Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Gratar pe gaz
Last Updated: Dec 23 2023 11:27, Started by
Brick Top
, Oct 29 2017 22:15
·
14
#163
Posted 07 April 2019 - 15:02
snaker445, on 07 aprilie 2019 - 10:31, said:
Salutare. Un pic de off-topic, dar nu ma pot abține. Voi cum faceți de exemplu ceafa de porc la gratar? O lăsați câteva minute pe o parte după care încă câteva minute pe partea cealaltă? Sau o tot întoarceți de pe o parte pe alta pana ii gata? Cum ii mai bine? Mersi Eu o intorc constant pana e gata. La friptura de vita cica nu se intoarce decat odata. |
#164
Posted 27 June 2019 - 11:54
A fost o lectura interesanta threadul asta. Tocmai ce mi-am luat un Weber Classic de 57 pentru a inlocui no name-ul expirat vechi de vreo 6 ani, care si-a facut treaba cu brio dar a imbatranit. Eram curios de pareri vizavi de Weber, fiind mai putin cunoscut pe la noi.
Dincolo de gusturi personale, am ramas uimit sa vad repetandu-se aceeasi placa de cateva ori, si anume ca mancarea iese arsa/afumata la gratarul pe lemne. Nimic mai fals. Daca e facut cum trebuie si temperatura e potrivita, carnea pe gratarul cu lemne nu se arde si nici nu iese afumata. Al doilea mit vehiculat pe aici este acela ca gustul e identic. Am ras. Deci nu. Este unul din motivele pentru care kebabul autentic facut de turci se face numai pe jar si are un gust inconfundabil. Rotiseria aia verticala Donner e o gaselnita ieftina pentru fast food-uri. Ce prostii am mai citit... A da. Ca gratarul pe carbune nu merge pe vant, frig, ploaie etc. )))) Alta prostie: Trebuie musai capac la gratar altfel iese carnea uscata. Da, daca nu stii sa o faci iese uscata. |
#165
Posted 27 June 2019 - 12:42
Bun, am înțeles ce prostii spun unii. Acu poate ne împărtășești și cu niște lucruri utile, cu care sa înlocuim prostiile respective
Rolul unui forum este sa evoluam împreuna, nu doar sa ne arătam outzele. |
#166
Posted 27 June 2019 - 12:46
Felicitari pentru achizitie!
In alta ordine de idei, ai fi putut sa ne spui simplu ca esti un guru al gratarului pe carbuni fara sa-i faci pe altii prosti. Vad ca a postat si cardinalul, nu am numai eu retina sensibila. Edited by destrug, 27 June 2019 - 12:48. |
#167
Posted 27 June 2019 - 13:50
Guys, am punctat doar niste dezinformari vehiculate pe thread, printre multitudinea de informatii bune.
Sorry, daca s-a simtit cineva. Cat despre lucruri utile, din ce am citit s-au spus destule. Nu ma apuc sa reinventez gratarul si nici nu pun poze cu gratar facut de mine pentru ca sincer nu cred sa intereseze pe cineva. Edited by alexneo, 27 June 2019 - 13:52. |
#169
Posted 28 June 2019 - 07:27
Intradevar, parerea ta despre ce postam noi pe subiect e mult mai importanta pentru noi decat eventuala ta contributie la subiect
Eu am gratar electric de jumatate de an si de atunci nu l-am mai folosit niciodata pe ala din coltul curtii. |
#170
Posted 22 July 2019 - 21:04
Salutari.
Are cineva experienta cu gratarele pe gaz BarbeCook? Ma gandam la un model Siesta 210 Black edition, gratare de fonta, 2 arzatoare plus arzator lateral. Multumesc. Link : https://grill-expert...-black-edition/ |
#171
Posted 24 July 2019 - 15:45
alexneo, on 27 iunie 2019 - 11:54, said:
A fost o lectura interesanta threadul asta. Tocmai ce mi-am luat un Weber Classic de 57 pentru a inlocui no name-ul expirat vechi de vreo 6 ani, care si-a facut treaba cu brio dar a imbatranit. Eram curios de pareri vizavi de Weber, fiind mai putin cunoscut pe la noi. Dincolo de gusturi personale, am ramas uimit sa vad repetandu-se aceeasi placa de cateva ori, si anume ca mancarea iese arsa/afumata la gratarul pe lemne. Nimic mai fals. Daca e facut cum trebuie si temperatura e potrivita, carnea pe gratarul cu lemne nu se arde si nici nu iese afumata. Al doilea mit vehiculat pe aici este acela ca gustul e identic. Am ras. Deci nu. Este unul din motivele pentru care kebabul autentic facut de turci se face numai pe jar si are un gust inconfundabil. Rotiseria aia verticala Donner e o gaselnita ieftina pentru fast food-uri. Ce prostii am mai citit... A da. Ca gratarul pe carbune nu merge pe vant, frig, ploaie etc. )))) Alta prostie: Trebuie musai capac la gratar altfel iese carnea uscata. Da, daca nu stii sa o faci iese uscata. Felicitari de achizitie! si eu detin un weber 57 cm pe carbuni pe langa cel pe gaz outdoorchef. Din experienta personala la gratarul pe carbuni durata e mult mai mare. Carnea nu se pune pe jar aprins ci doar cand carbunii au un strat fin de cenusa, eu folosesc bricheti de carbune ptr slow cooking. Carbunii ard prea tare si rapid si sunt pentru searing-reactia maillard. Plus ca la noi carbunii sunt doar din esenta moale. Evitati foc cu resturi de lemne sau scanduri vopsite...veti avea un gust de chimicala. Diferenta dintre cel pe gaz si carbuni la gust consta in cipsurile de afumare ce la carbuni merg mai bine ca la gaz. Cel pe carbuni are farmecul lui atunci cand vrei socializare in jurul jarului cu prietenii. Nu inteleg cum faci tu gratar pe carbuni pe ploaie torentiala sau pe vreme umeda? Eu 90% folosesc cel pe gaz si le-am testat pe ambele. Gustul la cel pe gaz si cel pe carbune e identic cu deosebire ca la gaz reglezi focul si nu mai arzi carnea. Adevaratele fripturi se fac pe fonta ci nu pe gril de otel. Gustul e diferit pe fonta, iar gratarul de fonta e optional si scump. Legat de kebab cum fac turcii tine de maiestrie, acele tepuse din comert parca sunt electrice plus ca multi nu stiu a face kebab. Ai mancat kurtos kolac facut in secuime si vandut la poarta pe langa porcariile painoase facute pe jar prin piete si numite kurtos kolac? Sau la mare pe plaja ce acel kurtos e paine uscata cu zahar. In secuime e adevaratul kurtos, la fel si kebabul la turci. Legat de capac, da el ajuta la mentinerea sucurilor cat mai ales la gatire indirecta. Ai vazut tu vreo marca serioasa de gratare fara capac? P.s. gratarul meu outdoorchef pe gaz are deja 6 ani si a fost folosit la greu dand semne de uzura. In cateva saptamani voi lua unul identic caci am foarte multe accesorii la el. Edited by cristian_e, 24 July 2019 - 15:47. |
#172
Posted 26 July 2019 - 11:28
Cum gratarul vechi pe gaz era deja uzat de folosire intensiva zilnica timp de 5-6 ani, am purces la un alt gratar identic: Outdoorchef P-420G
Le cel vechi arzatorul se distrusese, niturile se ruginise tabla in jurul lor. A fost foarte bun mai ales ca am si accesorii la el dedicate ce le folosesc in continuare si la cel nou, plite de fonta ptr omlete, bacon, hamburgheri, tava de pizza, rotisor, suporti peste, oala de paella, orez, cartofi prajiti, snitele, etc..Isi face treaba excelent pentru 2-6 persoane. Attached FilesEdited by cristian_e, 26 July 2019 - 11:29. |
|
#173
Posted 26 July 2019 - 11:46
Sa il uzați si pe asta sănătoși, cu pofta si chef!
Ce drăguț e! Ca un R2D2 colorat Edited by irina2014, 26 July 2019 - 11:47. |
#176
Posted 29 July 2019 - 12:11
#177
Posted 29 July 2019 - 21:27
lucya_24, on 29 iulie 2019 - 01:32, said:
Nu se compara cu cel pe carbuni in nici un caz. Sau sătești...după caz. cristian_e, on 29 iulie 2019 - 12:11, said: E peste carbuni....am ambele variante. Poti gati la foc mic, la carbuni nu poti asta. |
|
#178
Posted 29 July 2019 - 21:48
Si-a luat si vecina un gratar electric exact ca al meu, pana acum am convertit deja doi care la fel ca si mine aveau deja gratare clasice in curte, ar trebui sa le dau mail la astia sa le cer comision pentru tot ce livreaza la mine in oras . Acum trebuie sa ii invat si cum e treaba cu termometrele de bucatarie si temperaturile optime pentru gatit carnea.
Am calculat ca l-am folosit de cel putin 70-80 de ori in putin peste jumatate de an. Orice faci are un gust mult mai rafinat, nu mai e totul acoperit de mirosul ala greu de lemn ars si de cenusa, carnea nu se mai usuca pentru ca se gateste numai cu capacul inchis si e aproape imposibil sa mai arzi ceva pana face crusta aia neagra si amara. Edited by nnestor, 29 July 2019 - 21:53. |
#180
Posted 30 July 2019 - 18:51
cristian_e, on 07 aprilie 2019 - 15:02, said: Eu o intorc constant pana e gata. La friptura de vita cica nu se intoarce decat odata. Metoda modernă presupune întoarceri dese Nici nu mai știi ce sa mai zici cu bucătarii ăștia Cică e mai bine sa o întorci des și de fiecare data sa schimbi și sensul, pentru a permite căldurii sa între pe toate părțile. Și totodata scade timpul de gatire, pentru ca exista caldura reziduala in partea neexpusa la caldura directa. Și...blabla. Mie sincer mi se pare ca am control mai bun dacă o întorc mai des. La grătar, dacă o fac la cuptor pe funcție grill, nu o întorc decât o data și gata. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users