Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Permis de conducere romanesc in Germania

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
Tonic Water

Tonic Water

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,353
  • Înscris: 09.07.2005
Ca sa fim un pic mai clari cu rregula cu rezidenta:
Usual residence
You must apply for a licence in the country where you usually or regularly live. As a general rule, it is the country where you live for at least 185 days each calendar year because of personal or work-related ties.
If you have personal/work-related ties in 2 or more EU countries, your place of usual residence is the place where you have personal ties, as long as you go back regularly. You don't need to meet this last condition if you are living in an EU country to carry out a task for a fixed period of time.
If you move to another EU country to go to college or university, your place of usual residence doesn't change. However, you can apply for a driving licence in your host country if you can prove you have been studying there for at least 6 months.

Deci prietene daca ai bolentin de Bolintin, ai o adresa, o casa in Ro, mai ai si neamuri prin tara pe care le vizitezi in mod regulat.... poti aplica lejer in Ro pentru permis. Nu te phoote statul roman. Sa schimbi permisul cu ala nemtesc.... Ia te uite ce zice directiva: Where the holder of a valid national driving licence issued by a Member State has taken up normal residence in another Member State, he may request that his driving licence be exchanged for an equivalent licence .

Adica zice''may request" nu zice "shall request", deci "poate" sa o schimbe nu "trebuie" sa o schimbe.  Acolo la Germania ta poate te obliga sa o schimbi prin ceva lege dar la mine in Franta nu exista obligatia. Stiu destui romani care traiesc in Franta si copii lor au dat de permis in Ro, nici dracul nu-i intreaba. Si nici nu le taie puncte cand fac o nefacuta pe soselele franceze.

#38
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,572
  • Înscris: 30.10.2003

View PostTonic Water, on 12 februarie 2024 - 14:40, said:

dar la mine in Franta nu exista obligatia. Stiu destui romani care traiesc in Franta si copii lor au dat de permis in Ro, nici dracul nu-i intreaba. Si nici nu le taie puncte cand fac o nefacuta pe soselele franceze.
Sat fara caini :lol:

#39
Passenger001

Passenger001

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,362
  • Înscris: 07.08.2015

View PostLife2Live, on 11 februarie 2024 - 22:22, said:

Buna seara, ma scuzati daca am postat in aria care nu trebuie. Doresc sa intreb, daca locuiesc in Germania de 6 ani, pot sa dau de permis de conducere in Romania? Sa fie valabil in Germania? Ca am inteles ca se anuleaza permisul de conducere la intoarcere din Romania si ca sunt obligat sa dau de permis in Germania ca am acolo sedere pe teritoriul lor de 6 ani. Multumesc mult

Dpdv legal, este exact cum au descris unii colegi mai sus: permisul se poate obtine numai in tara in care esti rezident (deci minim 185 zile).

Practic, daca reusesti sa obtii permisul in Romania (nu cunosc cum este acolo, din auzite in Ro sunt multe posibil...), trebuie mult ghinion sa ai vreo problema cu el in Germania. In primul rand, in vizirul autoritatilor germane sunt cei carora le-a fost suspendat pe termen lung sau chiar definitiv permisul german si incearca sa obtina altul intr-o tara vecina. Tu esti la primul permis si l-ai obtine in Ro, deci o tara al carui cetatean esti, ai buletin, eventual vreun domiciliu secundar etc. Deci in cazul tau ar bate zero la ochi.

In al doilea rand, un permis obtinut intr-un stat EU nu trebuie dupa 6 luni prescris in DE (numai cele obtinute in state non EU) are valabilitate si poate fi folosit pe toata perioada valabilitatii sale. Deci teoretic poti avea ceva probleme in 15 ani, cand trebuie innoit, de regula, daca mai esti rezident in DE, cu unul german. Cat de mare crezi ca este riscul, in 15 ani sa-ti puna intrebari despre ce? cum? unde? ai obtinut tu permisul.

Dar cum am spus, nu este 100% legal si teoretic poti avea mai devreme sau tarziu ceva probleme.

View Postalexandrualexww2, on 12 februarie 2024 - 01:17, said:

Am auzit un zvon, ca daca in Romania ai B-ul, si mergi sa il preschimbi in Germania, o sa iti puna aia si A-ul sau a1 sau a2... e adevarat?
Nu! Daca ai minim 25 ani si detii cat. B de minim 5 ani, obtii automat cat. B196. Permite sa conduci exact aceleasi motorbikes ca A1, cu diferenta ca la A1 obtinut prin scoala de sofer + examen poti face upgrade dupa 2 ani (numai examenul practic), la fel A cu A2 dupa alti 2 ani. Cu B196 nu sunt posibile upgrade-urile la A si A2.

#40
Life2Live

Life2Live

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,063
  • Înscris: 26.04.2010

View PostXman_ghio, on 12 februarie 2024 - 12:57, said:

Adica trebuie sa stai in Romania, doar ca... minti (fals in acte)!

Daca printr-o minune te prinde cu ceva acte ca tu stai de 6 ani in Germania te mai trezesti si cu dosar penal. Asa au zis si aia de la "fabrica de permise" de la Ploiesti ca nu ii prinde nimeni.

In principiu daca stai de mai mult de 6 luni intr-o tara = esti rezident. Adica acolo ar trebui sa iti iei permisul.

Daca intrebarea initiatorului era "pot sa mint/fals in acte si sa nu ma prinda institutiile statului Roman" atunci probabil ca raspunsul va fi da - nu prea te prind. Dar sa stie riscurile...
Salut, nu prea intru eu in polemici cu nimeni, dar de unde ma faci mincinos sau imi aduci asa acuze? Am specificat eu asa ceva? Bagi vorbe in gura oamenilor? Pentru cultura ta, am trimis acum mail si in germania sa ma informez sa fiu legal, era o intrebare ca nu stiam adevarul, ce se poate face, daca este posibil asa ceva din punct de vedere legal, altfel o faceam fara sa mai intreb, departe gandul de ce ma acuzati si urat sa acuzati fara sa stiti sau sa aduceti astfel de insinuari.

#41
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,050
  • Înscris: 02.08.2021
Omul nu a spus asta.
Era duar un răspuns la un comentariu de-al meu.

#42
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 26.10.2021
Dacă nu ai permis deloc, și ai reședință în Germania, acolo trebuie sa îl faci
Ca să îl faci în România trebuie sa te scoți de la nemți cu domiciliul pentru 6 luni.


#43
sebastian-ionescu

sebastian-ionescu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 18.07.2023
Cineva crede ca atunci când te oprește politia pe strada si iți verifica permisul , introducând datele in sistem , polițistul verifica manual daca omul are Anmeldung ?

Ii apare automat pe ecran : Führerscheintourismus

Jeder Führerscheintourist, der sich dem geltenden Recht widersetzt, erfüllt nach § 21 Straßenverkehrsgesetz (StVG) den Tatbestand des Fahrens ohne Fahrerlaubnis. Dabei handelt es sich um eine Straftat, welche schnell zu einer Freiheitsstrafe von bis zu einem Jahr führen kann. Auch eine hohe Geldstrafe ist in einem solchen Fall möglich.


Puscarie pana la 1 an ....eu zic sa incerci sa vezi ce sa intampla. Le zici ca esti cetatean european si ai drepturi.

Edited by sebastian-ionescu, 24 February 2024 - 14:00.


#44
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 26.10.2021
Daca vrea sa te arda te arde!
In Austria sunt pusi dupa masini cu numere de Polonia, Slovacia, Cehia, sa nu mai zic de Romania!
Am cunostinta care s-a mutat din Germania aici dar a scapat de amenda ca nu a inmatriculat masina.
Alta cunostinta cu numere de ro, a luat amenda 900 de euro, trimisa la ma-sa , era pe ea masina!
Eu am fost intrebat de vreo 2 ori pana acum. Anul asta urmeaza sa il reinoiesc , dar aici in Austria.
Nu are rost sa ma risc, mai ales ca stau de vreo 10 ani deja aici.

#45
giuliani2

giuliani2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 04.11.2023
Mi se pare o mare prostie sa nu inmatriculezi masina. Singura explicatie pe care eu o gasesc plauzibila e ca vorbim de oameni care nu stiu multe dintre reguli, si mai ales nu inteleg deloc limba germana. In rest, nu vad de ce ai ramane in strainatate cu o masina inmatriculata in Romania. Pentru economie? Impozitul pe an e vreo 80euro la un golf-passat, asigurarile pot ajunge la cateva sute de euro...dar si salariile din Germania sunt mai mari ca alea din Romania...

#46
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,050
  • Înscris: 02.08.2021
Ecomomie, mai ales la asigurare.

#47
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 26.10.2021
Am cunostinta cu bmw, care e inscrisa in Romania , pe bunica de 70 de ani!
Deci, nu merita vreo amenda usturatoare?
Deja e cam vizat!

#48
giuliani2

giuliani2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 04.11.2023

View PostValy_User, on 25 februarie 2024 - 22:05, said:

Ecomomie, mai ales la asigurare.

Ce economie, cateva sute de euro?  Raportat la salariile din Romania preturile la asigurari sunt mult mai mari.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate