Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caramida de sticla la exterior

Geam cuptor crapat

Un canal de AI de comedie pe YT

Update intr-un tabel
 [Controlul] vremii si a vremurilor

Blocuri din placi prefabricate

Achiziție mașina de fam...

[unde] cozonaci traditionali
 Jandarmii in fondul forestier

Sa dus seceta pedologica?

Toyota IQ

Numar magic cu blocaj numerologic
 Recomandare firma/persoana pentru...

Motorul se intrerupe la gropi si ...

Plafoniera 132W, 9100lm, consum r...

Stabilire granita intre proprietati
 

Termostat inteligent PNI CT400 fara fir - Suport, Testare, Pareri

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
170 replies to this topic

#55
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 21.01.2013
dansarariu : Termostatul poate fi legat la orice centrala compatibila cu tipul de comanda pe care il da termostatul CT400. Inclusiv Vaillant. Rog cititi topicul de la capat.                    
    Exista riscul sa repetam foarte multe informatii din acest motiv:
- termostatul este dedicat pentru instalatii termice separate prin 2 pompe sau 2 electrovalve, sau poate chiar si 2 centrale cu instalatii separate.
- Daca nu aveti cele 2 zone separate, nu aveti cum sa controlati separat caldura pe cele 2 zone. Centrala va porni si va incalzi toata instalatia, indiferent de la care care termostat din cele 2 primeste comanda.

#56
dansarariu

dansarariu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 27.05.2009
Am inteles. Mai este valabila reducerea de 50% pentru testare?
M-ar interesa intrucat in perioada urmatoare voi instala si o centrala pe gaze, deci voi avea doua surse de incalzire si cred ca termostatul CT400 ar fi ok.
Multumesc!

Edited by dansarariu, 26 January 2021 - 13:14.


#57
dansarariu

dansarariu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 27.05.2009
Buna ziua,
am achizitionat si eu termostatul PNI CT400 si va impartasesc cateva impresii.

Detin o centrala electrica Vaillant la care aveam conectat un termostat Computherm wireless, cu acestea asigurand caldura intr-o casa cu etaj cu o suprafata la sol de 85 mp si sus un etaj semi-mansardat, pe total cam 336 mc volum de incalzit. Termostatul era amplasat in living si setat pe o temperatura de 22.5 grade C.
Problema mea era ca la etaj, temperatura era mai mare cam cu 1.2 grade C, ceea ce facea ca noaptea, mai ales, sa fie foarte cald si destul de nesanatos in privinta somnului.
Din aceasta cauza, am cautat niste solutii pe net si am descoperit termostatul PNI CT400 si chiar niste review-uri despre el pe softpedia unde sunt si user vechi.
Surpriza placuta a fost ca cei de la PNI mi-au oferit un discount de 50% pentru achizitia si testarea acestui termostat.
Astazi, cu o intarziere de vreo 7 - 8 zile din cauza faptului ca am fost plecat in concediu, am reusit sa-l montez.
Deci voi face si eu un review asupra produsului asa cum a fost intelegerea cu furnizorul.
Asa cum au mai specificat si alti useri, toate componentele produsului au venit ambalate in cutia principala, in care se mai afla 3 cutii care contin receptorul si cele 2 termostate, protejate de folie cu bule. In cele 3 cutii se afla diblurile si suruburile pentru optiunea de fixare pe perete. In plus, termostatele au si suport de fixare pe perete si un alt suport de fixare pe suport orizontal (masa, etajera, etc.).
Am introdus cate 2 bateri tip AA in cele 2 termostate (atentie, bateriile nu sunt incluse in pachet) si pentru inceput am setat ora la ambele si le-am amplasat unul in living si celalalt in dormitorul principal de la etaj pentru a-si prelua temperatura ambientala a locului respectiv. Deasemenea, am intrat si in setarile avansate unde am configurat parametrii astfel:
1. Calibrare temp.senzor intern  0 grade
2. Limita maxima temp. 26 grade
3. Limita minima temp. 10 grade
5.Temp.protectie inghet 10 grade
9. histerezis 0.2
11. functie protectie copii 0 grade
12. functie detectie geam deschis pornit
13. OWD timp detectie 10 minute
14. OWD scadere temp.in timp de detectie 2 grade
15. OWD timp intarziere (revenire la programul anterior) 30 minute
Pentru montarea receptorului la centrala, mai intai am facut punte intre pozitiile 2-3 si 5-6, astfel ambele termostate putand comanda centrala. Pentru conectarea la centrala m-am folosit de cablurile deja existente de la vechiul receptor al termostatului Computherm, unul care era conectat in centrala si celalalt pe care l-am detasat si montat la noul receptor pentru alimentarea la 220 V.
In momentul conectarii, deja in cateva secunde, aplicatia Tuya Smart pe care o aveam instalata in telefon s-a si conectat si cu receptorul si cu cele 2 termostate. Un mare plus, cel putin pentru mine, este ca imediat prin intermediul aplicatiei Tuya, au fost vazute si de catre Alexa si Google (cele 2 boxe inteligente pe care le detin).
Pentru a putea rezolva problema temperaturii crescute pe timpul noptii, am setat  din aplicatia Tuya ca pe timpul zilei, cand nu prea stam in dormitoare, sa functioneze termostatul din living intre orele 6.30 si 22.30, si in rest sa fie off€ si pe celalalt invers, adica pe timpul noptii intre orele 22.30 si 6.30 sa fie on€ si intre 6.30 si 22.30 sa fie off, ambele cu temperatura setata la 22.5.
Deci, ziua functioneaza termostatul din living si noaptea se opreste si celalalt termostat de la etaj functioneaza noaptea si ziua se opreste.
Foarte multe setari se pot face din aplicatia Tuya, chiar si vreo trei din cele avansate. Dau exemple de cateva: programare pe ore si zile, corectie de temp., setari limite maxime si minime de temp, protectie inghet, protectie copii, programare functionare on/off termostat, 3 moduri de lucru: manual, eco si automat, plus functie smart de automatizare prin aplicatia tuya gen incalzire automata pe timp rece, notificari de temp.minime, alocare camera in care se afla termostatul,
Fiind prima zi cand am pus in functiune termostatele, inca nu stiu sigur daca termostatul de la etaj va avea semnal puternic pentru a da comanda receptorului care se afla cu centrala la parter in camera dedicata intrucat casa mea e construita cam cu mult fier beton Posted Image . Voi vedea maine.
Deci cateva concluzii:
Pro:
- Controlul termostatelor prin aplicatiile Tuya, Alexa si Google Home de oriunde te afli, bineinteles cu conditia accesului la internet
- Multiplele posibilitati de setari de temperaturi si situatii
- Histerezis-ul de 0.2
- Monitorizarea si controlul temperaturii pe 2 zone diferite din cele 2 termostate, parter si etaj
- Display-uri destul de mari, vizibile, plus iluminare a lor la apasarea oricarui buton
Contra:
- Aici as mentiona sensibilitatea mai scazuta a butoanelor la a caror apasare, cel putin in cazul meu, parca nu este centrata pe butonul respectiv, in sensul ca trebuie sa apesi putin mai sus de locatia afisata a butonului pentru a prelua comanda (m-am chinuit cam vreo 3 minute sa intru in setarile avansate). Aaaa, sa nu uit, mare atentie, sunt 2 folii pe ecranul termostatelor, dezlipiti-le pe amandoua si astfel sensibilitatea se va mari destul de considerabil.
- Nespecificarea in manual a posibilitatii unei punti intre cele 2 pozitii ale receptorului pentru a utiliza ambele termostate la o singura sursa (eu am aflat asta citind review-urile celorlalti useri)

Per total, sunt extrem de multumit de termostatul PNI CT400 pe care il voi recomanda cu incredere tuturor care doresc monitorizarea temperaturii a doua zone.

Edited by dansarariu, 06 February 2021 - 21:40.


#58
ninel

ninel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 26.11.2004
Din feedbak-ul oferit de cei care l-au utilizat par a fi interesante aceste termostate. Stiu ca a trecut ceva vreme dar intreb: mai este valabila reducerea de 50%?

#59
bogdanditu

bogdanditu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 16.01.2008
Mai este valabila reducerea de 50%?
Multumesc

#60
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 21.01.2013
dansarariu : Din pacate nu asa functioneaza o centrala termica ce incalzeste o casa pe un singur circuit.
      Termostatul CT400 cu 2 zone a fost conceput pentru a controla 2 zone termice separate complet in urmatorul fel: 2 centrale separate, sau 2 pompe separate, sau 2 electrovane separate pentru fiecare zona. Implementarea necesita implicarea unui automatist pe langa instalatorul cu experienta.

      La dumneavoastra daca montati CT400 pe o singura centrala, aceasta va porni si va incalzi toata casa indiferent de unde primeste comanda: etaj sau parter.

#61
boby_yoghi

boby_yoghi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 05.02.2013
Bună ziua. Mai e valabilă oferta de 50% pentru testare? Îmi puteți spune dacă e compatibil cu centrala Immergas Victrix Tera fără alte modificări?

#62
wipson

wipson

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.02.2008
Buna ziua. Am o casa cu 2 etaje, iar pentru fiecare etaj este prevazuta o pompa de circulatie. Pentru un control al temperaturii pe fiecare nivel sunt interesat de oferta de 50% pentru termostatul CT400 (daca mai este valabila). Deja in aplicatia Tuya am instalate mai multe device-uri de la PNI (smart doorbell, prize, switch).

#63
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 21.01.2013
wipson: Asteptam solicitarea dumneavoastra in privat.

#64
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 22.04.2013
Am trimis pm. Mulțumesc

#65
serbanviorel329

serbanviorel329

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.11.2015
Buna ziua. Recent am cumparat o casa si as dori sa achizitionez un termostat pni 400 pentru a putea seta temperatura pe fiecare etaj avand pompe diferite. Ma intereseaza foarte mult acest produs si as dori sa stiu daca se mai poate oferi acea reducere de 50% pentru testare. Multumesc anticipat pentru raspuns.

#66
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 21.01.2013

View Postdansarariu, on 23 ianuarie 2021 - 15:22, said:

Buna ziua,
acest termostat poate fi conectat la o centrala electrica Vaillant? Cele doua pot merge independent conectate ambele la aceeasi centrala?
Am o casa cu un etaj si as vrea sa stiu daca intr-un interval de timp, spre exemplu noaptea, centrala sa raspunda comenzilor de la emitatorul instalat la etaj si apoi in timpul zilei sa raspunda comenzilor de la emitatorul instalat la parter.
Multumesc!

Cu stima,
Dan

Pentru conectare trebuie sa consultati documentatia centralei Vaillant. Teoretic se poate conecta, din cate retin Vaillant are si intrare de termostat clasica ( COM/NO ) inchidere circuit.
Pe partea de comanda daca nu aveti un circuit separat prin pompe, sau electrovalve, nu veti beneficia de functionalitatea completa a termostatului CT400.
Se leaga comenzile de la relee in paralel si la centrala.    
Ca si rezultat veti avea:  Centrala va incalzi toata casa, indiferent de unde primeste comanda : Ecranul de la etaj sau parter.

#67
wipson

wipson

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.02.2008
Salutare,
Am comandat si eu termostatul CT400 in principal pentru ca se pot schimba setarile de la distanta. In plus puteam controla doua zone (etaj si parter). Este echivalentul a doua termostate CT36, dar la un pret sensibil mai mic.
Dupa ce am montat bateriile (2 baterii AAA pt. fiecare unitate centrala) am lasat cateva ore unitatile centrale in acelasi loc pentru a verifica precizia senzorului de temperatura.Attached File  IMG_20211015_080634079_HDR.jpg   267.9K   32 downloads Dupa cum se vede in imagine, ambele unitati arata exact aceeasi temperatura.
Dupa alimentarea releului am adaugat termostatul in aplicatia Smart Life pe care o aveam deja instalata pe telefon. In aplicatie apar de fapt doua termostate, care se pot configura separat. In aplicatie, ecranul principal al termostatului este:Attached File  Screenshot_20211026-102919.png   542.38K   28 downloads
Temperatura existenta este scrisa cu un font foarte mic, greu de citit (ar trebui marit fontul). Din acest ecran ai acces rapid la reglajul temperaturii, alegerea modului de functionare (Manual, Eco si Program) si la meniul de setari.
Meniul de setari este urmatorul:Attached File  Screenshot_20211026-103255.png   422.11K   19 downloads. Nu are toate setarile care se pot face de pe termostat, dar sunt suficiente. Curios mi se pare ca din programarea din aplicatie ai acces la mult mai multe setari:Attached File  Screenshot_20211026-103746.png   335.55K   18 downloads. Deci cred ca poti modifica orice setare din aplicatie, dar nu direct, ci printr-o comanda "smart".
Foarte interesant ca din meniul "setting" poti intra in meniul "Analysis" unde poti vedea grafic pe zi sau luna sau an evolutia temperaturilor (setata/existenta):Attached File  Screenshot_20211026-103337.png   535.84K   19 downloads. Foarte utila ar fi daca aceste date le-ai putea salva (intr-un fisier excel). Am un senzor de temperatura si umiditate instalat care trimite aceste date prin mail sub format tabelar in fisier excel.
Eu am programat termostatele sa trimita notificari pe telefon (+ceas smart) cand pornesc sau opresc releele de comanda, pentru o verificare suplimentara a functionarii:Attached File  Screenshot_20211026-103526.png   485.18K   21 downloads
Eu nu stiu cum merg butoanele de pe termostat, pentru ca toate setarile si programarile le-am facut de pe telefon. Sunt foarte multumit de cum se comporta si de functiile pe care le are. Suplimentar ar mai putea fi urmatoarele:
-intrerupator pe unitatea receptor (ca la CT36)
-leduri de stare relee pe unitatea receptor
-posibilitatea de a salva graficele de temperatura intr-un fisier excel
Foarte util este suportul pentru montaj pe perete. Ambele unitati le-am montat pe perete, de unde poti sa le iei foarte usor (nu am strans suruburile antifurt). Nu e foarte clar in documentatie, de aceea mentionez ca histerezisul se poate regla de la 0.2°C la 6°C.

#68
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 22.04.2013
sa inteleg ca nu mai e valabila reducerea pentru testare?
am trimis un pm dar nu am primit vreun raspuns.
multumesc

#69
serbanviorel329

serbanviorel329

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 27.11.2015
Buna seara. O intrebare pentru o persoana care nu are internet acasa dar ar vrea sa achiziționeze produsul. PNI CT 400 se poate folosi daca nu exista internet in acea casa? Termostatul functioneaza si fara internet sau trebuie in mod obligatoriu internt pentru a le putea imperechea. Mulțumesc

#70
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,829
  • Înscris: 21.01.2013
Va informam ca stocul alocat campaniei de testare pentru acest produs s-a epuizat, respectiv campania s-a incheiat.

Multumim tuturor celor care au avut rabdarea sa testeze produsul si au postat parerea personala pe acest topic.

serbanviorel329: termostatul vine cu unitatile imperecheate deci functioeneaza si fara internet.

#71
dante22

dante22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.12.2007
Salut, am utilizat si eu acest termostat aprox 2 saptamani si pot spune urmatoarele: In plus fata de ce este in pachet am azhizitionat cablu alimentare receptor cu stecher si cablu pentru conectare la centrala termica. Montajul a fost destul de simplu, intuitiv. Din ce am observat la mine apare o mica diferenta de temperatura si o reactie usor diferita la schimbarile de temp comparativ cu alt termostat, dar am vazut ca se poate calibra, probabil pentru ca senzorul este pozitionat mai jos. Pe partea de conectivitate totul a mers destul de repede, s-a conectat imediat la router, aplicatia instalata este Tuya Smart, s-au actualizat ora, data si a aparut semnalul pe ecran. S-au adaugat foarte simplu cele 2 termostate. Se pot face aproape toate reglajele din aplicatie, astfel ca nu prea este nevoie sa folosesti fizic aparatele. Nu am observat pierderi de conectivitate, deci per total pana acum este ok. Vedem cum se vor comporta in timp. Nu intru mai in detaliu cu partea de conectare si instalare pentru ca acest lucru a fost descris mai sus de catre ceilalti utilizatori.

#72
d0d00

d0d00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 06.05.2015
Bună ziua, doresc sa cumpăr acest termostat, însă voi folosi cu un singur receptor, este posibil?
Si cum trebuie făcute legăturile dacă da?
Mulțumesc.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate