Friptura de vita - Cum alegem carnea
Last Updated: Sep 09 2023 10:49, Started by
snipest
, Jan 29 2016 09:33
·
0
#757
Posted 06 June 2018 - 00:40
Pentru baieti care se pricep la vita, ce bucata sa cumpar pentru o pastrama uscata la aer?
|
#758
Posted 06 June 2018 - 01:08
Da'o naibii de bucata, cine sepricpe si se risca la asa ceva? Poate casuta povestilor, ala a mai incercat
Iti trebuie pulpa |
#761
Posted 06 June 2018 - 03:09
Sa nu se imputa carnea? Vrei pastrama, nu fazendat.
Si cum iernile astea in ultima vreme is cam calde... Trebuie sa fie rece afara. |
#762
Posted 06 June 2018 - 03:13
Pai eu zic, sa o bag la beci. Sau in frigider. Sau in camera mea la aer conditionat. Nu e problema de caldura.
|
#763
Posted 06 June 2018 - 03:21
la aer conditionat nu merge. Ma indoiesc ca scade aparatul tau sub doi digits. Nu e chair asa. Iti trebuie frigider mare, special etc. Nu merge in astea de uz casnic. Desi stiu un kamikaze pe aici pe forum de a folosit asa ceva. Si tocmai asta atentionam si atunci, nu e bine sa incurajezi astfel de experimente, unde se vrea a se face din rahat bici, pt ca dava iese prost, poate sa fie prost rau de tot. Se lasa cu deces.
In beci nici atat, ai umiditate mare. Nu te apuca din astea si nu te apuca in iunie. |
#764
Posted 06 June 2018 - 03:29
Oh, atunci cred ca o sa raman la traditionalele afumaturi, sau o sa imi iau un deshidrator ceva, ma gandeam ca e ceva mai usor. Adica nu stiam ca sarea nu protejeaza carnea din a se strica la deshidratare. Dar din ce cauza se poate lasa cu deces? M-ai facut curios. Se strica carnea si iese nasol?
|
#765
Posted 06 June 2018 - 03:44
Sarezi carnea, o scuturi de sare, spalat, fiert (sunt multe combinatii, retete aici) si usuci la aer. Carnea aia nu e atat de sarata, deshidratata incat sa ne se mai strice. Daca ar fi sarata, ar fi de nemancat. Deshidratata, ar trebui sa fie ca chipsii. Or pastrama trebuie sa fie sarata, dar nu potroaca, sa fie uscata, dar inca suculenta.
Ce boli? Multe. Cea mai la indemana ar fi botulismul |
#766
Posted 06 June 2018 - 07:43
Eu zic ca daca e fiarta, sarata si lasata la uscat in fasii suficient de subtiri incat sa se usuce in doua trei zile e ok si undeva intr-un loc mai racoros, ideea e sa nu bata soarele direct si sa fie intr-un loc foarte bine ventilat, doar ca nu cred ca o sa iasa ceva neaprat gustos, la orice chestie uscata si maturata timpul e absolut esential, cu cat mai mult si mai lent, cu atat mai bine.
Acum depinde si ce intelegi prin pastrama de vita ca ai multe variatii pe tema, bresaola, beef jerk, sau vrei efectiv ceva similar cu pastrama noastra de oaie? Edited by nnestor, 06 June 2018 - 07:48. |
|
#767
Posted 06 June 2018 - 11:02
alex14dlk, on 06 iunie 2018 - 03:07, said:
De ce la iarna mai exact? Carnea pentru pastrama se inveleste in sare si condimente dupa care se pune afara la zvantat 2-3 zile dupa care se afuma si se lasa iar afara la aer 1-2 luni depinde de preferinte(asta asa in mare ca sunt unele retete mai detaliate si sofisticate) Cum crezi ca poti sa o lasi la 30 de grade afara? argentum, on 06 iunie 2018 - 03:09, said:
Sa nu se imputa carnea? Vrei pastrama, nu fazendat. Si cum iernile astea in ultima vreme is cam calde... Trebuie sa fie rece afara. Am avut noroc ca am prin vreo cateva saptamani cu temperaturi mai joase Edited by I2O, 06 June 2018 - 11:05. |
#768
Posted 06 June 2018 - 14:41
nnestor, on 06 iunie 2018 - 07:43, said:
Eu zic ca daca e fiarta, sarata si lasata la uscat in fasii suficient de subtiri incat sa se usuce in doua trei zile e ok si undeva intr-un loc mai racoros, ideea e sa nu bata soarele direct si sa fie intr-un loc foarte bine ventilat, doar ca nu cred ca o sa iasa ceva neaprat gustos, la orice chestie uscata si maturata timpul e absolut esential, cu cat mai mult si mai lent, cu atat mai bine. Acum depinde si ce intelegi prin pastrama de vita ca ai multe variatii pe tema, bresaola, beef jerk, sau vrei efectiv ceva similar cu pastrama noastra de oaie? |
#769
Posted 06 June 2018 - 14:47
Aia e alta treaba. Poti face aproape oricand.
Sunt tone de retete pe net. Fa una ce implica o afumare la cald de cateva ore si e gata. |
#770
Posted 06 June 2018 - 14:49
Azi ma dedulcesc dupa mult timp cu maturizata (ribeye) si ca o completare cu pulpa marinata de manzat maturata doar 14 zile. Stiu, marinata, pulpa...
Aseara am executat 2 piepti de mac mac, astazi vitica. Edited by danghetau, 06 June 2018 - 14:50. |
#771
Posted 15 June 2018 - 18:50
Am incercat pentru prima data Vita Uruguay nematurata.
Provenienta Kaufland, necongelata. Pentru o carne nematurata este foarte buna, fragezime 9 din 10, gust 7 din 10, textura nu foarte suculenta dar aici poate am gresit eu cu timpul prea mare de gatit 4 minute+ 4 minute citind indicatia dupa ambalaj 3-4 minute pentru medium rare, pe fiecare fata, 6-7 minute well done.As fi prefererat mai rare. Oricum gust interesant, altfel fata de cea din Lidl sau Romaneasca. Scuze pentru sparanghel, sunt fan si nu ma abtin, acum este pomana la 8 lei jumatate de kg. Attached Files |
|
#772
Posted 15 June 2018 - 19:49
FC72, on 15 iunie 2018 - 18:50, said:
Am incercat pentru prima data Vita Uruguay nematurata. Provenienta Kaufland, necongelata. Pentru o carne nematurata este foarte buna, fragezime 9 din 10, gust 7 din 10, textura nu foarte suculenta dar aici poate am gresit eu cu timpul prea mare de gatit 4 minute+ 4 minute citind indicatia dupa ambalaj 3-4 minute pentru medium rare, pe fiecare fata, 6-7 minute well done.As fi prefererat mai rare. Oricum gust interesant, altfel fata de cea din Lidl sau Romaneasca. Scuze pentru sparanghel, sunt fan si nu ma abtin, acum este pomana la 8 lei jumatate de kg. |
#773
Posted 15 June 2018 - 20:51
Nu mai retin, am aruncat ambalajul dar era 90 lei Kg, bucata aia sa fi avut vreo 300g.
|
#774
Posted 17 June 2018 - 19:46
Supriza placuta ieri in Carrefour.
Ma gandeams a fac un hamburger de vita si cautam niste antricot. Mi-a parut cu prea putina grasime si am cotit-o spre o carne de gratar(la indicatia vanzatoarei): spata de vitel de lapte. Am fost circumspect initial, pt ca stiam ca cele potrivite gratarului sunt antricotul, muschiuletul si vrabioara. Insa arata mult prea bine, asa ca am decis sa cumpar. Surpriza a fost extrem de placuta, a iesit un gratar suculent si fraged. Ca sa nu ma risc, am lasat-o 1 min in plus pe fiecare parte si din clasicul medium mi-a iesit medium well. Super ok, alaturi de salata, rdicihi si rucola. Plus o Fetesca Neagra Oprisor 2009. Asadar, daca prindeti vitel de lapte, nu ezitati. Edited by nniki, 17 June 2018 - 19:46. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users