Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...
 

Trecere de la RDS la UPC

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007
Dar sa nu te plangi de probleme cu semnalul daca nu ii lasi sa-ti refaca ei reteaua din interior.

#38
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
Cu semnalul nu am probleme nici acum, am pe RDS putere 90-100% calitate 100%, stiu ca asta tine si de nivelul de putere setat de RDS din cutie, dar daca erau caderi de semnal pe traseu s-ar fi simtit, nu? Si UPC-ul la o adica pune cablu mai de calitate? Eventual ii rog sa imi sertizeze ei capetele, ca cei de la RDS nu aveau sertizor de cablu Posted Image au pus capetele folosind cutterul. Ce ma atrage cel mai mult la UPC sunt cardul CI si bineinteles, programele mai de calitate. Netul si telul le-as pastra si eu de la RDS, ca nu vreau modem suplimentar in casa (deja am router wireless), in plus la RDS pot sa iau si stick de net la 10 lei luna la ab mic sau gratis la ab mare.

Ce ma enerveaza cel mai mult la UPC este ordinea canalelor. Pe TV-ul din living pot sa pun CI, dar pe cel din camera trebuie sa iau decoder. Chiar nu pot cei de la UPC sa modifice softul sa poti sa iti rotesti tu programele cum vrei, sa stergi ce nu iti place. Acum e o varza, de exemplu la ce imi trebuie varianta SD la un post pe care il am in HD? De ce sa am HD-urile gramada intr-un loc si sa nu le am tematic. Si pur si simplu imi place sa am cateva romanesti mai importante in primele 10, apoi filme, apoi muzica, apoi documentare, nu sa ma lovesc tot timpul de posturi gen OTV la care oricum nu ma uit.

Edited by Cristian Suciu, 02 March 2013 - 07:27.


#39
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007
Iti poti face o lista de favorite in care sa bagi ce vrei tu, insa nu stiu daca pastreaza si ordinea in care le adaugi.

#40
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
E si asta o variantă. Ai o singură listă sau poţi crea o listă cu filme, una cu documentare, una cu muzică, sau măcar aia chiar dacă una singură, să fie suficient de lungă sau e limitată la 10-20 posturi? Mersi. Nu m-ar deranja foarte mult că îşi păstrează cifra aia idioată în faţă.

#41
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View PostCristian Suciu, on 02 martie 2013 - 07:59, said:

E si asta o variantă. Ai o singură listă sau poţi crea o listă cu filme, una cu documentare, una cu muzică, sau măcar aia chiar dacă una singură, să fie suficient de lungă sau e limitată la 10-20 posturi? Mersi. Nu m-ar deranja foarte mult că îşi păstrează cifra aia idioată în faţă.

Nu stiu, am facut o singura data o lista, cu programele care transmiteau olimpiada dar nu mai tin minte daca pastra ordinea de adaugare a programelor.
Cel mai bine incearca sa vezi ce iti iese .

#42
reb

reb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 22.11.2005
Si eu ma gandesc sa trec de pe RCS pe UPC dar e o decizie grea.
Cert e ca trebuie sa renunt la decodorul SD pentru ca furnizeaza o calitate EXECRABILA a imaginii (comparativ cu tunerul digital al TV-ului). Pe un CRT se vede acceptabil (comparativ cu analogul) dar pe un LCD fullHD cu DVB-C (generatie 2010 cred, samsung seria B) se vede de toata jena.
Daca as trece pe UPC as lua un CI+ dar trebuie sa-mi iau si televizor, sau as lua un mediabox HD... Dar atunci de ce sa nu iau un decodor HD de la RCS???  [UPDATE] - in primul rand pentru ca nu au in stoc - tocmai am sunat.

Asadar.... Momentan, cu circa 70-80 lei poti avea de la ambii furnizori un pachet de 3 servicii inclusiv un decodor HD si unul SD (sau in cazul UPC in decodor HS si un card CI+ care merge si HD).
Eu in prezent platesc la RCS:
Baza Digital = 25 lei (circa 90-100 posturi SD si vreo 10-15 HD, dar 5 sunt unguresti, vreo 10 sunt dubluri SD/HD, vreo 10 sunt "inutilitati"/etno/religioase gen 6TV/Inedit/Etno/Speranta, vreo 5 sunt regionale care abordeaza aproape exclusiv subiecte de inters local, vreo 3 sunt Antena 1/2/3 de la care am o problema digestiva -imi vine sa vars-, vreo 10 sunt de nisa Acasa/Pescuit sportiv.... cu ce raman???)
DIGI FILM (si decodor SD gratuit) = 3 lei; decodorul sta 99% din timp nefolosit
Fiberlink 1 = 29 lei
Telefon (asa-numitul abonament "Tel. Asociat" care vine implicit cu cele de mai sus - nu apare pe site) = 5 lei; nu stiu daca am minute inclus - vad pe factura ca vorbesc vreo 30 minute/luna in Romtelecom si nu sunt taxate dar online am cautat informatii si scria ca acest abonament nu are minute incluse
TOTAL = 62 lei
Daca adaug un decodor HD vine inca 8 lei => TOTAL 70 lei.

In principiu, vechiul pachet Baza Digital ar trebui sa aiba vreo 90 posturi pe digital. Pana nu demult toate erau la liber (necriptate) si se puteau vedea cu un TV cu tunder DVB-C (eu avand TV full-HD eram multumit). De ceva timp au criptat BBC Knowledge, BBC Entertainment, TV1000, Viasat History, si cateva la care nu ma uit (Nașul, Inedit etc) - toate se pot vedea prin decodor insa pentru mine asta este o mare problema pentru ca nu-mi place de loc decodorul. Se blocheaza, se vede prost (mult mai prost comparativ cu utilizarea tunderului din televizor). Practic eu il tineam in ultimul timp degeaba, mi-e lene sa-l pornesc doar ca sa ma uit pe digi film.
Din cate am comparat posturile pe care le pot eu vedea cu grila actuala (pachetul "digital") imi lipsesc vreo doua (Euronesws si inca unul, cred - poate OTV) care nu apar la mine nici criptate.
Daca as trece la noul pachet, as plati 29 lei, fara sa am digi film (desi tocmai am vorbut cu o domnita la suport care a sustinut ca digi film este inclus in pachetul digital in pretul de 29 lei - insa pe site-ul lor nu apare mentionat in grila) si as primi decodorul SD gratuit. Deci pentru 29 lei as avea cateva posturi in plus (domnita de la suport isista ca as ava BBC CNOLEJ si Digi animal world - i-am explicat ca litera K nu se pronunta la inceputul unui cuvant cand este urmata de N, ca in Knight, Knock si Knowledge... si ca eu prind si acum BBC Knowledge - ba chiar ma declar suparat ca-l prind desi ea zice ca nu)

Intrebarea nr. 1: Stie cineva, actualul pachet digital RCS (29 lei sau 30 lei cu adult) include DigiFilm? Pe site scrie ca nu, la telefon mi s-a spus ca da.
Intrebarea nr. 2: Stie cineva ce posturi in MINUS ar trebui sa aiba vechea grila RCS BAZA DIGITAL comparativ cu actuala grila PACHET DIGITAL?
Intrebarea nr. 3: Stie cineva daca asa-numitul abonament Tel. Asociat (care era pe vremuri gratuit, acum e 5 lei) are minute incluse? Pe vremuri aveam ceva de genul 300 minute datorita internetului si 100 sau 50 datorite abonamentului TV... dar nu stiu daca erau nationale sau in RCS. N-am chef sa incerc iar la suport.

La UPC pot avea la 65 lei pachetul FIBER RACE HD CI+ format din:
TV Familia HD
Card CI+
Fiber Power 100 Mbps
Alo 100
Telefon fara fir.
Daca iau si un decodor HD separat, ajung la 75 lei/luna.
Desi porneste cu mai putine posturi la numar, selectia de posturi este marginal/la mustata mai buna la UPC decat la RCS, dar are si UPC-ul o gramada de "inutilitati" (e drept nu poti multumi pe toata lumea dar cine se uita la un canal de teleshopping???? nu e destul ca AXN-ul baga teleshopping dimineata?)
Poate sunt influentat si de faptul ca mi se pare ca sunt prea multe canale de sport pe RCS, plus prea multe regionale (culmea ironiei, valoarea posturilor regionale gen Digi Oradea consta in faptul ca pot vedea un ... meci de basket :D - in acceptiunea mea de 1000 ori  mai interesant ca un meci de fotbal al Barcelonei)

Din cate am studiat, Familia HD are 96 posturi SD + vreo 11 HD, dar scazand posturile inutile (unul unguresc - Film+, cateva etno, MTV Balkanica NU este MTV, este music tv Balkanica - post bulgaresc!, mai sunt cateva gen unul turistic, unul de teleshopping, plus postul UPC info care nu cred ca e de stat pe el :D... deci nu ramai cu mare lucru nici aici) Am facut un tabel in excel (da, sunt maniac, eu cand cumpar ceva fac intai tabel in excel :D) si din cate am observat UPC are doar doua avantaje:
- un pic mai multe posturi pentru copii (avantaj doar pentru cei cu copii)
- are discovery; dar numarul de posturi de documentare este cam acelasi (8 sau 10 nu mai stiu) scazand dublurile si cele lifestyle (un post de gatit nu e de documentare; nici unul cu pescuit sportiv)
Acu... si partea cu discovery nu e chiar asa roza. Am citit pe blogul cuiva ca nu trebie scapat din vedere ca DIGI World/Life/Animals nu au de loc reclame. Iar documentarele lor nu sunt chiar asa rele, si se compenseaza cu faptul ca nu au reclame.
- la canale filme au cam acelasi numar, dar  - Family HD nu are TV1000 si nu are Universal Channel (de fapt UPC nu are de loc Universal Channel); DIVA universal este pe ambele (desi pe site la RCS nu apare).

Intrebarea Nr. 4 - Ce parere aveti de MGM si FilmBox la UPC versus TV1000 si Universal Channel la RCS? Sunt amator de SF (dar nu fantasy) si politiste/cryme/mistery.
Intrebarea Nr. 5 - Cum merge netul la UPC? La rcs am pe speedtest.net 51 Mbps download si 49 upload.

View PostCristian Suciu, on 02 martie 2013 - 07:20, said:

Cu semnalul nu am probleme nici acum, am pe RDS putere 90-100% calitate 100%
Unde stai? Eu (in bucuresti) am putere 60% si calitate 90-100%.... sau invers??? (asa imi indica un TV samsung)
Oricum se vad oglinda digitalele si cam prost analogicele (dar prost numai pe LCD).
Daca duc un CRT din alta camera unde am LCD-ul, analogul se vede bine.
Cred ca Samsungul (LE32B550) are un tuner analogic PROST, altfel nu-mi explic.

View PostCristian Suciu, on 02 martie 2013 - 07:20, said:

Netul si telul le-as pastra si eu de la RDS, ca nu vreau modem suplimentar in casa (deja am router wireless)
Dar daca "mixezi" serviciile iesi mult mai rau financiar, esti constient de asta?
Cu 65 lei iei de bine de rau un pachet 3play de la UPC, pe cand doar unul din servicii (fie el TV sau net) individual costa vreo 40 lei. Off-topic, la fel stau lucrurile si la ROmtelecom - daca iei servicii multiple preturile sunt reduse masiv. Doar RCS-ul nu face d'astea (dar in trecut conditiona minutele "gratuite" de la Telefon de abonamentul de net sau TV).

View PostCristian Suciu, on 02 martie 2013 - 07:20, said:

Ce ma enerveaza cel mai mult la UPC este ordinea canalelor.
Dar nu sunt la UPC ca la dolce si RCS digital, adica sortate pe domenii? Generice, stiri, muzica etc?
E drept, daca toate HD-urile sunt la sfarsit asta e enervant.

Eu am observat o chestie intersante pe TV-ul samsung - cand fac memorare pe digital (fara decodor) imi prinde aranjeaza posturile ALFABETIC doar daca setez tara Germania. Altfel le aranjeaza intr-o ordine care-mi pare arbitrara si nu coincide cu ordinea din decodor.
Stie cineva de ce oare?

#43
mihaiovidiu82

mihaiovidiu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,173
  • Înscris: 14.01.2010
1) Da, pachetul digital include DigiFilm gratuit.
2) Nu e diferenta intre vechiul baza digital si noul digital.
3) Nu ai minute incluse, pentru ca ai nelimitat in retea. Nationale nu stiu daca ai...
4) MGM + FilmBox sunt mai slabe decat TV 1000 + Universal, dar asta depinde de gusturi. Ideea e ca la RCS ai DigiFilm, care le bate pe toate...
5) Nu stiu cum merge la UPC, dar nu degeaba e considerat RDS cel mai tare la internet...
Parerea mea, stai la RCS si mai insista pentru un decodor HD...

#44
feribalint

feribalint

    Il Consigliere

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,458
  • Înscris: 24.05.2010
Tv 1000 este și la UPC ;)

#45
mihaiovidiu82

mihaiovidiu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,173
  • Înscris: 14.01.2010

View Postferibalint, on 18 aprilie 2013 - 21:22, said:

Tv 1000 este și la UPC Posted Image

Da, dar nu este in pachetul Familia pe care il vrea el (e in Maxim).

#46
reb

reb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 22.11.2005
Multumesc pentru raspunsuri.
Telefonul are ceva minute pentru ca vorbesc 30-35 minute catre Romtelecom si nu sunt facturate.
Si eu m-am gandit ca BAZA Digital ar trebui sa fie identic cu Pachetul Digital (actual) dar fata de grila de pe site imi lipsesc 2 posturi (Euronews si inca unul).
Oricum cu Euronews era o ciudatenie, desi setam in televizor audio preferat Romana si secundar Engleza, nu recunostea pista audio de engleza (se putea selecta doar manual).

In momentul asta pentru mine decodorul  SD Humax este cea mai mare neplacere. In conlcuzie trebuie sa trec pe HD sau Card CI+.

Da RCS are (inca) cateva avantaje, are si UPC cateva avantaje... in final daca pretul nu e diferit semnificativ ramane sa aleg pe baza disponibilitatii.

La RCS am lasat o solicitare pentru decodor HD si "ma suna ei" - asa m-au sunat si pentru cel SD (adica nu m-au sunat).

Nu-mi ramane decat sa trec pe UPC.
Dar si astia sunt cam ciudati - au promotii pe care le poti gasi pe google dar nu si legate din site-ul lor
de ex. http://descopera.upc.ro/

si inca una:
http://promotie.upc.ro/

Edited by reb, 19 April 2013 - 09:39.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate