Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 

In Bucuresti suntem gazati continuu - Poluarea din Bucuresti!

* * * - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
1329 replies to this topic

#1
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Seara de seara daca incerci sa stai cu fereastra deschisa miroase ingrozitor a fum, pana astazi nu am vazut nimic scris pe acest subiect.
Fix ca Ceausescu de repeta obsesiv "nu recunosc acest tribunal", asa fac si autoritatile responsabile cand te duci cu masuratorile proprii sa le dai peste nas.

Dar de fapt despre ce masuratori vorbim, in septembrie facusem o criza urata de de-abia mai puteam respira in propria locuinta, am iesit afara, cu gandul ca o fi mai bine, dar degeaba, tot cartierul era imputit, crezusem ca a luat foc ceva. Cand esti gazat in propria casa, de ce masuratori mai ai nevoie?
Voiam sa sun si la 112 sa vina sa verifice si sa-l "arda pe nemernicul de o fi dat foc la ce a dat", insa am renuntat, pt ca ceva imi spune ca m-as fi ales mai degraba tot eu cu o amenda.

Acum parca miroase parca ceva mai putin intens, dar tot se simte mireasma de fum seara de seara.
Aseara am deschis pe la ora 2 fereastra si acelasi lucru, mi-am luat doza nocturna de fum.

Culmea e ca mirosul asta se simte chiar si in zona Baneasa/Otopeni, unde se presupune ca ar trebui sa existe niste reguli mai stricte, mai sunt si avioane pe acolo.
Esti gazat la propriu in zona aceea, chiar si ziua daca incerci sa mergi pe bicicleta/trotineta/motor.

Destul de tardiv, abia astazi observ ca apar niste informatii in acest sens:

Quote

Timp de mai bine de două spătămâni HotNews.ro a monitorizat înregistrările pe București ale rețelei independente de monitorizare a calității aerului - Airly.eu. Culmea, valorile cele mai mari - practic momentele când Bucureștiul apare că ar fi mai poluat nu au fost în timpul săptămânii, la orele de vârf din trafic, ci noaptea și mai ales în weekend. Trei weekenduri consecutive, duminică de duminică, în care valorile de poluare cu praf (PM10 și PM2.5) au depășit chiar și 400%. HotNews.ro a solicitat informații la institutțiile de mediu, dar acestea spun că se sesizează doar dacă măsurătorile sunt făcute de rețeaua oficială de monitorizare - rețea oficială unde în București-Ilfov doar câteva stații au înregistrat date privind poluarea cu praf. Practic - din punct de vedere oficial și al statisticilor - Bucureștiul este un oraș curat atâta timp cât nu este înregistrată poluarea.


Si autoritatile care spun ca dispozitivele lor instalate in parcuri si pornite cate 2 minute pe zi inregistreaza o calitate excelenta a aerului.

Quote

Ce spun Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului
În urma monitorizării, HotNews.ro cerut instituțiilor statului responsabile explicații - de unde și cum apar aceste valori, dar ne-am lovit de dezinteresul statului de a efectua măcar o minimă cercetare sau interes, deși este vorba despre o problemă care ar putea afecta peste două milioane de oameni (patru milioane după ultimele estimări ale primarului Gabriela Firea).
Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Gărzii de Mediu București spun că nu știu despre ce este vorba și ne-au îndrumat către Agenția de Protecția Mediului București, care are rețeaua oficială de monitorizare a calității aerului.
Viorel Glăman, comisarul șef al Gărzii de Mediu București: „Mie nu mi-au venit aceste măsurători. Vă rog să vă adresați Agenției pentru Protecția Mediului București, ei fac măsurătorile. Primăria Capitalei se ocupă”.
De la Agenția pentru Protecția Mediului ni s-a comunicat că rețeaua lor nu a înregistrat aceste depășiri, iar dacă ar fi înregistrat, ar fi sesizat Garda de Mediu.
Simona Aldea, director APM București: ”Acelea [n.r. înregistrările Airly] nu sunt acreditate. Dacă vreți să aflați calitatea aerului intrați pe calitateaer.ro și vedeți stațiile din rețeaua națională de monitorizare care sunt acreditate și sunt datele transmise la Comisia Europeană. Eu nu vreau să comentez deloc ce înregistrează acele analizoare care nu respectă nicio normă de măsurare. Dacă vreți, puteți să comparați datele cu cele de pe calitateaer.ro unde se înregistrează online toate măsurătorile. Nu știu acum dacă au înregistrat depășiri sau nu, dar cu siguranță nu au înregistrat asemenea valori fiindcă sezizam Garda de Mediu, să facă verificări. Dacă ar fi fost asemenea depășiri ar fi fost raportate și la Minister și la Garda de Mediu și cu siguranță aș fi știut. Orice astfel de anomalie ar apărea, am fi știut”.
La Primăria Capitalei am solicitat un punct de vedere încă de la începutul săptămânii trecute, dar nu am primit niciun răspuns până la momentul publicării acestui articol.
La Garda Națională de Mediu am întrebat vineri dacă există o anchetă în curs și dacă cineva a sesizat aceste depășiri, dar nu am primit niciun răspuns până la această oră.
Sursa: https://www.hotnews....omalie.htm?pbox

Quote

Weekend de weekend, de o lună încoace, Bucureștiul devine furnal de gazare: pe la 7 seara încep să crească toți parametrii de poluare a aerului (cei care pot fi urmăriți pe aplicația Airly, că Ministerul mediului a dezafectat toți senzorii de măsurare a calității aerului).
Nu e din cauza traficului auto, evident. Se ard deșeuri pe șest până târziu în noapte.
Acuma ce mă frământă pe mine: sunt singura persoană din 3 milioane preocupată de ceea ce respiră? Nu văd nici un comentariu pe facebook, nu urlă televiziunile, nu sunt breaking news nicăieri.
Oamenii își plimbă liniștiți cățeii, e plin de spectatori la fântânile de 7 (șapte) milioane de euro, adolescenții se întâlnesc grupuri-grupuri, copiii se mai joacă pe trotuare, bătrânii se plimbă sau fac politică pe bănci. Totul intr-un smog urât mirositor, inecăcios.
A fost invazie de zombies?? S-a schimbat metabolismul uman și numai eu nu știu?
Sincer, nu înțeleg.
Mă duc să cânt ceva folk la mandolină și să citesc poeziile Anei Blandiana cu mămăliga, că mai am puțin de așteptat până la normalitate.
Sursa: https://www.facebook..._location=group

https://airly.eu/map....16644,26.10352

Ce e de facut? Cum putem identifica sursa fumului si pe cine trimitem sa-l stinga?

#2
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,559
  • Înscris: 09.09.2017
In ce zona stai?

#3
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Democratie tata......

#4
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,324
  • Înscris: 13.01.2011
Nu am sesizat, mă mișc mult în nord.

#5
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,559
  • Înscris: 09.09.2017
Aia din Chiajna / Militari Residence au probleme mari de tot cu mirosurile de la groapa Rudeni, aia din sud (tot Berceniul si Popesti Leordeni) cu groapa Glina.
Traiul in capitala aduce riscul de a crapa de astm, cancere pulmonare etc. Ca pe langa mirosuri, inhalam ciment pulbere, noxe, rahati de caine, praf cat cuprinde.

#6
antiqque

antiqque

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 826
  • Înscris: 24.07.2013
E simplu, sunt o gramada de tampiti care dau foc la frunze si deseuri in perioada asta.
Si in Timisoara am fost la cumparaturi intr-o seara iar la plecare nu mai puteai respira in parcare de fum, cineva daduse foc in apropiere.
Vecinul meu la fel, s-a gandit el sa arda toate frunzele si crengile pe care le-a taiat cand a facut curatenie in curte. La nici 2m de casa mea izolata cu polistiren..
L-a potolit politia cu o amenda, asa cu vorba nici un efect.
Daca ar fi mai multi care sa cheme politia cand da foc cate un ratat s-ar mai rezolva dar majoritatea sunt incredibil de pasivi la ce se intampla in jurul lor.

#7
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,324
  • Înscris: 13.01.2011

 I2O, on 06 noiembrie 2019 - 13:52, said:

Democratie tata......

Avans tehnologic, se zice.

#8
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,559
  • Înscris: 09.09.2017
Asta se practica pe la tara, toate animalele bipede dau foc la gunoaie si miriste fara sa gandeasca.

#9
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,324
  • Înscris: 13.01.2011
Cum era la Copșa Mică, pe timpul lui ceașc"?!
Dar și în alte zone, nu de la mașini, că nu era cazul.
Acum, lumea este și un pic mai răsfățată.

#10
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,559
  • Înscris: 09.09.2017

 crisstonne, on 06 noiembrie 2019 - 13:53, said:



Avans tehnologic, se zice.

Pretul platit pentru privilegiul de a sta intr-o capitala sufocata.

Geamuri inchise si filtre de purificare in toata casa, aia e solutia.

#11
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
In sectorul 3 miroase constant a gudroane de la CET Sud si ocazional a deversari ilegale, nu se stie de unde. Ideea e ca nu e noxa de esapament, e altceva si, din cauza temperaturilor diurne mari, aceste noxe nu se ridica la cer...

Am trimis mailuri peste mailuri, nimeni nu-si asuma nimic

Autoritatile corupte inchid ochii..

Edited by Kres, 06 November 2019 - 13:57.


#12
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,865
  • Înscris: 13.07.2011
Nu este absolut nimic de facut, atat timp cat legiile sunt facute ca sa le smecheresti, pe varianta romaneasca, nu se va intampla absolut nimic. In Bucuresti circula autoturisme care trebuiesc scoase de mult din trafic, dar cum se merge pe spaga si smecherie, acest lucru nu se modifica. La fel si cei care si-au scos DPF-ul si au facut diferite modificari.

La fel si cu toate companiile si industria care este controlata doar pe hartie.

Asta este ce vrei, nu mai deschide geamurile.

#13
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,559
  • Înscris: 09.09.2017
Intre timp, panourile alea scumpe de masurare a poluarii zac in paragina: https://www.google.r...icle_id=3837371

#14
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,607
  • Înscris: 05.12.2005
În lipsa căldurii furnizate de RADET lumea se încălzeşte cum poate...

#15
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

 leusteanul, on 06 noiembrie 2019 - 13:58, said:

Intre timp, panourile alea scumpe de masurare a poluarii zac in paragina: https://www.google.r...icle_id=3837371

Le-a dat peste cap poluarea din Bucuresti, ce vrei... Dar lasa ca vin astia noi cu schimbarea..

#16
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,559
  • Înscris: 09.09.2017

 mihaicozac, on 06 noiembrie 2019 - 13:59, said:

În lipsa căldurii furnizate de RADET lumea se Ăźncălzește cum poate...

Firica o sta la caldurica, i-o fi bine?

#17
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,324
  • Înscris: 13.01.2011
La noi mai vine un damf, noaptea, de la cet, de la ce ne ce, avem ceva în zonă care noaptea vîjîie mai tare, dă drumul la ceva în atmosferă, nu știu ce este.
Pe lîngă Romexpo se întîmplă.

 leusteanul, on 06 noiembrie 2019 - 14:01, said:

Firica o sta la caldurica, i-o fi bine?

Este cald și bine în submarin, și confortabil, în limuzină ;)

#18
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

 mihaicozac, on 06 noiembrie 2019 - 13:59, said:

În lipsa căldurii furnizate de RADET lumea se încălzeşte cum poate...
In septembrie au fost si 32 grade si mirosea insuportabil a fum, nu e asta sursa mirosului, se da foc la gunoaie in prostie, nu mai au loc gropile de gunoi.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate