Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Despre branzeturi: de la branza proaspata de vaci pana la Roquefort si Brie
#1
Posted 19 February 2024 - 18:45
am deschis acest topic sa discutam despre branzeturi, retete, care cu ce se asorteaza (fructe, vinuri, nuci, etc), cum pot fi puse in valoare, marci, surse de branzeturi, tot ce-i legat de branzeturi.
incep eu: sunt mare amator de raclette. pun un video pt cei care nu stiu despre ce-i vorba. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZLZ0hZ8fn8s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] si las aici si o reteta de branza de vaci cu paprica pe care o am de la mama: vreo jumatate de kilogram de branza de vaci se framanta cu furculita si se adauga vreo 2-3 linguri de smantana fermentata, se adauga o ceapa mica tocata, o lingurita de paprica dulce (nu exagerati ca tinde sa devina amara) si sare dupa gust. se fac tartine si se servesc cu rosii, castraveti, ardei capia sau normali, gogosari, ce aveti la indemana. si fondue, cred ca toti cei care stiti de ea o iubiti: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/31bqCZDAwVw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Fane, 19 February 2024 - 18:47. |
#2
Posted 19 February 2024 - 18:58
Eu sunt amator de branza de oaie, cat mai maturata, aproape imputita.
|
#3
Posted 19 February 2024 - 19:16
De obicei consum telemea de oaie veche romaneasca, branza de burduf, branza topita, branza de vaci, branza de capra, telemea de vaca, branza mucegaita, parmezan, grana padano, danish white, svaiter dar parca nu prea mai are gustul pe care-l avea odata.
Branzeturi care nu imi plac: brie, urda, cheddar. Cheddar de exemplu am mancat intr-o salata americana, dar nu mi s-a parut sa aiba gust. Parea mai mult un cauciuc. |
#4
Posted 19 February 2024 - 20:02
#5
Posted 19 February 2024 - 20:03
SOLOMONESCU de oaie, mi se pare cea mai buna din Romania
|
#7
Posted 19 February 2024 - 20:17
Solomonescu de oaie contine si cas de vaca, urda etc. Oaie pura nu cred ca se gaseste la supermarket.
Insa, da. Solomonescu imi place si mie. Mai folosesc ocazional. Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 20:18. |
#8
Posted 19 February 2024 - 20:22
#9
Posted 19 February 2024 - 20:24
Clipboard01.jpg 275.35K
64 downloads
Si produsele de La Sibieni sunt ok: https://lasibieni.co...produs/lactate/ Edited by xmanyacs77, 19 February 2024 - 20:25. |
#10
Posted 19 February 2024 - 20:32
Tsunamii, on 19 februarie 2024 - 20:22, said: Asta e o minciuna! Ai si dovezi? Sau te-ai trezit vorbind aiurea? Mai intai sa spui la ce sortiment te-ai referit. De exemplu branza de burduf Dorna produsa de Solomonescu "Brânză Dorna, denumită tradițional românește “brânză de burduf “este obținută dintr-un amestec de caș de oaie, caș de vacă, urdă și/sau telemea ( oaie sau vacă)." Cascavalul sau telemeaua aceluiasi producator este intr-adevar doar de oaie. Tu la care"branza" te refereai? Ca eu nu am gasit sub denumirea de branza nimic de la Solomonescu care sa nu contina lapte de vaca. Ar fi casul de oaie, dar casul nu e branza. Nu inca. Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 20:37. |
|
#11
Posted 19 February 2024 - 20:47
DanyHiker, on 19 februarie 2024 - 20:17, said:
Solomonescu de oaie contine si cas de vaca, urda etc. DanyHiker, on 19 februarie 2024 - 20:32, said:
telemeaua aceluiasi producator este intr-adevar doar de oaie. Acu' e corect Ce bine-ar fi sa ne informam cand nu stim o chestie Edited by Tsunamii, 19 February 2024 - 20:48. |
#12
Posted 19 February 2024 - 20:54
Mie îmi place telemeaua de oaie veche, tare că o cărămidă, sărată. Îmi mai place brânză de burduf, daca e puțin iute, parca e mai buna.
|
#13
Posted 19 February 2024 - 20:56
xmanyacs77, on 19 februarie 2024 - 20:24, said: In Bucuresti nu gasesc, altfel, ce fac? Dau 80 lei /kg fara sa stiu cum e facut? Imi place si telemeaua de oaie proaspata putin sarata, in realitate AIA e preferata, dar NU GASESC. Cine vinde asa ceva e "manarita" sunt samsarii care o amesteca cu tot felul de mizerii In p-ta Domenii cumparam |
#14
Posted 19 February 2024 - 21:13
N-aveam de unde sa stiu la ce branza te refereai.
Eu ma refeream la burduf. Tu te gandeai la telemea. Greseala mea fiindca branza Solomonescu de oaie e doar una: telemeaua. Tsunamii, on 19 februarie 2024 - 20:47, said: Acu' e corect Ce bine-ar fi sa ne informam cand nu stim o chestie Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 21:14. |
#15
Posted 19 February 2024 - 21:14
Mentionez doar branza pentru prajit sau gratar, ca sa am o contributie si sa vad topicul mai bine in lista. Altfel, imi plac multe tipuri tipuri de branza si nu stramb din nas decat la urda.
|
|
#16
Posted 19 February 2024 - 21:18
Nu-mi place branza de burduf. In schimb sunt mare fan parmezan si mai ales Grana Padano.
|
#17
Posted 19 February 2024 - 21:18
Tsunamii, on 19 februarie 2024 - 20:56, said: In Bucuresti nu gasesc, altfel, ce fac? Dau 80 lei /kg fara sa stiu cum e facut? Gasesti si mai ieftin, dar in varianta cas de oaie pe care-l transformi singur in branza de burduf. Casul se ia de primavara pana toamna. In perioada asta gasesti doar tepe. Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 21:21. |
#18
Posted 19 February 2024 - 21:37
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users