Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat de riscant e sa rezerv un hot...

Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...
 Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...

Cu autorulota prin jud. Buzau

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...
 Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag

Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto pt fotogr...
 Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?

Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare
 

Oala email sarmale

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1
vag0

vag0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 11.09.2017
Salut, am o misiune grea: trebuie să cumpăr o oală 8- 10 litri cu capac, emailata și  grea; mai groasă.
Am găsit în magazine doar din tablă subțire, gen cana emailata.
Unde să caut?

#2
tiupedix

tiupedix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 01.04.2017
[ https://www.dorianradu.ro/wp-content/uploads/2016/05/oala-de-lut..jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Caută Extremadura.

#4
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

 vag0, on 04 noiembrie 2017 - 18:42, said:

...Am găsit în magazine doar din tablă subțire, gen cana emailata.
Unde să caut?
Sarmalele la cană nu ies.
Iese baconul pe fierul de călcat, ăla da.
Caută în alt magazin.

În Selgros am văzut ceaun emailat.
Și mai fain cum zice tiupedix, da' să nu cauţi aşa ceva în benzinării.

#5
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,131
  • Înscris: 10.07.2013
[ https://s2emagst.akamaized.net/products/4598/4597070/images/res_3037f0c494af28661be66a57a757375e_450x450_e12b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Din fonta este ok? https://www.emag.ro/...0/pd/DV4NW2BBM/

Edited by xmanyacs77, 04 November 2017 - 19:06.


#6
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,892
  • Înscris: 27.04.2010
Cele mai indicate, inclusiv si dpdv al pretului, sunt cele de ceramica ...
Gasesti in Cora, Auchan, etc ...

Attached Files


Edited by shymano, 04 November 2017 - 19:36.


#7
Ploiesteanul2015

Ploiesteanul2015

    Cel mai iubit dintre ploieșteni

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 13.09.2015

 vag0, on 04 noiembrie 2017 - 18:42, said:

Salut, am o misiune grea: trebuie să cumpăr o oală 8- 10 litri cu capac, emailata și  grea; mai groasă.
Am găsit în magazine doar din tablă subțire, gen cana emailata.
Unde să caut?
Eu am una de 15 L din fontă. Este excelentă pentru sarmale !!!Posted Image

#8
Serafim606

Serafim606

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,704
  • Înscris: 25.11.2014

 shymano, on 04 noiembrie 2017 - 19:32, said:

Cele mai indicate, inclusiv si dpdv al pretului, sunt cele de ceramica ...
Gasesti in Cora, Auchan, etc ...

Aia din poza e oala de lut, nu ceramica.

#9
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Daca e lut ars, e ceramica!
"https://dexonline.ro...itie/ceramică"
Si da, sunt cele mai recomandate. Sau fonta smaltuita, "tuci"-ul.

#10
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014
La mine se fac sarmalele in oala emailata simpla, nu am avut probleme sa nu iasa, conteaza compozitia si ce pui intre ele;)
Restu sint mofturi...

#11
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Încă sunt dintre cei care fac sarmale pe cuptor și nu în cuptor.
Și mai vor și să fie gata iute.
Peretele gros, îi mai temperează Posted Image

#12
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

 xmanyacs77, on 04 noiembrie 2017 - 19:04, said:

Doar daca le faci f grase si fara bulion, zarzavat. Rosiile si sucul de rosii, aciditatea din ele nu prea fac casabuna cu fonta

#13
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,571
  • Înscris: 07.12.2014
Pune cateva fire de marar uscat (tulpini) si ceva cimbru toata planta, mai putin radacina pe fundul oalei si peste un strat de 1cm de varza taiata marunt  si merge orice oala. Muriti de foame cu carnea langa voi ca nu aveti oala speciala.

Edited by PoeOvidiu, 04 November 2017 - 20:22.


#14
Zark

Zark

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 23.01.2017
Vezi ca rromii fac oale misto, aia din corturi, si groase si de calitate. Iti zic sincer si le scoti la pret bun daca stii sa te targuiesti cu domnii cu palarii si mustata.

#15
Darkman48

Darkman48

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,100
  • Înscris: 24.05.2009

 argentum, on 04 noiembrie 2017 - 20:17, said:


Doar daca le faci f grase si fara bulion, zarzavat. Rosiile si sucul de rosii, aciditatea din ele nu prea fac casabuna cu fonta

Bine ca bunicii nu stateau in tinerete sa citeasca pe aici, ca nu se mai inventa bulionul, rosiile erau aruncate toamna, ca nu aveau in ce le prepara...

Edited by Darkman48, 04 November 2017 - 20:23.


#16
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,213
  • Înscris: 23.08.2014

 PoeOvidiu, on 04 noiembrie 2017 - 20:19, said:

Pune cateva fire de marar uscat (tulpini) si ceva cimbru toata planta, mai putin radacina pe fundul oalei si peste un strat de 1cm de varza taiata marunt  si merge orice oala. Muriti de foame cu carnea langa voi ca nu aveti oala speciala.
cam asa se procedeaza unde se fac sarmale la greu:)

#17
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,131
  • Înscris: 10.07.2013

 fqx, on 04 noiembrie 2017 - 20:27, said:

cam asa se procedeaza unde se fac sarmale la greu:)
Asa se aseaza sarmalele in oala inainte sa fie puse la fiert.....Posted Image

Attached Files



#18
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 05.08.2014
Vasele alea sunt bune, dar nu intra in cuptor. Sarmalele date la cuptor macar 15-20 de minute au alta savoare, sunt mult mai bune decat cele [doar] fierte.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate