Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Dumnezeu infinit

* * - - - 9 votes
  • This topic is locked This topic is locked
859 replies to this topic

#55
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,070
  • Înscris: 09.09.2010

 penticostalul, on 19 mai 2021 - 07:40, said:

Dumnezeul nostru, al creștinilor.
Nu ăla al ateiștilor Posted Image
Mai multi dumnezei sunt doar in religia ta? Sau ....?

 overseas, on 19 mai 2021 - 10:23, said:


Pare ca nu prea ti-e clar ce e Biblia si ce contine.
Pai Biblia nu a cazut din cer. Este o culegere de texte, 66 de 'carti' in principiu, scrise in cateva mii de ani. Colectia pe care o cunosti ca Biblia a fost creata la un moment dat prin selectia acelor scrieri dintr-o diversitate de scrieri, dupa anumite criterii care sunt cunoscute (de ex. cine este autorul,daca scrierea este acceptata de cat mai multe biserici etc). Cine nu e de acord cu aceasta selectie are la dispozitie scrierile ne-selectate, gen apocrife etc, s-au cam pastrat si acestea.
Cu privire la ce contin aceste scrieri, in principal sunt relatari si marturii istorice. De ex. un baiat numit Matei pretinde ca a fost contemporan si martor ocular al faptelor altui baiat numit Isus si a lasat scrise cele mai importante aspecte ale experientei lui.
Ma lasi sa inteleg ca este un fel de Culegere de basme populare, care a avut norocul sa fie acceptata de mai multe religii.(Nu de toate,clar.)
Faptul ca acel "baiat numit Matei" doar pretinde nu insemna ca trebuie sa fi fost adevarat, mai ales ca istoric nu exista dovezi ca ar fi existat o persoana care sa fi facut atatea minuni.

#56
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

 PeterAlex, on 19 mai 2021 - 21:11, said:

Mai, dar cat de omniprezent  trebuie sa fie Dumnezeu? Dar cat de  atotstiitor?
Ca sa înțelegi un eventual răspuns la aceste întrebări trebuie să începi să te meditezi la limba si literatura română.

 nico99900, on 20 mai 2021 - 09:28, said:

Mai multi dumnezei sunt doar in religia ta? Sau ....?
In religia mea mai mult.. sau.
În a ta?

#57
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,268
  • Înscris: 29.12.2006

 Fluk3, on 19 mai 2021 - 21:36, said:

Fructul oprit? un mar ? un fruct ... ce era de fapt fructul asta ?

Am mai scris eu de câteva ori pe forum despre "pomul cunoştinţei" şi filiera prin care a ajuns la evrei. Un text scris de mine e aici.

Aceştia - scribii evrei - au copiat povestea pomului din mitologia sumeriană a creaţiei lumii, unde existau zeii fraţi gemeni Utu şi Inanna, pe care o mânca...curiozitatea despre "ce este sexualitatea". I-a spus asta fratelui ei Utu, care a dus-o la pomul cunoştinţei unde şef era zeul-şarpe Ninghişzida. Acesta i-a arătat cum stă treaba cu sexualitatea.

Revenind la "fructul oprit" şi ce este el: răspunsul e dat de sumerieni şi intuit din textul evreiesc, dacă ne gândim că erau doi soţi, doi fraţi bărbaţi, şi totuşi oamenii s-au înmulţit. Cum s-au înmulţit dacă era doar o singură femeie şi trei bărbaţi consangvini ?! Răspunsul: prin incest, fenomen des întâlnit în mitologiile sumeriene. Acesta e "fructul oprit": relaţia incestuoasă !

Edited by lupini, 20 May 2021 - 13:45.


#58
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019
Hmm... sunt partial de acord cu tine.
Insa fructul oprit cel descris cel putin in Geneza nu e ceea ce spui tu...
Nu cred ca biblia si alte carti vorbec la propriu ci folosesc arhetipuri pentru a demonstra sau povestii un sir mai adanc al cunoasterii.
Evident ca Sumerienii, Babilonienii, Egiptenii si pana la urma si Evreii au preluat si au inteles aceste invataturi, fiecare descriindule dupa intelegerea si filtrul traditiei si societatii lor.
Cred ca la fel s-a intamplat is cu biblia, desi parerea mea e ca lipsesc cateva carti din ea si de aceea e inteleasa intr-un mod putin gresit.

Nu toti s-au inmultit prin incest si cu toate astea toti suntem in pacat..
Nu cred ca ar trebui sa vedem povestirile astea ca ceva ce s-a intamplat candva ci ceva care s-a intamplat se intampla si se va intampla de fiecare data cand "eva si adam" vor manca sau mananca din pomul cunoasterii binelui si a raului.
Interesant e ce adauga eva la nu mancati din el si anume " nici sa nu va atingeti de el"

#59
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,268
  • Înscris: 29.12.2006

 Fluk3, on 19 mai 2021 - 12:03, said:

Bun, eu intrebam doar de ce apare un fel de inconsistenta intre cele doua din punct de vedere al caracterului lui dzeu...

În Vechiul Testament (Tora şi Tanah), zeul evreiesc are un comportament violent, parşiv, nestatornic, instabil sau chiar capricios, pe când în Noul Testament, zeul e mai blajin şi pacifist. De ce oare ?

Motivul e dat de cei care au scris scenariul ! Primele cărţi ale Bibliei se desfăşoară într-o societate din "Semiluna Fertilă" unde conducătorii era monarhi absolutişti violenţi, parşivi, nestatornici, instabili, trăsături cu care a fost înzestrat şi zeul evreilor, pe când în Noul Testament deja se simte o societate mai pacifistă, după cel puţin 300 de ani de la grecizarea Orientului de către Alexandru Macedon, urmată de romanizarea Levantului de către...Roma cu a ei civilizaţie.

Se văd limpede influenţele acestor civilizaţii asupra trăsăturilor cu care l-au înzestrat pe Yahwe.  

E ca şi în seria de filme Terminator. În "Terminator 1" din 1984, Arnold Schwarzenegger (robotul T-800) e un personaj violent, care vrea s-o omoare pe Sarah Connor, alături de alţii. În schimb în filmul "Terminator 2" din 1991, acelaşi Arnold Schwarzenegger (acelaşi robot T-800 dar reprogramat), nu doar că nu mai vrea să-i omoare pe Sarah şi acum pe fiul ei John, ci dimpotrivă, le salvează vieţile ! De ce ? Pentru că scenarist în 1984 a fost Gale Anne Hurd, iar în 1991...William Wisher. Primul l-a înzestrat pe T-800 cu violenţă, al doilea scenarist cu...dorinţa de salvare a vieţii.

E la fel şi cu diferenţa de comportament a zeului evreiesc din Biblie: totul depinde de cine a scris scenariul.

Să citim mai jos un exemplu de comportament al lui Yahwe, din Vechiul Testament:

2 Samuel 6:6-8 "Când au ajuns la aria lui Nahon, Uza şi-a întins mâna să apuce Chivotul lui Dumnezeu deoarece era să-l răstoarne boii. Atunci mânia Domnului s-a aprins împotriva lui Uza şi Dumnezeu l-a lovit acolo pentru neglijenţa lui. Uza a murit acolo, lângă Chivotul lui Dumnezeu".

Posted Image

Ce avem noi aici ?! Avem un zeu care omoară un om doar din cauză că acesta a sărit să împiedice căderea unui "lucru sfânt". Dacă l-ar fi lăsat să cadă, sunt sigur că zeul l-ar fi omorât pe Uza din cauză că l-a lăsat. Nicicum n-a fost bine ! De asta Yahwe are un temperament capricios în Vechiul Testament, şi unul care vrea să salveze Lumea, în Noul.

E un zeu creat după chipul şi asemănarea oamenilor.

Edited by lupini, 20 May 2021 - 14:43.


#60
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019
Pai un pic de neintelegere... putina traducere sofisticata si hopa si dumnezeul apare...
Chivotul ala putea foarte bine sa fie un fel de versiune antica la bateriile ce el folosim acu.
Daca stam bine si ne gandim ca intre cei doi heruvimi de aur (+ & -) se petreceau tot felul de ... "scantei".. foaret foarte posibil ca acel chivot sa fi fost doar o baterie mare de tot incarcata bine de tot cu care faceau preotii "show" din puterea lui dzeu... si pe care cand Uza a pus mana l-a trantit la pamant, foarte probabil cu un soc cardiac, lucruri care pe vremea aia cine le intelegea ?
De aceea chivotul trebuia purtat doar de preotii care intelegeau cum sa-l manuiasca, foloseau imbracaminte adecvata... etc.
Probabil la acea vreme era "tehnilogie" egipteana... cu care astia isi anodizau cu aur cam tot ce apucau, sarcofage etc Posted Image

Primii "crestini" explica discordanta asta intre dumnezeul in VT si cel din NT ca acestia fiind de fapt doi, unul suprem si etern, infinit de care vorbeste Isus si care e dragoste iar ura si celelelte nu se gasesc in el si celallat care a creat lumea aceasta si materia care e imperfecta, totodata cel care controleaza aceasta realitate, materie etc... cam asta e povestea. Ortodoxismul si catolicismul reneaga toate astea (desi tot mai multe scroll-uri de Nag Hamadi sunt traduse..) si pun toate intamplarile pe seama aceluiasi personaj care dupa relatarile din biblie pare sa aiba dubla personalitate... Pt astfel de idei au platit Chatarii din Franta cu arderea pe rug..

Edited by Fluk3, 20 May 2021 - 14:55.


#61
criztu

criztu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,298
  • Înscris: 03.09.2002

 Fluk3, on 20 mai 2021 - 14:53, said:

Daca stam bine si ne gandim ca intre cei doi heruvimi de aur (+ & -) se petreceau tot felul de ... "scantei".. foaret foarte posibil ca acel chivot sa fi fost doar o baterie mare de tot incarcata bine de tot

E posibil sa fi fost bateria de la masina lu Batman. intrebarea e, cum probezi toate astea care stai tu si te gandesti la ele?

#62
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

 lupini, on 20 mai 2021 - 13:42, said:

Aceştia - scribii evrei - au copiat povestea pomului din mitologia sumeriană a creaţiei lumii, unde existau zeii fraţi gemeni Utu şi Inanna, pe care o mânca...curiozitatea despre "ce este sexualitatea". I-a spus asta fratelui ei Utu, care a dus-o la pomul cunoştinţei unde şef era zeul-şarpe Ninghişzida. Acesta i-a arătat cum stă treaba cu sexualitatea.

Așa-i că n-ai habar cu ce se ocupau scribii evrei?
Și că ai impresia că ei erau scriitori de fictiune, ca tine?

Scribii evrei copiau textele sfinte evreiești, fiule. Și aveau un regulament de o severitate excesivă.
Nu puteau să copieze ei în textele sfinte tot felul aiureli idolatre percum presupui tu.
Le era absolut imposibil. Băietii sunt faimosi in istorie pentru acribia lor.

Uite aici doar două reguli din regulamentul lor:
1. Trebuie să existe o revizuire în termen de treizeci de zile și, dacă până la trei pagini au fost necesare corecții, întregul manuscris trebuia refăcut.
2. Literele, cuvintele și paragrafele trebuiau numărate și documentul devenea invalid dacă două litere se atingeau. Paragraful din mijloc, cuvântul și litera trebuie să corespundă cu cele din documentul original.

Așadar nu mai amesteca adevarul cu minciuna, Sfintele Scripturi cu mitologia si Dumnezeu cu idolii!
Că poantele pe care le debitezi nu le-nghit decat gugustiucii ateisti. Sunt copy/paste de pe ateiromani.ro Posted Image

 lupini, on 20 mai 2021 - 14:34, said:

În Vechiul Testament (Tora şi Tanah), zeul evreiesc are un comportament violent, parşiv, nestatornic, instabil sau chiar capricios, pe când în Noul Testament, zeul e mai blajin şi pacifist. De ce oare ?
Pentru ca asa zice Richard Dawkins, care a frunzarit VT si NT prin ochelarii sărmanului răposat Stephen Hawking.
Cine citește Biblia știe că alea-s minciuni gogonate.

Edited by penticostalul, 20 May 2021 - 16:15.


#63
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019

 criztu, on 20 mai 2021 - 15:11, said:

E posibil sa fi fost bateria de la masina lu Batman. intrebarea e, cum probezi toate astea care stai tu si te gandesti la ele?
Vrei sa probezi cum te da o baterie de 100V curent continuu de pamant sau ce sa probezi  ?

Edited by Fluk3, 20 May 2021 - 18:22.


#64
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,070
  • Înscris: 09.09.2010

 penticostalul, on 20 mai 2021 - 16:19, said:

Pentru ca asa zice Richard Dawkins, care a frunzarit VT si NT prin ochelarii sărmanului răposat Stephen Hawking.
Cine citește Biblia știe că alea-s minciuni gogonate.

Cum nu puteti aduce nici o dovada(reala), ca a existat cu adevarat cineva, care a facut atatea minuni, toate aceste povesti au aceeas valoare ca si povestile lui Creanga.
Cand ma refer la dovezi, cer ceva sa fie acceptat istoric universal, nu doar in cadrul cultului tau(vostru) .Nu poti sa ceri sa cred in ceva, ce tu nici macar nu intelegi.
Cum poate sa treaca neobservata in istoria lumii(nu doar a crestinilor) o persoana de care ziceti ca a scos draciPosted Image , a vindecat pe toti, in toate satele prin care a trecut, si totusi sa nu ramana in istoria lumii intregi(nu doar crestina)
Nu ti se pare curios ca biblia s-a scris doar acum 2000 de ani si gata? Nu a mai fost nici o interventie divina de atunci, pentru o actualizare?
Foarte interesant, mi se pare un amanunt. In acea perioada cum se face ca erau asa posedati de draci israelitiii?

 penticostalul, on 19 mai 2021 - 07:40, said:

Dumnezeul nostru, al creștinilor.
Nu ăla al ateiștilor Posted Image

 penticostalul, on 20 mai 2021 - 12:57, said:



In religia mea mai mult.. sau.
În a ta?
In religia ta sunt mai multi dumnezei sau la ce te refereai.

#65
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

 penticostalul, on 19 mai 2021 - 07:40, said:


Dumnezeul nostru, al creștinilor.
Nu ăla al ateiștilor :nonobad:
Dumnezeul vostru, al creștiniștilor, râde de voi când vede câte aiureli din Biblie le luați de bune.

Dumnezeu, dacă există nu poate fi așa cum este descris în Biblie!

#66
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,268
  • Înscris: 29.12.2006

 penticostalul, on 20 mai 2021 - 16:19, said:

Scribii evrei copiau textele sfinte evreiești

Explică "sfinţenia" zeului, pe care am scris-o mai sus:

 lupini, on 20 mai 2021 - 14:34, said:

2 Samuel 6:6-8 "Când au ajuns la aria lui Nahon, Uza şi-a întins mâna să apuce Chivotul lui Dumnezeu deoarece era să-l răstoarne boii. Atunci mânia Domnului s-a aprins împotriva lui Uza şi Dumnezeu l-a lovit acolo pentru neglijenţa lui. Uza a murit acolo, lângă Chivotul lui Dumnezeu".

La ce comportament a avut zeul Yahwe, mă duce cu gândul la nişte manelişti din Centrul Vechi, după ce au luat câteva sticle "la bord"...plus ceva pe nas.

Edited by lupini, 20 May 2021 - 21:19.


#67
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014

 barbu78, on 20 mai 2021 - 20:32, said:

Dumnezeul vostru, al creștiniștilor, râde de voi când vede câte aiureli din Biblie le luați de bune.
Dumnezeu, dacă există nu poate fi așa cum este descris în Biblie!
Când mai vin chiriașii la tine să-ți toarne astfel de goange, izgonește-i afara în Numele lui Isus.
Când ies, numără-i! Și apoi vino pe forum și mărturisește câți ai avut.

 nico99900, on 20 mai 2021 - 18:35, said:

In religia ta sunt mai multi dumnezei sau la ce te refereai.
La adevăr.

 nico99900, on 20 mai 2021 - 18:35, said:

Foarte interesant, mi se pare un amanunt. In acea perioada cum se face ca erau asa posedati de draci israelitiii?
Și acum e la fel. Ia întreabă-l pe Barbu câți chiriași are!
El se laudă că destul de mulți.

 lupini, on 20 mai 2021 - 21:17, said:

La ce comportament a avut zeul Yahwe, mă duce cu gândul la nişte manelişti din Centrul Vechi, după ce au luat câteva sticle "la bord"...plus ceva pe nas.
Asta ți se întâmplă din două motive:
1. Citești prea multa maculatura proasta pe saituri ateiste.
2. Nu pricepi Biblia dar te năpustești vijelios cu capul înainte.

Înțelept ar fi să te lepezi de ateism și să cauți să cunoști în mod spiritual realitățile biblice, în contextul lor socio-cultural.

Un prim pas l-ai făcut deja: ai înțeles ce erau scribii evrei.

#68
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019
Penticostalu tu ai inteles vreodata ca majoritatea ateilor au devenit atei pt ca au citit biblia ? :)

#69
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014
Fluke, am citit și eu gluma asta proasta pe "atei romani" dar vârsta și pregătirea nu-mi permit să înghit asemenea grăunțe.

Edited by penticostalul, 20 May 2021 - 21:54.


#70
Fluk3

Fluk3

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,630
  • Înscris: 22.03.2019
Normal, pt ca esti prea plin de tine ca sa tii cont ca toti gandim diferit.

La tine e cam asa : https://giphy.com/gi...t-J2zwN64xc4wgw

#71
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011
De pe urma Bibliei primește salariu și va lua pensie.
Chiar dacă gândește ca noi, penticostalul zice ce-i convine.

#72
penticostalul

penticostalul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,919
  • Înscris: 21.01.2014
Domnul fie lăudat!
El poartă de grijă pentru că un nume de-al Lui este Jehovah Jire, The Lord Will Provide

Dar ca tine sigur nu gândesc, Barbule!
Din fericire :D

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate