Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Gratar pe gaz
Last Updated: May 01 2024 17:55, Started by
Brick Top
, Oct 29 2017 22:15
·
14
#145
Posted 05 February 2019 - 20:10
Va fi doar acoperita constructia, fara niciun perete lateral!
Lasand la o parte partea de autorizatii, prefer totusi varianta fara butelie, ar fi mult mai simplu, am deja gazul tras in locul in care va fi amplasat gratarul! Deci, nu se poate adapta de la butelie la retea? Ma gandesc la ceva duze schimbate, eventual un regulator... Gratarul clar o sa fie fix, pt ca voi face o mobila de gradina in jurul sau! Deci..cu hornul sunt lamurit, nu e nevoie, sper sa aflu mai multe informatii despre racordul la reteaua de gaz! Ms! Va fi doar acoperita constructia, fara niciun perete lateral! Lasand la o parte partea de autorizatii, prefer totusi varianta fara butelie, ar fi mult mai simplu, am deja gazul tras in locul in care va fi amplasat gratarul! Deci, nu se poate adapta de la butelie la retea? Ma gandesc la ceva duze schimbate, eventual un regulator... Gratarul clar o sa fie fix, pt ca voi face o mobila de gradina in jurul sau! Deci..cu hornul sunt lamurit, nu e nevoie, sper sa aflu mai multe informatii despre racordul la reteaua de gaz! Ms! Va fi doar acoperita constructia, fara pereti! Deci cu hornul m am lamurit, nu e nevoie! Legat de racordul de gaz, as prefera o solutie fara butelie, pt ca deja e tras gazul in locul unde va fi montat! Gratarul clar o sa fie fix, va fi construita si o mobila de gradina in jurul sau! Intentionez sa investesc aprox 2000 de lei in el, sper sa gasesc un model bun la suma asta! |
#146
Posted 05 February 2019 - 22:51
Cel mai bine vorbesti cu importatorul marcii de gratar si el iti va comanda duzele si regulatorul de la sursa. Dupa mine e riscant, robinetul poate ruginii, racordul flexibil trebuie verificat periodic....In fine nu stiu nici autorizatiile speciale de utilizare gaze in spatii deschise. In spatii inchise te pun sa pui senzori cu electrovalva. Oricum am vazut si restaurante si terase de vara cu gratar conectat la gaze, deci se poate.
|
#147
Posted 08 February 2019 - 08:18
Daca vrei gratar pe gaz pana in 2000 lei iti recomand Outdoorchef Kensington 48cm diametrul
http://campinggrill....KENSINGTON-480G Sau pentru 190 de lei in plus poti lua versiunea chef edition si primesti si grilul de fonta ce este bestial. http://campinggrill....0G-Chef-Edition Fripturile ies super pe fonta. Singurul dexsvantaj e ca trebuie datvregulat cu ulei de bucatarie sa nu rugineasca. Celalalt gratar de otel cu care vine e bun ptr legume si peste. Edited by cristian_e, 08 February 2019 - 08:23. |
#148
Posted 18 February 2019 - 11:43
Outdoorchef Grill Gourmet S, doua accesorii super, formate dintr-o tigaie adanca si o tava perforata.
Tigaia este excelenta la prajit snitele, chiftele, cascaval pane, de facut orez, legume etc. Tava perforata este excelenta pentru pizza, produse de morarit-panificatie, croisante, pateuri, produse de patiserie congelate, strudele (miorita). Merge de asemenea si file de peste. O bucata de hartie de copt se pune pe ea si apoi niste pateuri congelate sau facute de casa (daca avem timp si nu ne trezim cu niste amici la poarta) Attached Files |
#149
Posted 19 February 2019 - 12:09
Pateuri congelate cu telemea luate din carefour ..procesul de coacere la gratar cu gaz cu ajutorul tavii perforate de mai sus plus hartie de copt.
Attached Files |
#150
Posted 20 February 2019 - 12:32
Afara e vreme de luna Mai chiar daca suntem in Februarie. Am "bagat" si gratarul pe carbuni Weber 57cm diametru pentru care am cumparat un accesoriu ce merge si la gratarul pe gaz, mai putin cel electric.(cutia are trei iconite active in stanga jos, albastru-gaz, rosu-carbuni si cel galben-electric/inactiv)
Grilul de fonta de 57 cm de la Outdoorchef este o bijuterie ce fripturi face. Se livreaza cu clestele pentru ridicare deoarece e greu-9kg. Din ce am vazut la gratarele de fonta, atat la cele cu gaz cat si la carbuni, fac mai mult fum. Deosebirea e ca la cele pe carbuni miroase frumos toata strada de la chipsurile de afumare si de la carbuni/bricheti. Socializarea e in toi si vinul rose/alb bine racit curge bine pe gat. Spor la gratarit! Attached Files |
#151
Posted 23 February 2019 - 11:33
La noi toata lumea a folosit sau are gratare in general outdoor de diverse tipuri (eu am unul pe gaz Weber e ok dar il folosesc prea putin din pacate ).
Am vazut ca asiaticii, japonezii/coreeni folosesc o chestie interesanta, nu stiu cum ii spune si daca se gaseste la noi: [ https://i.pinimg.com/564x/66/48/25/66482547b665c1377a6733e0857b09f4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i.pinimg.com/564x/b8/95/4e/b8954e2a36ff49f44bda9c517ed35168.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] As lua asa ceva sa ma joc Yakitori Grill cred ca ii spune. |
#152
Posted 23 February 2019 - 12:20
Hibachi se cheama BBQ...Vad ca e si yakitori in denumire, dar versiunea mini gril si sunt ceramice ci nu din otel ca la europeni/americani.
https://www.banggood...ur_warehouse=CN Edited by cristian_e, 23 February 2019 - 12:25. |
#153
Posted 06 March 2019 - 19:39
Oua ochiuri in forme dedicate si felii de bacon la un gratar pe gaz cu plita de fonta....un mic dejun bun.
Attached Files |
#154
Posted 08 March 2019 - 16:51
Salutare. Am intrat si eu recent in posesia unui Napoleon 425SB. Aseara am facut primul gratar, deocamdata sunt foarte multumit.
Acum am si eu o intrebare de incepator: cum naiba imi dau seama cat gaz mai am in butelie? Am gasit o formula undeva cum ca 1kg de butan degaja 12.7 kw energie. Daca capacitatea maxima a gratarului meu este de 12,6 kw, sa inteleg ca il pot folosi ~10 ore cu o butelie de 12.5 kg? Are logica calculul meu? Nu este cam putin? Bine ii clar ca nu il tin la maxim, dar asa ca idee. Mersi |
|
#155
Posted 08 March 2019 - 21:42
snaker445, on 08 martie 2019 - 16:51, said:
Salutare. Am intrat si eu recent in posesia unui Napoleon 425SB. Aseara am facut primul gratar, deocamdata sunt foarte multumit Acum am si eu o intrebare de incepator: cum naiba imi dau seama cat gaz mai am in butelie? Am gasit o formula undeva cum ca 1kg de butan degaja 12.7 kw energie. Daca capacitatea maxima a gratarului meu este de 12,6 kw, sa inteleg ca il pot folosi ~10 ore cu o butelie de 12.5 kg? Are logica calculul meu? Nu este cam putin? Bine ii clar ca nu il tin la maxim, dar asa ca idee. Mersi Cel mai simplu e sa cantaresti butelia, ar trebui sa ai tara (greutatea buleliei goale) pe ea. Sigur tine mai mult de 10 ore. Mai exista niste indicatoare de nivel pt butelii. Unele magnetice, altele care se insurubeaza intre butelie si furtun. Asa ceva https://www.germanel...lie-814724.html Edited by richelieu, 09 March 2019 - 06:05. |
#157
Posted 11 March 2019 - 15:45
Gratarul tau consuma 932g/h la un 12.8kw fara arzatorul lateral ptr cratite daca are. Asta inseamna sa-l folosesti la maxim cu 4 arzatoare pornite ptr 10-15 persoane. Tu cand iti vei face doar ptr familie vei porni doar un arzator caci nu are sens sa consumi aiurea. Daca le pornesti pe toate, da 10 ore va tine butelia, asta e la gratarele mari pe gaz, consuma. Am gasit un gratar echivalent cu al tau si este consumul in descriere: outdoorchef australia 415
https://campinggrill...cu-gaz-canberra gast1, on 08 martie 2019 - 21:42, said: Cel mai simplu e sa cantaresti butelia, ar trebui sa ai tara (greutatea buleliei goale) pe ea. Sigur tine mai mult de 10 ore. Mai exista niste indicatoare de nivel pt butelii. Unele magnetice, altele care se insurubeaza intre butelie si furtun. Asa ceva https://www.germanel...lie-814724.html Interesanta chestia aia. La mine cand e frig afara partea plina a buteliei e aburita de la nivelul solului si ff rece. Oricum cand da semne de golire eu o culc orizontal pe jos si mai ma tine o ora sa zicem. Cu aceea chestie de nivel ce vad ca are 6cm e bine sa nu o uiti pe butelie ca risti sa duci butelia la schimb cu tot cu cititor. Edited by cristian_e, 11 March 2019 - 15:52. |
#158
Posted 11 March 2019 - 23:57
Acum am văzut niște filmulețe pe YouTube și cică este o porcărie chestia aia magnetica. Mai sunt ceva detectoare cu ultrasunete, dar costa 360 de lei bucata. Cred ca mai bine ma duc in Petrom și mai cumpăr o butelie plină pe care o țin de rezerva. Ma duce la 273 de lei toată afacerea dar măcar stau liniștit ca nu rămân niciodată cu carnea neprajita pe gratar și am tot timpul o butelie plină de backup 😀
|
#159
Posted 12 March 2019 - 08:18
Nu te mai stresa atat...foloseste solutia mea...Butelia de voiaj de la Eurocamping Italia...eu am dat 80 lei pe cea mai mare si o umplu la statiile gpl din bucuresti 10litri adica jumate cat cea mare de aragaz/gratar. Eu am luat-o din targul de instalatii din obor, noua cu garantie.
https://www.google.r...e4UDv8baizQ01M: cand se termina cea mare trec pe cea de voiaj http://www.eurocampi...-5-kg-51054004/ Edited by cristian_e, 12 March 2019 - 08:19. |
|
#160
Posted 22 March 2019 - 10:46
Buna tuturor,
Mi-am comandat si eu un Broil King Signet 390 (20% reducere - oferta la Mobexpert). Nu am mai avut pana acum grill pe gaz si de aceea nu stiu ce tip de gaz si ce butelie ar trebui sa iau si de unde. Banuiesc ca e varianta pe Europa daca se vinde in Romania deci nu cred ca e cu propan. Daca e cu gaz butan trebuie incalzita butelia iarna ? Merci Vlad |
#161
Posted 22 March 2019 - 21:05
Citeste ultimele postari, mai ales postul #127. Iarna poti incarca butelia cu gpl auto ca maresc concentratia de propan sa nu inghete. Daca vrei propan gasesti la statia butangas din damaroaia, strada neajlov nr. 112, intersectie cu strada coralilor. Costa 90 lei butelia propan , arata la fel, cu guler. Butan este 60-70 lei in functie daca e cu guler sau din cea veche mai mica si neagra. Orice gratar pe gaz se poate folosi cu ceas de 30mbar...standardul la noi.
Nu fa prostia cu incalzitul buteliei cu apa fiarta sau cu flacara ca e mare pericol. Nu inteleg de ce se apeleaza la asa ceva cand se poate umple cu propan sau cu gpl auto-amestec de butan-propan Edited by cristian_e, 22 March 2019 - 21:11. |
#162
Posted 07 April 2019 - 10:31
Salutare. Un pic de off-topic, dar nu ma pot abține. Voi cum faceți de exemplu ceafa de porc la gratar? O lăsați câteva minute pe o parte după care încă câteva minute pe partea cealaltă? Sau o tot întoarceți de pe o parte pe alta pana ii gata? Cum ii mai bine? Mersi
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users