Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Vin dus la șifonarie
Last Updated: Dec 24 2023 10:50, Started by
ciresel
, Dec 22 2023 20:23
·
9
#1
Posted 22 December 2023 - 20:23
Îmi place vinul meu făcut de casa. Dar mi ar place sa fie spumos. Oare dacă l duc într o sticla la o șifonarie ( dacă mai exista) și injectează co2, ar ieși spumos?
|
#2
Posted 22 December 2023 - 20:30
Cu siguranta.
Nu cred ca se paote doar pentru o sticla. E nevoie de cantitate mai mare. Poti folosi un sifon (aparat), dar vad ca preturile sunt foarte mari. Edited by pasilla, 22 December 2023 - 20:34. |
#3
Posted 22 December 2023 - 20:37
Nu iese.
Doar sa pui juma de sticla vin si restul sa-l completezi cu sifon, adica iese direct sprit. |
#4
Posted 22 December 2023 - 20:39
#7
Posted 22 December 2023 - 20:47
Ca sa iasa spumant, vinul trebuie sa fermenteze a doua oara la sticla. La 1l de vin se poate pune o lingurita rasa de dextroza iar cantitatea de zahar e suficienta sa fac aciditate fara sa se sparga sticla. Asta la finalul fermentarii principale. Avantajul fermentarii in sticla e ca bulele devin foarte fine si aroma intensa comparativ cu introducerea fortata de dioxid de carbon.
Edited by Leo2006, 22 December 2023 - 20:51. |
#8
Posted 22 December 2023 - 20:49
E atât de simplu !
https://www.olx.ro/o...fon-cu-capsule/ edit pasilla, on 22 decembrie 2023 - 20:39, said:
Cum crezi ca este obtinut vinul spumant? Zic să nu confundăm spumantul cu spumosul... Edited by FreeThinker, 22 December 2023 - 20:51. |
#10
Posted 22 December 2023 - 20:51
#11
Posted 22 December 2023 - 20:51
#12
Posted 22 December 2023 - 20:52
#13
Posted 22 December 2023 - 20:53
Leo2006, on 22 decembrie 2023 - 20:47, said:
Ca sa iasa spumant, vinul trebuie sa fermenteze a doua oara la sticla. La 1l de vin se poate pune o lingurita rasa de dextroza iar cantitatea de zahar e suficienta sa fac aciditate fara sa se sparga sticla. Asta la finalul fermentarii. Avantajul fermentarii in sticla e ca bulele devin foarte fine si aroma intensa comparativ cu introducerea fortata de dioxid de carbon. Adică pui dextroză în vinul vechi, matur, iar el începe să fermenteze din nou și devine spumos după o perioadă? |
#14
Posted 22 December 2023 - 20:54
Leo2006, on 22 decembrie 2023 - 20:47, said:
Ca sa iasa spumant, vinul trebuie sa fermenteze a doua oara la sticla. La 1l de vin se poate pune o lingurita rasa de dextroza iar cantitatea de zahar e suficienta sa fac aciditate fara sa se sparga sticla. Asta la finalul fermentarii principale. Avantajul fermentarii in sticla e ca bulele devin foarte fine si aroma intensa comparativ cu introducerea fortata de dioxid de carbon. O sa încerc și varianta asta. În cazul asta ar ieși în teorie spumant Edited by ciresel, 22 December 2023 - 20:54. |
#15
Posted 22 December 2023 - 20:55
ciresel, on 22 decembrie 2023 - 20:51, said:
bun. Și la rezervele alea unde le mai fac refil în ziua de azi? Nu știu dacă se mai reumplu. Dar poți cumpăra, nu par scumpe: https://www.mosa.ro/...e-de-10-bucati/ |
|
#16
Posted 22 December 2023 - 20:55
La a doua fermentare, nu dupa un an ca nu mai are drojdie activa.
Edited by Leo2006, 22 December 2023 - 20:56. |
#17
Posted 22 December 2023 - 20:56
#18
Posted 22 December 2023 - 20:58
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users