Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel
 [Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali
 Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic
 Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...

Plafoniera 132W, 9100lm, consum r...

Stabilire granita intre proprietati
 

Despre branzeturi: de la branza proaspata de vaci pana la Roquefort si Brie

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#1
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 05.06.2002
am deschis acest topic sa discutam despre branzeturi, retete, care cu ce se asorteaza (fructe, vinuri, nuci, etc), cum pot  fi puse in valoare, marci, surse de branzeturi, tot ce-i legat de branzeturi.

incep eu: sunt mare amator de raclette. pun un video pt cei care nu stiu despre ce-i vorba.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZLZ0hZ8fn8s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

si las aici si o reteta de branza de vaci cu paprica pe care o am de la mama:

vreo jumatate de kilogram de branza de vaci se framanta cu furculita si se adauga vreo 2-3 linguri de smantana fermentata, se adauga o ceapa mica tocata, o lingurita de paprica dulce (nu exagerati ca tinde sa devina amara) si sare dupa gust. se fac tartine si se servesc cu rosii, castraveti, ardei capia sau normali, gogosari, ce aveti la indemana.

si fondue, cred ca toti cei care stiti de ea o iubiti:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/31bqCZDAwVw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Fane, 19 February 2024 - 18:47.


#2
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,281
  • Înscris: 06.07.2007
Eu sunt amator de branza de oaie, cat mai maturata, aproape imputita.

#3
habanero

habanero

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 11.07.2023
De obicei consum telemea de oaie veche romaneasca, branza de burduf, branza topita, branza de vaci, branza de capra, telemea de vaca, branza mucegaita, parmezan, grana padano, danish white, svaiter dar parca nu prea mai are gustul pe care-l avea odata.
  Branzeturi care nu imi plac: brie, urda, cheddar. Cheddar de exemplu am mancat intr-o salata americana, dar nu mi s-a parut sa aiba gust. Parea mai mult un cauciuc.

#4
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 05.06.2002

View PostDanyHiker, on 19 februarie 2024 - 18:58, said:

Eu sunt amator de branza de oaie, cat mai maturata, aproape imputita.
si un pic iutita, cu unt si mamaliga, doua ochiuri deasupra. Posted Image

Edited by Fane, 19 February 2024 - 20:04.


#5
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,938
  • Înscris: 20.10.2015
SOLOMONESCU de oaie, mi se pare cea mai buna din Romania

#6
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 05.06.2002
dap, si eu agreez marca.

#7
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,281
  • Înscris: 06.07.2007
Solomonescu de oaie contine si cas de vaca, urda etc. Oaie pura nu cred ca se gaseste la supermarket.
Insa, da. Solomonescu imi place si mie. Mai folosesc ocazional.

Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 20:18.


#8
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,938
  • Înscris: 20.10.2015

Vizualizare mesajDanyHiker, pe 19 februarie 2024 - 20:17, a scris:

Solomonescu de oaie contine si cas de vaca, urda etc.

Asta e o minciuna!

Ai si dovezi? Sau te-ai trezit vorbind aiurea?

#9
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,131
  • Înscris: 10.07.2013
Attached File  Clipboard01.jpg   275.35K   64 downloads


Si produsele de La Sibieni sunt ok: https://lasibieni.co...produs/lactate/

Edited by xmanyacs77, 19 February 2024 - 20:25.


#10
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,281
  • Înscris: 06.07.2007

View PostTsunamii, on 19 februarie 2024 - 20:22, said:



Asta e o minciuna!

Ai si dovezi? Sau te-ai trezit vorbind aiurea?
Am si dovezi.
Mai intai sa spui la ce sortiment te-ai referit.
De exemplu branza de burduf Dorna produsa de Solomonescu
"Brânză Dorna, denumită tradițional românește “brânză de burduf “este obținută dintr-un amestec de caș de oaie, caș de vacă, urdă și/sau telemea ( oaie sau vacă)."

Cascavalul sau telemeaua aceluiasi producator este intr-adevar doar de oaie.
Tu la care"branza" te refereai?
Ca eu nu am gasit sub denumirea de branza nimic de la Solomonescu care sa nu contina lapte de vaca.
Ar fi casul de oaie, dar casul nu e branza. Nu inca.

Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 20:37.


#11
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,938
  • Înscris: 20.10.2015

View PostDanyHiker, on 19 februarie 2024 - 20:17, said:

Solomonescu de oaie contine si cas de vaca, urda etc.


View PostDanyHiker, on 19 februarie 2024 - 20:32, said:

telemeaua aceluiasi producator este intr-adevar doar de oaie.

Acu' e corect
Ce bine-ar fi sa ne informam cand nu stim o chestie

Edited by Tsunamii, 19 February 2024 - 20:48.


#12
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Mie îmi place telemeaua de oaie veche, tare că o cărămidă, sărată. Îmi mai place brânză de burduf, daca e puțin iute, parca e mai buna.

#13
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,938
  • Înscris: 20.10.2015

View Postxmanyacs77, on 19 februarie 2024 - 20:24, said:

Attachment Clipboard01.jpg


Si produsele de La Sibieni sunt ok: https://lasibieni.co...produs/lactate/


In Bucuresti nu gasesc, altfel, ce fac? Dau 80 lei /kg fara sa stiu cum e facut?

Imi place si telemeaua de oaie proaspata putin sarata, in realitate AIA e preferata, dar NU GASESC.
Cine vinde asa ceva e "manarita" sunt samsarii care o amesteca cu tot felul de mizerii
In p-ta Domenii cumparam

#14
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,281
  • Înscris: 06.07.2007
N-aveam de unde sa stiu la ce branza te refereai.
Eu ma refeream la burduf. Tu te gandeai la telemea. Greseala mea fiindca branza Solomonescu de oaie e doar una: telemeaua.


View PostTsunamii, on 19 februarie 2024 - 20:47, said:






Acu' e corect
Ce bine-ar fi sa ne informam cand nu stim o chestie

Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 21:14.


#15
byteworks

byteworks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 04.04.2003
Mentionez doar branza pentru prajit sau gratar, ca sa am o contributie si sa vad topicul mai bine in lista. Altfel, imi plac multe tipuri tipuri de branza si nu stramb din nas decat la urda.

#16
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,885
  • Înscris: 28.11.2006
Nu-mi place branza de burduf. In schimb sunt mare fan parmezan si mai ales Grana Padano.

#17
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,281
  • Înscris: 06.07.2007

View PostTsunamii, on 19 februarie 2024 - 20:56, said:




In Bucuresti nu gasesc, altfel, ce fac? Dau 80 lei /kg fara sa stiu cum e facut?

Te aprovizionezi cand ai ocazia sa iesi din Bucuresti. Prin zona mea gasesti la 50 lei/ kg aproape orice cantitate.
Gasesti si mai ieftin, dar in varianta cas de oaie pe care-l transformi singur in branza de burduf.
Casul se ia de primavara pana toamna. In perioada asta gasesti doar tepe.

Edited by DanyHiker, 19 February 2024 - 21:21.


#18
a010

a010

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 18.12.2023

View PostDanyHiker, on 19 februarie 2024 - 18:58, said:

Eu sunt amator de branza de oaie, cat mai maturata, aproape imputita.

Oleaca de branza de burduf cu ceapa. Mama, mama! Posted Image

Edited by a010, 19 February 2024 - 21:37.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate