Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 

Cuptor electric sau pe gaz?

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#37
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,231
  • Înscris: 24.11.2006

View PostTsunnnami, on 12 aprilie 2022 - 19:20, said:

Am intrebat-o pe mandra si a cam ezitat la raspuns.
Voi ce ati alege si de ce?

Care ar fi avantajul aragazului sau cuptorului pe gaz?
Daca ati inchiria un apartament care v-ar placea?

Electric, consumul nu este ceva de speriat, nu necesita instalatie separata, priza speciala plus alte mituri pe care le-am tot auzit de-a lungul timpului.
Cateva intrebari:

- buget
- cat de des il folosesti
- ce volum de alimente gatesti
- vrei sa gatesti mai multe alimente in acelasi timp fara sa-si imprumute mirosurile intre ele
- doresti sa ai retete presetate
- ai nevoie de gatire cu aburi
- tipul de curatare: hidrolitica, catalitica sau pirolitica
- design: traditional (rustic) sau modern
- timer, mecanic sau electronic
- inchiderea usii: soft (velvet) close sau obisnuita
- finisajul exterior
- marca (brand)

Considera ca am pus semnul intreabarii. :P

Daca vrei sa-l achizitionezi pentru un apartament pe care il vei inchiria nu-ti recomand ceva foarte scump, nu merita, chiriasii nu vor avea girja de el.

Din punctul meu de vedere electric, datorita multiplelor avantaje: temperatura se poate regla si ramane la valoarea prestabilita pe perioada intregului proces de gatire, intretinere mult mai usoara, personal as merge pe o solutie de curatare pirolitica, sunt mai scumpe dar isi jutifica banii, posibilitatea de a gati simultan pe mai multe niveluri diferite alimente fara sa-si imprumute mirosul intre ele, facilitatea de a putea gati cu aburi, posibilitatea de a avea retete presetate eventual de a descarca altele. Acum depinde si de bugetul pe care il ai alocat pentru asa ceva, pe "hartie" suna bine dar in momentul in care vei vedea pretul daca vrei facilitatile mentionate de catre mine s-ar putea sa "usture" la buzunar.

Edited by un_el, 13 April 2022 - 07:47.


#38
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostMelteanu, on 13 aprilie 2022 - 07:27, said:

Aratati-mi si mie un cuptor de pizza sau aragaz cu functie pizza DE UZ CASNIC ce ajunge la 300 grade.Eu fiind meltean nu prea am vazut.

https://www.emag.ro/...rch-Action=view

https://www.emag.ro/...rch-Action=view

https://www.emag.ro/...rch-Action=view

Pe alese :)

Edited by giuliani, 13 April 2022 - 07:54.


#39
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008

View PostTsunnnami, on 12 aprilie 2022 - 19:20, said:

Am intrebat-o pe mandra si a cam ezitat la raspuns.
Voi ce ati alege si de ce?
Curent all the way! Mai ales la ce retea de distributie a gazului avem in RO...Incalzesti ceva pe aragaz si vezi cum scade flacara daca iti porneste si centrala pe gaz.
Plus, controlezi mult mai greu (cel putin eu asa am observat) temperatura in cuptor cand pregatesti mancare sau prajitura.

#40
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,676
  • Înscris: 07.02.2003
Asta e simptom de regulator praf. Cereti schimbare regulator inainte de contoar si nu se va mai simti diferenta, va iesi 25mbar indiferent de load. Nu e din distributie ca daca era asa ceva afecta masiv vecinii.

Edited by andreic, 13 April 2022 - 09:22.


#41
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
Tinand cont de faptul ca gazul o sa fie din ce in ce mai scump si o sa se incerce eliminarea sa, as merge pe electric. Pe langa asta ai o gramada de avantaje.

Se incalezeste mult mai repede, are mai multe functiuni, temperatura o poti regla fara probleme.

Cauta un cuptor bun, calitativ, cu diferite optiuni. Eu acum 2 ani am luat un Bosch care face minuni si incalzeste pana la 350 (perfect si pentru pizza).

#42
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,971
  • Înscris: 20.10.2015

View Postbusiness11, on 13 aprilie 2022 - 10:02, said:

Tinand cont de faptul ca gazul o sa fie din ce in ce mai scump si o sa se incerce eliminarea sa, as merge pe electric. Pe langa asta ai o gramada de avantaje.

Se incalezeste mult mai repede, are mai multe functiuni, temperatura o poti regla fara probleme.

Cauta un cuptor bun, calitativ, cu diferite optiuni. Eu acum 2 ani am luat un Bosch care face minuni si incalzeste pana la 350 (perfect si pentru pizza).

Asta care-l am un Electrolux super, nu l-am folosit decat o singura data.
Cuptorasul mic care-l am pe counter e suficient

#43
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007
Electric clar ... cat despre pizza, e foarte buna si la 250, ieri am facut ultima data. Trec peste faptul ca noua ne place mai mult blatul tip "pan" decat cel clasic. In afara de pizza nu prea trec peste 200 de grade oricum ... si noi folosim cuptorul de macar 5 ori pe saptamana.

Edited by utopium, 13 April 2022 - 11:56.


#44
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
Clar merge si la 250, dar dureaza mai mult si nu iese atat de crispy cum este pizza adevarata. Eu dau la 350, las piatra de pizza sa se incalzeasca vreo 10-20 de minute si dupaia in 3 minute maxim e gata pizza si iese ca la restaurant.

#45
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007

View Postbusiness11, on 13 aprilie 2022 - 12:23, said:

Clar merge si la 250, dar dureaza mai mult si nu iese atat de crispy cum este pizza adevarata. Eu dau la 350, las piatra de pizza sa se incalzeasca vreo 10-20 de minute si dupaia in 3 minute maxim e gata pizza si iese ca la restaurant.
10-12 minute dar nu mai ai de incalzit piatra ... deci cam tot pe-acolo iesi daca le faci intr-o singura tura (ultimele dati am facut pizza eliptica/lunguiata si le-am facut dintr-o singura tura, cand fac rotunde le fac pe rand ca nu incap doua decat daca le pun pe mai multe nivele si nu vreau sa fac asta ... mai mult de doua nu fac). Alea cu blat pan le fac in forma de aia rotunda de blat de prajitura, cresc mai bine acolo si le fac la temperatura mai joasa ... o smecherie daca vrei blat mai crocant e, daca le faci pe o tava mare, sa le pui pe aragaz un minut (pe doua ochiuri aprinse) ... asta am invatat-o de la Jamie Oliver.

Nu sunt multe locurile unde imi place pizza mai mult decat cea de acasa ... deci a o face ca la restaurant nu mi se pare neaparat un lucru bun :D Cred ca cea mai buna pizza pe care am mancat-o pana acum a fost una facuta acasa, dar o reteta complet atipica (cu sos pesto rosu in loc de sos de rosii (homemade), seminte de pin, struguri, masline, meatballs, ceapa prajita, etc) ...

#46
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Utopium zice binisor,grade inseamna curent,si scamatoria aia cu piatra refractara tot curent inseamna.Ce inmagazineaza pentru ceva timp piatra tot din curent vine...

#47
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,772
  • Înscris: 21.06.2016
Se poate si la tigaie. Piatra, sau o placa de fonta ajuta.
Oricum ca la pizzar nu o sa iasa.

#48
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,676
  • Înscris: 07.02.2003

View Postbusiness11, on 13 aprilie 2022 - 12:23, said:

Clar merge si la 250, dar dureaza mai mult si nu iese atat de crispy cum este pizza adevarata.
Adevarata e un termen relativ... feluri diferite cer temperaturi diferite. Profesionistii le fac pe repede inainte doar pentru ca se grabesc sa faca multe, nu ca le-ar face neaparat si bine Posted Image

Edited by andreic, 14 April 2022 - 06:19.


#49
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,971
  • Înscris: 20.10.2015

View PostMelteanu, on 13 aprilie 2022 - 14:51, said:

Utopium zice binisor,grade inseamna curent,si scamatoria aia cu piatra refractara tot curent inseamna.Ce inmagazineaza pentru ceva timp piatra tot din curent vine...

Cand e pasiune nu te uiti la 10 lei curentul

#50
san62

san62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 26.02.2022

View PostMelteanu, on 13 aprilie 2022 - 07:27, said:

Aratati-mi si mie un cuptor de pizza sau aragaz cu functie pizza DE UZ CASNIC ce ajunge la 300 grade.Eu fiind meltean nu prea am vazut.

Io am ăsta!Posted Image
https://www.direca.r...ini-1-camera-2/

In bucătărie

Attached Files



#51
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022

View Postsan62, on 14 aprilie 2022 - 07:45, said:

Io am ăsta!Posted Image
https://www.direca.r...ini-1-camera-2/

In bucătărie
Poftesc la placintele matale....Buna dimineata...

#52
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,971
  • Înscris: 20.10.2015

View Postsan62, on 14 aprilie 2022 - 07:45, said:

Io am ăsta!Posted Image
https://www.direca.r...ini-1-camera-2/

In bucătărie


Asa si eu:
Attached File  IMG_4515.JPG   198.04K   23 downloadsAttached File  IMG_4516.JPG   200.94K   19 downloads

#53
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,014
  • Înscris: 25.04.2016
Un cuptor electric merita daca e incorporabil, da bine in bucatariile moderne si are multe functii, materiale si performanta fata de unul separat cat si faptul ca cuptoare incorporabile pe gaz foarte putine modele se mai gasesc.

In rest, orice Cuptor electric = Contor electric :)

#54
san62

san62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 26.02.2022

View PostMMike, on 14 aprilie 2022 - 08:28, said:

Un cuptor electric merita daca e incorporabil, da bine in bucatariile moderne si are multe functii, materiale si performanta fata de unul separat cat si faptul ca cuptoare incorporabile pe gaz foarte putine modele se mai gasesc.

In rest, orice Cuptor electric = Contor electric Posted Image

Un cuptor sau orice sculă se poate încorpora dar un încorporabil arată oribil de unu singur!Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate