Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra

Chiar se platesc pensiile la term...
 cu autorulota prin BZ

Cuptor Electrolux EOE7C31Z, cum i...

Cablu Corsair 600W GPU

Solicitare documente emag
 Uzucapiune teren intravilan

Recomandare aparat foto

Ariston "Genus One+" 24kw...

Saci moloz - unde ii pot arunca?
 Problema respingere memorie supli...

Posibila virusare

Material opac developat filme

Caramida de sticla la exterior
 

PC ars prin intermediul plăci de retea (integrata)

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#19
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Placa video are încă garantie o rezolv dacă e arsă,hddurile sper să nu fi fost și ele afectate,o placa de baza cu un nou procesor /memorii as putea sa cumpăr însă dacă si placa video + hddurile sunt duse apoi im fucked up...

#20
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,878
  • Înscris: 14.10.2008
Garantiile nu acopera arsurile de la fulgere sau supratensiuni de retea. Nici la telefoane.

#21
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View PostPetran_Marius, on 26 iulie 2017 - 21:50, said:

Sper să fie numai placa de baza,însă dacă sa ars și procesorul ,Rami,am cam încurcat socotelile,apropo,mai găsesc oare de cumpărat placa de baza? GIGABYTE H61M-DS2 ?

Din cate vad acea placa este pe socketul 1155. Am si eu un coleg care are o placa de baza pe socketul respectiv, i s-a stricat si lui si nu a mai gasit una noua de cumparat. M-am uitat si eu acum pe emag si nu mai exista asa ceva la vanzare. Eventual poti cauta una SH. Stiu e cam tragic. Posted Image

Aproape sigur nici procesor nu mai gasesti, asta in ipoteza putin probabila in care s-a ars procesorul si ca prin minune placa de baza a scapat. Daca s-a ars doar RAM-ul si procesorul si placa de baza au scapat (aproape imposibil) RAM DDR3 mai gasesti fara probleme si asta in principal pentru ca mai exista inca la vanzare placi de baza AMD din generatia trecuta (pe socket AM3+) care folosesc acest tip de memorie. Interesant la AMD gasesti inca la vanzare toate componentele necesare pentru a construi sisteme care se vindeau in 2013; eu de exemplu mi-am luat o placa din asta crezand ca cea existenta este stricata, dar nu era. In fine alta poveste. Posted Image

Cand am instalat placa noua AMD (noua ca nu a mai folosit-o nimeni inainte) am conectat niste fire gresit (da se poate) si tot asa era moarta. Dupa ce am pus firele corect a pornit. Incearca si tu sa vezi daca mai porneste numai cu minimul necesar, poate nu s-a ars de tot si nu iti porneste din cauza unei protectii de la sursa. Cred ca daca bagi doar cablurile de alimentare de la sursa, cablul ala de la buton (ca sa poti sa il pornesti) si cablul de la ventilatorul de la procesor (sau carcasa) ar trebui sa porneasca daca nu e arsa de tot. Daca porneste apoi incepe sa bagi si celelalte chestii si vezi de la care nu porneste.

Edited by e2k, 27 July 2017 - 01:58.


#22
Al3xandru35

Al3xandru35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,325
  • Înscris: 30.09.2011
Nu inteleg ce treaba are RCS-RDS-ul cu fulgerele? De parca au comandat ei un fulger la ora 5 sa iti prajeasca tie PC-ul prin reteaua lor. Asta este, taie un PC si sa iti fie invatatura de minte sa casti ochii la prognoza meteo si sa tii minte ca nu te joci ori cu Muma Natura ori cu Curentu' Electric.

Edited by Al3xandru35, 27 July 2017 - 02:28.


#23
open-your-eyes

open-your-eyes

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 04.01.2017

View PostTruculMagic, on 26 iulie 2017 - 21:38, said:

Daca ar fi numai placa de baza, n-ar fi paguba mare. Cu 200lei ai lua alta.
Daca ia placa de baza la 200 de lei, iar se duce la prima furtuna.
http://www.pcgarage....z68-v-pro-gen3/

#24
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,054
  • Înscris: 07.11.2006

View PostPetran_Marius, on 26 iulie 2017 - 18:39, said:

Salut în urma cu două nopți ,mai exact pe la ora 05:00 dimineața,a venit o furtuna si PC ul era conectat la curent și internet,eu cum nu am stiut de furtuna ,l-am lăsat asa conectat ca de obicei.
Așadar am fost trezit de trăsnet in acea dimineața,a fost destul de puternic,a lovit un stâlp care avea pe el instalația celor de la Digi,iar de acolo sarcina a continuat pe cablu de la internet/tv,arzand tot ce era conectat,a ajuns si la mine în casă,primele victime au fost cele doua routere,si la sfarsit PC ul.
L-am trimis la verificare,înainte de asta,am incercat si eu să-l depanez,am facut rost de o alta sursa dar degeaba,PC ul nu mai porneste,e ca si mort,acum stau si astept raspunsul celor de la service.
Mentionez ca sarcina nu a venit de la priză,pe langa PC,mai am conectat la aceași priza și monitorul,boxele care functioneaza bine mersi.
Deci de aici am dedus ca prin cablu de la internet a venit sarcina electrică,si a ars tot ce avea legatura cu cablu de la internet.
Bun până aici,cine e de vina aici,Le am explicat celor de la Digi treaba si am cerut sa vad dacă pot să fiu despăgubit,dar cică nu se poate,ei au fost si mi-au inlocuit doar routerul care apartine de ei...
A doua nelămurire e ,ce sa ars în acel PC? Dacă nici cu o alta sursa nu a mai pornit .ați mai pățit și voi asemenea treburi?

Eu deduc din cele de mai sus ca singura persoana vinovata esti tu.Ma mir ca cei de la DIGI au schimbat routerul.
Protectia instalatiilor si liniilor electrice cade in sarcina utilizatorului final,adica tu.
Macar pentru viitor sa iei masuri.Clima in Romania s-a modificat considerabil,aparand foarte des fenomenul de fulgere,deci protectia este imperios necesara.

#25
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Tocmai că au schimbat modemul lor dovedeste ca s-au simțit vinovați,routerul l-am schimbat eu ca era cumpărat de mine,ei mi-au zis clar ca numi plătește PC ul si routerul ars din cauza rețelei lor,mai repet sarcina a venit prin cablu de la internet,dacă venea prin priză era altă treaba....
Si stațiile de pe stâlpi au fost arse inclusiv cablu pe o lungime de 100 metri

#26
[i_unit]

[i_unit]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 15.11.2006
In 90% din cazuri, a cedat doar cipul de lan, stiu bine ce zic, nu are rost sa cauti alte solutii, inainte de a-l scoate de pe placa de baza.

#27
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,662
  • Înscris: 07.02.2003
N-are sens, alta placa. Surge-ul se duce prin masa si trozneste alte chestii.

#28
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Se duce prin orice, reteaua "normala" (asta Ethernet over twisted pairs, numita colocvial de la Ethernet la RJ45) are probabil cele mai bune protectii din echipamentele pe care le folosim in mod uzual (separare facuta sa reziste la 1500V, daca nu au facut economie de citiva centi chinezii). Daca incep deja sa se arda chipuri pe placa de baza in mod sigur multe alte lucruri se pot intimpla, restul placii de baza fiind un echipament de tensiune mica, fara nu stiu ce protectii sau separari.

In alta ordine de idei n-am inteles ce se tot abereaza inainte cu prognoza si alte alea. Sta cineva in fiecare zi cu ochiul pe prognoza si daca vede pe acolo un nor negru cu citeva fulgere in el se duce si deconecteaza reteaua, cablul TV si scoate totul din priza? Sa fim seriosi, pariez ca in afara de niste viteji care se arata dupa razboi nu scoate nimeni cablul de retea decit cind are de mutat ceva sau de schimbat vreun echipament.

De asemenea bineinteles ca daca erdesh insira cablurile pe unde ii tuna (pun intended) si dupa aia ajung sa fie folosite echipamentele tale drept paratraznet e [erdesh] raspunzator (eventual si penal nu numai civil, in functie de cit de mare e neglijenta si ce se intimpla). Ca e greu de demonstrat, imposibil de rezolvat amiabial si aproape imposibil in instanta e alta poveste.
Scuza asta cu "Muma Natura" nu mai este valabila literalmente de dinainte de Pazvante Chioru. Nu mai poti sa justifici inconstienta (sau goana dupa profit) a unora doar ca esti tu bigot. Uite exemplu, de la altii care nu-s inconstienti, impamintare legata pina si de pala unei mori de vint (normal, cind sta) ca sa nu vina omul sa se rezeme de ea si sa-l trazneasca chiar atunci. In schimb la edesh e normal sa-ti bage traznetul prin casa printr-un cablu pe care poti sa-l bagi intr-un laptop pe care il tii in brate 10 ore pe zi (si eventual asculti si la casti cu el).

Attached Files



#29
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,662
  • Înscris: 07.02.2003

View Postf300, on 28 iulie 2017 - 07:59, said:

Sta cineva in fiecare zi cu ochiul pe prognoza si daca vede pe acolo un nor negru cu citeva fulgere in el se duce si deconecteaza reteaua, cablul TV si scoate totul din priza? Sa fim seriosi, pariez ca in afara de niste viteji care se arata dupa razboi nu scoate nimeni cablul de retea decit cind are de mutat ceva sau de schimbat vreun echipament.
Asa e... cine sta sa demonteze echipamentele si routerele la fiecare furtuna... si cum sa demontezi ceva care trebuie sa mearga nonstop cum e networking-ul, cctv-urile samd...
Se instaleaza la fiecare cutie de abonat care nu foloseste fibra cum e normal... "network lightning arrester" pus la masa obligat, astfel propagarea defectiunilor este limitata.

#30
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Am vorbit azi cu cei de la service și mi-au zis că placa de baza cu procesorul sau ars,memoriile RAM au rămas intacte ,la fel si placa video (gtx 960 4gb),așadar mi-au propus o oferta anume o noua placa de baza cu procesor intel core i3 ,însă nu mi-a zis si ce arhitectură,însă mă gândesc că e una recentă din moment ce memoriile sunt ddr4 acum si doar cu 4GB îmi vine noua placa de baza,oricum vechile memorii ram le vînd,HDD urile sunt intacte si ele,însă cei de la service sau oferit să-mi mai dea un HDD de un tb,așa că cel de 500 gb îl vînd .
Toată treaba costa 1.000- 1.400 de lei dar cum maică-mea il stie pe acel om,mi-a redus prețul la 700 de lei cea ce e cam dubios,nici măcar nu stiu dacă sunt noi acele componente.

#31
Assur

Assur

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 844
  • Înscris: 14.07.2017
Ce e dubios la pretul ala?! Poate jumuleala...
http://www.samwise.r...00gb-video-5329
https://www.diablosc...el-core-i3-2120
http://www.pluspc.ro...-intel-core-i3/

#32
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Memoriile RAM sunt ddr4 în cazul meu,de procesor a zis că e i3 3.500 (3.5) de ghz cred ca nu există Intel core i3 3500,mai ales sa suporte memorii ddr4,plus un HDD de un tb ,cam generos omul atunci să-mi de a acel sistem la 700 de lei.

#33
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,662
  • Înscris: 07.02.2003

View PostPetran_Marius, on 28 iulie 2017 - 14:21, said:

Memoriile RAM sunt ddr4 în cazul meu,de procesor a zis că e i3 3.500 (3.5) de ghz cred ca nu există Intel core i3 3500,mai ales sa suporte memorii ddr4,plus un HDD de un tb ,cam generos omul atunci să-mi de a acel sistem la 700 de lei.
Exista I3 generatia 6 cu ddr4. Exista si Pentium G tot generatia 6... Numai ca un i3 e vreo 500 lei... un pentium G e 250...

Edited by andreic, 28 July 2017 - 22:01.


#34
ovyovi

ovyovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 14.01.2004
nu mai exista pentium g la 250, acu e 400

#35
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,662
  • Înscris: 07.02.2003
Nu mai e 250 intr-adevar, e mai putin, 239 lei modelul skylake pe 14nm la emag.

https://www.emag.ro/...0/pd/DTFKHYBBM/

Edited by andreic, 29 July 2017 - 13:02.


#36
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,819
  • Înscris: 09.12.2012
Totus eu prefer i3 ,e un minim necesar dacă vrei să te joci jocuri cât de cât ok,peste câțiva ani poate trec la i5 dacă îmi permite salariul

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate