Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Termostat inteligent PNI CT400 fara fir - Suport, Testare, Pareri

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
170 replies to this topic

#19
catap78

catap78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.08.2008
Saluate

Se poate folosi acest termostat sa contolez doua pompe de recirculare wilo (https://wilo.com/ro/...5-1-6_7582.html) ?

Daca da, se poate oferi si onschema de conectare a receiverului?

Mulțumesc

#20
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
Acest termostat se poate folosi pentru controlul oricaror tipuri de pompe sau electrovalve ce se alimenteaza la 230 V ce sunt destinate sistememelor rezidentiale de incalzire.


Orice tehnician , inginer, montator automatizari de centrale termice / termostate va poate monta acest termostat la pompe. Va recomand sa apelati la personal calificat pentru a elimina riscurile ce pot aparea la montaj. Totusi se lucreaza / testeaza / conecteaza echipamente cu alimentare la 230V .

#21
catap78

catap78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.08.2008
multumesc pentru raspuns. foarte adevarat ce spune dvs, dar daca se poate folosi la controlul oricarei tip de pompe trebuie sa se regaseasca documentat in manual de instalare impreuna cu schema de conectare sau trebuie venit cu o anexa la ce e in manual. am studiat manualul si nu se regaseste aceasta informatie. inventivitaea unui persoane autorizate poate costa uneori si nu vreau sa arunc cu banii pe fereastra pentru ca nu s-au respectat indicatiile de instalare din manual.

daca nu o bataie prea mare de cap si se poate folosi pentru modelul meu de pompa, va rog sa adaugi maca un comment cu diagrama de conectare la acest post. multumesc.

#22
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
PNI CT400
Revin cu un review asupra produsului PNI CT400 asa cum mi s-a cerut

Am primit produsul, acesta vine ambalat intr-o cutie in care se gasesc ale trei cutii, intr-o cutie este receptorul, iar in celelalte sunt cele 2 statii. Fiecare dintre ele vine intr-o folie cu bule pentru a fi protejate in timpul transportului

1 Receptorul.
Vine in cutie , protejat de o folie cu bule. In cutie alaturi de receptor se gasesc 2 dibluri si suruburi pentru fixarea pe perete. Eu am inlocuit un Computherm 097RF pe care il am de vreo 15 ani, din fericire suruburile de pe perete s-au potrivit la fix cu noul termostat, singura problema ca sa zic asa a fost faptul ca a trebuit sa pun noul receptor in pozitie verticala, dar nu consider asta un defect. MI-ar fi placut sa mai existe inca un led care sa indice functionarea centralei eventual un buton de suprascriere manuala. Alaturi se gaseste si un manual de utilizare.

2 Statiile /  termostatele
Vin fiecare in cutia ei, la fel protejate cu folie cu bule. Alaturi de receptor se gasesc un suport de fixare pe perete si piciorusul de sustinere in cazul in care nu se opteaza pentru prima varianta, alaturi de dibluri si suruburi. Eu am ales varianta utilizarii cu piciorusul de sustinere. Dupa cum este specificat si in prezentarea pe site a produsului, acesta nu vine cu baterii. In cazul in care doriti sa achizitionati produsul este recomandat sa aveti la indemana 4 baterii R6 (AA), cate 2 pentru fiecare statie.  Ecranul nu este foare vizibil din anumite unghiuri si nu exista posibilitatea de reglare a inclinatiei. De exemplu daca termostatul sta pe masa la 70 de centimetri de la 1.75 cat am eu inaltime nu se vede scrisul. Pe ecranul fiecarui termostat este aplicata o folie de protectie contra zgarieturilor. Butoanele touch ale termostatelor nu sunt foarte sensibile, uneori necesitand 2-3 apasari pentru a lua o comanda. Intrarea in setarile avansate este o adevarata provocare. Mi-a luat cel putin 5 minute pentru a intra in acel meniu.  Asta pentru fiecare termostat. Eu am facut urmatoarele reglaje avansate :

Meniu
1 Calibrare senzor extern – 0
2 Setare limita maxima temperatura 24 grade C
3 Setare limita minima temperatura 10 grade C
5 Temperatura protectie inghet 10 grade C
9 Histerezis 0.2
11 Functie protectie copii 0 (oprit)
12 Functie detectie geam deschis (OWD) 1 (pornit)
13 OWD Timp detectie 2 minute
14 OWD – Scadere temperatura in timp de detectie 2 grade C
15 OWD – Timp intarziere 45 de minute

O sa explic si de ce am ales valorile mai sus mentionate.

Nu o  sa doresc niciodata in casa o temperatura mai mare de 24 de grade , iar sub 10 grade cu siguranta nu vor fi vreodata in casa.

Histerezis de 0.2 grade permite o diferenta de + / - 0.2 grade fata de cea setata, adica o plaja de 0.4 grade. Asta inseamna ca daca temperatura in camera a fost setata la 20 de grade, la atingerea temperaturii de 20.2 grade termostatul va da comanda de oprire a centralei, iar daca scade temperatura sub 19.8 grade termostatul va da comanda de pornire.

Functia de protectie copii nu ma intereseaza, am copii destul de mari ca sa stie ca nu au de ce sa umble la termostat.
OWD – O functie foarte utila. Daca se sesizeaza scaderea temperaturii in 2 minute cu mai mult de 2 grade atunci termostatul va da comanda de oprire a centralei pentru a evita consumul inutil. Dupa 45 de minute se va reveni la programul initial. Valorea implicita de 15 minute timp de detectie mi se pare foarte mare.
Montarea receptorului , in cazul meu , avand gaurile deja facute, a durat 5 minute.

Capacul se declipseaza foarte usor. In interior se gasesc 2 riglete de conectori.
Attached File  20201205_135420.jpg   961.1K   57 downloads
Pe partea dreapta  este o rigleta cu 2 contacte, pe partea stanga este o alta rigleta cu 6 contacte. Pe interiorul capacului se gaseste si schema de legaturi. In partea dreapta vine alimentarea, iar in partea stanga este rigleta pentru conectarea centralei, numerotarea facandu-se de sus in jos. Legaturile catre centrala se fac pe pozitiile 2-3 si 5-6.
Un lucru foarte important de mentionat, avand in vedere ca este un termostat dual, este ca statia 1 comanda pozitiile 2-3 iar statia 2 comanda pozitiile 5-6. In cazul meu, folosind o singura centrala si dorind sa fie comandata de ambele termostate am facut punte intre 2-5 si 3-6 .
Attached File  20201208_084954.jpg   384.27K   75 downloads
In acest fel pot sa setez temperatura din ambele termostate. Avand un termostat la parter si unul la etaj, daca le setez pe amandoua la 21 de grade, centrala va functiona pana ajung sau depasesc ambele aceiasi temperatura. Avand robinete termostatate pe calorifere am setat temperatura la 21.5 grade pe fiecare robinet. Daca termostatul de la parter este setat la 21 de grade iar in camera sunt 20 de grade si termostatul de la etaj este tot la 21 de grade dar temperatura depaseste 21.5 grade, robinetii termostatati blocheaza caloriferul de la etaj, centrala primind comanda in continuare de la termostatul de la parter, evitandu-se astfel incalzirea peste masura a camerelor de la etaj. La fel si in cazul in care situatia este inversa, la parter se depasesc 21 de grade iar la etaj nu a ajuns la temperatura dorita. In momentul in care termostatul de la parter ajunge la 21 de grade, acesta va trimite comanda catre centrala sa se opreasca, termostatul de la etaj inregistrand o temperatura mai mare de 21 de grade deja a trimis comanda catre centrala ca sa se opreasca dar avand puntea facuta aceasta va ignora comanda pana cand nu primeste comanda de oprire de la ambele termostate. In cazul in care temperatura din oricare din incaperi va scadea sub valoarea stabilita , acesta va trimite comanda de pornire catre centrala .

Pe termostat exista si un indicator al semnalului radio. Atentie, acesta nu va indica puterea ci doar existenta semnalului. Indiferent ca este amplasat langa statie sau la 30 de metri de statie acesta va arata fie semnal full fie va clipi in cazul in care semnalul se pierde. Nu este ca la telefoanele mobile unde numarul de bare indica puterea semnalului.

Dupa efectuarea legaturilor si inserarea bateriilor activarea se face in cateva minute. Asigurati-va ca aveti reteaua de 2.4 GHz activa (majoritarea routerelor de 5 GHz stiu si 2.4GHz si 5 GHz) Eu am setate ambele retele fiecare cu alt SSID. Daca cele 2 retele au acelasi SSID s-ar putea sa eveti probleme de conectare, telefonul de obicei conectandu-se pe reteaua cu cea mai mare viteza. Daca aveti routerul la o distanta mai mare si reteaua 5Ghz nu se deconecteaza , nu ve veti putea conecta la aplicatie.
Va recomand ca setarile sa le faceti din aplicatia Tuya, se fac mult mai usor.
Asadar am conectat aparatele, apoi folosind Tuya am imperecheat dispozitivul cu telefonul. Imperecherea s-a facut foarte usor, din aplicatie am selectat Small Home appliances apoi Termostat (wifi). Este recomandabil sa aveti pornit Bluetooth si locatie si conectarea sa fie facuta pe reteaua de 2.4 GHz. Dupa conectearea la internet ora si data au fost automat preluate de catre aplicatie, fiind afisata corect pe termostate, nu mai este nevoie de setare manuala a acestora.
In aplicatie posibilitatile de programare sunt nelimitate. Puteti alege pentru fiecare device ora de pornire, program pe zile si ore, sau combinatii intre cele 2. Eu am optat pentru oprirea termostatului de la parter pe perioada noptii, controlul fiind preluat doar de cel de la etaj. Avand cam aceiasi rutina in fiecare zi, am setat ca termostatul de jos sa porneasca la 5.45 in fiecare dimineata, ora de trezire fiind 6.15.  In 30 de minute temperatura in casa este suficient de mare (ajunge pe la 20 de grade) . Am programat apoi o noua oprire de la 7.30 pana la 10 , de obicei intre 8 si 9 aerisesc. De la 10 pana la 22 termostatul este pornit iar de la 22 se opreste din nou pana la 5.45
Pentru termostatul de la etaj , unde este si dormitorul, setarile sunt urmatoarele : de la 7.30 pana la 14 se opreste, pornind apoi de la ora 14 pana la 7.30 cand se opreste din nou.
Atentie, oprirea termostatului va duce implicit si la oprirea trimiterii de comenzi catre centrala, pana la urmatoarea pornire. Pana acum am vorbit despre oprirea efectiva a termostatului, nu de programarea pe zile si ore. In Tuya se pot face tot felul de programe si automatizari. De exemplu eu am setat ca la pornirea termostatului sa intre in programul automat, respectiv sa se respecte programul pe zile si ore. Din aplicatie se poate vedea atat temperatura setata cat si temperatura existenta in camera indiferent daca termostatul este sau nu pornit.  Din momentul in care am dat o comanda din aplicatie catre termostat centrala, timpul de reactie a fost de cateva secunde, deci raspunde foarte bine la comenzi.

Din aplicatie de pe Grupul Meu, se pot vedea si accesa oricare dintre cele 2 termostate si se pot face schimbari dupa dorinta
Pe partea de Smart sunt 2 optiuni: Tap to run si Automatizare
Tap to run – care permite printr-o singura apasare rularea unui anumit program
Eu am asa :
Power off – Opreste ambele termostate – o folosesc cand plec de acasa pentru o perioada mai lunga de timp
Power on – Doar pornirea termostatelor fara rularea unui program
Centrala oprit – Similar cu power off doar ca imi seteaza temperatura in camere de 10 grade, trecand termostatul in mod manual si lasand termostatul pornit – Il voi folosi pe perioada de vara
Manual On – Pornirea termostatelor si setarea temperaturii la 21 de grade
Auto On – Pornirea termostatelor si rularea programului prestabilit
Cea de-a doua optiune, Automatizare are 2 subpuncte:
Dormitor si Sufragerie – La detectarea pornirii termostatului il va trece pe programul automat , ceea ce inseamna ca va rula programul prestabilit
Aplicatia se poate instala pe mai multe device-uri (eu o folosesc pe telefon si tableta) iar setarile se preiau automat. Daca se face o schimbare de program pe tableta , aceasta va fi replicata pe telefon.
Spre deosebire de vechiul termostat am constatat ca acesta are o raza mai mare de actiune. Vechiul termostat daca il duceam la etaj nu “batea” pana la centrala. Cu cel nou nu am asemenea probleme. Sa vedem in timp cum sta cu  fiabilitatea

Si un scurt rezumat :

Pro :
- Configurare usoara.
- Raza mare de actiune
- Display mare
- Afisarea temperaturii existente si a celei dorite
- Afisarea programului care ruleaza si modul acestuia (automat/manual/eco)
- Afisarea datei si orei si sincronizarea automata cu serverele de timp, nu mai trebuie sa pierdeti vremea cu setarile manuale
- Posibilitatea de a controla temperatura din 2 termostate pe 2 zone diferite, in cazul meu etaj si parter
- Comanda prin wifi/internet
- Scenarii nelimitate de programare
- Posibilitatea de stand-by a termostatelor
- Folosind aplicatia Tuya se poate gestiona de pe orice telefon/tableta acelasi cont putand fi folosit pe mai multe telefoane
- Replicarea setarilor de pe un device pe altul
- Posibilitatea de a utiliza termostatul pe perete sau pe masa in functie de dorinta
- Iluminare automata la apasarea oricarui buton
- Culoarea luminii de fundal este una placuta
- Contrast bun al afisarii
- Dupa intreruperea curentului se pastreaza setarile iar conectarea la wifi se face in cateva secunde.

Contra:
- Butoanele nu sunt foarte sensibile, uneori necesitand 2-3 apasari/atingeri, ar fi fost mai ok niste microcontacte fizice
- Termostatele nu se pot regla pe inclinatie
- Reglarea din termostat este un test de nervi datorita butoanelor.
- Nu exista posibilitatea de suprascriere manuala din receptor a comenzilor
- Nu exista un led care sa indice daca termostatul lucreaza sau nu este doar un led care are 3 functii. Aprins continuu – totul este in regula, clipind repede – imperechere cu wifi, clipind lent – se asteapta stabilirea conexiunii.
- Nu se specifica in manual daca se doreste utilizarea ambelor termostate ca trebuie facuta punte intre 2-5 si 3-6
- Nu se specifica in manual ca fiecare termostat comanda un singur releu, mi-a luat ceva sa ma prind de ce termostatul zice ca centrala functioneaza dar aceasta nu facea nimic
- Manualul este scris extrem de mic, am folosit varianta pdf
In concluzie va recomand acest termostat, va creste gradul de confort si automatizare a locuintei.


Suma respectelor, Alydor

#23
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Am uitat sa mentionez ca am primit produsul de la PNI, la pret redus, pentru testare.
Doresc sa le multumesc pe aceasta cale pentru oportunitatea oferita atat celor de la PNI cat si celor de la Softpedia si sper ca reviewul meu sa ii ajute si pe alti cumparatori sa faca o alegere corecta
Eu sunt multumit de produs asa ca nu se va pune problema unui retur.

Suma respectelor, Alydor

#24
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 catap78, on 08 decembrie 2020 - 11:29, said:

inventivitaea unui persoane autorizate poate costa uneori si nu vreau sa arunc cu banii pe fereastra pentru ca nu s-au respectat indicatiile de instalare din manual

Spune concret ce vrei sa faci.

Termostatul duce garantat pompele tale. Intrebarea este daca solutia este una buna si nu daca poti sau nu alimenta 2 pompe Yonos PICO 25/1-6. De alimentat poti alimenta si 10 pompe cu un termostat dinasta. Numai sa si faca ce vrei tu si nu ai spus concret ce vrei.

Edited by florin71_skoda, 08 December 2020 - 20:55.


#25
catap78

catap78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.08.2008
eu zic ca am fost destul de clar :)

termostatul trebuie sa controleze (  sa pornesca si sa opreasca )  cele 2 pompe de recirculare apa calda, in functie de temperatura ambientala. in manual
se face referire "ca duce" 2 pompe, dar lipseste schema de conectare.

ps:  rugamintea mea a fost catre pni , ei sunt cei care comercializeaza acest produs si ar trebui sa aiba documentate capabilitatile produsului. pare putin cam ca in piata sa spui  "duce" si "face" fara documentatie relevanta .

#26
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Schemele sunt prezente si in manual.
De asemenea pe capacul interior al bazei este prezenta schema
Trebuie doar sa stii sa le interpretezi

Attached File  20201209_110154.jpg   171.65K   59 downloads

Pe 2-3 se leaga o pompa comandata de termostatul 1
Pe 5-6 se leaga cea de-a doua pompa comandata de termostatul 2

Suma respectelor, Alydor

#27
catap78

catap78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.08.2008
merci...si alimentarea pompelor cu curent  ?

#28
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
cataP78: Documentatia este prezentata in manual. Conexiunile cu comenzile de iesire  sunt prezentate in manual. Sunt 2 relee COM-NO-NC neenergizate. Releul COM-NO-NC (neenergizat)functioneaza la fel indiferent de domeniul de aplicare de zeci de ani.  
         Functionarea acestui releu sta la bazele cunostintelor unui tehnician automatist, electronist, electrician.
         Alimentarea unei pompe( care nu este de la noi) si trecerea ei printr-un releu COM-NO-NC sunt operatiuni simple pentru orice tehnician/automatist/electrician calificat si cu experienta in domeniu.
         Procedura implica testari de voltaje, testari de continuitati cu aparatul de masura, testarea si verificarea functionalitatii releului si abia apoi conectarea propriuzisa.
   Avand in vedere ca se lucreaza cu tensiune periculoasa 230V va rugam sa apelati la o persoana calificata pentru a evita orice risc ce poate aparea, datorita necunoasterii, nestapanirii termenilor si cunostintelor de specialitate.

Edited by suport_PNI, 09 December 2020 - 12:31.


#29
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
O schema elementara ar arata asa

Attached File  Untitled.jpg   49.9K   41 downloads

Va recomand totusi sa apelati la un specialist, fara sa mi-o luati in nume de rau dar cunostintele dumneavoastra pe parte electrica sunt inexistente.
Orice electrician ar trebui sa stie cum se face o legatura intre o pompa o sursa de curent si un releu.
Daca v-am jignit imi cer scuze anticipat

Suma respectelor, Alydor

#30
catap78

catap78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 01.08.2008
merci Alydor - relax, schema a fost testa deja "in real life" Posted Image ( mai citim si noi cate o carte in timpul liber Posted Image ).  eram curios daca PNI poate sa spuna lucrurilor pe nume nu sa se ascunda sub cuvinte fancy ca "tehnician/automatist/electrician calificat/testari de voltaje"  Posted Image..... ideea de baza e daca primesti sau garantie la o astfel de conectare ..si poate sa zica ei ce vror : schema nu e "in carte"  si orice ce nu e "in carte"  e pe langa garantie ... noroc ca balanta calitate /  pret e foarte ok pentru acest produs si raspunde destul de ok la "comenzi"

PS : ca schema sa fie completa, trebuie sa apara in poza si alimentarea receiver- ului Posted Image in rest all good.. recomand o doza atasata receptorului pentru relizarea conexiunilor ( "puntilor" )  din 2 motive : canturile din spatele receiver- ului ( 3 la numar ) sunt destul de inguste ( maxim 4 fire de 1.5 per cant ) si rigletele sunt destul de mici pentru insertia a mai mult de 2 fire de 1.5. estitic, nu e ar fi ok sa fie numai mate ( matze ) in jurul receiver- ului

v-am pupat..ma mut in alta parte .. multa sanatate va doresc. si inca ceva pentru PNI :  nu toata lumea cumpara pompe de recirculare de la voi Posted Image))

Edited by catap78, 09 December 2020 - 22:28.


#31
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
Ma bucur ca ati reusit sa le conectati. Din fericire pentru noi nu prea aveti ce sa stricati la un releu COM-NO-NC decat releul in sine, dar puteti face alte "minuni". Recomandarea noastra vine pentru a va proteja pe dumneavoastra ca si client / utilizator.

Daca nu vreti sa tineti cont de recomandarile generale de siguranta, ne spuneti ca va asumati toata raspunderea, ne dati  mesaj privat si va transmitem acolo un exemplu general de schema.  

Noi romanii avem inclinatia de a ne pricepe la toate. Recomandarea noastra este una destul de simpla: Pentru siguranta dumneavoastra apelati la un specialist. In rest lasati doctorul sa opereze, mecanicul sa repare masini, electricianul sa faca/repare instalatii electrice etc.



#32
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 24.07.2012

 Alydor, on 09 decembrie 2020 - 11:06, said:

Schemele sunt prezente si in manual.

20201209_110154.jpg

Schema nefireasca dupa parerea mea, deoarece arata releele in pozitia energizata...

Pentru cei cu vedere mai slaba, ca mine....
Attached File  PNI-CT400.pdf   1.36MB   53 downloads

#33
Alydor

Alydor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 04.10.2004
Releul are 2 pozitii de fapt.
NC1-COM1 sau NO1-COM1 (Normal Closed- Common ; Normal Open- Common)
sunt de acord ca explicatiile sunt cam sumare dar se specifica macar ca pentru centrale se leaga NO1-COM1. Ce nu se specifica este ca fiind un termostat cu 2 receptoare, fiecare dintre ele comanda un singur releu. Daca ai pitici in cap ca si mine, si vrei sa utilizezi 2 termostate pentru 2 zone diferite, trebuie facuta punte intre 2-5 si 3-6. Lucru care, zic eu, era frumos sa fie specificat in carte. Sau macar in manualul electronic.Cu siguranta s-ar mai fi putut adauga multe informatii in manual. Sper ca cei de la PNI sa tina cont si de sugestiile utilizatorilor si sa adauge informatiile in manual.
Cu siguranta termostatele pot fi folosite si la alte aplicatii ( aer conditionat de exemplu)


Suma respectelor, Alydor

#34
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
Manualul este la prima versiune si are nevoie de imbunatatiri si completari pe care le va primi in curand. Multumim de sugestie si atentia acordata.  

ramadoss: Sunt sigur ca gasiti sute de tutoriale care explica functionarea unui releu COM-NO-NC, fie in cursuri de electronica / electrica, fie tutoriale DIY.

Schema din manual este exact schema de prezentare generala a unui releu COM-NO-NC. Exista de exemplu aparate care in logica de functionare au nevoie de deschiderea unui circuit ( nu de inchiderea lui) la primirea comenzii.

PS: Nu exista "pozitie energizata" la relee.   Exista pozitie de circuit inchis si de circuit deschis.
    Daca releul este energizat inseamna ca este conectat deja la o tensiune, si va oferi mai departe acea tensiune de alimentare la primirea unei comenzi.

Dar cum ziceam: detalii de baza despre electronica si electrica pe care le puteti aprofunda fie la cursuri, fie pe internet etc.

Edited by suport_PNI, 11 December 2020 - 08:52.


#35
ramadoss

ramadoss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 24.07.2012

 suport_PNI, on 11 decembrie 2020 - 08:51, said:


PS: Nu exista "pozitie energizata" la relee.   Exista pozitie de circuit inchis si de circuit deschis.
Daca releul este energizat inseamna ca este conectat deja la o tensiune, si va oferi mai departe acea tensiune de alimentare la primirea unei comenzi.


Aveti dreptate...nu exista pozitie energizata, am gresit, mii de scuze. Exista stare energizata a bobinei si e prima oara cand vad o reprezentare a unui releu in acea stare.

#36
muraru_dan

muraru_dan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 807
  • Înscris: 23.06.2007

 Alydor, on 08 decembrie 2020 - 12:21, said:


Histerezis de 0.2 grade permite o diferenta de + / - 0.2 grade fata de cea setata, adica o plaja de 0.4 grade. Asta inseamna ca daca temperatura in camera a fost setata la 20 de grade, la atingerea temperaturii de 20.2 grade termostatul va da comanda de oprire a centralei, iar daca scade temperatura sub 19.8 grade termostatul va da comanda de pornire.



Un histerezis de 0.2 grade asta inseamna de fapt o plaja de 0.4 grade? Este minumul sau se poate scade pt o plaja de 0.2 grade in total? Pt ca , pt incalzirea in pardoseala 0.4 grade +- e f mult.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate