Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Casa noua 100 m2 Rosiori de Vede

- - - - -
  • Please log in to reply
113 replies to this topic

#55
mateitnt

mateitnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 06.09.2012

View Postxjl, on 14 martie 2017 - 17:43, said:

Din cate stiu, nu se mai da voie la planseu din lemn, chiar daca este doar parter. Plus ca diferenta intre cele doua variante (beton-lemn) nu este foarte mare. Dpmdv as face din beton.

A spus si un coleg mai sus ca a primit AC, am mai citit si mai jos un proect parca cu denumirea o casa si o pisica, care avea tavanul din barne de lemn,  deci nu cred ca va fi o problema de legalitate.
Dar am inteles ideea de tavan de beton.

View PostBylly00, on 14 martie 2017 - 17:45, said:

Financiar cu siguranta este mai costisitor betonul. Eu asa as alege pentru ca e mai trainic si rezistent in timp, este imun la actiunea daunatorilor si mai este si imun la foc (bine asta e mai putin important, dar totusi...). M-as hazarda sa spun ca poti economisi poate 35%-40% in varianta pe lemn, dar depinde ce fel de lemn vei folosi (daca iei verde din targ cea mai ieftina categorie vei iesi mult mai ieftin, daca vei cauta un lemn cat mai uscat si de calitate s-ar putea sa ajungi la acelasi cost cu betonul). Avantajul la lemn este ca e mai bun izolator, betonul va necesita o izolatie serioasa (mai serioasa decat lemnul).

Nu pot decat sa repet ce au zis colegii legat de schite facute de tine vs mers la arhitect. Si eu desenasem de ma luase batul cateva luni inainte sa merg si deja imi imaginam cum va arata casa, arhitectul mi-a propus ceva ce mi-a placut mai mult in cele din urma. Ce trebuie sa stii tu sunt lucruri care limiteaza costul, sa tii lucrurile sub control. Asta deja ti-ai creionat - niste limite superioare si trebuie sa ii mai spui si alte lucruri importante pentru tine (bucatarie inchisa vs open space, daca vrei vreun geam mai mare undeva, daca daca daca...) lucrurile astea trebuie sa i le spui si lasa-l pe el sa vezi cu ce vine. Dupa draftul initial daca sunt lucruri care iti plac ii spui si mai apoi ce ai vrea schimbat si tot asa din aproape in aproape ajungi la final.

Te intrebi despre inaltime... e cu atat mai importanta cu cat ai camere cu suprafete mari. O camera de 30 mp arata okish la 2,5m inaltime, dar la 3m arata fabulos si la 4 de-a dreptul fantastic. Acum bineinteles ca fiecare se duce cat ii ajunge plapuma sau in functie de prioritati. In general de-asta fac oamenii camere inalte, arata bine si la aceeasi suprafata senzatia de spatialitate perceputa e mai mare decat la camere mai scunde.
Tu vad ca planuiesti sa nu depasesti 24mp in cea mai vasta camera asa ca 2,5 ar trebui sa fie sufiecient, vorbim de inaltime libera finala (dupa finisaje). Deci ia aminte o sapa are minim 5cm zic eu si mai si si finisaj la tavan care e 2cm daca faci tencuiala, daca pui izolatie serioasa sub sapa deja putem vorbi de inca 5-10 cm in plus, daca vorbim de tavan fals ne gandim la inca 10-15cm, deci ia in calcul si lucrurile astea. Nu vrei sa ai un tavan prea jos, crede-ma, senzatia e foarte nasoala.

2.35 mie mi se pare meschin, vorbim totusi despre o constructie noua, doar fiindca bunica avea camere de 1,90m nu inseamna ca este de dorit si in ziua de azi. Daca ne facem probleme despre costurile de incalzire atunci sa aducem problema in discutie cu proiectantul, sa ne ofere solutii optime de izolare, nu sa scadem mai mult decat e cazul din inaltimea camerei.

LE: xjl vine cu noutati, nu stiam ca nu se mai da voie, chiar si pe forum sunt cateva case facute asa si nu cred ca au fost probleme cu autoritatile, dar cine stie...

LLE: a, vezi ca la faza cu usile de 1000E in rosiori, omul era sarcastic, dar nu te-ai prins. Cu toate astea, nici eu nu iti recomand sa iti pui usa de apartament la casa, alea sunt gandite sa fie la interior nu in bataia vantului/ploii/zapezii.

In legatura cu inaltimea, vreau si cal si magar :) . Vreau sa arata camerele si frumoase si spatioase (adica inaltime mare) dar vreau si din punct de vedere termic sa fie ok. Dar cred ca undeva inaltimea de 2.5 ar rezolva cat de cat ambele cerinte.
In legatura cu arhitectul, sigur o sa ma duc la arhitect (cum am mai spus de cateva ori  mai sus) dar pana atunci vreau sa stiu ce sa cer si ce vreau.
In legatura cu sarcasmul, l-am sesizat dupaia, dar cand ai mai mult de lucru si te prinde intr-o zi mai aglomerata si mai stresanta, nu il mai sesizezi din prima :)

View Postaliency, on 14 martie 2017 - 19:10, said:

Si eu folosesc sweet...ma ajuta.
E foarte important sa stabilesti grosimea finala a  peretilor mai intai si abia dupa sa te joci cu suprafetele;altfel, vei avea surprize neplacute .In desenul tau,peretii au ...7 cm grosime,iar in realitate,cei interiori 10--25 cm,iar cei perimetrali,de la 30--+.Desenul tau arata bine dar,cind pui dimensiunile reale, te trezesti ca, brusc,fie s- a marit casa, fie s-au micsorat camerele si nu te mai simti in largul tau.Eu am facut peste 20 variante,pina am ajuns la doua desene cu care ma simt cit de cit impacat,dar inca nu am hotarit care anume il voi construe, si asta din motiv de costuri,inclusiv cele de proiectare, care se pare ca au cam urcat.Ar fi bine sa iei in calcul si in acoperis mansardat,care nu-ti ridica exagerat costurile si ofera spatii mai generoase de depozitare sau chiar de locuit.Cu rabdare si...realism,vei ajunge la o varianta . care te va multumi;si acea varianta va fi cea care-ti ofera ceea ce ai nevoie, si nu ceea ce vrei.C-asa-i in ...tenis.SUCCES !!
Multumesc.

View PostBen2016, on 14 martie 2017 - 19:48, said:

Ma uit in schita de la postul #34 si vad o casa "rupta in doua". Ca sa ajungi in living sau bucatarie trebuie sa dai o tura prin curte, ca prin casa nu vad usa. Ce faci daca ti-e sete intr-o noapte... bei de la baie sau... bu hu huuu pe afara Posted Image?
Daca te uiti la "dunga" ce desparte holul de sufragerie o sa observi ca nu dungata ca cea de perete ci seamana cu cea de usa, adica acolo va fi probabil o arcada :), si asta rezolva intrarea din hol in bucatarie :P

#56
Ben2016

Ben2016

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 26.10.2016
Ai dreptate, acum m-am uitat mai atent. Scuze.

#57
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Faci tavanul din beton,apoi îl izolezi pe interior(doar tavanul izolat pe interior) cu polistiren(asta prefer eu,mulți zic că ar fi mai bine cu alternativa).
Nici eu nu prea sunt de acord cu acei 2,5,decât dacă asta va fi înălțimea care rămâne la interior,după ce vei pune un parchet,și vei izola tavanul pe interior(dacă vei ține cont de ideea mea).
Eu(la bloc),am 2.5 rămași.
Pentru mine este Ok.Dar eu nu am înălțimea ta.

#58
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
tavanul se izoleaza prin pod, nu in interior.

#59
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,906
  • Înscris: 27.02.2008
Eu am inaltimi diferite pe parter fata de etaj..(stiu ca tu nu planuiesti etaj) si se simte diferenta. Pe etaj ..am inaltime de 2.55 (10 randuri de caramida) iar pe parter am 2.75 inaltime utila (11 randuri de caramida). Pt mine, diferenta e de la cer la pamant..pe parter iti lasa o impresie de spatios..de aerisit..luminos..

Eu as lua in calcul o inaltime utila mai mare de 2.5 daca s-ar putea..

#60
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010

View Postrich1974, on 15 martie 2017 - 08:01, said:

tavanul se izoleaza prin pod, nu in interior.
Știu că asta pare a fi cea mai bună soluție,fiind cea mai vehiculată,și mai ales cea mai ușor de implementat de către cel care face lucrarea.
Dar,dacă ne gândim un pic,ajungem la concluzia că e mai bine pe interior(doar la tavan).
Izolația pe interior(tavan),are rolul de a reflecta căldura către interior.
Plus că nu permite ca tavanul să fie încălzit.
Că doar nu merge pe tavan,nu?Și nici nu mai construiește ceva locuibil deasupra.
În schimb,pereții și podeaua,consider că ar trebui izolate la exterior.

Dar,e treaba lui să aleagă soluția care o consideră cea mai bună.

#61
mateitnt

mateitnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 06.09.2012
Deci cel mai bine ara fi undeva pe la 2.75 ?
De izolat, daca izolez si in interior cu polistiren si in pod cu vata , e vreo problema ?

#62
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
2)Nu.
Dar eu nu știu cât permite vata circulația prin pod.
Sau depozitarea a ceva.

1)2,75 sunt buni în funcție de cum îți este ție.Sau familiei.
Că voi o să locuiți acolo.

Edited by ASCENDED, 15 March 2017 - 09:56.


#63
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
De ce consideri ca e mai bine sa izolezi tavanul pe interior, dar peretii pe exterior?

#64
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Păi,mă gândesc așa:
Eu stau în casă.Casa trebuie să fie "propice" la ce am eu nevoie.
Adică o temperatură acceptabilă pentru mine.
Știu că frigul intră pe jos,iar căldura iese pe sus(aerul rece stă jos,aerul cald stă sus).
Eu trebuie să țin căldura înăuntru și să nu las frigul să intre.
O cameră(sau casă) o putem compara cu o cutie.
Exteriorul este afară.
Din exterior vine iarna gerul și vara zăduful.
Așa că,pun izolația la exterior.
Protejează și zidurile de factorii termici.
Pun la interior pe tavan,căci nu am de ce să încălzesc tavanul(nu pot merge pe tavan,nuPosted Image?)
Astfel încât,ea(căldura) să rămână tot în cameră.
Pereții nu-i izolez la interior,îi las să se încălzească,căci ei vor degaja tot în interior(tavanul chiar dacă degajează,căldura va sta sus,unde nu am eu acces).Și vor fi la temperatura din cameră(ei,pereții).
Dacă ating peretele,nu-l voi simți sloi de gheață.

El,inițiatorul topicului,face casă fără etaj sau mansardă.
Acoperișul casei ține loc de izolația exterioară.
Dar,la modul ideal,o cameră ar trebui izolată la exterior peste tot(pentru protecția zidurilor).
Și în plus,tavanul pe interior.(așa consider eu că este mai bine).

Edited by ASCENDED, 15 March 2017 - 20:03.


#65
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

View PostASCENDED, on 15 martie 2017 - 20:00, said:

Pun la interior pe tavan
...
Pereții nu-i izolez la interior,îi las să se încălzească
In zona de racord tavan-pereti vei avea o punte termica.
Va fi o zona unde temperatura va creste gradual de la cea a tavanului rece la cea a peretelui cald.
In zona aceea poate sa apara mucegai si condens.

Edited by kolfleading, 15 March 2017 - 20:43.


#66
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010

View Postkolfleading, on 15 martie 2017 - 20:42, said:

In zona de racord tavan-pereti vei avea o punte termica.
Va fi o zona unde temperatura va creste gradual de la cea a tavanului rece la cea a peretelui cald.
In zona aceea poate sa apara mucegai si condens.
Este plauzibil ce zici.
Atunci să izoleze tavanul și la exterior.

#67
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Am gasit prin arhiva mea si o poza infrarosu cu o astfel de punte termica.

Attached Files


Edited by kolfleading, 15 March 2017 - 21:38.


#68
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010

View Postkolfleading, on 15 martie 2017 - 21:38, said:

Am gasit prin arhiva mea si o poza infrarosu cu o astfel de punte termica.
Ai tavanul izolat într-un anume fel?(interior sau exterior)

#69
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Este apartament din bloc, etaj 3/4.
Peretele este exterior si este izolat pe interior, iar tavanul este neizolat, dar deasupra este alt apartament locuit si incalzit.

Deci peretele este izolat si rece (ca tavanul in discutia de mai sus) iar tavanul este cald (ca peretele in discutia de mai sus).


Este exact puntea termica de care spuneam, doar poza trebuie rotita cu 90 de grade in sensul acelor de ceasornic.

Edited by kolfleading, 16 March 2017 - 07:04.


#70
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014

View Postkolfleading, on 16 martie 2017 - 06:55, said:

Este apartament din bloc, etaj 3/4.
Peretele este exterior si este izolat pe interior, iar tavanul este neizolat, dar deasupra este alt apartament locuit si incalzit.
Exact apartamentul de la etajul vecinului ..care  da drumul la centrala sa se incalzeasca ..din an in pasti. Imi zice ca la el e cald ..si ca nu are de ce da drumul. Pai bine mai berbecule ..de  ce crezi ca la dumneata e cald ? Pentru ca altii(de langa tine) focaiesc la greu la centrala ca sa.ti incalzeasca tie peretii si tavanele. Iar dumneata incalzesti rapid apartamentul ..pentru ca nu ai pierderi ..sau "nu vrei" sa participi la reglarea acestor pierderi ..avand in vedere consumul mic pe care il faci la gaz.


#71
mateitnt

mateitnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 06.09.2012
Bine punctat de fiecare dintre voi, si conzluzia pe care o trag este urmatoarea: Daca izoloz peretii exterior si cu tavanul sa fac la fel,
Voi izola exterior.

Acum o alta intrebare: Ma incadrez sa fac casa cu finisaje low spre mediu in 30.000 euro ?  ( fara racordare la utilitati, fara proiect, fara teren)
Am vorbit cu un prieten de al meu constructor (are firma si lucreaza in domaniu) si a azis ca imi scoate casa in max 30.000. (in astia intra si un profit al lui ca nimeni nu face pe degeaba)
Cat de realist este ?
Eu banii i voi lua prin "prima casa", deci voi semna un contract cu el si toate cele...

#72
dell99

dell99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,005
  • Înscris: 29.09.2008

View Postmateitnt, on 16 martie 2017 - 09:02, said:


Acum o alta intrebare: Ma incadrez sa fac casa cu finisaje low spre mediu in 30.000 euro ?  ( fara racordare la utilitati, fara proiect, fara teren)
Am vorbit cu un prieten de al meu constructor (are firma si lucreaza in domaniu) si a azis ca imi scoate casa in max 30.000. (in astia intra si un profit al lui ca nimeni nu face pe degeaba)
Cat de realist este ?
Eu banii i voi lua prin "prima casa", deci voi semna un contract cu el si toate cele...

Ce tip de credit este asta, pt constructie? daca da, banca elibereaza banii pe masura ce ii prezinti facturile, este foarte greu de crezut ca poti face cu firma in banii astia.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate