Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!
 La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...
 Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...
 Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 

Vin dus la șifonarie

  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
ciresel

ciresel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 31.03.2007
Îmi place vinul meu făcut de casa. Dar mi ar place sa fie spumos. Oare dacă l duc într o sticla la o șifonarie ( dacă mai exista) și injectează co2, ar ieși spumos?

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Cu siguranta.
Nu cred ca se paote doar pentru o sticla. E nevoie de cantitate mai mare.

Poti folosi un sifon (aparat), dar vad ca preturile sunt foarte mari.

Edited by pasilla, 22 December 2023 - 20:34.


#3
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,688
  • Înscris: 23.01.2010
Nu iese.
Doar sa pui juma de sticla vin si restul sa-l completezi cu sifon, adica iese direct sprit.

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostXTH, on 22 decembrie 2023 - 20:37, said:

Nu iese.
Cum crezi ca este obtinut vinul spumant?

#5
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Il duce la sifonarie?

#6
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,983
  • Înscris: 25.06.2007
Ar trebui încercat cu Soda Stream

#7
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,886
  • Înscris: 30.08.2006
Ca sa iasa spumant, vinul trebuie sa fermenteze a doua oara  la sticla. La 1l de vin se poate pune o lingurita rasa de dextroza iar cantitatea de zahar e suficienta sa fac aciditate fara sa se sparga sticla. Asta la finalul fermentarii principale. Avantajul fermentarii in sticla e ca bulele devin foarte fine si aroma intensa comparativ cu introducerea fortata de dioxid de carbon.

Edited by Leo2006, 22 December 2023 - 20:51.


#8
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,638
  • Înscris: 16.08.2010
E atât de simplu !

https://www.olx.ro/o...fon-cu-capsule/


edit

View Postpasilla, on 22 decembrie 2023 - 20:39, said:

Cum crezi ca este obtinut vinul spumant?

Zic să nu confundăm spumantul cu spumosul...   Posted Image

Edited by FreeThinker, 22 December 2023 - 20:51.


#9
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,961
  • Înscris: 15.04.2019
La șifonărie se fabrică șifoniere sau șifon? :)

#10
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,792
  • Înscris: 12.01.2018

View Postviotl, on 22 decembrie 2023 - 20:40, said:

Il duce la sifonarie?
unii așa cred

#11
ciresel

ciresel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 31.03.2007

View PostFreeThinker, on 22 decembrie 2023 - 20:49, said:

bun. Și la  rezervele alea unde le mai fac refil în ziua de azi?

#12
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,792
  • Înscris: 12.01.2018

View PostLeo2006, on 22 decembrie 2023 - 20:47, said:

Ca sa iasa spumant
se pun pastile de mentosan în el

#13
TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,481
  • Înscris: 05.04.2023

View PostLeo2006, on 22 decembrie 2023 - 20:47, said:

Ca sa iasa spumant, vinul trebuie sa fermenteze a doua oara  la sticla. La 1l de vin se poate pune o lingurita rasa de dextroza iar cantitatea de zahar e suficienta sa fac aciditate fara sa se sparga sticla. Asta la finalul fermentarii. Avantajul fermentarii in sticla e ca bulele devin foarte fine si aroma intensa comparativ cu introducerea fortata de dioxid de carbon.

Adică pui dextroză în vinul vechi, matur, iar el începe să fermenteze din nou și devine spumos după o perioadă?

#14
ciresel

ciresel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 31.03.2007

View PostLeo2006, on 22 decembrie 2023 - 20:47, said:

Ca sa iasa spumant, vinul trebuie sa fermenteze a doua oara  la sticla. La 1l de vin se poate pune o lingurita rasa de dextroza iar cantitatea de zahar e suficienta sa fac aciditate fara sa se sparga sticla. Asta la finalul fermentarii principale. Avantajul fermentarii in sticla e ca bulele devin foarte fine si aroma intensa comparativ cu introducerea fortata de dioxid de carbon. O sa încerc și varianta asta. În cazul asta ar ieși în teorie spumant

Edited by ciresel, 22 December 2023 - 20:54.


#15
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,638
  • Înscris: 16.08.2010

View Postciresel, on 22 decembrie 2023 - 20:51, said:

bun. Și la  rezervele alea unde le mai fac refil în ziua de azi?

Nu știu dacă se mai reumplu. Dar poți cumpăra, nu par scumpe:

https://www.mosa.ro/...e-de-10-bucati/

#16
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,886
  • Înscris: 30.08.2006
La a doua fermentare, nu dupa un an ca nu mai are drojdie activa.

Edited by Leo2006, 22 December 2023 - 20:56.


#17
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostFreeThinker, on 22 decembrie 2023 - 20:49, said:

Zic să nu confundăm spumantul cu spumosul...   Posted Image
E acelasi lucru, dpdv al fizicii. Restul e marketing.

#18
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,638
  • Înscris: 16.08.2010

View Postpasilla, on 22 decembrie 2023 - 20:56, said:

E acelasi lucru, dpdv al fizicii. Restul e marketing.

Nu e marketing. De ce crezi că spumosul e mai ieftin?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate