Cuptor electric sau pe gaz?
#37
Posted 13 April 2022 - 07:47
Tsunnnami, on 12 aprilie 2022 - 19:20, said:
Am intrebat-o pe mandra si a cam ezitat la raspuns. Voi ce ati alege si de ce? Care ar fi avantajul aragazului sau cuptorului pe gaz? Daca ati inchiria un apartament care v-ar placea? Electric, consumul nu este ceva de speriat, nu necesita instalatie separata, priza speciala plus alte mituri pe care le-am tot auzit de-a lungul timpului. Cateva intrebari: - buget - cat de des il folosesti - ce volum de alimente gatesti - vrei sa gatesti mai multe alimente in acelasi timp fara sa-si imprumute mirosurile intre ele - doresti sa ai retete presetate - ai nevoie de gatire cu aburi - tipul de curatare: hidrolitica, catalitica sau pirolitica - design: traditional (rustic) sau modern - timer, mecanic sau electronic - inchiderea usii: soft (velvet) close sau obisnuita - finisajul exterior - marca (brand) Considera ca am pus semnul intreabarii. Daca vrei sa-l achizitionezi pentru un apartament pe care il vei inchiria nu-ti recomand ceva foarte scump, nu merita, chiriasii nu vor avea girja de el. Din punctul meu de vedere electric, datorita multiplelor avantaje: temperatura se poate regla si ramane la valoarea prestabilita pe perioada intregului proces de gatire, intretinere mult mai usoara, personal as merge pe o solutie de curatare pirolitica, sunt mai scumpe dar isi jutifica banii, posibilitatea de a gati simultan pe mai multe niveluri diferite alimente fara sa-si imprumute mirosul intre ele, facilitatea de a putea gati cu aburi, posibilitatea de a avea retete presetate eventual de a descarca altele. Acum depinde si de bugetul pe care il ai alocat pentru asa ceva, pe "hartie" suna bine dar in momentul in care vei vedea pretul daca vrei facilitatile mentionate de catre mine s-ar putea sa "usture" la buzunar. Edited by un_el, 13 April 2022 - 07:47. |
#38
Posted 13 April 2022 - 07:51
Melteanu, on 13 aprilie 2022 - 07:27, said:
Aratati-mi si mie un cuptor de pizza sau aragaz cu functie pizza DE UZ CASNIC ce ajunge la 300 grade.Eu fiind meltean nu prea am vazut. https://www.emag.ro/...rch-Action=view https://www.emag.ro/...rch-Action=view https://www.emag.ro/...rch-Action=view Pe alese Edited by giuliani, 13 April 2022 - 07:54. |
#39
Posted 13 April 2022 - 08:14
Tsunnnami, on 12 aprilie 2022 - 19:20, said:
Am intrebat-o pe mandra si a cam ezitat la raspuns. Voi ce ati alege si de ce? Plus, controlezi mult mai greu (cel putin eu asa am observat) temperatura in cuptor cand pregatesti mancare sau prajitura. |
#40
Posted 13 April 2022 - 09:16
Asta e simptom de regulator praf. Cereti schimbare regulator inainte de contoar si nu se va mai simti diferenta, va iesi 25mbar indiferent de load. Nu e din distributie ca daca era asa ceva afecta masiv vecinii.
Edited by andreic, 13 April 2022 - 09:22. |
#41
Posted 13 April 2022 - 10:02
Tinand cont de faptul ca gazul o sa fie din ce in ce mai scump si o sa se incerce eliminarea sa, as merge pe electric. Pe langa asta ai o gramada de avantaje.
Se incalezeste mult mai repede, are mai multe functiuni, temperatura o poti regla fara probleme. Cauta un cuptor bun, calitativ, cu diferite optiuni. Eu acum 2 ani am luat un Bosch care face minuni si incalzeste pana la 350 (perfect si pentru pizza). |
#42
Posted 13 April 2022 - 10:45
business11, on 13 aprilie 2022 - 10:02, said:
Tinand cont de faptul ca gazul o sa fie din ce in ce mai scump si o sa se incerce eliminarea sa, as merge pe electric. Pe langa asta ai o gramada de avantaje. Se incalezeste mult mai repede, are mai multe functiuni, temperatura o poti regla fara probleme. Cauta un cuptor bun, calitativ, cu diferite optiuni. Eu acum 2 ani am luat un Bosch care face minuni si incalzeste pana la 350 (perfect si pentru pizza). Asta care-l am un Electrolux super, nu l-am folosit decat o singura data. Cuptorasul mic care-l am pe counter e suficient |
#43
Posted 13 April 2022 - 11:53
Electric clar ... cat despre pizza, e foarte buna si la 250, ieri am facut ultima data. Trec peste faptul ca noua ne place mai mult blatul tip "pan" decat cel clasic. In afara de pizza nu prea trec peste 200 de grade oricum ... si noi folosim cuptorul de macar 5 ori pe saptamana.
Edited by utopium, 13 April 2022 - 11:56. |
#44
Posted 13 April 2022 - 12:23
Clar merge si la 250, dar dureaza mai mult si nu iese atat de crispy cum este pizza adevarata. Eu dau la 350, las piatra de pizza sa se incalzeasca vreo 10-20 de minute si dupaia in 3 minute maxim e gata pizza si iese ca la restaurant.
|
#45
Posted 13 April 2022 - 13:41
business11, on 13 aprilie 2022 - 12:23, said:
Clar merge si la 250, dar dureaza mai mult si nu iese atat de crispy cum este pizza adevarata. Eu dau la 350, las piatra de pizza sa se incalzeasca vreo 10-20 de minute si dupaia in 3 minute maxim e gata pizza si iese ca la restaurant. Nu sunt multe locurile unde imi place pizza mai mult decat cea de acasa ... deci a o face ca la restaurant nu mi se pare neaparat un lucru bun Cred ca cea mai buna pizza pe care am mancat-o pana acum a fost una facuta acasa, dar o reteta complet atipica (cu sos pesto rosu in loc de sos de rosii (homemade), seminte de pin, struguri, masline, meatballs, ceapa prajita, etc) ... |
#46
Posted 13 April 2022 - 14:51
Utopium zice binisor,grade inseamna curent,si scamatoria aia cu piatra refractara tot curent inseamna.Ce inmagazineaza pentru ceva timp piatra tot din curent vine...
|
|
#47
Posted 14 April 2022 - 06:05
Se poate si la tigaie. Piatra, sau o placa de fonta ajuta.
Oricum ca la pizzar nu o sa iasa. |
#48
Posted 14 April 2022 - 06:18
business11, on 13 aprilie 2022 - 12:23, said:
Clar merge si la 250, dar dureaza mai mult si nu iese atat de crispy cum este pizza adevarata. Edited by andreic, 14 April 2022 - 06:19. |
#49
Posted 14 April 2022 - 06:57
#50
Posted 14 April 2022 - 07:45
Melteanu, on 13 aprilie 2022 - 07:27, said:
Aratati-mi si mie un cuptor de pizza sau aragaz cu functie pizza DE UZ CASNIC ce ajunge la 300 grade.Eu fiind meltean nu prea am vazut. Io am ăsta! https://www.direca.r...ini-1-camera-2/ In bucătărie Attached Files |
#51
Posted 14 April 2022 - 07:50
#52
Posted 14 April 2022 - 07:53
san62, on 14 aprilie 2022 - 07:45, said: Asa si eu: IMG_4515.JPG 198.04K 23 downloads IMG_4516.JPG 200.94K 19 downloads |
#53
Posted 14 April 2022 - 08:28
Un cuptor electric merita daca e incorporabil, da bine in bucatariile moderne si are multe functii, materiale si performanta fata de unul separat cat si faptul ca cuptoare incorporabile pe gaz foarte putine modele se mai gasesc.
In rest, orice Cuptor electric = Contor electric |
#54
Posted 14 April 2022 - 08:33
MMike, on 14 aprilie 2022 - 08:28, said:
Un cuptor electric merita daca e incorporabil, da bine in bucatariile moderne si are multe functii, materiale si performanta fata de unul separat cat si faptul ca cuptoare incorporabile pe gaz foarte putine modele se mai gasesc. In rest, orice Cuptor electric = Contor electric Un cuptor sau orice sculă se poate încorpora dar un încorporabil arată oribil de unu singur! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users