Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Multumim sistemului educational!

- - - - -
  • Please log in to reply
154 replies to this topic

#37
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,473
  • Înscris: 10.08.2005

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 00:53, said:

.....de ce sa invat ceva ce nu imi foloseste? Asta e intrebarea.
ca inginer trebuie sa te folosesti de toate resursele, deci nu strica sa ai cat mai multe resurse

#38
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007
Eu ma ingrozesc cand ii vad pe astia de la EMag, PCGarbage, etc, cum vor angajati numai cu studii superioare, si pt cei nici 1500 lei oferiti unui angajat se procopsesc cu tot soiul de gaozari de le curge din gura cand imi rup o factura cu 4 zerouri.
Slabe sanse in Romania fara studii superioare sa poti face si altceva decat sters de podele, si nici asta nu e de viitor, ca am inteles ca in curand se vor cere studii de liceenta si aici

#39
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 00:27, said:

Nu am un serviciu bun si am ramas cu minimul pe economie deorare nu am cutare diplome.
Nu am obtinut aceste diplome pentru ca am luat note mici

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 00:53, said:

.....de ce sa invat ceva ce nu imi foloseste? Asta e intrebarea.

Probleme cu logica? Inteleg sa spui ca nu-ti foloseste ceva daca intr-adevar te descurci foarte bine dar de fapt stai pe salariul minim pentru ca nu ti-ai luat bacul, evident era bine sa inveti mai bine, sa ai note mai bune! Ahhhh, ca era si mai bine sa fie cu totul alt sistem care cumva sa te scoata pe tine in fata, da, asta e oricind posibil. Dar vise.

In ceea ce priveste bacul si vaicarelile ca de ce ne chinuie astia cred ca cel mai potrivit e citatul de mai jos (credits -> http://www.piticigra...i-si-facultate/ )

Acum o să spuneți. „Dar Radu, anul trecut doar 40% dintre elevi au luat BAC-ul. Cum poți să spui că e ușor?”. Foarte simplu. Dacă ești om și stai două săptămâni să citești câte 3-4 ore pe zi din materiile pentru examen, e fizic imposibil să nu iei 5. Ăia 60% care nu l-au luat nu sunt oameni. Sunt maimuțe oligofrene. Când ești mic ești prea concentrat pe a-ți da seama cine ești ca să îți dai seama cine sunt oamenii din jur. Și oamenii din jur, de obicei nu sunt oameni. Sunt mai proști decât un burete de spălat vase. Și așa e 60% din specie. Dacă nu mă crezi, deschide orice loc de pe internet unde se comentează, chiar și ăsta, și uită-te la comentarii. Ăia sunt oamenii care nu iau BAC-ul. Dacă nu ți se pare nimic greșit la ei, înseamnă că ești parte din ei. Și atunci ai probleme mai mari decât un examen. Spre exemplu faptul că nu ești om. Ești o maimuță bărbierită cărată din inerție de societate fără nici o legătură cu specia umană.

Bonus, o comentatoare la articol care face parte din specia “maimuțe bărbierite” și are impresia că e din cauza sistemului. Sistemul e de vină că are 20j de ani și nu știe cum se pune pluralul pe un pronume. Ăsta e genul de om care nu ia bac-ul. Are probleme cu materia din clasele I-IV din cauză că sistemul nu poate dresa un animal simplu să vorbească omenește. Nici cactusul meu nu știe gramatică. E la fel de mult vina sistemului și în cazul lui. Al dracului sistem!

#40
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
nu trebuie sa inveti la ce nu-ti place. sistemul e prost si e extrem de usor de "pacalit". trebuie doar sa fii destul de destept sa-l poti "pacali".

#41
vladul_care_este

vladul_care_este

    TV / Radio & Satelit Maniac

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,879
  • Înscris: 27.01.2009

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 01:40, said:

@vlad2991 Spre exemplu la un party la o firma de IT unde se mai discuta si altceva decit problemele de servici, s-ar putea sa te faci de ris.
Mi se pare de-a dreptul inutil, ca sa nu zic tampit. Asta conditioneaza viitorul meu? Notele pentru materiile de care vorbesc la "party"?

Se numeste cultura generala treaba asta, sa stii sa-ti mai dai cu parerea si despre altceva decat despre meciuri de fotbal, bere si masini.

Tu de mic ai stiut ce vrei sa fii si ai considerat din start ca anumite materii ti-ar fi inutile sau cum? Sau pur si simplu ai fost lenes, n-ai invatat nimic toata viata iar acum cauti un tap ispasitor pentru esecul tau pe plan profesional?

Edited by vladul_care_este, 26 December 2013 - 10:26.


#42
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Chiar poti sa-i multumesti sistemului ca a lasat la nivelul tau de intelegere optiunea de "a" sau  "a nu" invata. Iar tu ai ales: nu uniforma obligatorie, nu prezenta obligatorie, nu "obligatia" de a invata, iar acuma culegi roadele.

#43
egyptr

egyptr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 12.09.2013

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 02:20, said:

Eu bineinteles ca sunt frustrat, deoarece nu pot spune deloc ca sunt ignorant....
nu am fost as in scoala, pentru ca nu am fost atras. Dar ignoranta e departe de mine. Si pot sa spun ca sufar din cauza asta...

Nimeni nu e atras de ceea ce se invata in scoala de la noi, cu mici exceptii.

Cunosc destui oameni prosti, nici macar ei credeau ca vor lua bacul. L-au luat, unii chiar din prima sesiune, altii din a doua, basca au intrat si la o facultate (de duzina) chiar la buget. Evident ca nu au nimic in cap, dar e extrem de greu sa nu iei bacul daca vrei, si diploma aia este esentiala.

Dar in scoala inveti in primul rand sa te descurci in orice situatie, in cazul asta invatand la anumite obiecte complet inutile, dovedind un minim de flexibilitate. Ar trebui sa le iei pe rand, si sa il treci pe cel mai usor, pentru ca vin altele mai dure in viata.

#44
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,252
  • Înscris: 24.02.2007
Cand esti mic habar n-ai de ce ai nevoie mai departe in viata, iar literatura aceea pe care n-o suporta nimeni iti creaza un stil si un vocabular.
Sa vezi ce bine esti vazut de sef atunci cand, in calitate de <electronist, ...>, ai de prezentat ceva sau de scris o documentatie si nu reusesti sa legi doua cuvinte.

#45
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007
Nu mai dati vina pe om , el este un produs al sistemului, iar sistemul este profund viciat.
Cine sustine ca, copil fiind,  trebuie sa stie ce va face in viata , ce meserie ii place sau i se potriveste , e un mare bou , iar multi parinti
isi trateaza proprii copii ca pe un SRL  in care investesc , cica pt viitorul lui , in care isi pun toate frustrarile lor  si-l agaseaza cu tot felul
de informatie  idiferent daca copilul are sau nu are aptidudini pt asa ceva , daca ii place sau nu-i place, si peste toate acestea se  suprapune
sistemul de indobitocire , adica scoala noastra comunista  cu noile cerinte capitaliste  bineinteles pt cadrul profesoral, nevoia acestora de  castig, de pe urma celor nevinovati , dezinteresul si bineinteles incompetenta de a captiva coplilul si ai aduce placerea de a invata   prin metoda de predare , lucru ce le aduce multe beneficii prin prostia parintilor de ai medita pe copii si acheltui sume exorbitante pt tot felul de actiuni extrascolare , adevarate fabrici de bani pt sistem.
Un profesor care nu e instare sa capteze atentia copiilor in clasa , nu v-a fi in stare sa o capteze nici la meditatiile platite.
Reportajul dat pe Pro-Tv cu ”invatamantul Romanesc” este adevarul pur al natiei Romanesti si de aici rezultatele  http://stirileprotv....-finlandez.html. implementarea modelului finlandez ar fi un progres enorm , dar sistemul nostru se va opune vehement . Va dati seama cite interese , cite cadavre didactice ar trebui sa stea pe tuse, citi bani  din meditatii , din concursuri care mai de care ,  manuale , caiete , culegeri , o adevarata industrie de extorcat prostia parintilor si stresat copiii , ar trebui pusa la pamant.
Dupa toate astea obtinem un tanar adult , indopat cu informatii de balast, complet dezorientat ,dependent de finantarea parintilor, neadaptat la mediu , ranit emotional si psihic  si incapabil de a lua decizii proprii , pt ca toata viata lui a fost manipulat  de sistem si parintii indoctrinati de acesta, cea ce duce uneori la drame personale iremediabile  cu sfarsit tragic.

#46
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 01:40, said:

@YOUR_GOD  Trasatura de caracter[...]este un musai, intr-un job care se respecta. Ce ar fi daca am fi specializati doar in domenii practice, care se regasesc in realitate? Un raspuns concret, te rog.
O sa incerc. Ce ar fi daca n-am fi roboti. Ce ar fi daca specialistul IT ar sti si cine este Shakespeare, sau sa schimbe un bec?! Oare ce ar fi?!

#47
andrei_210

andrei_210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,152
  • Înscris: 21.10.2009

View PostNero-d, on 26 decembrie 2013 - 07:40, said:

uite... daca mergeai la scoala... stiai ca esti fix "greierele si furnica"...
lasa prostii sa invete ca eu sunt mult prea destept si priceput pentru sistemul asta de invatamant plus ca eu stiu mai bine ce imi foloseste si ce nu... de ce sa pierd eu timpul cu tot felul de fleacuri si prostii (nici nu vreau sa stiu ce faceai in timpul alocat invatatului.. cum il foloseai)... de ce sa ma gandesc eu ca tre sa invat, sa iau bacul pentru a putea merge la facultate, pentru a avea un salariu si un trai decent? de ce sa nu dau eu vina pe sistem pentru esecul si neputinta mea?
cand am sa ma fac mare o sa-mi dau seama ca eu trebuie sa ma adaptez la sistem... nu sistemul la mine... chiar daca sunt Einstein, tot trebuie sa trec prin generala si liceu
pe de alta parte, cum au subliniat si unii colegi... daca esti bun si competitiv in ceea ce faci (te pricepi), mai putin conteaza studiile... in ziua de azi trebuie sa convingi ca stii si poti si esti mai bun decat altii... (muuulti altii)
totusi aceste cunostinte generale fac parte din educatie... se poate trage concluzia ca esti needucat (partial) daca ai rezultate slabe
atata timp cat altii reusesc sa invete si tu nu... nu poti fi pus decat pe o un palier inferior, secundar... n-ai ce cauta in competitie si crede-ma... nu-ti va simti nimeni lipsa, chiar daca tu te consideri un mic geniu

Asta este strict subiectiv! Din cauza sistemului defect.

View Postmyshyk, on 26 decembrie 2013 - 08:07, said:

Ai dreptate, se vede de la distanta "specialistul" care esti, dupa limbaj, politete, bun simt.....
Tu esti unul dinaia care se impotmoleste in prima injuratura fiindca nu poate duce restul afirmatiilor?

#48
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Mie personal mi se pare o tampenie ca la admiterea la facultate sa se ia in considerare notele obtinute in liceu. Dar asta inseamna "mafia" profesorilor.

#49
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,020
  • Înscris: 18.12.2007
Adevarul e pe undeva pe la mijloc zic eu.
Daca va uitati si pe alte topicuri si eu ma plangeam vehement de cometariile la romana pe care trebuia sa le stiu, cu toate ca opera literara a lui X sau a lui Y nu imi inspira aboslut nimic.
De acord ca scoala (generala 5-8) ar trebui sa fie de cultura generala, dar nu se intampla asta cand profesorii trag de copii sa fie toti olimpici la toate materiile. Liceul ar trebui deja sa reflecte niste inclinatii/aptitudini ale copiilor care apoi ar trebui sa fie cultivate si dezvoltate cu ajutorul parinitilor si profesorilor/pedagogi. Nici asta nu se intampla din pacate prea des.

@initiator: uram din tot sufletul materiile umaniste, inclinatia mea e spre partea reala, cu toate astea m-am mobilizat cat sa tocesc ca sa iau niste note decente (n-am avut niciodata media generala sub 9). La materiile care imi placeau invatam de placere, chiar faceam exercitii suplimentare dar asta doar dupa ce ma asiguram ca la celelalte aveam minimum de cunostinte cat sa nu raman pe dinafara. Crezi ca mai stiu ceva din toate informatiile alea tocite? Te asigur ca nu si ca nici nu am avut nevoie de ele, dar asta nu este o scuza cat sa nu inveti macar sa iei o nota de trecere.

View PostClovis, on 26 decembrie 2013 - 11:50, said:

Mie personal mi se pare o tampenie ca la admiterea la facultate sa se ia in considerare notele obtinute in liceu. Dar asta inseamna "mafia" profesorilor.
Total de acord, parca se vehicula zilele astea un proiect de lege care sa rezolve tampenia asta.

Edited by AlexEn, 26 December 2013 - 11:53.


#50
andrei_210

andrei_210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,152
  • Înscris: 21.10.2009

View Postvladul_care_este, on 26 decembrie 2013 - 10:25, said:

Se numeste cultura generala treaba asta, sa stii sa-ti mai dai cu parerea si despre altceva decat despre meciuri de fotbal, bere si masini.

Tu de mic ai stiut ce vrei sa fii si ai considerat din start ca anumite materii ti-ar fi inutile sau cum? Sau pur si simplu ai fost lenes, n-ai invatat nimic toata viata iar acum cauti un tap ispasitor pentru esecul tau pe plan profesional?

Am fost un copil (ca toti ceilalti) care nu a inteles la 10 sau la 12 ani de ce dracu i-ar fi utile cunostintele despre... fotosinteza sau ...alta mama dracului, or profesorii care sunt ei profesori ar trebui sa stie asta, nu? Ei bine, acum, cred ca mi-ar fi extrem de utile daca m-as angaja gradinar sau biolog, insa ghici ce... nu ma atrage asta!

View PostClovis, on 26 decembrie 2013 - 11:50, said:

Mie personal mi se pare o tampenie ca la admiterea la facultate sa se ia in considerare notele obtinute in liceu. Dar asta inseamna "mafia" profesorilor.

Intr-adevar!

#51
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,627
  • Înscris: 30.07.2003

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 11:54, said:

Am fost un copil (ca toti ceilalti) care nu a inteles la 10 sau la 12 ani de ce dracu i-ar fi utile cunostintele despre... fotosinteza sau ...alta mama dracului, or profesorii care sunt ei profesori ar trebui sa stie asta, nu?
Si cum iti explici ca multi colegi au inteles regulile jocului in care se afla si acum nu au probleme ?
Sunt de acord ca gasim fel si fel de profesori. Da' la fel de bine stiu ca pana la urma nu viitorul lor e in joc ci al meu.

View PostClovis, on 26 decembrie 2013 - 11:50, said:

Mie personal mi se pare o tampenie ca la admiterea la facultate sa se ia in considerare notele obtinute in liceu.
Doar notele de la bac. A fost o perioada cand contau si notele din cadrul liceului dar s-a scos.
http://www.gandul.in...aureat-11814047

Edited by neagu_laurentiu, 26 December 2013 - 12:29.


#52
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,999
  • Înscris: 14.08.2007

View PostClovis, on 26 decembrie 2013 - 11:50, said:

Mie personal mi se pare o tampenie ca la admiterea la facultate sa se ia in considerare notele obtinute in liceu. Dar asta inseamna "mafia" profesorilor.
Hai sa vedem despre ce vorbim ... de exemplu, facultatea de informatica de la UBB Cluj, singura din top Shanghai deci probabil printre cele mai bune din Romania: nu se tine cont nici de notele din liceu, nici de media la Bac, ci doar de examen. Daca ai fost super tare in liceu si ai participat la olimpiade de mate/info si ai avut rezultate remarcabile intri chiar si fara examen. Deci tot ce trebuie sa faci e sa iei nota minima de trecere la Bac si sa fii bun la matematica sau informatica (la alegere) - si ceva engleza dar e proba eliminatorie, nu se tine cont de nota.

View Postneagu_laurentiu, on 26 decembrie 2013 - 12:26, said:

Doar notele de la bac.
Nici macar, cel putin la unele facultati de informatica.

Edited by utopium, 26 December 2013 - 12:37.


#53
andrei_210

andrei_210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,152
  • Înscris: 21.10.2009

View Postneagu_laurentiu, on 26 decembrie 2013 - 12:26, said:

Si cum iti explici ca multi colegi au inteles regulile jocului in care se afla si acum nu au probleme ?
E relativ! Unora le place "by default", altora nu. Priveste acest punct de vedere: chiar daca le invatam, le invatam degeaba.

Edited by andrei_210, 26 December 2013 - 12:41.


#54
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,627
  • Înscris: 30.07.2003

View Postandrei_210, on 26 decembrie 2013 - 12:40, said:

Priveste acest punct de vedere: chiar daca le invatam, le invatam degeaba.
E posibil. Dar chiar si asa cel ce invata dovedeste ceva.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate