Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
DE UNDE LUATI CARNE?
Last Updated: Aug 11 2016 09:50, Started by
BmX150
, Jul 25 2016 20:17
·
0
#37
Posted 04 August 2016 - 18:46
Macelaria, daca vinde legal, ia tot de la abator...unii mai fac manarii si vand si ce sacrifica in fundul curtii ....dar rar...
Daca eu iti cer 20-25lei pe kilul de cocos sau curcan...dai atata? calitatea aia pe care o vreti, costa...cand crei si ieftin si bun, vrei cam multe.... |
#38
Posted 04 August 2016 - 21:49
BmX150, on 26 iulie 2016 - 19:29, said: Am fost azi dupa sfatul tau la macelaria de la bulgari, patronul e in concediu asa ca am fost la cumnata-su, are o macelarie la 300m. Are piept de pui "Cumsecade". Am luat, am gustat, e bun la gust dar parca tot nu sunt impacat ca nu stiu cum e crescut Daca vrei sa stii cum e crescut iti cresti singur si gata. |
#39
Posted 05 August 2016 - 18:19
#40
Posted 05 August 2016 - 23:05
Eu in ultimele doua luni am mancat doar peste oceanic care contine cantitati reduse de mercur, ca macroul sau codul alb. Un cod pe la vreo 300 de grame curatat imi asigura necesarul zilnic de proteine si ma simt foarte lejer dupa o astfel de masa. De asemenea, oasele se curata foarte repede si nici nu pute a peste foarte rau.
Mai mananc ocazional piept de pui. Pieptul mi-l cumpara tata de la o cunostinta. Nu are mirosul acela de hormoni sau altceva. Sunt unele piepturi de pui pe care nici nu poti sa le mananci ca au un gust si miros ciudat. Unde vezi ca pieptul e ieftin inseamna ca baga foarte multa apa in el. Pe viitor vreau sa ma acomodez la a manca doar peste salbatic si a reduce total consumul de carne din comert de animale crescute in ferme. Evident, carnea rosie sau alba de tara nu o refuez Oricum o dai, toate animalele crescute in ferme au fost supuse la tratamente cu hormoni si antibiotice. Si aveti grija ca daca mancati peste de crescatorii e la fel de nesanatos ca si carnea asta de ferme . Edited by andy1992, 05 August 2016 - 23:12. |
#41
Posted 06 August 2016 - 14:59
andy1992, on 05 august 2016 - 23:05, said: Eu in ultimele doua luni am mancat doar peste oceanic care contine cantitati reduse de mercur, ca macroul sau codul alb. Un cod pe la vreo 300 de grame curatat imi asigura necesarul zilnic de proteine si ma simt foarte lejer dupa o astfel de masa. De asemenea, oasele se curata foarte repede si nici nu pute a peste foarte rau. Mai mananc ocazional piept de pui. Pieptul mi-l cumpara tata de la o cunostinta. Nu are mirosul acela de hormoni sau altceva. Sunt unele piepturi de pui pe care nici nu poti sa le mananci ca au un gust si miros ciudat. Unde vezi ca pieptul e ieftin inseamna ca baga foarte multa apa in el. Pe viitor vreau sa ma acomodez la a manca doar peste salbatic si a reduce total consumul de carne din comert de animale crescute in ferme. Evident, carnea rosie sau alba de tara nu o refuez Oricum o dai, toate animalele crescute in ferme au fost supuse la tratamente cu hormoni si antibiotice. Si aveti grija ca daca mancati peste de crescatorii e la fel de nesanatos ca si carnea asta de ferme . 2. Ai lucrat in vreo ferma de pui de stii asa bine ce tratamente primesc? Te intreb pt ca eu stiu ce e aia ferma, cresc pui din pasiune pt mine si iti pit spune ca bati campii cu gratie....in ferma biosecuritatea e draconica, in free range, chiar daca ii cresti corect ai mai multe boli si deci nevoie de tratamente. 3. Incetati cu aberatiile despre hormoni, daca nubstiti ce sunt aia si cat costa intai docunentati-va. 4. Pestele oceanic e full de metale grele si alte deseuri poluante.pestele de dunare e in mare masura infestat de paraziti. 5. Apa in carn se baga cum? Singura problema reala c carnea de ferma e hrana animalului care inseamna SOIA, omg ca alta nu exista, si varsta animalului, animalele se sacrifica in general la varste fragede pentru un motov foarte simplu, costurile. In prima parte a vietii animalul creste repede daca are proteina destula, adica soia...pe masura ce imbatraneste cresterea incetineste sau se opreste dar animalul cobtinua sa manance, fiind si animal selectate sa creasca repede, ele defel mananca si mult... deci dupa o anumita varsta/greutate, animaluk consuma mult furaj si alte resurse(spatiu, curent, apa, curatenie) pentru a mai oube pe el un kg deci devine neprofitavil dau pagubos .... De aceea puiul se taie la 42-45de zile-(spre50 de zile in cazuri exceptionale), porcul la 4.5-5.5 luni...etc.. Normal ca e "numai apa", nu are niciun gust si carnea se strange sau e fleasca... Asta e toata povestea, nicio treaba cu averatiile astea pe care le propaga unii. Vreti calitate? pai aia costa, puiul tinut inca o luna de la 6 la 10 saptamani mananca cel putin dublu si de la 3 kg ajunge la 4 si un pic...mai costa si asternutul, apa, curentul, ingrijirea, necesita mult mai mult spatiu....riscul sa apara boli creste si el..deci pretul e cel putin dublu spre triplu.... Plateste 25-30 lei pe kilul de pui si se gaseste cineva care sa iti dea marfa corespunzatoare.. crei sa dai 9-10 lei pe kil, mananci moloz... |
#42
Posted 06 August 2016 - 16:51
Come on. Esti haios. Pestele oceanic de mici dimensiuni e foarte sanatos, spre deosebire de puii aia selectati genetic, stresati in ultimul hal si indopati cu soia. Imi pare rau, dar refuz sa mananc asa ceva.
Edited by andy1992, 06 August 2016 - 16:51. |
#43
Posted 11 August 2016 - 09:50
Da, pai pestele oceanic de mici dimensiuni traieste in alte ape decat ala de mari dimensiuni.
iar pestele ala de mari dimensiuni mananca dude, nu pesti de mici dimensiuni. e perfect logic. Puii selectati genetic pai cum altfel...orice specie, orice rasa dintr-o specie, orice grup cu trasaturi comune care diferentiaza de alte grupuri...au aparut in urma unui proces de selectie genetica, naturala sau condusa de om ... asa cum dintr-un lup omul a selectat inclusiv un caine de 80kg sibunul de 3 kg, la fel a selectat si niste pasari cu o anumita forma si ritm de crestere. Mai tarziu, tot amestecand diverse rase, soiuri in cazul plantelor samd....a observat ca rezultatul direct al primei incrucisari combina in mod dezirabil calitatile genitorilor si au si alte trasaturi net superioare acestora, cresc mai mari, mai rapid, sunt mai vigurosi ... ii cheama hibrizi... Nu e nicio minune... Potanca orice doresti, ideea este ca in general multe lucruri au si o parte buna si una discutabila sau clar nociva, nu prea exista alb si negru ci o infinitate de tonuri de gri. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users