Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Gratar pe gaz
#1
Posted 29 October 2017 - 22:15
Poate cineva sa imi recomande un gratar bun pe gaz, de dimensiuni medii? Mi-as lua un Weber(am avut in SUA), dar cand vad ca pretul e dublu fata de acolo, parca n-as da atatia bani.
Exista alte firme la care sa ma uit la noi? |
#4
Posted 29 October 2017 - 22:37
#5
Posted 29 October 2017 - 22:37
I2O, on 29 octombrie 2017 - 22:31, said:
Sa faci gratar pe gaz nu are farmec..... Am gratar pe lemn, dar am nevoie si de unul pe gaz, pt. cand n-am chef sa fac focul. myshyk, on 29 octombrie 2017 - 22:31, said:
Hornbach, ai incercat? Stiu unde sa gasesc, ideea e ca nu stiu ce sa iau. Am avut un Weber, a fost foarte bun, dar firmele ce se gasesc pe la noi nu-mi spun nimic. pasilla, on 29 octombrie 2017 - 22:37, said:
Esti in Romania, asa ca ar trebui sa te adaptezi, sau .....sa incerci sa schimbi lucrurile. Succes ! Aia incerc sa fac, sa schimb lucrurile. Sa gasesc o alternativa la Weber. Este chiar topic-ul topic-ului. Edited by Brick Top, 29 October 2017 - 22:39. |
#6
Posted 29 October 2017 - 22:44
Brick Top, on 29 octombrie 2017 - 22:37, said:
Am gratar pe lemn, dar am nevoie si de unul pe gaz, pt. cand n-am chef sa fac focul. Stiu unde sa gasesc, ideea e ca nu stiu ce sa iau. Am avut un Weber, a fost foarte bun, dar firmele ce se gasesc pe la noi nu-mi spun nimic. Aia incerc sa fac, sa schimb lucrurile. Sa gasesc o alternativa la Weber. Este chiar topic-ul topic-ului. |
#7
Posted 29 October 2017 - 23:59
Socrul meu are un gratar pe gaz cu roca vulcanica Landmann, luat de prin Hornbach (sau alt magazin de genul asta, nu mai retin), era la oferta(cred ca lichidare de stoc) cu vreo 250 ron. Nu e foarte mare, ajunge pentru un gratar normal, pentru familie. Cam 80x40cm as spune ca e dimensiunea. Pare a fi de calitate, dupa vreo 12 luni e ca in prima zi.
Chestia e ca eu, fiind mare fan si cat de cat priceput in ceea ce priveste gratarul clasic, cu carbuni, am fost foarte circumspect despre ce poate sa faca el cu gratarul lui pe butelie. Am fost surprins, carnea iese foarte-foarte buna. E diferita decat cea facuta pe carbuni, nu are mirosul specific de "ars" si nu e asa uscata-crocanta, e mai mult coapta (din cauza capacului, probabil), insa e foarte gustoasa si sincer cand mi s-o darama gratarul din compozit, cred ca trec pe gaz, e si mult mai rapid si mai ieftin. Edited by feitosak1, 30 October 2017 - 00:00. |
#8
Posted 30 October 2017 - 00:50
Mie imi place cel mai mult friptura (pui sau porc) la cuptor, plus sa sterg cu painea sau cu carnea in grasimea din tigaie/cratita, pe locul 2 gratarul de aragaz si 3 gratarul de curte cu lemne, unde daca s-a racit nu-l mai pot manca.
Insa micii nu-mi plac decat pe gratar clasic cu lemne, aia sunt singura exceptie. Gratarul pe gaz il poti folosi mai ales iarna cand e mai greu cu lemnele. |
#9
Posted 30 October 2017 - 00:54
Io am o soba cu plita pe care asez gratarul ( 1 cm deasupra plitei ) si cand incing soba aia cu lemne , duduie ca o locomotiva pe carbuni ; ideea este ca fumul de la lemn nu ajunge niciodata in carne ( nici nu e sanatos ) dar ies niste bunatati de fripturi clasa -ntaia !
Va sfatuiesc sa va faceti la fel " gratarul " indiferent daca il faceti pe gaz sau lemne Edited by Baxon, 30 October 2017 - 00:55. |
#10
Posted 30 October 2017 - 01:37
Mie cel mai misto mod de a gati carnea fara ulei/untura mi se pare aparatul de shaorma/kebab. Sunt si mort dupa shaorma, ma si fascineaza chestia aia cu 4 focuri si tepusa rotativa.
Edited by Neaceasca85, 30 October 2017 - 01:39. |
|
#11
Posted 30 October 2017 - 02:15
Teoretic, asa e, sunt de acord, metoda e foarte buna.
Insa problema e ca nu stii ce carne e acolo, de unde e, de cand e, etc. Plus ca intr-o saorma ai sosuri si cartofi prajiti, care sunt, la fel, de provenienta incerta, ca sa nu zic indoielnica. In teorie, daca gasesti o saorma cu carne buna, cu foarte putini cartofi carora li s-a mai schimbat uleiul si fara sosuri facute din manualul de chimie, ar fi chiar ok, metoda de gatire a carnii e foarte buna. Doar ca in practica toti vor bani si lasa calitatea mai spre final, dupa ce trag linie. Edited by feitosak1, 30 October 2017 - 02:16. |
#12
Posted 30 October 2017 - 03:11
Nu as da bani pe scumpeturile alea cand pot sa fac foarte bine pe un Grill aragaz (asta cand nu pot iesi afara la gratarul cu carbuni/lemne). Va place sa aruncati cu banii, mai bine de banii aia cumpar ce trebuie sa pun pe gratar (carne legume etc), gratarul poate sa fie facut si hand_made ca oricum friptura are acelasi gust (fie ca e fripta pe o scula scumpa, fie pe o scula hand made trebuie doar sa sti sa o pregatesti,sa o condimentezi etc )
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gBevZUczYfo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by stlk, 30 October 2017 - 03:13. |
#13
Posted 30 October 2017 - 03:50
stlk, on 30 octombrie 2017 - 03:11, said:
Nu as da bani pe scumpeturile alea cand pot sa fac foarte bine pe un Grill aragaz (asta cand nu pot iesi afara la gratarul cu carbuni/lemne). Va place sa aruncati cu banii, mai bine de banii aia cumpar ce trebuie sa pun pe gratar (carne legume etc), gratarul poate sa fie facut si hand_made ca oricum friptura are acelasi gust (fie ca e fripta pe o scula scumpa, fie pe o scula hand made trebuie doar sa sti sa o pregatesti,sa o condimentezi etc ) [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gBevZUczYfo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Nu as recomanda-o nici dujmanilor ! |
#14
Posted 30 October 2017 - 08:12
Dupa ani de zile in care m-am chinuit cu un gratar clasic, cu carbuni, acum folosesc de cca 3 ani unul cu butelie.
Nu este nicio diferenta ca gust, doar ca munca si afumare. Din experienta iti spun sa nu iei ieftin. Am luat unul de la Hornbach, care nu are capac dublu si nu ajunge la temperaturi mari, iar asta e o problema. Am Landmann Triton si sunt f fericita cu el. Atinge 300c, apoi pun cate 3.5 min muschiul de vita pe fiecare parte => medium. Nu lua gratar cu lava vulcanica! |
#15
Posted 30 October 2017 - 08:37
|
#16
Posted 30 October 2017 - 08:45
Si eu am avut gratar pe lemne pana am facut rost de unul pe gaz, Weber portabil. Cand am vazut cat de practic este am trecut la next level si am luat unul mare cu 3 arzatoare si ochi de aragaz extern cu grill din fonta. De vre-o 3 ani merge brici iar carnea, pestele si legumele ies excelent...fara batai de cap.
Deci cine sustine ca un gratar pe lemne e mai bun decat unul pe gaz inseamna ca nu a avut asa ceva si vorbeste prostii. Eu am vazut gratare pe gaz la Dedeman acum vre-o 2 saptamani. Nu erau vre-o firma anume dar pareau destul de bune. |
#17
Posted 30 October 2017 - 08:48
Adm, on 30 octombrie 2017 - 08:12, said:
Dupa ani de zile in care m-am chinuit cu un gratar clasic, cu carbuni, acum folsoesc de cca 3 ani unul cu butelie. Nu este nicio diferenta ca gust, doar ca munca si afumare. Din experienta iti spun sa nu iei ieftin. Am luat unul de la Hornbach, care nu are capac dublu si nu ajunge la temperaturi mari, iar asta e o problema. Am Landmann Triton si sunt f fericita cu el. Atinge 300c, apoi pun cate 3.5 min muschiul de vita pe fiecare parte => medium. Nu lua gratar cu lava vulcanica! Edited by Uteib, 30 October 2017 - 08:51. |
#18
Posted 30 October 2017 - 09:41
Baxon, on 30 octombrie 2017 - 00:54, said:
Io am o soba cu plita pe care asez gratarul ( 1 cm deasupra plitei ) si cand incing soba aia cu lemne , duduie ca o locomotiva pe carbuni ; ideea este ca fumul de la lemn nu ajunge niciodata in carne ( nici nu e sanatos ) dar ies niste bunatati de fripturi clasa -ntaia ! Da' fumul de la grasimea scursă pe plită unde se duce? În sobă? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users