Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 Audi Q3 F3 PHEV - impresii si con...

AC Vortex nu mai incalzește

Scule electrice și impactul ...

Huawei Pura 70/Pro/Ultra
 

Muncind, ma pot ridica de la 0 in Germania ?

- - - - -
  • Please log in to reply
115 replies to this topic

#109
scotty0

scotty0

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 10.02.2007
eu as zice sa te duci voluntar in africa (cu ocazia asta inveti si ceva recunostinta pentru locul unde te-ai nascut)
https://www.google.r...untar in africa

Edited by scotty0, 04 January 2016 - 01:11.


#110
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008

View PostSteetch, on 03 ianuarie 2016 - 22:06, said:

Un tinerel de 22 de ani isi cauta ceva de munca.

I se propune o nevasta.

WTF?

daca o gandesti la modul teoretic, n-are niciun sens, e adevarat. Dar daca te uiti la cei care au trecut un pic prin viata si vezi cum au reusit ei, ai sa vezi ca 1+1=2 nu este valabil intotdeauna. Cateva observatii doar:

1. Salariu sotie + salariu sot = 2 salarii din care se plateste mai usor o chirie, decat dintr-un singur salariu (in plus, nevasta poate gati, deci costul mancarii va fi mai ieftin)

2. N-a zis nimeni ca-si ia nevasta de pe strada, doar cu hainele de pe ea. Sotia poate sa aduca in casnicie ceva economii, mosteniri (chiar si o masina cumparata de parinti, nu strica), teren, apartament. Si nu cred ca-i pica lui coroana daca sta cativa ani in casa sotiei. Daca e baiat destept si om muncitor, dupa niste ani isi va permite sa faca o casa. Nu strica sa existe deja terenul, mostenit de la bunici, poate...

3. Necazurile se impart la 2. Daca lui ii pica bolnavi parintii, trebuie sa alerge pe la spitale, eventual sa-i ingrijeasca acasa, va lipsi de la munca ori va angaja o femeie (niste bani dati). Or daca e casatorit, poate sta sotia si vede de parintii bolnavi. Sau fac cu randul, astfel incat sa nu le afecteze munca. Valabil si pentru parintii ei. In doi poti trece peste astfel de lucruri mai usor, atat financiar, cat si emotional.

Atentie! Nu discut de casatoriile din interes aici, ci de o relatie sincera intre un barbat si o femeie, un parteneriat sa zicem, ca in zilele noastre nu se mai pune problema de iubire.

Si ar mai fi multe exemple de dat, dar cred ca le gasiti singuri daca va uitati putin la viata celor din jur, care n-a fost tot timpul roz, si probabil ca nu toti barbatii au venit in casnicie cu casa, masina si salariu de tinut nevasta si copii. Pai daca astepti sa le ai pe toate astea, te prinde 40 ani usor, chiar 50, daca n-ai stiut cum sa te misti. Parintii si bunicii vostri au asteptat atat? Si hai sa nu-i luam de exemplu, ca o sa ziceti ca au trait in comunism, au primit casa, aveau job asigurat etc. Bine, atunci uitati-va la occident, la niste statistici despre varstele la care se casatoreau oamenii si in ce conditii:

Quote


Edited by Michidoo, 04 January 2016 - 15:19.


#111
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

Salariu sotie + salariu sot = 2 salarii
daca are de lucru.

Quote

N-a zis nimeni ca-si ia nevasta de pe strada, doar cu hainele de pe ea. Sotia poate sa aduca in casnicie ceva economii, mosteniri (chiar si o masina cumparata de parinti, nu strica), teren, apartament.
daca gaseste pe una instarita, care-l ia in conditia actuala. foarte improbabil.

Quote

Necazurile se impart la 2.
sau se multiplica, depinde de caracter.

omului ii trebuie un job cat de cat stabil, ca sa-si refaca viata. dupa aia poate gasesti si o muiere.

Quote

Parintii si bunicii vostri au asteptat atat?
alte vremuri, alte obiceiuri si necesitati. pe vremea aia, aveai nevoie de familie pentru supravieturie. azi nu neaparat.

#112
nelu1086

nelu1086

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 08.08.2014
Imi place ca unul arunca un bat si 1000 sar dupa el, disecand lucrurile in patru Posted Image

Edited by nelu1086, 04 January 2016 - 20:51.


#113
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

View PostPlaton, on 02 ianuarie 2016 - 16:05, said:

,engleza iti va folosi sa vorbesti poate cu curvele,  ,

Nee,ii ajunge romana ,90% din casele de toleranta au numai romance.Cat despre lucru,daca vii la plesneala fara sa ai vreo cunostinta si sa cunosti cat de cat limba intr-o saptamana esti intors la Romanica.In loc sa fi cheltuit banii aia pe nonsesul de istorie mai bine invatai si tu o meserie cautata aici si erai rezolvat.Dar deh cine are diploma universitara si arunca cochiliile americane in sus dupa 4 ani....

#114
partyman

partyman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,026
  • Înscris: 17.10.2004
fara cunostinte medii de germana, nu ai ce cauta. engleza nu ajuta decat asa de o mica conversatie, dar nu-l trimiteti nici in UK acolo va munci sa-si plateasca chiria si mancarea, daca va gasi ceva...

#115
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003
Nevoia de limba este invers proportionala cu pregatirea profesionala. Daca esti bun si jobul nu are nevoie imediata de germana (cum ar fi asisten medical de ex), nu este obligatorie. Sunt multe companii care angajeaza doar cu engleza. Dar trebuie sa ai ce sa le oferi.

Trebuie sa intelegi ceva despre Romania si, in general, despre viata: nu-ti da nimeni nimic gratuit, nici macar sanse. Subestimezi (sau nu te-ai prins inca) faptul ca in Romania poti invata enorm gratuit sau cu costuri minime. Sistemul german are un dezavantaj urias pentru orice outsider: exista scoli pentru aproape orice meserie. Invatamantul profesional aici este infloritor si extrem de popular, ca alternativa la educatia universitara. Daca vii cu mana in fund, vei concura cu acesti oameni si va fi in general ilegal sa fii preferat tu pentru ochi frumosi in locul unuia cu scoala de meserii. Sa iti irosesti tineretea aici sapand santuri nu are rost pentru ca poti intra intr-un cerc vicios de munca-alcool-casa fara sanse de evolutie.

Stai acasa, pune mana si munceste. Hint gratis: ia la rand carciumile din centru si terasele si intreaba daca nu au nevoie de oameni sa munceasca. Carat navete, facut curat, de-astea. Greu, stiu, am bagat aproape 3 ani de-astea. Cauta in paralel cursuri. Gaseste o meserie sa te atraga si fa calificare. Fa experienta. Macar 2 ani sa prinzi la un job serios pentru ca ai nevoie de a intelege cum se pun problemele in lumea oamenilor mari. Si te rog sa ma ierti daca te simti jignit, dar sunt atatea de care nu ai cum sa stii de nici nu-ti inchipui.

Da, emigrarea poate fi corecta, mai ales daca ai mancarime in fund, iar experienta personala. Daca nu o faci, o sa te perpelesti ca prostu' gandidu-te ca ce ar fi fost daca. Fa-ti un plan. Ai la dispozitie comoara asta, timpul. Incearca doar sa gandesti la rece.

Este atat de ieftin si la indemana sa-ti construiesti avantaje incat ar fi pacat sa nu o faci.

Sfat gratis: rezolva-ti cat mai multe din chestiile medicale in Ro. Poate o sa ramai surprins, dar e mai bine in Ro. Clinicile de care auzi in stirile tv nu sunt in genere accesibile.

#116
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postrick22, on 02 ianuarie 2016 - 18:39, said:

Am realizat ulterior ca eu NU  voi lucra in domeniul istoriei. Mi-e teama ca e cam tarziu pentru mine sa ma reprofilez pentru a ma inscrie la Poli sau la ASE.

Ma topesc dupaa fîshnetzii, care se prind din doua fraze, cine-i omu, ce poate si ce viitor il asteapta. Aceiasi fîshnetzi ti-au explicat cum se ajunge la heirupism, imediat ce te-ai dat jos din autobuz, spre exemplu in Londra.
Nu puiule, d-astea fac doar aia, pe care nu-i duce mintea deloc. In situatia ta nu e de plecat nicaieri si-n niciun caz doar cu un rucsac in spinare, la nimereala. Altminteri nu ca pleci de la zero, ci chiar acolo ramîi. Chiar daca te-ai apucat de-un domeniu gresit, macar ai un avantaj, aka virsta si-n concluzie timp destul la dispozitie. In prima faza iei contact cu secretariatul unei universitati germane si te interesezi de conditiile in care poti studia, dar mai ales de conditiile in care poti primi o bursa. Asta pentru ca:

1) De fo doi ani nu se mai platesc studiile...Iuhuuu. In urma unui referendum a mai ramas doar o taxa simbolica de fo 40 de euro pe semestru, asa cum era acu 20 de ani
Aici ramine de zis ca-n ideea asta trebuie sa ai grija ce directie alegi. Istoria ar trebui sa ramina prima si ultima greseala

2) Bursa propriuzisa reprezinta de fapt un fel de imprumut rambursabil. Cind vei intelege limba indeajuns de mult, dai un ochi si pe chestia asta:
http://www.bafoeg-re...paragraph/8.php
De la secretariat vei afla ce si cum se poate in situatia ta specifica. Daca raspunsul e promitator, treci la urmatorul pas, aka invatarea limbii germane si-n paralel organizarea finantelor pentru primele doua luni. Aci e o mica problema. Trebuie sa vezi, cum ajungi la cel putin 3000 de euro, pina cind iti intra prima bursa in cont
Cu multa ambitie poti invata limba singur pina la un punct, dupa care apelezi la un meditator pentru fineturi.
Uita de alte idei de plecare in lumea mare, daca reteta asta nu functioneaza. Haide, bice si spor la treaba Posted Image

Edited by vata_pa_batz, 30 April 2016 - 12:57.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate