Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Friptura de vita - Cum alegem carnea

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
1280 replies to this topic

#811
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Eu numai de la Mega iau vita la casolete.

#812
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018

 overseas, on 08 februarie 2019 - 01:37, said:

pai ce au aia la casolete?
bucatele de gulas, ceva bucati de pulpa si niste osso bucco.
la mega-urile mai de soi mai au pulpa maturata vrac (frageda si buna) si la congelatoare mai au ceva fripturi.

cand am chef de un biftec tartar, iau de la ei o casoleta cu o bucatica mica de pulpa, cat mai macra, curata si fara pielite si imi fac repede o amestecatura.
bucatica e mica, ca acasa n-am concurenta la el, ca n-am decat fraieri pe langa mine care n-apreciaza rafineurile.
si nici nu pastrez nimic din ce nu mai pot manca pe loc, ca-i carne cruda, plus ca se marineaza repede si isi schimba gustul in timp, aproape la cateva minute distanta.
in tartar nu pun decat galbenus de ou, ceapa tocata fin, capere taiate, castraveciori murati in saramura, mustar (1-1,5 lingurite), sare si piper.
nu pun uorcester deloc, nici lamaie si nici alte porcarii care schimba gustul de carne si care i-ar grabi marinarea.
ingredientele le amestec fix cand ma apuc de mancat si am painea deja prajita.
iar ca proportii, netinand cont de galbenusuri (ca daca e carnea mai multa spre 150-200 gr bag doua), restul ingredientelor le pun in proportie de 1 parte ingrediente si dublu ca volum carnea.
adica gramajoara de carne arata inainte de combinare cam de doua ori mai mare decat gramajoarea de legume tocate.
am observat in timp ca e proportia ideala pentru mine, daca e prea multa carne parca le duci dorul acrelilor, daca sunt prea multe legume, nu mai simt carnea, care incepe sa se si marineze mai repede.

Edited by casuta__papusilor, 08 February 2019 - 07:31.


#813
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Ultima data la Mega am luat ceva ceafa de manzat Angus marinata dupa reteta lui chef Hadean, la vreo 80 lei/ kg, chiar avea o aroma deosebita.
Cateva minute pe gratar de fonta. Pozele sunt pe telefonul nevestei Posted Image

Edited by overseas, 08 February 2019 - 10:49.


#814
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018
rugati sotia, poate e draguta cu noi, sa urce ceva poze aici.
va multumim.
poze cu friptura, nu cu dvs.

#815
kabanIbucii

kabanIbucii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 05.02.2019
Gasiti in Carrefura piept de angus nigga, la oferta, 2 bucati la pret de una, evident expira miine, 35 lei kg Merita

#816
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Hackerit telefonu sotiei. Livrat poza. Peisaj cu vita moarta.

S-a consumat cu varza de Bruxelles si vin negru de curte.

Attached Files



#817
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,690
  • Înscris: 21.08.2008
Sotia ta are aifon. Poza nasoala. Senzor mic.

Fripta rare, eu am mai trantit-o pe gratar dupa faza asta, am preferat medium. Nu's de ce...

#818
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
As mai fi facut-o putin dar nu-mi place sa o carbonizez deasupra.

#819
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,690
  • Înscris: 21.08.2008
In limbaj gastronomic se numeste caramelizare.
Nici mie nu-mi place sa vad flacara pe carne insa daca ma uit pe YouTube vad foarte multi care lasa flacara sa atinga fleica.
O intorc de pe o parte pe alta de numa'

#820
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018

 overseas, on 08 februarie 2019 - 21:15, said:


misto friptura.
ai nimerit-o!
chiar pare meserias facuta, nici trecuta dincolo, nici prea cruda.

nu ca m-ar deranja sa fie mai raw, dar cruduta fiind, musai sa fie calda inauntru.

#821
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018
postez dublu.
la o saptamana, ca vad ca doarme topicul.
18 lei, 2 euroi bucata.
2 fripturici to be
cre ca au putin peste 400 de grame fiecare.
vitel, dupa cum par de roze.
daca nu trantesc una azi in tigaie, de 2 ori cate 2 minute pe fiecare parte, maine le rup pe gratar, in ti.gania mea din Frumusani.
sau s-o ard pe oaia lu Daia?!  Posted Image
ca sincer, inca nu m-am decis ce-mi place mai mult, cotletu de berbecut sau antricotu de vita.
d-aia le si halesc alternativ. din nehotarare!

deci, poze cu bere becks, offtopic:

Attached Files


Edited by casuta__papusilor, 15 February 2019 - 17:19.


#822
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018
pe aia din stanga, am mancat-o aseara.
la tigaie.
m-am intors din drumul spre tara, ca s-a aprins becu la baterie.
s-a dus dracu grataru.
am prajit-o in putin ulei.
poze n-am, ca mi-era foame.
daca vreti, pun unele cu niste oaie, ca nu-ti dai seama.

Edited by casuta__papusilor, 18 February 2019 - 10:39.


#823
vldsound

vldsound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 23.08.2010
Stimati devoratori de vitoasă,

A incercat cineva ceva de aici ?

https://premiumangus.ro/en/


Pare quality

#824
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,690
  • Înscris: 21.08.2008
Eu nu am incercat, mi se pare oferta lor prea putin ofertanta dupa gustul meu.
Unde e ribaiu simplu? Nu vreau pachete.

#825
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Trei si patru centimetri grosime, vita romaneasca maturata 21 de zile, 49 de lei kg.

Attached Files


Edited by nnestor, 12 April 2019 - 17:43.


#826
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,076
  • Înscris: 04.03.2014
Arata foarte ok, la fel e si pretul.

#827
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Si este si foarte buna, e mult mai fresh, fresh in sensul ca nu are gustul ala specific pe care il au multe din fripturile premium de import de pe rafturi.

#828
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,076
  • Înscris: 04.03.2014
Producatorul reuseste sa asigure calitatea aia(cel putin vizuala) constant? Sau e un pachet din 10 la nivelul ala?
skin packaging?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate