Friptura de vita - Cum alegem carnea
Last Updated: Sep 09 2023 10:49, Started by
snipest
, Jan 29 2016 09:33
·
0
#775
Posted 18 June 2018 - 03:00
Din ciclul viata'i scurta
Carnea'i multa Incep sa ma simt manelist Attached Files |
#776
Posted 18 June 2018 - 17:31
nniki, on 17 iunie 2018 - 19:46, said:
Supriza placuta ieri in Carrefour. Ma gandeams a fac un hamburger de vita si cautam niste antricot. Mi-a parut cu prea putina grasime si am cotit-o spre o carne de gratar(la indicatia vanzatoarei): spata de vitel de lapte. Am fost circumspect initial, pt ca stiam ca cele potrivite gratarului sunt antricotul, muschiuletul si vrabioara. Insa arata mult prea bine, asa ca am decis sa cumpar. Surpriza a fost extrem de placuta, a iesit un gratar suculent si fraged. Ca sa nu ma risc, am lasat-o 1 min in plus pe fiecare parte si din clasicul medium mi-a iesit medium well. Super ok, alaturi de salata, rdicihi si rucola. Plus o Fetesca Neagra Oprisor 2009. Asadar, daca prindeti vitel de lapte, nu ezitati. |
#777
Posted 10 September 2018 - 19:00
Salutare. Ma poate ajuta cineva cu o informatie de unde as putea cumpara Skirt Steak din Bucuresti sau imprejurimi? Am tot cautat pe net, nu am gasit si nici nu stiu sa fac o traducere exacta in romana a acestui muschi...
|
#778
Posted 10 September 2018 - 21:25
chester_619, on 10 septembrie 2018 - 19:00, said:
Salutare. Ma poate ajuta cineva cu o informatie de unde as putea cumpara Skirt Steak din Bucuresti sau imprejurimi? Am tot cautat pe net, nu am gasit si nici nu stiu sa fac o traducere exacta in romana a acestui muschi... Si mie imi place foarte mult. Relativ tare, dar un gust nemaipomenit, foarte intensiv. Nimic ptr amatorii de muschiulet... Vezi ca este considerat organ. In general nu o sa gasesti in Europa asa ceva la supermarket sau macelarie normala. Eu am un singur loc unde gasesc asa ceva (dar nu in Romania), direct de la producator/ferma de vite cu macelarie proprie si numai la comanda. Deci ceva de genul asta trebuie sa cauti. Ori direct de la un producator sau abator, ori un macelar care primeste animale intregi sau care poate sa-ti faca rost la comanda. |
#779
Posted 10 September 2018 - 21:40
Mersi de info.
Pacat ca nu pot gasi la noi, nu am mancat niciodata si chiar as vrea sa incerc. Stiu retete ptr ea, dar nu o gasesc pe nicaieri... |
#780
Posted 10 September 2018 - 22:10
Nu pot sa-ti spun unde sa mergi ptr ca nu traiesc in Romania. Dar am vazut de ex ca la piata Obor era o hala cu tot felul de macelari. La ceva de genul asta trebuie sa mergi, sau ma rog, la o macelarie de calitate, si intrebi acolo daca pot sa-ti faca rost de diafragma de vita. Sunt sigur ca te ajuta ei cumva, ori iti fac rost, ori te trimit undeva.
|
#782
Posted 11 September 2018 - 16:51
Apropo de vita am vazut pe canalele specifice unii care erau pe spate de la obraji de vita (carnea din falca).
A mancat cineva ? |
#783
Posted 11 September 2018 - 17:14
Si eu sunt curioasă. Greu sa faci rost de bucăți mai deosebite la noi.
M am pus pe lista unui consatean la niste vitel anul asta. L am rugat sa imi dea (vanda) si niste oase cu maduva si niste cozi ). Va sun dacă mi a adus sau nu, două privirea lui, nu prea cred ) Eu as vrea sa incerc si niste brisket, vad ca e tradus cap de piept, dar nu pare gras ca la noi. As cere la măcelărie, dar nu stiu exact ce/cum |
#784
Posted 11 September 2018 - 17:41
Am ajutat o prietena cu pensiune la Fundatica (ca așa tot ajung eu in zona), sa transeze un vițel acum vreun an.
Nu sunt eu mare meseriaș la tranșat animale, dar am cât de cât experiența și na...dacă știi ce vrei sa obții, mai aplici și logica, inginerește așa 😂😂. Prietena mea, are doua angajate din sat de acolo, trecute de 50 de ani amândouă. La ele, Bucățile se împărțeau strict in doua categorii: Pentru ciorba Pentru tocana. Deci sa nu te mire când se uita cineva strâmb ca ii ceri cozi, sau alte ciudățenii |
|
#787
Posted 10 December 2018 - 13:58
...mi-am amintit si de topicul asta.
Am ajuns pentru prima oara in B si am tras la Red Angus Steakhouse deoarece era cel mai aproape de zona in care ne aflam si afara erau vreo -7°C, nu-ti venea sa te plimbi. Am comandat la plezneala un MASTER RIB EYE STEAK AUSTRALIA (350 gr) 133 lei. La preturile astea cred ca eram singurii romani din local, de la celelalte mese nu am auzit decat limbi exotice. Si chelnerul e obisnuit sa salute direct in engleza cand vine la masa. De mentionat ca cea mai buna (la gust) friptura am manca-o cumparand de la macelarie carne de manzat cu 20 de lei/kg, care nu se prea preta la gratar dar a avut un gust cum nici nu stiam ca poate avea carnea. In comparatie, acest steak australian cu serviciile incluse (esti totusi la restaurant) ar merita vreo 20 de lei. Atata ca mie imi lipseste experienta si imi ating mai greu obiectivul de patrundere a carnii. Am avut la masa una medium si una medium rare care au aratat ca bucatarul stie ce face. Dar cam atat. |
#788
Posted 10 December 2018 - 20:40
Am revenit la Block House in Berlin si am incercat vita argentiniana.
De departe cea mai buna mancata vreodata.Fragezime mai buna decat la o ciuperca, suculenta incredibila, gust bine temperat, pur si simplu fantezie. Servita cu salata fresh aperitiv, vin rosu, cartof copt cu sos sour cream si porumb picant cu ceapa calita, a fost un deliciu.A meritat asteptarea de 20 minute in picioare, sa gasim o masa libera si pretul deloc mare de 26 euro. Attached Files |
#789
Posted 10 December 2018 - 21:32
|
#790
Posted 11 December 2018 - 10:44
FC72, on 10 decembrie 2018 - 20:40, said:
Am revenit la Block House in Berlin si am incercat vita argentiniana. De departe cea mai buna mancata vreodata.Fragezime mai buna decat la o ciuperca, suculenta incredibila, gust bine temperat, pur si simplu fantezie. Servita cu salata fresh aperitiv, vin rosu, cartof copt cu sos sour cream si porumb picant cu ceapa calita, a fost un deliciu.A meritat asteptarea de 20 minute in picioare, sa gasim o masa libera si pretul deloc mare de 26 euro. Hmm....am trecut de foarte multe ori pe langa Block House in Stuttgart dar niciodata nu m-am gandit ca ar fi atat de bun restaurantul asta. Data viitoare incerc o vita acolo Care dintre astea e bucata din farfuria ta? MRS. RUMPSTEAK MR. RUMPSTEAK HEREFORD RIB-EYE RIB-EYE MASTERCUT, 12oz. FILET MIGNON AMERICAN TENDERLOIN T-BONE STEAK, 1.1 lb Edited by giuliani, 11 December 2018 - 10:47. |
#791
Posted 11 December 2018 - 10:54
Este o franciza in toata Germania si Elvetia, din cate am vazut.Am mancat de mai multe ori dar acum a fost ceva special.
Gasesti greu masa seara daca nu ai rezervare si nu fac rezervare oriunde. Post gust...nu stiu ce sa zic, vinul ramane mai pregnant dar senzatia dupa masa este placuta, lejera, fara stare de satietate, de greutate cum se mai intampla la consumul de carne rosie. |
#792
Posted 11 December 2018 - 21:49
https://www.block-ho...e-monatsaktion/
Asta este oferta speciala Rib-Eye Steak, 26 euro portia + 6,7euro vinul. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users