Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie
 Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986
 Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...
 Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!
 

Energia din punctul zero

- - - - -
  • Please log in to reply
644 replies to this topic

#55
9victor

9victor

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,061
  • Înscris: 31.03.2012
de obicei ei o spun jumate in gluma....
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wnJpMX-GXcg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#56
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011
As fi preferat un generator free energy pentru ca enelul nu catadicseste sa imi emita un marat de certificat amplasament in termenul legal :)
dar am mai auzit de un caz care  a reusit sa isi produca singur mai mult decat baga dupa care a primit o vizita de la baietii cu ochii albastri
chiar daca nu spusese nimanui de realizarea sa :(

#57
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
astea-s legende. Daca au venit peste el baietii cu ochii albastri e din cauza ca-si cultiva iarba in debara. Normal ca producea mai mult decat baga.

Edited by blimpyway, 19 December 2013 - 02:27.


#58
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Decât să privesc la clovnii ăia de la Mythbusters,care sunt plătiți cu bani grei să dezinformeze în cele mai multe cazuri,mai bine casc ochii la inginerul Jean Louis Naudin care spune verde în față ce merge și ce nu merge în free energy http://jnaudin.free.fr/,iar asta o demonstrează cu măsurători folosind aparate de laborator la care noi nici nu visăm.Eu sunt convins că există nenumărate forme de energii care au fost descoperite de mulți ani,încă necunoscute multora,dar există și interese oculte pe lângă secretomania masonilor care fac ca acestea să dispară subit din atenția oamenilor,păi ce s-ar întâmpla ca guvernele celor mai puternice state din lume să nu mai fie susținute de mafia mondială a petrolului,iar prețul acestuia să se prăbușească ???.eu cred că se susțin unii pe alții precum zalele unui lanț.Posted Image

Edited by Viorelsolar, 19 December 2013 - 10:35.


#59
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,673
  • Înscris: 07.02.2003
Alea sunt greseli in lant, fie la masuratoare, fie la concluzii samd... aia cu petrolul nu mor de frica zero energy (ce tare suna)... pentru ca oricum au piata asigurata Posted Image Pretul petrolului in viitor nu poate decat creste pe masura ce productia scade sau costurile de explorare cresc. Numai pot petrolistii de scamatorii cu fire si becuri facute de oameni care au lipsit de la scoala de la orele de fizica.
Cat despre MBusters, normal ca sunt platiti bine ca sunt vedete tv dar ceea ce fac este urmarit de milioane si la cea mai mica greseala le atrag atentia pe forumul lor si aia corecteaza daca e cazul, chiar refac experimente. Eu zic ca sunt credibili in proportie covarsitoare fata de neica free energy activist...

#60
9victor

9victor

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,061
  • Înscris: 31.03.2012
D.E.X-ul (Dicctionarul explicativ al limbii romane) are multe cuvinte...desi suna a latina,
este un cuvand in limba romana, adoptat pe vremuri..."perpetuum mobile" inseamna pe scurt ca SE MISCA CONTINUU sau ptr TODEAUNA...
asta inseamna un sistem inchis care se auto-mentine in acea stare ....de functionare, spunem noi... dar asta
nu inseamna ca poti sa SCOTI ceva din acest sistem ... ceva ENERGIE...
daca presupunem ca acest sistem are randament de 100%, care este o minune a tehnicii si fizicii ...
scotand 1amarat de Watt, l-am facut supraunitar...care este imposibil in fizica actuala!...
priviti acest perpetuum mobile facut si perfectionat de cineva in f multi ani! ...haideti sa-l respectam ptr
ca si-a pierdut ani din viata sa vedem asta! ...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rsBplmMDcRQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by 9victor, 19 December 2013 - 13:35.


#61
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,673
  • Înscris: 07.02.2003
Asta e tampenia excrocului francez ? Muhaahaha... a falimentat si cerea la televiziuni bani. Uitati-va pe google earth la el acasa sa vedeti terenul ala parloaga.

View Post9victor, on 19 decembrie 2013 - 13:31, said:

...haideti sa-l respectam ptr
ca si-a pierdut ani din viata sa vedem asta! ...
Da, a luat bani de la fraieri pe un vis...

Iata de ce e vis (elementar): http://www.lhup.edu/...eum/overbal.htm

"But all of these wonderful speculative fantasies mean nothing if the wheel simply refuses to turn, and that's exactly what happens with any of these wheel designs. Such failure could always be rationalized by saying "The friction prevents the motion. Reduce the friction and it will surely work." But friction isn't the problem. Reduce the friction and the machines still refuse to turn even when all friction and other energy-dissipative processes are totally eliminated.
The inventors overlook some important basic physics. The earlier inventors can be excused, since those physics principles were not yet well understood. Inventors today who recycle modifications of the same designs have no excuse.
Imagine a wheel with regularly spaced spokes and masses on spokes. The masses are located at the middle of each spoke. Let the wheel's rotation axis be vertical, so the wheel is rotating in a horizontal plane. Suppose one of the masses is suddenly released so it moves out to the end of its spoke, where it is stopped by some restraint or catch. How will this change the rotation speed of the wheel?
To illustrate what really happens, consider an experiment that anyone can perform. Attach a weight on the end of a rope and swing the weight around a horizontal circle. Anyone who has done this knows that if the rope is released to allow the weight to suddenly move to a larger radius, the stone's angular speed (revolutions/time) decreases. Also, the weight's speed decreases, though that fact is not readily apparent to the eye. Its kinetic energy of motion is now smaller. That's not encouraging. This happens because the rope does negative work on the stone during the change of radius. If the rope is "let out" gradually, or if the rope only exerts force to stop the stone at the new radius, the force the rope exerts on the stone is opposite to the stone's displacement. Therefore the rope does negative work on the stone. This is equivalent to saying that the stone does positive work on the rope, and ultimately work is done on whatever the rope is attached to at the center of rotation. [For physicists reading this, we note that conservation of angular momentum applies, and the rope tension provides nearly zero torque, so the product of moment of inertia and angular velocity remains nearly constant.]"

Attached Files



#62
9victor

9victor

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,061
  • Înscris: 31.03.2012
cam asa:

" Dar toate aceste fantezii minunate speculative nu înseamnă nimic dacă roata pur și simplu refuză să se întoarcă , și asta este exact ceea ce se întâmplă cu oricare dintre aceste modele de roți . O astfel de eșec ar putea întotdeauna să fie raționalizate prin a spune "frecare împiedică mișcarea . Reduce frecarea și va funcționa cu siguranță . " Dar frecare nu este problema . Reduce frecarea și mașinile încă refuză să se întoarcă chiar și atunci când toate frecare și alte procese disipative de energie sunt complet eliminate .
Inventatorii trece cu vederea unele importante fizică de bază . Inventatorii anterioare pot fi scuzat , deoarece aceste principii de fizică , nu au fost încă bine înțelese . Inventatori de astăzi care reciclează modificări ale aceleași modele nu au nici o scuză .
Imaginați-vă o roată cu spițe distanțate în mod regulat și a maselor pe spite . Masele se află înmijlocul fiecărei spițe . Să axa de rotație roata va fi vertical , astfel încât roata se rotește în plan orizontal . Să presupunem că unul a maselor este eliberat brusc așa că se mută la sfârșitul spițe sale , în cazul în care acesta este oprit de unii reținere sau de captură . Cum se va schimba aceastaviteza de rotație a roții ?
Pentru a ilustra ce se întâmplă cu adevărat , ia în considerare un experiment pe care oricine o poate efectua . Atașați o greutate de pe la sfârșitul anului o frânghie și leagăn greutatea în jurul unui cerc orizontală . Oricine care a făcut acest lucru știe că, în cazul în care coarda este eliberat pentru a permite greutății să se mute dintr-o dată la o rază mai mare , viteză unghiulară de piatră ( rot / timp ) scade . De asemenea , viteza degreutatea scade , deși acest fapt nu este ușor să fie vizibilă . Energia cinetică de mișcare este acum mai mic . Asta nu e încurajator . Acest lucru se întâmplă deoarece frânghia face de lucru negativ pe piatra în timpul schimbării de rază . Daca coarda este " drumul ", treptat , sau în cazul în care coarda exercită numai forța pentru a opri piatra la noua raza , forța coarda exercită pe piatra este vizavi de deplasarea pietrei . Prin urmare, frânghia nu funcționează negativ pe piatra . Acest lucru este echivalent cu a spune că piatra acționează pozitiv pe coarda , și în cele din urmă se lucrează la oricecoarda este atașată lacentrul de rotație . [ Pentru fizicieni citesc aceasta , observăm că conservarea momentului cinetic se aplică , iar tensiunea frânghie oferă aproape de zero cuplu , astfel încât produsul de moment de inerție și viteza unghiulară rămâne aproape constant . ] "

pe urma trebuie sa aduci ceva poze cu tine la fata locului, si argumente mai serioase...ca sa poti
da verdictul! ...

Edited by 9victor, 19 December 2013 - 14:49.


#63
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Toate rotile gravitationale sunt trucate. Intrebarea nu e daca roata lu Aldo e trucata ci cum.  

Pentru 10000$ as truca si eu una, altfel nu prea e fun doar asa,  sa se bucure niste naivi ca vad "dovada" pe iutub

#64
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007

View PostViorelsolar, on 18 decembrie 2013 - 21:38, said:

Păi ți-ai dat răspunsul singur în legătură cu Veliko Milkovici,deci sistemele gravitaționale sunt susținute cu o energie de câteva ori mai mică decât cele cu care au fost inițiate,
............................
de aceea unii nu înțeleg termenul supraunitar,pentru că intervine forța gravitațională ajutată de acel impuls,
............................


La ce mi-am dat singur raspunsul ?!
Odata ce acele sisteme (a lui Milkovic, etc.) au nevoie de o anumita cantitate de energie pentru a le asigura functionarea, inseamna ca ele nu creeaza energie din nimic ci din acea energie care le pune in miscare.
Fi-ti mai atent la coerenta formularilor !

Nu intelege nimeni termenul de supraunitar fiindca NU EXISTA asa ceva in universul cunoscut de noi.
De fapt nu pot sa cred ca discutam despre asa ceva...

Forta gravitationala nu ajuta la nimic fiindca nu este vreo sursa purtatoare de energie.

Nu inteleg din ce cauza va cramponati la niste chestii extrem de banale si elementare pe care le inveti in fizica de clasa a 6-a.

Inca o data va intreb: de ce nu mergeti la stimabilul domn Valentin sa-l convingeti sa va puna la incercare masinaria, insa desfacuta, sa vedeti ca n-are nici un fir ascuns si nici vreo baterie, sa va convingeti si dumneavoastra odata ca Mos Craciun nu exista.
Poate cu ocazia asta il mai invatati si ceva limba romana, poate asta il ajuta sa raspunda la mai mult de una din 10 intrebari care i se adreseaza...

Eu i-am pus gand rau lu nenea si cat de curand ajung la el...
Macar nenii aia pensionari care au impresia ca au inventat ei roata si fac experimente pe sarmanele lor Dacii ajunse si-asa la sfarsitul vietii, n-au nici cea mai vaga idee macar cum arata formula lucrului mecanic sau in ce se masoara, insa sarlatanul asta stie bine ce vrea sa faca.
Sau, de ce nu incercati singur sa realizati experimentul, va dau eu planurile de care aveti nevoie.

#65
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Citez dintr-o sursă de pe internet :Exista aproximativ 6 dispozitive free energy fabricate individual sau grupuri in lume, care vor intra in curand in productie. Posibil ca pana in anul 2020, 10% din energia generata in lume sa vina prin astfel de dispozitive.

Cautati pe internet, cu discernamant, deoarece nu toti inventatorii sunt integri si sinceri.


Acest material este o prelucrare din cartea:

Earth Awakens: Prophecy 2012 - 2030

Va aparea si in Romania:

Editura Proxima Mundi


#66
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostViorelsolar, on 19 decembrie 2013 - 19:56, said:

Citez dintr-o sursă de pe internet :Exista aproximativ 6 dispozitive free energy

Singurul lucru pe care il putem deduce de aici nu este ingineresc ci este pur psihologic si de educatie, respectiv cit de creduli si de analfabeti stiintific sint oamenii.

View PostViorelsolar, on 19 decembrie 2013 - 19:56, said:

Posibil ca pana in anul 2020, 10% din energia generata in lume sa vina prin astfel de dispozitive.

"Posibil" asta e un posibil foarte larg de genul "e posibil ca sa vina martienii si sa ne arate cum sa ne teleportam oriunde in univers ca sa raspindim ineptiile noastre fara sa intelegem nimic din cum functioneaza de fapt universul". De fapt lumea numeste in mod normal "posibilul" asta imposibil. Cum as spune "e imposibil sa am un strudel cald in cuptor". Stiu ca nu-i acolo, nu l-am pus eu, nu mai e nimeni in casa, nu miroase, cuptorul e rece, etc. Acu' daca vine Picard si se joaca de-a alba/neagra cu teleportorul si-mi baga un strudel in cuptor, da e "posibil" sa fie un strudel in cuptor.

#67
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Ai intrat pe acest topic doar ca să duci discuția în derizoriu,pentru că mai sunt „spărgători” destui pe acest forum care nu contribuie cu nimic coerent peste tot pe unde intră,deci mă lasă rece divagațiile tale aiuristice fără nici o legătură cu subiectul dezbătut.Pe nicăieri în lumea asta unde se discută serios despre free energy,nu găsești atâtea miștouri fără sens și trimitere la clasa a 6-a,când unii probabil ar trebui trimiși în clasa a 2-a să învețe tabla înmulțirii,iar pe alții să învețe bunele maniere,până să ajungă profesori de fizică.Mi se face leahămite să ascult mereu aceeași indivizi ascunși după principiile termodinamice încât mi-e scârbă să mai citesc încontinuare aceleași tipare plictisitoare,de parcă unii nu știu alceva decât să se inspire unul de la altul când au ceva de zis.Dacă și inginerul Jean Louis Naudin trebuie trimis în clasa a 6-a,atunci pentru mine este clar că nu trebuie să mai am de-a face cu astfel de persoane cu caracter îndoielnic și ranchiunos.Posted Image

#68
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
pai aia isi fac forumurile lor de naivi creduli, sa fie sanatosi, nu-i deranjeaza nimeni. Forumu asta e pentru "toata lumea", inclusiv aia mai putin naivi si creduli, asa ca n-ai ce face tre sa-i suporti.

#69
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010

View Postblimpyway, on 19 decembrie 2013 - 22:51, said:

pai aia isi fac forumurile lor de naivi creduli, sa fie sanatosi, nu-i deranjeaza nimeni. Forumu asta e pentru "toata lumea", inclusiv aia mai putin naivi si creduli, asa ca n-ai ce face tre sa-i suporti.

Tu știi părerea mea despre tine,că ești „0” pe toată linia,probabil între timp ai învățat „teoretic”să faci chirpici de lut cu paie că și acolo dădeai sfaturi de zor de pe tastatură ălora care știau prea bine din experiență,așa că n-are rost să mai fac polemică pe tema asta,mai bine așa naiv și credul cum mă crezi tu,decât sfătuitor dintr-un apartament din București rupt de realitatea cotidiană.Posted Image

#70
9victor

9victor

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,061
  • Înscris: 31.03.2012
... "fratilor" (era unul pe aici, care spunea ca o intrebase pe ma-sa daca are frate
in Valencia si se numeste Victor, de aceea am pus in ghilimele cuvantul) ... cu totii
suntem aici sa schimbam opinii! ... dar vreau sa va spun ceva: lumea asta asa cum o cunoatem
fiecare dupa mintea lui, este asa datorita unor "semeni ai nostri" care au facut "pe dos" anumite
"chestii" despre care "hoarda" zicea ca sunt "batute-n cuie" ... cred ca fara vis nu exista viata,
si fara visatori nu exista progres ...
era o poveste cu unul care isi batea un cui in mana, si unul care privea "scena" ... filozoful a pus
intrebarea : care din cei doi , a inteles ce este viata, sau esenta acesteia? ...
"cel care priveste" sunt unii de pe aici, "cel care isi bate cuiul in palma" sunt cei care aduc progresul... mai mult ...
MISCA LUMEA ... lumea acesta in care multi dintre noi suntem doar spectatori! ...
Victor

Edited by 9victor, 20 December 2013 - 00:22.


#71
9victor

9victor

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,061
  • Înscris: 31.03.2012

View Postandreic, on 19 decembrie 2013 - 14:07, said:

Asta e tampenia excrocului francez ? Muhaahaha... a falimentat si cerea la televiziuni bani. Uitati-va pe google earth la el acasa sa vedeti terenul ala parloaga.


Da, a luat bani de la fraieri pe un vis...

Iata de ce e vis (elementar): http://www.lhup.edu/...eum/overbal.htm

"But all of these wonderful speculative fantasies mean nothing if the wheel simply refuses to turn, and that's exactly what happens with any of these wheel designs. Such failure could always be rationalized by saying "The friction prevents the motion. Reduce the friction and it will surely work." But friction isn't the problem. Reduce the friction and the machines still refuse to turn even when all friction and other energy-dissipative processes are totally eliminated.
The inventors overlook some important basic physics. The earlier inventors can be excused, since those physics principles were not yet well understood. Inventors today who recycle modifications of the same designs have no excuse.
Imagine a wheel with regularly spaced spokes and masses on spokes. The masses are located at the middle of each spoke. Let the wheel's rotation axis be vertical, so the wheel is rotating in a horizontal plane. Suppose one of the masses is suddenly released so it moves out to the end of its spoke, where it is stopped by some restraint or catch. How will this change the rotation speed of the wheel?
To illustrate what really happens, consider an experiment that anyone can perform. Attach a weight on the end of a rope and swing the weight around a horizontal circle. Anyone who has done this knows that if the rope is released to allow the weight to suddenly move to a larger radius, the stone's angular speed (revolutions/time) decreases. Also, the weight's speed decreases, though that fact is not readily apparent to the eye. Its kinetic energy of motion is now smaller. That's not encouraging. This happens because the rope does negative work on the stone during the change of radius. If the rope is "let out" gradually, or if the rope only exerts force to stop the stone at the new radius, the force the rope exerts on the stone is opposite to the stone's displacement. Therefore the rope does negative work on the stone. This is equivalent to saying that the stone does positive work on the rope, and ultimately work is done on whatever the rope is attached to at the center of rotation. [For physicists reading this, we note that conservation of angular momentum applies, and the rope tension provides nearly zero torque, so the product of moment of inertia and angular velocity remains nearly constant.]"
merci ptr "argumemt" ... dar nu pot sa-l accept!
ptr ca niciuna din rotitele date ca exemplu, nu exista fizic (de-a adevaratelea)
si niciuna nu foloseste energia soarelui!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Posted Image
desi am spus mai sus "ca este un sistem" nu prea te-ai straduit sa citesti atent!
hai cu un argument mai "arofundat" si  vorbim! ...
cam todeauna ce nu intelegem, DAM LA O PARTE! ... nu esti doar tu,
asa suntem "programati" ...
Victor

#72
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostViorelsolar, on 19 decembrie 2013 - 22:26, said:

Ai intrat pe acest topic doar ca să duci discuția în derizoriu,pentru că mai sunt „spărgători” destui pe acest forum care nu contribuie cu nimic coerent peste tot pe unde intră,deci mă lasă rece divagațiile tale aiuristice fără nici o legătură cu subiectul dezbătut.

Cred ca tu nu intelegi care sint spargatorii. E un hocus-pocus, nu poti sa discuti decit despre detaliile pacalelii asa cum discuti despre o smecherie cu carti de joc sau cu scos iepuri din palarie. Si eventual despre credulitatea si ineptia alora care insista inmulteasca iepuri incercind sa-i nasca dintr-o palarie si scotind teorii stiintifice despre cum ar putea palariile care scot iepuri pe banda rulanta sa elimine problemele mondiale cu mincarea.

View PostViorelsolar, on 19 decembrie 2013 - 22:26, said:

Dacă și inginerul Jean Louis Naudin trebuie trimis în clasa a 6-a,atunci pentru mine este clar că nu trebuie să mai am de-a face cu astfel de persoane cu caracter îndoielnic și ranchiunos.Posted Image

In primul rind universul nu se lasa pacalit de erori logice atit de des intilnite incit au propria pagina pe wikipedia, chiar si in romana: http://ro.wikipedia....l_la_autoritate
In al doilea rind toata timpenia aia nu e considerata de valoare nici macar de inventator, care a lasat patentul sa expire in 2006 desi daca era vorba de ceva la fel de revolutionar ca stiu eu folosirea focului. Nota: patentele sint oricum publice.

A se nota ca de fiecare data se vorbeste de un prototip si de ce viitor are si ce o sa facem peste citiva ani cind o sa curga energia in valuri peste noi. Dar de fapt in functie de model smecheriile astea sint veci de zeci, sute si chiar 1000+ ani. E un topic similar pe aria de electronica cu cineva care e la "un pas de o revolutie" din iulie 2011 si singurul rezultat palpabil de pe topicul ala sint 1395 posturi in baza de date a softpedia.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate