra e in lucru, la Tureni. A cincea apare si ea in viitorul apropiat, pe la Ciurila. In functie de locul de unde pornesti, alegi care iti convine mai mult, eu intru pe toate trei acum, chiar daca am de mers spre sud, daca am treburi in nordul orasului ma duc pe la Nadaselu, daca am treburi in vest intru pe la Gilau, daca nu ma duc spre Turda. Astept cu interes Tureniul, ca sa nu mai trebuiasca sa intri prin Turda cand vii spre sud.

#31
Powerup

Powerup

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 30.04.2017
Era vorba de parcarile din cartier in zona unde locuiesti nu in centru. Ca acolo e bataie pe locurile de parcare si sunt ocupate trotuarele.

#32
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007
In cartierul Manastur de exemplu, unde sunt cele mai mari probleme cu parcarile, primaria a facut 6 parkinguri etajate. Spune-mi in ce oras a mai facut primaria 6 parkinguri etajate intr-un singur cartier? De fapt as pune pariu ca in 99% din orasele din Romania nu exista 6 parkinguri etajate publice in TOTAL.

Sigur, sunt inca destule zone unde ar fi nevoie de parcari publice, nu contest asta. Dar nici o alta primarie nu a facut mai multe parkinguri decat a facut primaria Cluj sau eu nu stiu nici unul.

#33
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,543
  • Înscris: 01.08.2006
Chiar s-au facut parcari in Cluj, nu ai ce comenta. Cred ca s-ar mai putea, habar nu am. Depinde unde mai are orasul spatiu, prin cartiere. Am mai zis-o, masina si parcarea sunt un privilegiu, nu un drept. Si la blocurile noi, ar trebui sa fie parcari facute de dezvoltatori.

#34
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007
Cu siguranta mai trebuie facute in alte cartiere, Manasturul a primit multe pentru ca avea si cea mai mare densitate/nevoie, dar sunt cartiere care au parkinguri doar la sol, pe langa bloc, dar au nevoie de locuri mai multe in anumite zone, deci ar prinde bine niste parkinguri etajate de cartier si in acele cartiere. Sigur, trebuie sa ai si unde sa le faci. E nevoie de cel putin unul in Grigorescu, unul in Marasti (este unul singur), unul in Gheorgheni (este unul singur), as face si in Buna Ziua unul acum cat inca gasesti usor spatii libere. La mine in cartier (Intre Lacuri) nu simt vreo mare nevoie de parkinguri, nici nu sunt zone cu densitate asa de mare de locuitori.

E bine ca apare cel privat pe Avram Iancu, ca acolo se simtea nevoia (multe universitati/licee in zona + acces spre Piata Unirii - unde e greu sa gasesti loc in parkingul de langa biserica Sf Mihail si de obicei trebuie sa mergi in Parcarea Primariei).

#35
Powerup

Powerup

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 30.04.2017
la cluj avem 4 masini pe un loc de parcare, in orice cartier este problema chiar si in Intre lacuri. Data viitoare cand mai treci pe starada Dunarii te invit sa numeri masinile parcate pe trotuar. Sau uita-te la astea:
https://www.google.c...i8192?entry=ttu
https://www.google.c...i8192?entry=ttu

Edited by Powerup, 03 April 2024 - 19:32.


#36
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,796
  • Înscris: 12.01.2018

Vizualizare mesajcristobob, pe 01 aprilie 2024 - 20:05, a scris:

(Aproape)Oricine este o alternativa mai buna "la" boc. Din păcate, cu toate ca sunt mulți clujeni descuiati la minte, sunt bătuți, ca număr, de cei "hodiniti", care ȘI ies la vot.
Agf
PSD este asimilat , mai ales la Cluuj, cu bugetarii care baga bete-n roate la orice și doar papa banii, deci va avea un handicap major.
tie ti-o fi dor de funar baci

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate