Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cum sa impresionezi pe cineva
Last Updated: Aug 11 2006 12:04, Started by
Piorel
, Jan 21 2006 12:18
·
0
#1
Posted 21 January 2006 - 12:18
Aveti nevoie de urmatoarele (ptr doua persoane care mananca bine):
- 200 de grame de branza gorgonzola (de aia care pute cu mucegai verde abundent) - 150 de grame de prosciutto (sau inlocuitor pe masura) - 400 de grame de tagliatelle (monte banato - foarte bune) - cca. 250 de grame de smantana (puneti mai bine dupa gust astfel incat sa iasa sosul cum vreti) Puneti tagliatellele la fiert (cu putin ulei si sare in apa). Va recomand sa le fierbeti dupa gust, eu niciodata nu ma uit la ceas cand fierb paste. In timp ce fierb tagliatellele taiat psosciutto fasii, in genul tagliatelelor si gorgonzola marunt. Cand tagliatellele s-au fiert, strecurati-le, clatiti-le, in cratita in care ati fiert puneti putin unt, si adaugati, dupa ce acesta s-a topit, tagliatellele. Buun... Intr-o cratita buna sa faceti sos, dupa ce aceasta s-a incalzit cat de cat, puneti gorgonzola pe care sa o topiti. Focul sa fie mai redus. Dupa ce s-a topit gorgonzola adaugati smantana dupa gust. Nu e nevoie de sare (decat in cazuri extreme) sau de piper. Buun. Cand sosul credeti ca e gata facut, agaugati prosciutto si inchideti ochiul. Amestecati bine ca sa se incalzeasca si prosciutto si sa ia si el niste sos. Atentie: cand puneti sosul impreuna cu prosciutto pe tagliatelle, sa nu puneti prea mult. Este, intr-adevar o mancare destul de grasa si cam scumpa, dar gustul este super. Pofta buna! Imagini aici. In miagini am folosit doar 150 gorg. si 80 prosciutto si putin ementaller cum se paote observa. Edited by Piorel, 21 January 2006 - 12:22. |
#3
Posted 23 February 2006 - 15:04
#4
Posted 23 February 2006 - 15:10
#5
Posted 23 February 2006 - 15:29
Adela sa imi spui cum au iesit. ;)
Nu stiu daca e voie, dar sper sa fie permis: puteti manca paste super misto, tot asa la figuri, dar mai la figuri, la http://www.ilgamberorosso.ro/ . E foarte dragut si site-ul, n-am nici o legatura cu restaurantul in afara faptului ca il cunosc pe unul dintre patroni, de la care am si reteta mai sus postata. :) |
#6
Posted 25 June 2006 - 03:20
explica-mi si mie ce sunt toate "gorgozoanele" si "prosciutele" alea... si de unde pot sa cumpar - eventual poza si harta exact dintr-un magazin din bucuresti.
|
#7
Posted 25 June 2006 - 10:33
#8
Posted 25 June 2006 - 12:38
Dar o sunca "de'a lor", mai buna, sarata, si de obicei cand e servita taiata subtire. :)
|
#9
Posted 25 June 2006 - 12:44
aha mersi - si unde dau de ele?
aveti un fisier audio cu pronuntia? :D |
#10
Posted 25 June 2006 - 15:01
|
#12
Posted 25 June 2006 - 16:56
#13
Posted 25 June 2006 - 19:35
Mai exact un italian pronunta proșciuto, o tipa sâsâită care era cu el zicea prosciuto. Oricum se intelege. :D
Imi aduc aminte ca o pizzerie desfiintata din Deva avea scris in meniu prostociuto... :) Si ce scandal a iesit cand s'a dovedit ca baietii care facusera meniurile aveau chef de glume... Edited by AlexIP, 25 June 2006 - 19:36. |
#14
Posted 27 July 2006 - 20:56
Piorel, on Jan 21 2006, 13:18, said: Aveti nevoie de urmatoarele (ptr doua persoane care mananca bine): - 200 de grame de branza gorgonzola (de aia care pute cu mucegai verde abundent) - 150 de grame de prosciutto (sau inlocuitor pe masura) - 400 de grame de tagliatelle (monte banato - foarte bune) - cca. 250 de grame de smantana (puneti mai bine dupa gust astfel incat sa iasa sosul cum vreti) Puneti tagliatellele la fiert (cu putin ulei si sare in apa). Va recomand sa le fierbeti dupa gust, eu niciodata nu ma uit la ceas cand fierb paste. In timp ce fierb tagliatellele taiat psosciutto fasii, in genul tagliatelelor si gorgonzola marunt. Cand tagliatellele s-au fiert, strecurati-le, clatiti-le, in cratita in care ati fiert puneti putin unt, si adaugati, dupa ce acesta s-a topit, tagliatellele. Buun... Intr-o cratita buna sa faceti sos, dupa ce aceasta s-a incalzit cat de cat, puneti gorgonzola pe care sa o topiti. Focul sa fie mai redus. Dupa ce s-a topit gorgonzola adaugati smantana dupa gust. Nu e nevoie de sare (decat in cazuri extreme) sau de piper. Buun. Cand sosul credeti ca e gata facut, agaugati prosciutto si inchideti ochiul. Amestecati bine ca sa se incalzeasca si prosciutto si sa ia si el niste sos. Atentie: cand puneti sosul impreuna cu prosciutto pe tagliatelle, sa nu puneti prea mult. Este, intr-adevar o mancare destul de grasa si cam scumpa, dar gustul este super. Pofta buna! Imagini aici. In miagini am folosit doar 150 gorg. si 80 prosciutto si putin ementaller cum se paote observa. pune un pic mai multa smantana si nu lasa smantana asa mult pe foc cu mai mult sos sunt mai bune. -ai putea sa pui si un pic de spanac ca are un gust de mori si un pic de unt daca nu e smantana asa grasa ;) |
#15
Posted 08 August 2006 - 13:48
Piorel, on Jan 21 2006, 13:18, said: Este, intr-adevar o mancare destul de grasa si cam scumpa, dar gustul este super. Pofta buna! Imagini aici. In miagini am folosit doar 150 gorg. si 80 prosciutto si putin ementaller cum se paote observa. Deci mi-ai nenorocit ziua:(((....Salivez abundent....si greseala mare...am vizionat toate imaginile de la 'de bagat in gura" :death: :w00t: :death: |
|
#16
Posted 11 August 2006 - 07:53
spaghetti cu sos de carne
Ingrediente: doua pungi de spaghetti,un kg de pulpa porc,doua cepe,frunze de patrunjel,sare, piper,o lingura de otzet,o lingurita de zahar,3 linguri de pasta de tomate, 2 linguri de faina,ulei,ketchup,branza burduf. Mod de preparare: Se taie carnea bucatele, cat de marunt, cam de marimea unghiei de la degetul mic al mainii stangi ( :lol: ) si se pune la prajit intr-o tigaie adanca si mare, in putin ulei cu sare. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile,fara a se arde,se adauga ceapa taiata marunt si se caleste. Apoi se adauga apa din belsug si se lasa sa fiarba. Se adauga sare si piper potrivit gustului, inchipuindu-ne ca apa ar scadea cam la jumatatea tigaii. Apoi o lingurita de zahar si una de otet. Se verifica gustul dupa aceste doua componente si se adauga sare si piper (mult piper in cazul meu) in functie de necesitati. Cand carnea a fiert suficient de bine se indeparteaza de pe foc pentru cateva minute. Intr-o cana se omogenizeaza 2 linguri de faina cu 3 linguri de suc de rosii si putina apa, apoi se adauga apa pana la umplerea canii,astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Avem grija ceea ce avem in tigaie sa nu fie foarte fierbinte, (ar opari) si adaugam peste ea ceea ce am preparat in cana. Apoi se lasa la fiert inca vreo 15 minute, lasandu-se sa scada pana suntem multumiti de fluiditatea sosului pe care dorim sa-l avem. De consistenta tocanitei, as spune eu. Apoi se adauga frunzulitele de patrunjel taiate marunt, se fierbe inca un minut sau doua. Separat, intr-o oala inalta se pune la fiert apa pentru spaghetti, care se fierb aproximativ 9 sau 10 minute, a se studia informatiile de pe ambalajul pastelor. Apa in care fierb trebuie sa contina o lingura sau doua de sare. Se strecoara si se limpezesc cu apa rece, un dus, pentru a nu se lipi intre ele. Se pune in farfurie cantitatea de spaghetti dorita si sosul cald corespunzator, peste care putem adauga, dupa gust, ketchup si putina branza burduf. Cantitatile corespund la 4 portii de mancare. Pofta buna! http://i50.photobuck...ti/c2258c0f.jpg Edited by mufă, 11 August 2006 - 11:04. |
#17
Posted 11 August 2006 - 11:39
illdii, on Aug 11 2006, 08:53, said: spaghetti cu sos de carne Ingrediente: doua pungi de spaghetti,un kg de pulpa porc,doua cepe,frunze de patrunjel,sare, piper,o lingura de otzet,o lingurita de zahar,3 linguri de pasta de tomate, 2 linguri de faina,ulei,ketchup,branza burduf. Separat, intr-o oala inalta se pune la fiert apa pentru spaghetti, care se fierb aproximativ 9 sau 10 minute, a se studia informatiile de pe ambalajul pastelor. Apa in care fierb trebuie sa contina o lingura sau doua de sare. Se strecoara si se limpezesc cu apa rece, un dus, pentru a nu se lipi intre ele. 2. În apă în care se fierb spaghetele e bine să se adauge și puțin ulei de măsline, iar peste spaghetele fierte NU se toarnă apă rece. |
#18
Posted 11 August 2006 - 11:47
mufă, on Aug 11 2006, 12:39, said: 1. Din 2 pungi ies vreo 40 de porții, nu 4 :) 2. În apă în care se fierb spaghetele e bine să se adauge și puțin ulei de măsline, iar peste spaghetele fierte NU se toarnă apă rece. 1. depinde ce pungi 2. peste spaghetele fierte se TOARNA apa rece tocmai ca sa nu se lipeasca intre ele. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users