Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa

Folii heliomate faruri - merita?
 Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...

Fortat sa imi dau demisia
 Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator

V-ati facut sau va veti face Colo...
 Imagini generate de Inteligenta A...

Typo3 - tabel cu HTML

Amorsa inainte de adeziv

Tableta pareri
 

BUGETU...fa... fa bugetul!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
55 replies to this topic

#1
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011

I-auziti mai baieti...avem probleme mari!




[ http://www.comisarul.ro/files/277/e662664a5110b50b49d7c99eb92b714b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

ŞOC/Proasta lu' Ponta lasă o GAURĂ de 6 miliarde de euro în BUGET


Orice lista a remanierii, indiferent de grupul de interese aflat in spate, incepe invariabil cu Ioana Petrescu. Care – este deja aproape o certitudine – va parasi conducerea Ministerului Finantelor.
Ioana Petrescu lasa jale in urma sa
Iar in pole–position pentru preluarea fraielor Finantelor s-a aflat Florin Georgescu. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, acesta ar fi refuzat categoric sa se reintoarca in Guvern, cel putin pana ce nu il va lamuri cineva de unde se acopera cele sase miliarde de euro pe care tara noastra le are de achitat creditorilor externi in 2015. Este vorba despre o suma uriasa, a carei plata nu se mai poate amana sau reesalona. Si care nu se regaseste nici macar in vreun eventual proiect al Ioanei Petrescu pentru bugetul Guvernului pe 2015, asa ca nimeni dintre finantistii cu nume nu vrea sa se lege la cap cu sefia Finantelor, stiind ca nu exista inca nicio solutie viabila de acoperire a acestei gauri.
Au mers pe burta
Orice scamatorie financiara ar face Guvernul Romaniei in 2015, indiferent care ar fi acesta – un nou cabinet Ponta remaniat, unul de tehnocrati sau chiar unul cu Dreapta intrata la guvernare –, tot trebuie platite sase miliarde de euro. Pentru ca aceasta este „rata” noastra pentru la anul. Iar dupa detasarea cu japca a lui Liviu Gherghina la BNR, se pare ca bugetul pentru 2015 a ramas in aer, cel putin in cazul acestei „gauri”. Si chiar daca ar umfla cifrele in cel mai pur stil ceausist, noul ministru delegat pentru Buget, Darius Valcov, tot nu ar avea de unde sa scoata acesti bani, fara ajutorul colegului de la Finante.
Florin Georgescu nu vrea sa plateasca oalele sparte de altii
Cel putin pana acum insa, spre ingrijorarea specialistilor finantisti si chiar a structurilor de informatii care considera acest „hau” financiar un adevarat atentat la siguranta economica a tarii, nu s-a gasit nicio solutie viabila. Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, actualul ministru al Finantelor, probabil si stiind ca oricum este pe farasul remanierii, nu a prezentat niciun proiect concret prin care sa avem cea mai mica idee despre cum platim acesti bani. Practic toata lumea a preferat sa mearga pe burta, pentru a nu se face tam-tam pe acest subiect. Insa trecerea timpului a devenit un adversar de temut, mai ales dupa ce numele mari ale domeniului financiar carora li s-a cerut ajutorul in ceasul al doisprezecelea au zis „pas”.
Bani, nu vorbe!
Mai mult ca sigur, acoperirea „cotizatiei” anuale catre FMI si catre ceilalti mari creditori externi va fi trecuta in fituica de buget pentru 2015 pe spatele „imbunatatirii ratei de colectare a taxelor si impozitelor”.
Darius Valcov trage de timp cu prezentarea proiectului de buget pentru ca ii lipsesc banii pentru plata datoriei externe
Pentru ca emisarii FMI care se pregatesc sa soseasca la Bucuresti le-au transmis deja guvernantilor romani, fie si neoficial, ca nici macar sa nu indrazneasca sa deschida gura pentru a le propune o noua reesalonare. Dar, mai mult ca sigur, reprezentantii Fondului Monetar International nu vor inghiti nici „galusca” servita in limbajul de lemn al tot mai invocatei cresteri a colectarii darilor de la contribuabili. Si vor intreba transant, ca si presedintele Traian Basescu, de ce proiectul de buget nu a fost inca prezentat in fata plenului Parlamentului Romaniei pana la data limita de15 noiembrie. Iar raspunsul, binecunoscut de catre specialisti, este unul singur: pentru ca nu exista cele sase miliarde de euro pe care trebuie sa-i returnam la FMI. Iar creditorii vor bani, nu vorbe.
Ce mai scoatem la vanzare?
Oricata presiune s-ar pune pe ANAF, este o iluzie sa crezi ca oamenii de la Fisc ar putea face minuni peste noapte si sa scoata bani in plus, cand si asa este incredibil cum au reusit, pe aceasta saracie crunta, sa mentina actualul ritm al colectarilor de taxe si impozite. Astfel ca la nivelul coalitiei guvernamentale s-a discutat, drept solutie de avarie, scoaterea la vanzare, de urgenta, a uneia dintre putinele companii profitabile care au mai ramas in proprietatea statului roman. Insa chiar si daca se vor scoate pe taraba unele „perle” din domeniul energetic, asa cum se vorbeste deja, tot este greu de crezut ca vanzarea acestora va putea acoperi suma necesara returnarii ratei anuale de imprumut. Mai ales ca tranzactia se va face la repezeala si, prin urmare, in pierdere. Asa ca tot vor mai trebui niste bani…
Vai de mediul de afaceri
Astfel, pentru a cata oara, neputinta guvernantilor si nesimtirea politicienilor va trebui compensata pe seama oamenilor de afaceri. Pentru ca, inevitabil, mediul privat va trebui impozitat suplimentar, si asta in conditiile in care putinii oameni care mai produc profit in Romania zilelor noastre se vaitau deja ca sunt sufocati de lacomia statului roman. Numai ca, iata, in loc de promisa relaxare fiscala si de permiterea revenirii la „circulatia banilor” in domeniul business-ului, blocajul va continua. Si va fi cu atat mai crunt, cu cat oamenii de afaceri trebuie sa suporte o buna parte din gaura de sase miliarde de euro lasata Proasta lu' Ponta la Guvern.

sursa: http://www.comisarul...-de_288777.html


Edited by cephalophodes, 25 November 2014 - 23:55.


#2
zardato

zardato

    Coruptii la puscarie!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,634
  • Înscris: 01.12.2013
Ar fi cazul ca statul sa fie mai activ in recuperarea averilor coruptilor condamnati!

#3
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,395
  • Înscris: 13.01.2011
Eu cînd am văzut-o pe această domniţă prima dată, am văzut o oiţă rătăcită între lupi.

Nu avea sărăcuţa nici o șansă.

De unde şi demonstraţia faptului că şcoala chiar foarte multă şi de calitate nu este de ajuns.

#4
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011
Eu zic asa
Daca maine un roman are chef sa faca o gaura in trotuar cu pickamer-ul vin cei de la primarie si-i trag o amenda, nuh si-l pun sa refaca asfaltul

Gaurile in buget de ce nu se sanctioneaza?

#5
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
numai gauri in topicul asta

#6
victor_tree

victor_tree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,196
  • Înscris: 28.10.2013
E simplu,merge tanti usturoi in Hamerica si presteaza pe 100000 de dolarei pana acopera gaura,ca doar a zis ca are valoare si ea sta pe aici din patriotism.

Edited by victor_tree, 26 November 2014 - 00:26.


#7
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,910
  • Înscris: 21.04.2011

View Postcrisstonne, on 26 noiembrie 2014 - 00:16, said:

Eu cînd am văzut-o pe această domniţă prima dată, am văzut o oiţă rătăcită între lupi.

Nu avea sărăcuţa nici o șansă.

De unde şi demonstraţia faptului că şcoala chiar foarte multă şi de calitate nu este de ajuns.
Ce zici tu aici imi sugereaza intentii bune din partea ei. Sunt din ce in ce mai convinsa ca nu e cazul.

#8
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

View Postvictor_tree, on 26 noiembrie 2014 - 00:25, said:

E simplu,merge tanti usturoi in Hamerica si presteaza pe 100000 de dolarei pana acopera gaura,ca doar a zis ca are valoare si ea sta pe aici din patriotism.
Si-si trece in CV
am avut performanta de a lasa in bugetul Romaniei o gaura de 6 miliarde euro. Posted Image

am gasit si o poza sa se asorteze cu modul cum a gestionat bugetul
[ http://1.bp.blogspot.com/-2HuRn2_deZE/VHTMBi-aiwI/AAAAAAAAOTk/EXsyk6vfsao/s500/harvard.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


de plans.

Edited by ThinkAbout, 26 November 2014 - 00:33.


#9
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postcephalophodes, on 25 noiembrie 2014 - 23:52, said:

Pentru ca emisarii FMI care se pregatesc sa soseasca la Bucuresti le-au transmis deja guvernantilor romani, fie si neoficial, ca nici macar sa nu indrazneasca sa deschida gura pentru a le propune o noua reesalonare.

Cei care aveti nevoie de euro in viitorul apropiat, grabiti-va si cumparati, ca o sa se repeada guvernul si-o sa cumpere la urgenta, pe ultima suta de metri, de o sa sara cursul !

#10
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Mai se poate recupera din:
1. Privatizari: TVR, CFR Marfa, Posta Romana, Oltchim si ce a mai ramas
2. Impozitare: Impozitarea popilor, ITristilor ca nu sunt handicapati sa fie scutiti, scoaterea cultelor din activitatile scutite de impozit, TVA si impozit pe servicii religioase, terenuri, lacasuri de cult, etc.
3. Extinderea bazei de impozitare (legalizarea prostitutiei ca tot suntem cu presedinte neamt), marirea impozitului pe proprietatile imobile si mobile care e ridicol de mic, impozit aditional pt mai multe imobile (legea lui BOC) anulata de Ponta pt prietenul sau pedofil, edilul sectorului 3, recordmen la proprietati "pa persoana fizica", autonomie bugetara la intretinerea drumurilor prin taxare (Buget CNADNR de intretinere 0 lei)
4. Reducerea numarului de bugetari prin desfintarea si comasarea deconcentratelor, in mod special. Marirea salariului minim conform calendarului, cu 75 lei brut trimestrial pana la 1200 lei brut (1.1.2016). Masura e aducatoare de venituri la buget.

Doar legalizarea prostitutiei are potentialul de a aduce 2% din PIB crestere economica directa

Edited by Hedonist, 26 November 2014 - 01:01.


#11
BlueSoon

BlueSoon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,526
  • Înscris: 10.06.2006
Nu va mai bateti joc de domsoara ministra ca ea saraca are o vina mai mica. Orice ar fi facut, nu putea sa inoate impotriva curentului si a sefului guvernului. E drept ca nici nu da pe afara de atata experienta insa cu un sef ca ponta care il doare la banana si pleaca in concediu in cel mai nepotrivit moment...
Partea proasta e ca saraca de ea va ajunge cel mai probabil "elementul de sacrificiu" in timp ce fatza de mikey mouse va continua sa ne "incante" cu minciunile lui de pe aceiasi pozitie de prim ministru.

#12
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,859
  • Înscris: 15.06.2007

View PostHedonist, on 26 noiembrie 2014 - 00:59, said:

Mai se poate recupera din:
1. Privatizari: TVR, CFR Marfa, Posta Romana, Oltchim si ce a mai ramas
2. Impozitare: Impozitarea popilor, ITristilor ca nu sunt handicapati sa fie scutiti, scoaterea cultelor din activitatile scutite de impozit, TVA si impozit pe servicii religioase, terenuri, lacasuri de cult, etc.
3. Extinderea bazei de impozitare (legalizarea prostitutiei ca tot suntem cu presedinte neamt), marirea impozitului pe proprietatile imobile si mobile care e ridicol de mic, impozit aditional pt mai multe imobile (legea lui BOC) anulata de Ponta pt prietenul sau pedofil, edilul sectorului 3, recordmen la proprietati "pa persoana fizica", autonomie bugetara la intretinerea drumurilor prin taxare (Buget CNADNR de intretinere 0 lei)
4. Reducerea numarului de bugetari prin desfintarea si comasarea deconcentratelor, in mod special. Marirea salariului minim conform calendarului, cu 75 lei brut trimestrial pana la 1200 lei brut (1.1.2016). Masura e aducatoare de venituri la buget.

Doar legalizarea prostitutiei are potentialul de a aduce 2% din PIB crestere economica directa
Zau? Impozitele pe imobile sunt ridicol de mici? Tu te auzi vorbind? Tu cand ai platit impozitul ai zis "hai ca platesc dublu- ca si asa e prea mic".
Da salariile din tara asta nu-s ridicole?
Ca romania e desculta europei, nu e ridicol?

Pe ce s-a facut gaura mentionata? Eu nu am primit un ban din cei 6 miliarde.  Tu ai primit?  Cine i-a cheltuit de la el sa se recupereze.

#13
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

Quote

1. Privatizari: TVR, CFR Marfa, Posta Romana, Oltchim si ce a mai ramas
Daca vinzi o chestie strategica precum CFRMarfa/Oltchim ca sa platesti pensii esti complet oligofren. Then again, Sidex, BCR, Petrom...

Quote

2. Impozitare: Impozitarea popilor, ITristilor ca nu sunt handicapati sa fie scutiti, scoaterea cultelor din activitatile scutite de impozit, TVA si impozit pe servicii religioase, terenuri, lacasuri de cult, etc.
This shit ^^^. Sa fie impozitata toata lumea. N-am inteles exact cu ce aia din it is mai pretiosi. Da' chirurgii, inginerii structuristi, arhitectii si altii nu riscam sa ne plece din tara? Nu-si folosesc inteligenta la fel de intens? Unde mai pui ca dintr-un salariu calumea de it chiar ai ce impozita. Nu ca as avea ceva in mod special cu it-ul. Sa ne traiasca, mandria tarii. Da' hai cu banu'. Ca toti ceilalti. De biserica banuiesc ca nu mai are sens sa zic ceva, nu cred ca e cineva lucid contra impozitarii ei, in afara de aia de lucreaza in BOR INC.

Quote

3. Extinderea bazei de impozitare (legalizarea prostitutiei ca tot suntem cu presedinte neamt),
Dada. Curvasarie cat cuprinde + anumite droguri legale. Nu ma luati ca vai morala, vai copiii &shit. Suntem in primele locuri la exportul de carne vie in UE, ne-a dat mnezo' femei bune, sex vrea toata lumea iar despre anumite droguri legale mi-e mai greu sa ma gandesc la cine dracu din oamenii de varsta mea pe care ii stiu n-a fumat iarba decat la cine a facut-o. Legalizat+taxat. Se va da boboru cu curu de pamant in prima faza, dupa care cand brusc rasar 3 scoli + 2 spitale moderne + 300 km de autostrada din banii din sex si droguri, le va trece indignarea.

Quote

marirea impozitului pe proprietatile imobile si mobile care e ridicol de mic
Yeah...no.

Quote

impozit aditional pt mai multe imobile
Yeah...no. Socialismul spune ea/se cladeste-n tara mea. Nope.

Quote

4. Reducerea numarului de bugetari prin desfintarea si comasarea deconcentratelor, in mod special.

Dap. Mai putini bugetari. Da' sa se taie de unde trebuie, de unde se pot inlocui cu automatizare/informatizare. Cu cap si noima. De unde, slava cerului, e cacalau. As mai baga si "lucrezi pt stat, mai moale cu sindicate and shit". Da nu cred ca se pupa cu mama UE.

Edited by shefu_de_combinat, 26 November 2014 - 04:34.


#14
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,896
  • Înscris: 06.10.2003
Io as vrea explicatii despre:

View PostHedonist, on 26 noiembrie 2014 - 00:59, said:

[...]autonomie bugetara la intretinerea drumurilor prin taxare (Buget CNADNR de intretinere 0 lei)[...]

La privatizari o sa insiste FMI privatizarea Hidroelectrica (ca unii se lupta din greu s-o falimenteze).

#15
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014

View Postshiva, on 26 noiembrie 2014 - 04:36, said:

Io as vrea explicatii despre:


La privatizari o sa insiste FMI privatizarea Hidroelectrica (ca unii se lupta din greu s-o falimenteze).
Din cei 3 Mld si ceva de euro la transporturi peste 1,5 MLD intra la CNADNR pt intretinerea actualelor drumuri nationale. o alta suma destinata transportului feroviar (subventii, intretinere, investitii), naval, aerian, metrou (investitii, subventii)

Din vanzarile de Rovinieta CNADNR a incasat 260 milioane de euro.
Pe de alta parte. in prima jumatate a anului din acciza pe carburanti s-a incasat putin peste 1 miliard euro. Personal as sustine o acciza mai mica, si o vigneta mai mare.
...........
Evident si metroul trebuie sa se autosustina financiar...

In legatura cu cresterea impozitelor pe mobile si imobile, impozitarea trebuie sa fie echilibrata, si cresterea unui impozit intr-o parte determina scaderea altuia, sau macar impiedica cresterea.

Voua vi se pare normal ca un apartament de 50.000 euro sa fie taxat cu 20 euro anual? De asemenea, neimpozitarea proprietatii tine proprietatea neutilizata, pe principiul "nu cere de mancare", fapt ce afecteaza economia.
In cazul autoturismelor, impozitele sunt mari la masinile cu motoare mari si mici la cele cu motoare mici, fara legatura cu consumul, poluarea sau valoarea de piata a autoturismului.

Taxa de prima inmatriculare trebuie scoasa, scumpeste masinile noi si impiedica vanzarea celor vechi.

Edited by Hedonist, 26 November 2014 - 05:39.


#16
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Cum o fi ma senzatia aia, sa iti faci CVeu in care sa scrii la primul loc de munca: ministru de finante...?!

#17
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,127
  • Înscris: 25.02.2007

View Postcatalina1, on 26 noiembrie 2014 - 00:25, said:

Ce zici tu aici imi sugereaza intentii bune din partea ei. Sunt din ce in ce mai convinsa ca nu e cazul.
Ce si-o fi zis dom'soara. "Moaaa, ma bag ministresa de finante la astia si le fac un gauroi de 6 miliarde oiro hihihi"
Sau. "Moaaa, le fac la astia o gaura-n buget de nu mai ma angajeaza nimeni nici pe post de ospatarita".
Sau ce si-o zis ?

#18
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Propunerile pentru reforme sunt toate bune si frumoase dar nu rezolva problema acuta: Aia "acum" vor banii si nu dupa ce prind reformele. Clar poti duce la amanet cele cateva firme profitabile ramase dar cu banii obtinuti eventual acoperi pomenile electorale. Astia actioneaza de parca pana ieri n-ar fi stiut ca mai au si rate de platit. De fapt se aseamana cu partea din populatie care si-a luat credit pe buletin si acum sta cu buzele umflate.

Edited by alalaltu, 26 November 2014 - 06:47.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate