Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 

Ambasada Rusiei - comunicat despre "atrocitățile" soldaților sovietici

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
503 replies to this topic

#73
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Poststancosty, on 31 decembrie 2018 - 12:57, said:

Greșești. Documentele istorice arată clar că rușii nu aveau de gând să ocupe Japonia, din simplul motiv că nu ar fi avut resursele să o facă. O țară secătuită de războiul abia terminat în Europa, numai să invadeze Japonia nu avea chef. Mai ales că Japonia lupta contra americanilor, or Războiul Rece deja începuse. Rușii au declarat război Japoniei doar pentru a-și respecta angajamentul luat la Conferința de la Teheran, dar nu-i trăgea deloc inima să ducă un nou război, motiv pentru care operațiunile militare din Manciuria, contra armatei japoneze, au fost de mică amploare.
Eu cred ca Rusia avea mare pofta sa invadeze Japonia care nu era deloc saraca. Dar na, acum fiecare cu convingerile lui.

#74
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,092
  • Înscris: 20.12.2007

View PostPaz, on 31 decembrie 2018 - 13:26, said:


Eu cred ca Rusia avea mare pofta sa invadeze Japonia care nu era deloc saraca. Dar na, acum fiecare cu convingerile lui.
Invazia sovietica din Manciuria a fost una dintre cele mai bine plănuite și executate din istoria militara, un model care este clasic la orice școala militara. A fost SINGURA data în toată istoria sovietica când unui comandant, mareșalul Vasile i s-a dat deplina putere și responsabilitate.
Ă fost ulterior trecuta sub tăcere în istoriografia sovietica și comunista în general pentru ca Jukov și Hrusciov au trebuit sa îl scoată din istorie pe Stalin și sa reducă rolul unor rivali din război.
Planul sovietic a fost sa distrugă tot sistemul de apărare și ocupație japonez di sa ocupe cât mai mult teritoriu. Ajutați desigur și de trupele comuniste chineze care se pregăteau pentru runda finala războiului civil.
Doar debarcarea americana din septembrie 1945 în Coreea a făcut sa existe linia de demarcație nord-sud.
https://en.m.wikiped..._South_Sakhalin
https://en.m.wikiped...e_Kuril_Islands
https://en.m.wikiped...ssault_on_Maoka

Au existat violuri, crime dar fata de holocaustul de sinucideri forțate ale japonezilor pe lângă alte acte de cruzime tipice ocupației japoneze, ce au făcut sovieticii a fost parfum



#75
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,492
  • Înscris: 12.07.2010
Tata mă cam înjura când îl mai întrebam cum a fost viaţa în drumul spre Stalingrad. Noi, români civilizaţi, bănuiesc că am dat „bună ziua” în fiecare localitate cucerită, eventual am cerut o cană cu apă. Am aflat câte ceva de la alţii cu care se mai vizita  şi care au scăpat întregi de acolo şi neprinşi, dar probabil exagerau când îşi depănau amintirile, se făcea pielea de găină pe mine de ce mai auzeam când trăgeam cu urechea. Nu ştiu, n-am văzut. Ce ştiu cu siguranţă (de la mama care încă trăieşte) e că şi nemţii la „ducere” şi ruşii la „întoarcere” cazaţi în casa lor din centrul satului au fost cam la fel de zgârciţi. Primeau în fiecare dimineaţă lapte proaspăt de la o familie cu cinci copii şi rar le-au dat câte ceva (poate nu aveau nici ei). Nici vorbă de bani (aşa spune ea, dar era o copilă ceva mai „răsărită”). Poate ruşii trebuiau să „negocieze” altfel soarta Ardealului, nu stiu dacă a fost cea mai fericită idee să-l lase pe mâna Bucureştiului. Îmi pare rău că scriu dar nu mă pot abţine! S-ar putea să mă catalogaţi rusofil, nici vorbă!, mi-a plăcut istoria, am câştigat concursuri, dar să-i vezi pe ruşii  „de atunci” - numai în negru şi pe germanii „de atunci” - numai în roz mi se pare o greşeală.  Pe front tata mi-a spus că nemţii erau mereu proaspăt bărbieriţi (chiar dacă-şi lipeau oglinda de geamul camionului) corecţi şi la împărţitul pâinii, românii mai furau din ea (asta ne e gena). Sunt multe de spus.
Nu am citit ce spune ambasada Rusiei şi nu mă interesează. Bănuiesc oricum...

#76
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postrich1974, on 31 decembrie 2018 - 08:27, said:

faptul ca nu suntem capabili sa avem un dialog normal cu rusia este o grava eroare pe care o facem.
Nu Romania este vinovata pentru ca nu se ajunge la o normalizare a relatiilor intre tara noastra si Rusia ci in exclusivitate, ca in trecut, vina apartine doar Rusiei.Rusia este o tara mare care trateaza cu dispret si nu respecta tarile mai mici decat atunci cand ii convine ei.Inca din perioada interebelica, politicienii romani au facut tot ce se putea face pentru a normaliza relatiile cu URSS iar dupa anul 1991, cu Rusia care insa ar fi acceptat asa ceva doar daca Romania s-ar fi comporta ca vasala ei.
Evident ca ar fi foarte bine ca trecutul sa fie lasat in urma, pe seama istoricilor rusi si romani, care fara subiectivism, sa scoata la iveala adevarul, asa cum este el, placut si neplacut, iar actuala generatie romano-rusa sa construiasca relatii prietenesti, stranse chiar, intre ele.Din pacate, cu actuala gandire a celor aflati acum la guvernare in Rusia, specifica perioadei sovietice,  nu cred ca se poate mai mult, fata de acum.

Edited by max_01, 31 December 2018 - 14:32.


#77
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View PostKokoshmare, on 31 decembrie 2018 - 13:56, said:

Au existat violuri, crime
Arata-mi o singura proba de violuri sau crime ale rusilor in Manciuria.

#78
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,092
  • Înscris: 20.12.2007

View PostPaz, on 31 decembrie 2018 - 14:25, said:


Arata-mi o singura proba de violuri sau crime ale rusilor in Manciuria.
https://books.google...pillage&f=false
https://en.m.wikiped...enmiao_massacre


#79
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View PostDude_2nd, on 31 decembrie 2018 - 08:59, said:

l-ai intrebat ce a cautat la cotu Donului, pana unde au facut prapad in urma lor? pui pariu ca nu... Posted Image
Daca sovieticii nu ne luau cu forta, teritorii care de drept moral si istoric, ne apartin , Romania nu ar fi participat la invadarea militara a URSS.Impotriva unui inamic trebuie sa lupti pana in infrangi, daca nu vrei ca acesta sa isi revina si sa te ingranga el pe tine.Au fost asemenea cazuri in istorie.Partea foarte trista pentru armata romana, ca si acum de altfel, este ca datorita imoralitatii clasei politice dar si societatii romanesti din perioada interbelica, trupele noastre care au participat la atacarea URSS, soldati, gradati, ofiteri si ofiteri, in marea lor majoritate, erau slab instruiti si echipati cu tehnica moderna de lupta.In anul 1941, armata romana era instruita si dotata cu tehnica de lupta pentru primul razboi mondial.Ca si acum, si atunci, in functii cheie din armata, se ajungea nu pe meritocratia ci exclusiv pe relatii personale , motiv pentru care atat la nivel inferior cat si superior, functiile de conducere au fost ocupate de incompetenti.In anul 1934, pentru ca generalul Antonescu, in acel moment, ,seful marelui stat major a criticat modul cum se faceau promovarile(strict pe relatii personale, fara sa se tine seama de competenta profesionala a celui promovat) in armata romana, a cerut incetarea acestor practici, foarte nocive pentru capacitatea de lupta a armatei noastre, dar si starea jalnica in care se afla armata noastra ca nivel de instruire si dotare cu tehnica moderna de lupta, a fost destituit din functie de regele Carol II.Din aceste motive, toate succesele obtinute de armata noastra, atat pe frontul de est cat si de vest, au fost realizate cu mari jertfe de vieti omenesti care nu ar fi avut loc daca armata romana ar fi fost dotata cu tehnica moderna de lupta si instruita sa lupte intrun razboi modern, asa cum a fost cel din perioada anilor 1939-1945, fata de cel din perioada 1914-1918.

View PostDude_2nd, on 31 decembrie 2018 - 08:59, said:


Pentru ca se temeau de tradarea din WW1, romanii nu erau primiti in armata aliata. Erau trimisi colet sa lucreze in conditii inumane prin Ungaria,pentru nimic. Acestia ne-au fost cu adevarat "aliatii".
Majoritatea romanilor ardeleni, apti de stagiul militar, in perioada 1940-1944, au fost  inrolati in armata regala maghiara si trimisi pe frontul de est.Cunosc caz concret, dintrun stat transilvanean, unde, din 30 de barbati inrolati in armata maghiara, si trimisi sa lupte pe front, in Rusia, nu au mai revenit acasa, niciunul.Probabil au facut parte din aceeasi unitate si subunitate militara care a fost nimicita in totalitate.Aceeasi greseala au facut-o britanicii, in primul razboi mondial, inroland tinerii dintr-o anumita localitate, in aceeasi unitate-subunitate, care daca era nimicita in totalitate, cum s-a intamplat frecvent, acea localitate pierdea pe veci, tinerii apartinand unui contingent.
Da, au existat destui romani, de regula cei care nu puteau fi incorporati si trimisi pe front,  care au muncit in tabere de munca situate in Ungaria si Transilvania, pentru statul maghiar.

#80
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

View PostPaz, on 31 decembrie 2018 - 12:39, said:

S-a exprimat gresit si se intelege asta, Japonia urma sa fie ocupata de rusi ceea ce e adevarat. Omul nu-i doar roman si mai e si plecat de vreo 30 de ani, e usor sa-i gasesti nod in papura.


Din momentul in care armata germana a fost infranta in Rusia, armata romana nu mai avea nici un motiv sa-i fie aliata, asa ca locul n-a fost "lasat liber" ci a fost "eliberat".

Nu iti fa probleme @Paz, cunosc clona, si desi face aici pe desteptul are mari probleme sa inteleaga un text simplu scris.
Eu nu am vrut sa descriu cu amanunte razboaiele purtate de Japonia sau Rusia, ci doar motivul aruncarii celei doua bombe.

Toti care critica Rusia, banuiesc ca ar fi preferat sa fi castigat Germania in Europa, asa ca pilotul englez sa nu se mai poata lauda ca se vorbeste in
traficul aerian si international englezeste, pentru ca nemtii au pierdut razboiul. In Europa s-ar fi vorbit germana....

#81
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,492
  • Înscris: 12.07.2010
Buun, să presupunem că germanii câștigau războiul, care ar fi fost noile granițe? Ungurii primeau restul Ardealului (sau încă o parte din el incluzând Brașovul). Să nu-mi spuneți că aberez! Iar românilor li se dădea cât voiau să „ia” în zonele neinteresante pentru germani. Era bine, era rău?

Attached Files



#82
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postlucifer76, on 30 decembrie 2018 - 20:08, said:

Banuiesc ca ar trebui sa le multumim pentru faptul ca ne-au "eliberat". Puteti urmari reactia romanilor pe pagina ambasadei.

Din ordinul conducerii României din acel timp o mare parte a armatei a fost predata sovieticilor in loc sa fie retrasa in tara si 150.ooo de soldati au infundat astfel Siberia.

De eliberare, da ne-au eliberat si asta au decis liderii nostri democrati iar nu altii, in plus noua armata română formata imediat după venirea sovieticilor a fost una in mare masura din rezervisti si a fost bagata in linia 1 la masacru tot de catre liderii nostri democrati si sacrificata brutal.

Probabil ca Stalin ne-a dat Transilvania doar datorita adversitatii pe care o avea pentru Ungaria cat si prin faptul ca nu dorea un bloc românesc substantial in cadrul URSS, adica Basarabia si Transilvania la un loc, tocmai pentru a pedepsi România si mai puternic Basarabia.

Deci a fost eliberare, au facut-o sovieticii, au hotarat-o liderii nostri democrati din perioada respectiva, la fel Stalin a facut Romania de după 1945 ca forma teritoriala, ...

#83
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
daca vrei sa fii corect: nu, cu germania nu ar fie iesit in nici un caz mai bine. nemtii sunt mult mai rai. de fapt, se vede si acuma, cand invadeaza europa cu afro-musulmani. rusii sunt copii de gradi pe langa raul pe care il pot face nemtii.

#84
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostSidorin, on 31 decembrie 2018 - 14:57, said:

Buun, să presupunem că germanii câştigau războiul, care ar fi fost noile graniţe? Ungurii primeau restul Ardealului (sau încă o parte din el incluzând Braşovul). Să nu-mi spuneţi că aberez! Iar românilor li se dădea cât voiau să „ia” în zonele neinteresante pentru germani. Era bine, era rău?

Stai linistit ca nu ne-ar fi dat nici Bucovina, practic frontiera ar fi fost pe la nord de Iasi pana pe Bug probabil la rasarit apoi pana la mare, dar probabil Bugeacul si odessa ar fi revenit tot Germaniei.

#85
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

View PostSidorin, on 31 decembrie 2018 - 14:57, said:

Buun, să presupunem că germanii câştigau războiul, care ar fi fost noile graniţe? Ungurii primeau restul Ardealului (sau încă o parte din el incluzând Braşovul). Să nu-mi spuneţi că aberez! Iar românilor li se dădea cât voiau să „ia” în zonele neinteresante pentru germani. Era bine, era rău?
Topicul nu este pentru speculatii despre Ardeal. Nimeni nu cunosate exact planurile Marii Germanii.

#86
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostSidorin, on 31 decembrie 2018 - 14:11, said:

Tata mă cam înjura când îl mai întrebam cum a fost viaţa în drumul spre Stalingrad. Noi, români civilizaţi, bănuiesc că am dat „bună ziua” în fiecare localitate cucerită, eventual am cerut o cană cu apă. Am aflat câte ceva de la alţii cu care se mai vizita  şi care au scăpat întregi de acolo şi neprinşi, dar probabil exagerau când îşi depănau amintirile, se făcea pielea de găină pe mine de ce mai auzeam când trăgeam cu urechea. Nu ştiu, n-am văzut. Ce ştiu cu siguranţă (de la mama care încă trăieşte) e că şi nemţii la „ducere” şi ruşii la „întoarcere” cazaţi în casa lor din centrul satului au fost cam la fel de zgârciţi. Primeau în fiecare dimineaţă lapte proaspăt de la o familie cu cinci copii şi rar le-au dat câte ceva (poate nu aveau nici ei). Nici vorbă de bani (aşa spune ea, dar era o copilă ceva mai „răsărită”). Poate ruşii trebuiau să „negocieze” altfel soarta Ardealului, nu stiu dacă a fost cea mai fericită idee să-l lase pe mâna Bucureştiului. Îmi pare rău că scriu dar nu mă pot abţine! S-ar putea să mă catalogaţi rusofil, nici vorbă!, mi-a plăcut istoria, am câştigat concursuri, dar să-i vezi pe ruşii  „de atunci” - numai în negru şi pe germanii „de atunci” - numai în roz mi se pare o greşeală.  Pe front tata mi-a spus că nemţii erau mereu proaspăt bărbieriţi (chiar dacă-şi lipeau oglinda de geamul camionului) corecţi şi la împărţitul pâinii, românii mai furau din ea (asta ne e gena). Sunt multe de spus.
Nu am citit ce spune ambasada Rusiei şi nu mă interesează. Bănuiesc oricum...

Erau corecti ca sa nu sperie viitoarele victime, dupa care faceau la margine de padure o groapa comuna, ii executa, apoi plecau mai departe.

View Postmax_01, on 31 decembrie 2018 - 14:53, said:

Daca sovieticii nu ne luau cu forta, teritorii care de drept moral si istoric, ne apartin , Romania nu ar fi participat la invadarea militara a URSS.Impotriva unui inamic trebuie sa lupti pana in infrangi, daca nu vrei ca acesta sa isi revina si sa te ingranga el pe tine.Au fost asemenea cazuri in istorie.Partea foarte trista pentru armata romana, ca si acum de altfel, este ca datorita imoralitatii clasei politice dar si societatii romanesti din perioada interbelica, trupele noastre care au participat la atacarea URSS, soldati, gradati, ofiteri si ofiteri, in marea lor majoritate, erau slab instruiti si echipati cu tehnica moderna de lupta.In anul 1941, armata romana era instruita si dotata cu tehnica de lupta pentru primul razboi mondial.Ca si acum, si atunci, in functii cheie din armata, se ajungea nu pe meritocratia ci exclusiv pe relatii personale , motiv pentru care atat la nivel inferior cat si superior, functiile de conducere au fost ocupate de incompetenti.In anul 1934, pentru ca generalul Antonescu, in acel moment, ,seful marelui stat major a criticat modul cum se faceau promovarile(strict pe relatii personale, fara sa se tine seama de competenta profesionala a celui promovat) in armata romana, a cerut incetarea acestor practici, foarte nocive pentru capacitatea de lupta a armatei noastre, dar si starea jalnica in care se afla armata noastra ca nivel de instruire si dotare cu tehnica moderna de lupta, a fost destituit din functie de regele Carol II.Din aceste motive, toate succesele obtinute de armata noastra, atat pe frontul de est cat si de vest, au fost realizate cu mari jertfe de vieti omenesti care nu ar fi avut loc daca armata romana ar fi fost dotata cu tehnica moderna de lupta si instruita sa lupte intrun razboi modern, asa cum a fost cel din perioada anilor 1939-1945, fata de cel din perioada 1914-1918.


Majoritatea romanilor ardeleni, apti de stagiul militar, in perioada 1940-1944, au fost  inrolati in armata regala maghiara si trimisi pe frontul de est.Cunosc caz concret, dintrun stat transilvanean, unde, din 30 de barbati inrolati in armata maghiara, si trimisi sa lupte pe front, in Rusia, nu au mai revenit acasa, niciunul.Probabil au facut parte din aceeasi unitate si subunitate militara care a fost nimicita in totalitate.Aceeasi greseala au facut-o britanicii, in primul razboi mondial, inroland tinerii dintr-o anumita localitate, in aceeasi unitate-subunitate, care daca era nimicita in totalitate, cum s-a intamplat frecvent, acea localitate pierdea pe veci, tinerii apartinand unui contingent.
Da, au existat destui romani, de regula cei care nu puteau fi incorporati si trimisi pe front,  care au muncit in tabere de munca situate in Ungaria si Transilvania, pentru statul maghiar.

I-am fi atacat oricum, asa conceptii aveau liderii nostri din acea perioada. Si inainte am atacat si alte tari fara nici un motiv, Imperiul Otoman după ce nu mai aveam nimic de impartit cu ei, apoi Bulgaria, ...

#87
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,279
  • Înscris: 24.06.2006

View PostDude_2nd, on 31 decembrie 2018 - 08:59, said:

l-ai intrebat ce a cautat la cotu Donului, pana unde au facut prapad in urma lor? pui pariu ca nu... Posted Image

recomand tuturor sa ceteasca istoria asa cum a fost ea

pare ca tu stii mai bine ce s-a intamplat atunci acolo

recomanzi un dreac, bati apa-n piua, cum a fost istoria si care-i varianta corecta? cine-o autentifica?

View PostDude_2nd, on 31 decembrie 2018 - 09:48, said:

despre anexari, de la anexarea RDG de catre RFG
Posted Image

#88
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,678
  • Înscris: 10.10.2011
sincer sa spun, mai linistit as dormi daca as fi pe front si as afla ca sotia si bebele au fost dusi in padure si impuscati decat sa stiu ca au fost violati

#89
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,092
  • Înscris: 20.12.2007

View PostWestPoint, on 31 decembrie 2018 - 15:09, said:


Topicul nu este pentru speculatii despre Ardeal. Nimeni nu cunosate exact planurile Marii Germanii.
Ai dreptate. Asta e unul dintre puținele lucruri cu care Hitler a fost consecvent, sa nu promită nimic vreunui aliat.

#90
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostSidorin, on 31 decembrie 2018 - 14:57, said:

Ungurii primeau restul Ardealului
Pai se putea sa nu se ajunga la unguri? :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate