Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
întrebări despre tomate
Last Updated: Feb 12 2023 12:55, Started by
quantico2708
, Feb 10 2023 21:04
·
0
#19
Posted 11 February 2023 - 08:58
#20
Posted 11 February 2023 - 11:08
Dragi colegi de forum, cred ca cel mai bine ar fi ca fiecare dintre noi sa ne abtinem in a face afirmatii nedocumentate! Tomatele alea fara gust sunt culese inainte de a ajunge la coacere! Sunt culese cind a ajuns la stadiul de gogonea ce urmeaza a intra in stadiul de pirguire! Unele sunt tratate cu ETHREL pentru a le "colora" in rosu si a fi scoase repede la vinzare in vederea obtinerii de profit! Tomata cu gust are nevoie sa se coaca in vrej si lumina+ caldura solara. Pentru a obtine asa ceva cheltuielile aproape se dubleaza iar cei care fac pentru familie respecta cerintele ,restul vor doar profit! Numai in miezul verii se mai pot gasi pe piata tomate cu gust, bine coapte pentru ca si solarele se lasa deschise(acolo unde au inca plante pe rod si inca nu au trecut la ciclul 2 de cultura).
|
#21
Posted 12 February 2023 - 02:56
Asta e "arie profesionala"? Sau a devenit un bâlci în care se discuta ca la televizor, numai imbecilitati?
|
#22
Posted 12 February 2023 - 10:06
Poate il muta un moderator la "Dezbateri". Sau la "Cum, unde, cind, ce, de ce". Sau chiar si la "Fun".
Edited by Taxon, 12 February 2023 - 10:10. |
#23
Posted 12 February 2023 - 12:55
Fiind arie profesională, să venim cu ceva din sfera aceasta. Ca și producător, pot spune cum stă situația. Ea este în felul următor: soiurile cresc foarte bine și în varianta extra-timpurie, păstrându-și gustul foarte bun. Am semănat pe ciclu extra-timpuriu soi vechi din grădina bunicii, cu creștere nedeterminată. Și acum, am la fel. Plantarea un pic mai târzie, între 5 și 10 martie estimată, însă tot la ciclul extra-timpuriu se încadrează. Cu legarea nu este o problemă, atât timp cât se păstrează echilibrul vegetativ-generativ. Pentru a optimiza polenizarea se pot folosi ventilatoare, bondari sau trecerea printre plante, cu mișcarea ușoară a acestora. Tehnologie de cultură cu produse bio. Până aici cu voință, se pot obține rezultate frumoase și gustoase. Desigur și cu ceva costuri mai consistente, întrucât produsele ecologice de protecție și fertilizare a plantelor sunt mai sus ca și preț, la care se adaugă și încălzirea răsadniței și ulterior, cât este nevoie și a solarului. Cu toate bine puse în rânduială, ajungem la recoltare. Aici apare zidul pus de consumator, care într-o bună măsură respinge din start roșia gustoasă pe motiv de neuniformitate, perisabilitate și preț (dictat de tehnologia de cultură, care la rândul ei ,,dictează,, gustul și nutrienții și sănătatea mediului înconjurător). Cu insistență în câțiva ani, se ajunge la acea mână de clienți înțelegători, cunoscători ai calității, care caută această roșie gustoasă. Însă sunt puțini cei care au răbdarea, disponibilitatea de a tot pune din buzunar la nevoie pentru a acoperi golurile din primii ani. Și, uite așa ne furăm căciula unii la alții. Consumatorul căutând uniformitate, preț jos și producătorul adaptat la aceste cerințe, oferindu-i produsul pe măsură. Desigur, sunt și unii hibrizi care crescuți tradițional se încadrează atât la uniformitate cât și la gust, însă la compararea directă cu un soi vechi, tot le lipsește acel ceva. Asta, pentru a răspunde la întrebările de mai sus.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users