Daca beau 750 ml pepsi pe zi, se poate intampla ceva rau ?
Last Updated: Sep 05 2021 16:58, Started by
MinettoMatoi
, Aug 17 2021 18:46
·
0
#55
Posted 18 August 2021 - 10:26
Cafeaua se recomanda la filtru de hartie pentru a elimina sursa de colesterol, e plin netul de articole in acest sens.
|
#57
Posted 18 August 2021 - 13:36
Viata ta pare sa fie o insiruire de intrebari cretine.
|
#58
Posted 18 August 2021 - 13:37
FC72, on 17 august 2021 - 19:39, said:
Eu nu cunosc persoane care consuma Pepsi regulat si sa nu fi facut pietre la rinichi. Eu consum regulat Pepsi (aprox 2L/zi) de aproape 10 ani si inca nu am facut.... Asta nu inseamna ca nu e nociv, dar eu nu consum alcool, nu fumez, nu ma droghez... Nu va incurajez sa beti ca mine... |
#59
Posted 18 August 2021 - 14:28
Cunosc un personaj, IT-ist de meserie, care pana la varsta de 30 de ani a baut in permanenta Coca-Cola. De la maxim 0.5L/zi, pana la final, cand a ajuns la peste 2L/zi, cand medicul curant i-a explicat ca daca mai continua asa, va preda ranita. Adica, ficatul era paradit complet, pancreasul suferise si el avarii grave, aici de fapt era problema, si glicemia si tensiunea erau practic de neoprit. Toate astea au fost agravate de sedentarism (repet IT-ist), nu se ridica de la calculator decat sa isi faca nevoile si sa doarma (uneori). Dieta lui era bazata pe mancare procesata 80%, fructe si legume crude (doar banane) 5%, restul dracu stie. Omul avea 160kg la 30 de ani. Dupa indelungi tratamente, cheltuieli nenumarate, internari si chiar o operatie de micsorare de stomac la final, acum la 45 de ani este efectiv o umbra a omului care era odata. Regim alimentar pe viata, pumnul de medicamente zilnic si inca se lupta cu o pancreatita pacatoasa.
Parerea mea, daca faci putin sport, mananci variat si cat mai sanatos, organismul iti suporta multe, pana la o varsta, dupa care tu vei simtii cel mai bine, pe pielea ta cat mai poti duce stilul asta de viata. |
#60
Posted 18 August 2021 - 15:25
#61
Posted 18 August 2021 - 19:14
mirel3003, on 18 august 2021 - 13:37, said:
Eu consum regulat Pepsi (aprox 2L/zi) de aproape 10 ani si inca nu am facut.... Asta nu inseamna ca nu e nociv, dar eu nu consum alcool, nu fumez, nu ma droghez... Nu va incurajez sa beti ca mine... Organismul uman este foarte rezistent dar cand cedeaza, greu mai poate fi stabilizat. La 30-40 ani poti face orice exces, nu vei sesiza consecinte, mai tarziu insa ... |
#62
Posted 18 August 2021 - 19:19
FC72, on 18 august 2021 - 19:14, said: Nici aia care fumeaza toata viata nu acuza nimic dar se trezesc din senin, fara simptome, la 50-60 ani cu AVC, cancer, infarct, de multe ori letal. Organismul uman este foarte rezistent dar cand cedeaza, greu mai poate fi stabilizat. La 30-40 ani poti face orice exces, nu vei sesiza consecinte, mai tarziu insa ... |
#63
Posted 18 August 2021 - 19:55
andreim77, on 18 august 2021 - 09:53, said:
Acum 50 de ani nu se folosea zaharul rafinat ca azi, in toate, până și în salam și alte așa zise mâncăruri, procesate, rafinate, cu zero valoare nutritiva. Acum 50 de ani de fapt se manca doar pe apucate, nu era abundenta (îmbuibarea) de acum. Zaharul rafinat e otrava. Excesul de orice fel e greu tolerat de organism. Nu poți mânca doar fructe că la un moment dat stomacul se revolta. Iar spălatul pe dinți nu rezolva nimic, zaharul ataca toate oasele, nu doar dinții, de fapt ataca toată organele. Si de ce e otrava ?! Bunica manca zi de zi 2-3 gogosi bune rau cand venea de la munca ani de zile, si le dadea bine si prin zahar pudra ca asa ii placea, si a murit la 85 ani de moarte buna fara sa aiba nimic. Se folosea zahar tos si acum 35 ani, era alb, deci rafinat, nici eu si nici mama nu a vazut zahar brun pe atunci. Si in anii 20 in Bucuresti se gaseau gogosi la orice pas prin oras, aveau zahar in ele si faina alta si prajite, mai punea si dulceata in ele care aia e 70-75 % zahar, n-a mai murit nimeni, pana in 1977 la fel, erau magazinele pline, nu mancai pe apucate, aveau placinte si altele. In salam si altele se baga infim, ca daca se baga mult, simteai ca e dulce, deci aia nu se pune. Eu la gradinita zilnic mancam gem pe paine cateva felii bune, deci zahar destul. Faceam salam de biscuiti des, clatite cu dulceata, si cate si mai cate, si asa erau multi copii. Edited by MinettoMatoi, 18 August 2021 - 19:57. |
#64
Posted 18 August 2021 - 20:07
da, da, era cornul abundentei aici, erau sanatosi toti si traiau fericiti pana la adanci batraneti. doar ca statistica zice altceva, despre speranta de viata mai ales.
|
|
#65
Posted 18 August 2021 - 20:10
costin001, on 18 august 2021 - 14:28, said:
Cunosc un personaj, IT-ist de meserie, care pana la varsta de 30 de ani a baut in permanenta Coca-Cola. De la maxim 0.5L/zi, pana la final, cand a ajuns la peste 2L/zi, cand medicul curant i-a explicat ca daca mai continua asa, va preda ranita. Adica, ficatul era paradit complet, pancreasul suferise si el avarii grave, aici de fapt era problema, si glicemia si tensiunea erau practic de neoprit. Toate astea au fost agravate de sedentarism (repet IT-ist), nu se ridica de la calculator decat sa isi faca nevoile si sa doarma (uneori). Dieta lui era bazata pe mancare procesata 80%, fructe si legume crude (doar banane) 5%, restul dracu stie. Omul avea 160kg la 30 de ani. Dupa indelungi tratamente, cheltuieli nenumarate, internari si chiar o operatie de micsorare de stomac la final, acum la 45 de ani este efectiv o umbra a omului care era odata. Regim alimentar pe viata, pumnul de medicamente zilnic si inca se lupta cu o pancreatita pacatoasa. Parerea mea, daca faci putin sport, mananci variat si cat mai sanatos, organismul iti suporta multe, pana la o varsta, dupa care tu vei simtii cel mai bine, pe pielea ta cat mai poti duce stilul asta de viata. |
#66
Posted 19 August 2021 - 08:51
Te rog citeste pe net cat de "sanatoase" sunt inlocuitoarele astea ale zaharului. Vei fi uimit sa vezi ca, spre exemplu in Romania Coca-Cola zero contine anumite elemente care nu se regasesc in tari cu o legislatie atat de permisiva ca a noastra. Cum de altfel, cantitatea de zahar este reglementata legislativ in alimentele procesate din alte tari, la noi nu exista asa ceva si se toarna efectiv fara numar.
|
#67
Posted 19 August 2021 - 09:21
Depinde pe ce bloguri citești.
Toți îndulcitorii aprobați în UE sunt buni de consumat în dozele stabilite. Orice substanță din Univers are o doză la care este letală. |
#68
Posted 19 August 2021 - 10:28
EXIT, on 19 august 2021 - 09:21, said:
Depinde pe ce bloguri citești. Toți îndulcitorii aprobați în UE sunt buni de consumat în dozele stabilite. Orice substanță din Univers are o doză la care este letală. Adevarat, doar ca la noi in tara nu este reglementat si cantitativ, ori tu cand consumi cantitati "industriale" atunci o faci pe piele ta. Eu am comparat etichetele a 3 cutii de 330ml de Coca-Cola. Una produsa in California, una in Austria si una in Romania. Nu doar ca gustul difera, dar pe cel de SUA sunt trecute si cantitatile elementelor de baza, plus ca sunt diferente serioase la elementele componente, E-uri. In Romania sunt mai putine E-uri, dar mai mult zahar rafinat, bautura este mult mai dulce, celelalte au mai multe elemente organice din care s-au extras indulcitorii si gustul este mai putin dulce, dar ma caramelizat. Attached FilesEdited by costin001, 19 August 2021 - 10:34. |
#69
Posted 19 August 2021 - 11:25
Nu ai cum să te apropii de dozele maxime admise de îndulcitori artificiali atunci când bei sucuri, mai ales că se folosesc mai mulți îndulcitori în combinație.
Ar trebui să bei zeci de litri într-o zi. |
|
#70
Posted 19 August 2021 - 12:50
Faptul ca nu se stie clar daca indulcitorii fac rau nu e acelasi lucru cu a sti ca indulcitorii fac bine.
Pentru indulcitorii din stevie (!) era un articol foarte interesant ca ar afecta creierul pt ca organismul sesizeaza o discrepanta in gustul foarte dulce vs lipsa caloriilor, deci sistemul digestiv intra in confuzie. Nici eu nu cred ca o sa cazi secerat de la o sticla de Cola, dar daca iti propui sa consumi pe termen lung e o idee proasta. |
#71
Posted 19 August 2021 - 12:59
Orice chestie nasoală în alimentație se face în timp, prin constanță. O singura salată nu te face mai sănătos, nici un singur burger nu te omoară.
|
#72
Posted 19 August 2021 - 13:15
Sunt aiureli acelea despre păcălitul organismului.
Quote Possible health benefits of artificial sweeteners Artificial sweeteners don't contribute to tooth decay and cavities. Artificial sweeteners may also help with:
Study review: Do sweeteners affect insulin levels and sensitivity? Diabetes.co.uk Quote
The results from the OGTT showed no significant difference in the insulin sensitivity of participants during the two 12-week periods. In addition to this, there were no significant changes in insulin secretion during the two periods. ... Are sweeteners bad? As helpful as a clear yes or no answer would be, the evidence at this point is inconclusive. Much of the fear surrounding sweeteners is a direct result of studies conducted in the 70’s on rodents. The truth about sweeteners - NHS - Ministerul Sănătății UK Quote
Both Cancer Research UK and the US National Cancer Institute have said sweeteners do not cause cancer. ... All sweeteners in the EU undergo a rigorous safety assessment by the European Food Safety Authority (EFSA) before they can be used in food and drink. ... You do not need to keep track of how much sweetener you consume each day, as our eating habits are factored in when specifying where sweeteners can be used. ... EFSA has approved the health claims made about xylitol, sorbitol and sucralose, among others, in relation to oral health and controlling blood sugar levels. ... But research into sweeteners and appetite stimulation is inconsistent. Also, there's little evidence from longer term studies to show that sweeteners cause weight gain. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users