Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?

Dune: Prophecy (2024 _ ...)
 DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul

Instagram - sunt eu batran, sau...
 Regim utilizare HDD Ubuntu

La mulți ani @yanni17!

La mulți ani @Kokoshmare!

Mai exista la voi in oras strandu...
 Bon Jovi - Living Proof

Problema card reader Sandisk

Recomandare acumulator 26650

Accident nerespectare viteza
 

Probleme de socializare

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
On_my_way

On_my_way

    robotica melomana

  • Grup: Validating
  • Posts: 9,799
  • Înscris: 06.06.2012

View PostDavidNr7, on 27 noiembrie 2012 - 12:09, said:

Asta ma supara, da. Acestia vorbesc intre ei, isi zambesc, dar eu? Cand ajung la scoala, ii salut, dar unii se fac ca nu aud. S-ar face de ras daca ar vorbi cu mine. Sunt prea prost pentru ei. Ei sunt prea destepti ca sa vorbeasca cu mine. Profesorii nu remarca faptul ca sunt suparat. Pe ceilalti ii observa, dar pe mine nu. Daca mai continui asa innebunesc. Voi ajunge sa sparg gemamuri si sa fac fel de fel de dezastre prin scoala.
NU MAI SUPORT!!!
Tremulinas te-a sfatuit bine, valoarea ta nu se reduce la aprecierile catorva oameni. Daca poti, schimba clasa, scoala, daca nu, nu-i mai lua in seama, n-ai nevoie de atentia lor. Simplul fapt ca nu catadicsesc sa iti raspunda la salut, chestie care tine de bunul simt si o respecta si un tanc, arata ce fel de oameni sunt.

View Postgi_fubar, on 27 noiembrie 2012 - 14:08, said:

Comportamentul oamenilor este in mare parte identic cu cel al cimpanzeilor in relatiile sociale.
Intr-un grup social functioneaza regula celui mai puternic toti ceilalti incearcand sa-i combata pozitia . N-au nici un interes sa-ti acorde atentie pentru ca in ierarhia grupului respectiv ocupi o pozitie slaba.
Am lucrat si eu intr-un birou si toata atentia gravita in jurul unui coleg mai corpolent si mai vorbaret .
Cica am evoluat din acelasi stramos, insa in unele situatii, ai dreptate, ne-am dezvoltat identic. Maimutele macar au scuza ca intreaga lor existenta e o lupta dura pt. supravietuire, iar asocierea cu cel mai puternic le sporeste sansele de a supravietui, in timp ce asocierea cu cel slab atrage dezaprobarea grupului, scazandu-le sansele. Intr-o societate primitiva se intelege de ce regulile maimutelor e necesar sa fie respectate, insa intr-una care se considera a fi civilizata aceste reguli sunt hilare.

Edited by On_my_way, 27 November 2012 - 20:25.


#20
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostDavidNr7, on 27 noiembrie 2012 - 12:09, said:

Asta ma supara, da. Acestia vorbesc intre ei, isi zambesc, dar eu? Cand ajung la scoala, ii salut, dar unii se fac ca nu aud. S-ar face de ras daca ar vorbi cu mine. Sunt prea prost pentru ei. Ei sunt prea destepti ca sa vorbeasca cu mine. Profesorii nu remarca faptul ca sunt suparat. Pe ceilalti ii observa, dar pe mine nu.

Esti ca John Bennet. Ti-ar trebui un Ted. :)

#21
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010

View PostDavidNr7, on 27 noiembrie 2012 - 08:57, said:

Eu de ce nu pot fi social ca orice om, ca un om normal? Din aceasta cauza sunt respins de oricine. Stiu sa port o discutie despre un subiect, mai ales daca imi place subiectul, dar nimeni nu ma cheama la vorba. Eu nu sunt invatat sa ma bag in fata, sa vorbesc. Incerc si nu pot. Cand mai multi discuta intre ei, spun si eu ceva despre acel subiect, dar ei nu se uita la mine, ca si cum nu as fi spus nimic, ca si cum nu as exista.

Inspiri nesiguranta, de aia te evita lumea. Fii mai sigur pe tine si nu-ti mai fa atatea griji gen ,,oare o sa se uite la mine cand vorbeste despre ceva sau nu"? Fa-te ca-ti vezi de treaba ta si la un moment dat o sa te cheme si pe tine in vorba, nu trebuie sa fii atat de ingrijorat.
Habar n-ai cum sa intri intr-o discutie si nu te pricepi pentru ca iti faci mult prea multe griji in legatura cu asta si iti este frica sa nu zici vreo tampenie. Lasa stresu la o parte, lasa totul sa se intample de la sine.
Ba prietenul meu, dau de 10 ori edit la rahatul asta de postare, ca citesc pe rand, din tot ce-mi scrii tu aici tu esti intr-o clasa de fitzosi taticu, glumele proaste pe care le dai le dai din iesirile tale de nesiguranta, iar daca aia nu te plac chiar deloc si te iau oleaca pe dinainte, inseamna ca nici nu te merita. In momentul in care ai sa incetezi sa-ti pese atat de mult de ei, si sa te concentrezi pe propria persoana, ai sa vezi ca o sa te cheme ei singuri, si in momentul ala, daca ai sa ai cat de cat mintea venita la cap, ai sa-i refuzi, pentru ca ai sa-ti dai seama ca nu vrei sa ai de a face cu gugustiuci ca ei. Omule tu sa zici sarutmana ca nu esti ca aia, si nici sa nu devii (daca devii iti urez un profund si sincer da-te-n **** ****). Ei sunt genul de oameni care isi concentreaza atentia in jurul unor valori false gen popularitate, look si alte cacaturi de genul asta, si se simt bine deoarece sunt inconjurati unii de altii doar asa diplomatic, ca sa vezi daca da un necaz mai grav asupra unuia dintre ei, cum se departeaza toti usor de el Posted Image). Aaa si ce ziceai tu ca esti la stiinte si stai prost cu matematica, fizica si chimia? Pai tocmai la astea ma, cele mai importante de la profilul tau esti varza? Nu te supara, dar ce dracu cauti la profilul asta daca nu esti in stare sa-i faci fata? Nu de alta dar ocupi locul degeaba, poate este altul care avea oleaca media de intrare mai mica decat tine, dar vroia sa se tina de treaba. Du-te taticu la filologie cu toti incuiatii acolo, daca nu esti in stare sa-i faci fata profilului pe care l-ai ales. Manualele alea is cam degeaba facute, nu ?

Acuma dau un copy paste de la postul meu tot de la un topic de la stiinte sociale. CIteste asta ca sa intelegi de ce se poarta ei asa cu tine.
Constiinta de sine este mai mult un grup de termeni folosit pentru lume in general. Hai sa o luam in felul urmator. Pornind de la ideile generale: fiecare om isi traieste viata bazata pe propriile principii si valori. In momentul in care un asemenea om da peste un om cu principii total diferite de ale lui, primul instinct este de a-l ataca (jingi). De exemplu, daca un baietas rapper imbracat cu blugi si tricou larg, da peste un rocker cu parul lung, si pantaloni mai stramti, incepe sa-l ia la p*** fara sa-l cunoasca pe acel rocker. Intotdeauna primul instinct in momentul in care intalnesti un om cu idei diferite si stil diferit de al tau este de a-l jigni (asta in general vorbind, deci vorbim aici in general, lasam exceptiile la o parte). Acestea eu le numesc ,,iesiri de personalitate", mai exact in momentul in care nu te poti stapani si incepi sa-l jignesti pe om pentru ca este diferit de tine, asta inseamna o iesire de a ta pe care nu o poti stapani, iar in general nici macar nu o constientizezi (adica majoritatea cand ii insulta pe ceilalti nu se gandesc deloc daca e bine sau nu sa nu insulte, pur si simplu le merge gurita). Asta inseamnea iesire de personalitate, sa incepi sa ataci persoana care nu e in concordanta cu principiile tale. Putini sunt acele persoane ce reusesc sa-si controleze aceste iesiri si reusesc sa se ,,dreseze" sa-i accepte pe ceilalti cum sunt, sa-i cunoasca inainte sa-i judece. Asta am vrut sa zic prin constiinta de sine, de exemplu intr-o clasa de 30 de elevi, o eleva este grasa, imbracata intr-un stil propriu si diferit de ceilalti, prin urmare toti ceilalti o vor considera proasta clasei, si isi vor bate joc de ea, tocmai pentru ca este cel mai usor sa jignesti si este primul instinct, spre deosebire de doar 1, maxim 2 elevi din intreaga clasa care nu o vor ataca.
PS: Ca sa rezum totul, chiar daca un om are 6 ani, 28 de ani, 57 de ani, sau 80 de ani, asta nu conteaza, el poate fi imatur din punct de vedere al inteligentei emotionale, adica poate foarte usor sa judece pe altii doar dupa aparente in loc sa gandeasca, si sunt extrem de putini oameni care gandesc cum ar trebui, si realizeaza ca majoritatea lumii este imatura si intelege acest lucru. De aia spuneam ca atunci cand ii spui unui copchil ca el trebuie sa inghita, asa trebuie sa ii explici, ca majoritatea lumii inca nu constientizeaza faptul ca trebuie sa-si stapaneasca instinctele, sa gandeasca mai mult, de aia nu trebuie sa pui pret pe jignirile lor. E ca si cum ar veni un mucos de 5 ani si ar incepe sa te traga de par si sa te scuipe. Nu te superi pe el pentru ca stii ca are doar 5 ani si nu gandeste prea mult, exact asa este si cu restul lumii care te ia la p***. In momentul cand ajungi sa intelegi asta, intelegi cu adevarat de ce trebuie sa ,,inghiti".
PS2: Cei mai puternici oameni sunt cei care niciodata nu se vor arata puternici (sunt ingropati lasand sa creada ca au fost cei mai nenorociti), iar cei mai slabi sunt cei ce latra cel mai tare si se dau cei mai cocosi. Calumea paradoxul nu  Posted Image ?

Ultimul PS: Hai ca sa nu zici ca sunt un ipocrit, eu eram exact la fel ca tine in clasa a 10-a (acuma sunt a 12-a la mateinfo) eram varza la invatatura, si vroiam sa stau cu cei populari, care isi bateau joc de mine. Mai pe scurt eram prostu clasei si ma faceam de tot rahatul in fiecare zi. Acuma am terminat cu media generala 10, asta pentru ca in clasa a 10-a am pus singur mana pe manualul de fizica, chimie, si biologie (la mate mi-am pus pregatire recunosc) si cu ajutorul acelor manuale am inteles singur ceea ce profii nu erau in stare sa-mi explice. Habar n-ai cate ai de castigat uitandu-te intr-un manual. Iar partea cea mai faina stii care e? Invatand aceste stiinte exacte afle cum stau lucrurile in lumea din jurul tau, si ajungi sa-ti dezvolti o viziune complexa asupra lucrurilor si sa capati o increde proprie in tine, si ti se mai deschide mintea, in sensul ca nu devii ca o baba care se uita la nora pentru mama si se duce si pupa icoanele si poala popii la biserica.

Edited by vladutz114, 13 January 2013 - 16:54.


#22
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010
Scuze de double prost, un ultim lucru vreau sa mai adaug. Referitor la ceea ce a zis Tremulinas, cum ca trebuie sa te muti din clasa aia, sigur, poti sa te lasi afectat foarte usor de prostiile lor si sa pleci de acolo dand dovada de infantil, si sa vezi dupa aia cat castig le dai alora, sau ai putea sa te gandesti putin la ceea ce am zis eu mai sus si sa pui naibii odata mana pe un manual. Pe viitor cine stie pe la ce serviciu nimeresti, si cine stie cu ce fel de oameni vei avea de a face, ce? Te apuci sa-ti schimbi serviciul?

#23
DavidNr7

DavidNr7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 17.08.2011
Nu stiu cum sa zic. Eu am o alta minte, o alta gandire. Sunt diferit de cei din jurul meu. Ei parca sunt la fel dupa cum se comporta. Trebuie sa depun eforturi inumane pentru a putea vorbi cu ei. Trebuie sa le zic de 10 ori ca sa ma auda. Le zic o data, nu ma aud. Le zic de doua ori, nu ma aud. Trebuie sa le fac cu mana ca sa ma observe Posted Image. Par extrem de suparati pe mine. Nu le-am facut nimic.
La o ora de geografie, proesoara a legat la ochi un coleg si l-a pus sa gaseasca pe harata 20 de tari (sa vada cate tari nimereste din cele 20 pe care i le spunea). A reusit sa nimereasca 9 din 20. Toti colegii il aplaudau. Am iesit eu. Am fost legat la ochi. Am nimerit 14 din 20 de tari. Nimeni nu m-a aplaudat Posted Image. Sunt pe locul 2 in liceu la acest capitol, dupa un elev care a reusit sa nimereasca 15 tari (el fiind pe primul loc). Absolut nimeni nu m-a aplaudat Posted Image. Am ramas mut.

#24
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010
Ai citit ceva din ce-am scris eu? Sunt 100% convins ca ai citit doar primele 2 randuri si restu deloc. Ai rabdare si citeste putin tot ce-am scris, sa vezi ca ai acolo explcatiile concrete legate de comportamentul lor fata de tine.

Edited by vladutz114, 13 January 2013 - 23:07.


#25
DavidNr7

DavidNr7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 17.08.2011
Am scris acel mesaj pentru ca am uitat ca am mai scris ceva asemanator pe pagina precedenta. Nu am mai verificat pagina precedenta. Am citit tot inainte de a scrie acel mesaj (sincer). Mediile mai slabute nu sunt din cauza ca eu nu am invatat, ci din cauza ca profesorii nu vor sa puna 9 sau 10, pentru ca asa sunt ei (mai ciudati; le zic lectia, nu stiu ce mai vor sa le zic). De ce am medii de 9 si de 10 la celelalte? Pentru ca profesorii sunt normali. Nu-i cunosti. Deci invat de rup si aceia tot nu imi pun macar 9 sau 8. Si astfel am terminat cu media 8.66 (o medie destul de buna). Poate credeai ca sunt un copil copac care ia numai de 5 si de 3.  
Adevarat este ce ai scris acolo. Sa mai citesc din manual ceea ce nu mi-a predat profesorul. Astfel, poate voi avea medii mai bune si la fizica, chimie, matematica. Ieri nu am mai comentat ce ai scris acolo si poate de aceea credeai ca nu ti-am mai citit parerile. Ieri eram putin nervos.
Multumesc frumos pentru ajutor.

#26
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010
La profil stiinte 5 sau 3 inseamna ca n-ai o treaba deloc, note de 8 sunt slabute, iar daca tu ai impresia ca 8.66 e o medie ,,destul de buna" inseamna ca ai o parerea prea buna despre tine. O medie ,,destul de buna" inseamna macar 9, 9 si ceva.

#27
DavidNr7

DavidNr7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 17.08.2011
Nu esti departe de adevar. Cam asa este :(. Cred ca ar trebui sa am mai multa incredere in mine, ca si de asta nu am reusit sa iau medii mai bune. Cand ma asculta profesorul imi cam pierd din curaj si uit aproape tot ce am invatat. Imi place cand sunt ascultat, dar in acel moment imi bate inima la intensitate mare (de parca as fi alergat 5 kilometri).

#28
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008

View PostDavidNr7, on 27 noiembrie 2012 - 10:39, said:

@On_my_way: La invatatura sunt destul de bun (la chimie, fizica, matematica am note ceva mai mici, dar la toate celelalte am note de 9 si de 10). Aproape toti colegii mei sunt de 10. Nu sunt genul acela de elevi prost-crescuti. Intre ei se poarta foarte frumos, dar cu mine nu stiu ce au. E tocmai invers. Ei au multe talente. Eu sunt un anti-talent Posted Image.

@stormwatch: Da, se intampla sa bag niste glume proaste cand nu trebuie. Daca altceva nu prea stiu ce sa zic, bag acolo si eu niste glume. Decat sa nu vorbesc nimic... incerc si eu sa zic ceva. Se intampla uneori sa jignesc fara sa vreau.
Fi-mea de mica avea un stil propriu.
Cind vorbeau 2 persoane, sau te uitai la tv, se baga in fata de nu mai vedeai nimic.
Asta facea pina a intrat la scoala.
Era simpatica fiindca era evident ca vroia sa o bagi pe ea in seama.

#29
DavidNr7

DavidNr7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 17.08.2011
Am facut si eu asa inainte. Acum nu (prea) mai fac.
Of! Elevii se maturizeaza prea devreme/repede Posted Image. Astfel, viata nu mai e frumoasa. Numai "uameni" falsi in ziua de azi.

#30
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010

View PostDavidNr7, on 16 ianuarie 2013 - 10:42, said:

Am facut si eu asa inainte. Acum nu (prea) mai fac.
Of! Elevii se maturizeaza prea devreme/repede Posted Image. Astfel, viata nu mai e frumoasa. Numai "uameni" falsi in ziua de azi.

Bine ai venit la realitate. Learn to enjoy it Posted Image

#31
On_my_way

On_my_way

    robotica melomana

  • Grup: Validating
  • Posts: 9,799
  • Înscris: 06.06.2012

View PostDavidNr7, on 15 ianuarie 2013 - 12:51, said:

Nu esti departe de adevar. Cam asa este Posted Image. Cred ca ar trebui sa am mai multa incredere in mine, ca si de asta nu am reusit sa iau medii mai bune. Cand ma asculta profesorul imi cam pierd din curaj si uit aproape tot ce am invatat. Imi place cand sunt ascultat, dar in acel moment imi bate inima la intensitate mare (de parca as fi alergat 5 kilometri).
Notele nu reflecta intotdeauna inteligenta unei persoane, nu mai face fata lunga. :)

#32
vladutz114

vladutz114

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 22.05.2010

View PostOn_my_way, on 21 ianuarie 2013 - 22:21, said:

Notele nu reflecta intotdeauna inteligenta unei persoane, nu mai face fata lunga. Posted Image

Nu insa reflecta de multe ori si prostia ei :))

#33
DavidNr7

DavidNr7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 17.08.2011
Adica, pe romaneste, sunt prost. Nu?
Multumesc frumos pentru complimente.

#34
On_my_way

On_my_way

    robotica melomana

  • Grup: Validating
  • Posts: 9,799
  • Înscris: 06.06.2012

View Postvladutz114, on 02 februarie 2013 - 12:47, said:


Nu insa reflecta de multe ori si prostia ei Posted Image)
Asa o fi. Cunosc un tip care a castigat de mai multe ori locuri fruntase la olimpiade internationale, desi avea note mai slabe decat multi dintre colegii lui. Tare ciudat, nu? Poate ca prostia unui om incepe sa scada odata cu trecerea de granita tarii. :lol:

#35
DavidNr7

DavidNr7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 727
  • Înscris: 17.08.2011
La multi ani, tuturor!

Ca sa nu mai realizez un topic, voi intreba ceva tot aici.
Cand pun o intrebare si nimeni nu-mi raspunde, adaug un "Posted Image saau... nah..." ca sa maschez situatia. Fac corect? Daca nu, ce ar trebui sa fac?
Zau, nu stiu ce e cu lumea asta Posted Image! Parca toti s-au tampit! Ce gandire: "hah... nu vorbesc cu asta, sunt mai sus decat el, nu se poate ridica la nivelul meu Posted Image".
Se cred toti meseriasi pe lumea asta! (Sau doar se prefac...)
Acum sute de ani lumea nu era asa idioata (binenteles ca nu fac referire la voi Posted Image)!
Am spus ce-am avut de spus, m-am abatut de la primele doua intrebari, dar ma rog.

#36
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,117
  • Înscris: 20.12.2007
Vorbeste mai tare si adreseaza-te direct celui care vrea sa-ti raspunda. Daca intrebarea ta nu pune interlocutorul intr-o situatie jenanta nu vad de ce nu ti-ar raspunde cineva

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate