Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen este?

drepturile copiilor in numele ...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!
 La multi ani @beavis03!

BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...
 Extras carte funciara

Carucior pliabil pentru cumparatu...

In ce supermarket gasesc carne de...

Cat de riscant e sa rezerv un hot...
 

40% dintre adolescentii romani semianalfabeti!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
176 replies to this topic

#145
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003

 Aether, on 7th February 2011, 16:49, said:

efectele internetului asupra copilului lasat nesupravegheat, nu s-a pus internetul într-o pasa negativa.

Hai sa definim un pic termenii. Copil = ce varsta? Internetul presupune obligatoriu alfabetizare, mucosu' ala trebuie sa stie sa scrie si sa citeasca pentru a folosi internetul. Asa ca despre ce vorbim? Parca erau analfabeti.

Nu ma pricep, sincer, dar presupun ca un copil de 3-4 ani lasat sa crape ochii 12 ore pe zi la teve va avea probleme. Well, nu tv-ul e problema in acest exemplu, ci parintii.

Cliseele emise de tine le-am intalnit pana acum la cetateni care n-au nicio treaba cu computerul in genere si maxim ce-au ajuns sa butoneze s-a intamplat fortati de munca. Ignori cu buna-stiinta atatea categorii profesionale care folosesc computerul si internetul si in care este vital sa fii obisnuit cu sculele astea. Si repet ce zice colegul Moso: daca individul X este cretin si foloseste computerul si netul nepotrivit, nu e vina acestor medii, ci a lui X.

Hai ca maine-poimaine trecem si la p -> q, vad ca stam bine la logica.

#146
Aether

Aether

    AirGod.

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,334
  • Înscris: 01.01.2011
ioana_c - Citeste atent cea ce am scris, copilul nu poate sa gândeasca pentru el, parintele trebuie sa hotarasca, parintele îl trimite la sport (sa învete ce este respectul, educatia) sa învete ceva placut pe lânga scoala, la scoala este activitate fortata pentru el, nu îi este permis sa iasa dintr-un anumit tipar.
Tu crezi ca eu nu am cutreierat tot orasul, dar eram cu niste persoane pe care le cunosteam, socializam în viata reala, nu stateam 24 de ore în fata unui calculator, este o diferenta majora între lucrurile astea.
Generatia actuala este mult mai fragila din punct de vedere psihic, nu au nimica construit pe baze reale, clacheaza repede.
Eu respect orice parere, si orice om îsi spune parerea, tu ai înteles ca eu sar peste vina parintelui, eu gândesc multe, dar în momentul în care tastez trebuie sa fac un rezumat sa fie înteles de marea majoritate, încerc sa filtrez cuvintele complicate, încerc sa tastez cât mai simplu, persoana care citeste sa rezoneze mai usor la cuvintele vazute, sa le priceapa logic.
Am precizat clar, familia este cea care trebuie sa se ocupe de asa ceva, dar în realitate familia reprezinta partea care nu se implica (motivele întâlnite sunt diverse, în realitate eu nu gasesc scuza pentru asa ceva, chiar am precizat treaba asta în mesajul de mai jos).
Mosotti - Înteleg prin cea ce ai trecut, ca prin asa ceva am trecut si eu, asta însemna copilaria, îti sunt permise mai multe, si partea de raspundere este limitata pentru familie, familia trebuie sa hotarasca pentru tine.
Ce crezi ca va cauta un copil pe internet, sau chiar crezi ca un copil are discernamânt sa aleaga cea ce este corect, sa îsi dezvolte singur psihicul urmarind un monitor, crede-ma ca vorbim despre un domeniu complicat, prefer sa vad un copil care bate mingea toata ziua Vs. sa stea lipit de un monitor, mingea (sportul) îi stimuleaza corpul, socializarea reala, îi stimuleaza creierul într-un mod pozitiv; Calculatorul nu îi aduce nimica bun pentru partea fizica, pentru partea psihica nici atâta (ca nu are creierul destul de dezvoltat sa priceapa asa de multe), un asemenea copil o sa ajunga la 20 de ani fara vreo valoarea reala, fara sa înteleaga mai nimica, si mai mult ca sigur cu probleme psihice, ca izolarea asta nu este deloc sanatoasa.

Edited by Aether, 07 February 2011 - 17:43.


#147
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
Melodie de mare exceptie:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xnQlrOs_ee4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In ceea ce priveste cititul, eu cred ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple.
Parintii mei citesc si acum CARTI. Am subliniat cuvantul carti, deoarece a citi click sau libertatea nu mi se pare a fi... citit. :)
Cartile sunt o problema financiara. Cand te gandesti ca ar trebui sa dai cateva zeci de milioane de lei vechi pe an pentru carti... parca nu-ti mai vine asa usor, chiar daca vrei. Cine are deja o biblioteca bine garnisita se oate considera un norocos. Ceilalti au de ales intre a rabda, a cumpara mai rar, a cumpara de la tarabe second-hand (uneori se gasesc carti de-a dreptul deosebite), sau a citi gherle.
Manualele scolare sunt la fel de scumpe.
Inainte parintii aveau timp sa se ocupe de copii, deoarece nu munceau cate 12-14 ore zilnic. In plus, mult-hulitul sistem de control comunist, nu-i permitea copilului sa piarda vremea aiurea. Exceptiile intareau regula.
Fiecare perioada a avut tentatiile ei, astfel ca eu nu cred in chestia asta cu tentatiile existente doar acum.
In plus, s-a ridicat noua generatie de "intelectuali"... Adica astia care fac intr-un an 15 facultati la ff si habar nu au cand se scrie un cuvant cu un i si cand se scrie cu doi i. Sau care, de exemplu, folosesc expresii de genul "la toti" in loc de "tuturor".
Astia sunt adeptii informatiilor de pe Internet, situatie in care puturosenia lor se da in stampa! Pai nu e mai simplu sa dai un search pe goagal decat sa pui mana pe o carte sau sa stai 3-4 ore intr-o biblioteca pentru documentare? E mai simplu! Si rezultatele se vad... Sa nu mai vorbim de faptul ca pe Internet se afla doar aproximativ 3% din totalitatea cunostintelor omenirii din toate timpurile. Si vorba unuia: "pentr a putea cauta pe goagal despre Herodot, trebuie ca, mai intai, sa stii ca a existat un tip cu numele asta, sa fi auzit despre el."

Mai e si spiritul de turma... "Hai ba fraiere, pai ce, te tine tac-tu in casa sa citesti? Hai la o bere, ca luam la noapte referatele de pe net!"
Dupa aia se plang ca termina o scoala si nu-i angajeaza nimeni. Intre ei si hdd-ul din calculator nu este nici o diferenta. Ba chiar cred ca hdd-ul are RPM mai mare. :P

Edited by CapitanuPICARD, 07 February 2011 - 17:49.


#148
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003

 CapitanuPICARD, on 7th February 2011, 17:42, said:

Astia sunt adeptii informatiilor de pe Internet, situatie in care puturosenia lor se da in stampa! Pai nu e mai simplu sa dai un search pe goagal decat sa pui mana pe o carte sau sa stai 3-4 ore intr-o biblioteca pentru documentare?

Auzi, mesterica. Da-o in ma-sa ca avem aceeasi meserie. In ce pilula mea biblioteca gasesc eu materiale pentru dtp, de la programele specifice & tutoriale (de ex. suita Adobe) pana la standarde de tipar si materiale despre cerneluri, hartii, masini samd? Tu, aici si acum esti pe net, intelegi? Sau numai ailalti sunt tampiti, tu esti singurul intelectual care stie cum sa foloseasca netul? Ce e asa rau in google? E fix un "cuprins", e drept, cu o bucata buna de marketing in aranjare.

#149
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
problema nu e că le caută pe net. Problema e că se mulțumesc cu zecimi de informație și că nu sunt în stare că selecteze ce merită și ce nu merită ținut minte. Și nu sunt în stare pentru că nu-i învață nimeni și pentru că restul lumii se mulțumește cu aceleași zecimi de informație.

#150
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003

 adadoi, on 7th February 2011, 17:55, said:

Și nu sunt în stare pentru că nu-i învață nimeni și pentru că restul lumii se mulțumește cu aceleași zecimi de informație.

Cand am facut eu liceul si netul inca era o chestie exotica ('94-'98), lipsa de chef de invatat era la fel de mare. Ce mi-e referat de pe net, ce mi-e fituica/tema copiata de la vecin. Sunt sigur ca putem vorbi de niste valori care nu stau unde trebuie, de tentatia banului usor, de lipsa respectului pentru spirit samd, da' astea n-au nicio legatura cu computerul si netul, zic eu.

#151
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
când am făcut eu liceul netul era inexistent. Copiam teme, copiam de pe fițuici, da' decât să copiem tâmpenii mai bine luam doi pe ce (nu) știam noi. Ne era cumva rușine să ne ducem cu bălării, vorba aia, dacă ești prost, mai bine taci, că poate nu se vede. Selectam, cu alte cuvinte, și nu copiam un sfert de problemă. Nu, nu are legătură cu netul sau cu calculatorul. Are legătură cu respectul față de tine, da' o să spuneți că sunt cuvinte goale.

Edited by adadoi, 07 February 2011 - 18:04.


#152
Aether

Aether

    AirGod.

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,334
  • Înscris: 01.01.2011
skandal - Lasa psihologia pentru mine, eu lucrez pe calculator, dar asta nu ma face sa scriu invers de cum se întâmpla lucrurile astea, psihologia îti spune viitorul, îti spune cum reactioneaza un copil supus la o asemenea informatie, îti spune cu ce fel de persoana vorbesti, îti spune toate secretele unei persoane fara ca ea sa spuna macar un cuvânt ce face legatura cu viata privata.
Copil = pe etape: 1 – 14 ani, dar îi faci o analiza pe etape, persoanele specializate pe psihologia pentru copil stiu treaba asta.
Personalitatea se formeaza treptat: când este el mic, faza prescolara, faza scolara, 14/16(poate mai devreme la generatia actuala, tind sa se dezvolte într-un ritm alarmant pentru vârsta lor, se dezvolta dar au un psihic foarte fragil), de la 14/16 ani este capabil sa faca orice lucru facem si noi, cu precizarea: Nu are experienta noastra de viata, adica experienta asta care elimina naivitatea, si multe altele care pot sa apara din lipsa de socializare, asta îti zic cu internetul, stau cu capul lipit de monitor, treaba asta dezvolta un copil de 18 ani la un nivel de intelectual de 7-8 ani, naiv, timid, socant de sfios.
Important este ca familia sa intervina de la vârsta: 3-6, asta este perioada în care trebuie stimulat sa faca multe, sa se joace, sa îsi dezvolte propria personalitate, nu sa urmareasca un monitor.
Gradinita trebuie sa se ocupe de educatia lui cu privire la: Romana, Matematica, Engleza (ce mai face el pe acolo), familia trebuie doar sa faca o verificare, sa ajusteze daca sunt probleme, în rest familia are rolul sa îi gaseasca activitate placuta, sa fie activ, sa creasca într-un mediu sanatos.

Edited by Aether, 07 February 2011 - 18:04.


#153
mlp

mlp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 27.03.2008

 adadoi, on 7th February 2011, 17:55, said:

problema nu e că le caută pe net. Problema e că se mulțumesc cu zecimi de informație și că nu sunt în stare că selecteze ce merită și ce nu merită ținut minte. Și nu sunt în stare pentru că nu-i învață nimeni și pentru că restul lumii se mulțumește cu aceleași zecimi de informație.

Da.  Iar unii chiar emit pretentii de intelectuali da' pe copiii lor sa-i educe profesorii ca ei sint ocupati. Am vazut sfertodocti d'astia in actiune la sedintele cu parintii...  :deadtongue:

(eu eram un fel de parinte, ca sa fie clar)

#154
skandal

skandal

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,241
  • Înscris: 09.11.2003

 Aether, on 7th February 2011, 18:02, said:

în rest familia are rolul sa îi gaseasca activitate placuta, sa fie activ, sa creasca într-un mediu sanatos.

Pai inseamna ca zicem acelasi lucru, dom'le. Deci nu-i netu'/computerul de vina, ci familia. Da, de acord, un pusti la pubertate nu trebuie sa-si petreaca tot timpul liber pe computer. Nici sa fumeze, nici sa bea, nici sa se culce cu gagici (de preferat) prea devreme, etc. Da, si eu am vecini tampiti care-si lasa fetita de 7 ani sa stea tot timpul lipita de computer. Dar nu pot sa trece cu vederea amanuntul esential ca munca mea este fix pe computer si pe net. Nu pot sa vad instrumentele astea doua drept malefice oricum as da-o.

Edited by skandal, 07 February 2011 - 18:07.


#155
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
la pubertate este prea târziu să ai pretenții să facă ce vrei tu, ce crezi tu că-i bine. Copiii învață din exemple, cât sunt mici, evident în funcție de mai multe lucruri. Dacă e ok să-l înveți matematică la șase ani, nu e ok să-l înveți să nu sorbăie din lingură tot atunci. Oricum, mai ai o șansă după 14, când începe să aibă discernământ în sensul de "să știe ce vrea să facă", da' tre' să fii pe fază.

#156
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
scandalagiule, nu stiu ce meserie ai tu si nu stiu ce meserie crezi tu ca am eu, dar daca te limitezi la net esti zero barat, indiferent de meserie.
ti s-a explicat si de ce: zecimi de informatie.

exista si un proverb: n-ai carte, n-ai parte! :P si se refera la carti citite, nu facute. ;)

#157
raman

raman

    Dubito, ergo cogito; cogito ergo bibamus.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,171
  • Înscris: 01.12.2010

 skandal, on 7th February 2011, 18:06, said:

Da, si eu am vecini tampiti care-si lasa fetita de 7 ani sa stea tot timpul lipita de computer.
Un pic off-topic.
Un antrenor de atletism spunea ca in ultimii 10 ani toti antrenorii(indiferent de sport) se confrunta cu o problema grava. Copiii (chiar si cei cu performante) au o foarte proasta motricitate.Nu sunt in stare sa execute miscari simple de coordonare iar diferenta intre generatia 1990 si cea 2000 este uriasa. Responsabil pentru proasta motricitate infantila ar fi lipsa jocurilor fizice specifice copilariei (sotron,leapsa,lapte gros etc) jocuri pe care generatiile precedente le-au practicat dar cele actuale le-au inlocuit cu mult mai atragatorul calculator.
http://strategiidesu..._gradinita.html

Edited by raman, 07 February 2011 - 18:39.


#158
ioana_c

ioana_c

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,601
  • Înscris: 13.10.2010

 Aether, on 7th February 2011, 17:41, said:

ioana_c - Citeste atent cea ce am scris, copilul nu poate sa gândeasca pentru el, parintele trebuie sa hotarasca, parintele îl trimite la sport (sa învete ce este respectul, educatia) sa învete ceva placut pe lânga scoala, la scoala este activitate fortata pentru el, nu îi este permis sa iasa dintr-un anumit tipar.
Tu crezi ca eu nu am cutreierat tot orasul, dar eram cu niste persoane pe care le cunosteam, socializam în viata reala, nu stateam 24 de ore în fata unui calculator, este o diferenta majora între lucrurile astea.
Generatia actuala este mult mai fragila din punct de vedere psihic, nu au nimica construit pe baze reale, clacheaza repede.
Eu respect orice parere, si orice om îsi spune parerea, tu ai înteles ca eu sar peste vina parintelui, eu gândesc multe, dar în momentul în care tastez trebuie sa fac un rezumat sa fie înteles de marea majoritate, încerc sa filtrez cuvintele complicate, încerc sa tastez cât mai simplu, persoana care citeste sa rezoneze mai usor la cuvintele vazute, sa le priceapa logic.
Am precizat clar, familia este cea care trebuie sa se ocupe de asa ceva, dar în realitate familia reprezinta partea care nu se implica (motivele întâlnite sunt diverse, în realitate eu nu gasesc scuza pentru asa ceva, chiar am precizat treaba asta în mesajul de mai jos).

Ai dreptate, n-am citit cu atentie chiar tot, scuza-ma, te rog. :peacefingers:

 CapitanuPICARD, on 7th February 2011, 17:42, said:

Melodie de mare exceptie:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xnQlrOs_ee4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cartile sunt o problema financiara. Cand te gandesti ca ar trebui sa dai cateva zeci de milioane de lei vechi pe an pentru carti... parca nu-ti mai vine asa usor, chiar daca vrei. Cine are deja o biblioteca bine garnisita se oate considera un norocos. Ceilalti au de ales intre a rabda, a cumpara mai rar, a cumpara de la tarabe second-hand (uneori se gasesc carti de-a dreptul deosebite), sau a citi gherle.
Manualele scolare sunt la fel de scumpe.
Inainte parintii aveau timp sa se ocupe de copii, deoarece nu munceau cate 12-14 ore zilnic. In plus, mult-hulitul sistem de control comunist, nu-i permitea copilului sa piarda vremea aiurea. Exceptiile intareau regula.

Mai exista si biblioteci publice. Inteleg ce spui, dar am vazut o multime de case fara nici o singura carte, in schimb cu cate trei plasme, telefoane ultimul racnet si alte gadget-uri scumpe. Deci de multe ori, lipsa banilor nu e cauza pentru care oamenii nu cumpara carti.
De ce aleg parintii sa munceasca amandoi 12-14 ore pe zi? Poate fiindca pentru multi e mai important sa-si poata permite sa-i cumpere copilului i-phone decat sa se ocupe de el.

#159
Aether

Aether

    AirGod.

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,334
  • Înscris: 01.01.2011
Nu face nimica, nu era nevoie sa îti ceri scuze, discutia merge înainte, stiu ca asta nu este un lucru usor de spus, necesita caracter.
Am trait în viata asta sa prind amândoua extreme:
- Persoane care cheltuiau si ultimul ban pe vreo carte
- Persoane care au mostenit biblioteca bunicului, si-au renovat apartamentul si toata hârtia asta ocupa (nu mai avea loc în mobila asta minimalista, intra doar LCD + câteva poze), fara sa spuna au trimis cartile la tara, au ajuns: hârtie de aprins focul, hârtie de tuberman, hârtie igienica, nici nu aveau idee ca alea valorau ceva, sau ca le puteau dona pe la vreo scola de cartier, astia cauta tot timpul sa îsi mareasca biblioteca gratuit, macar faci o fapta buna, ca în lumea asta nu prea ai ocazia asta.
- La ghena de gunoi cred ca am vazut faza asta de mi-a intrat în normalitate, la început ma gândeam de ce dracu nu le doneaza la vreo scoala, sau macar în prostia lor sa le duca la reciclare.
Bine ca au inventat ebooks, macar sa asculte audio.

Edited by Aether, 07 February 2011 - 19:42.


#160
SDan222

SDan222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,925
  • Înscris: 06.04.2006

 SDan222, on 7th February 2011, 10:31, said:

PISA

Reiau ideea : in Romania intotdeauna au existat probleme deoarece multi au considerat ca scoala are o singura utilitate : eliberarea unei diplome. Unii considerau ca se descurca fara diploma ... deci nu dadeau doi bani pe scoala. Altii nu erau dispusi sa faca cine stie ce eforturi ... deci au facut in asa fel incat sa obtina diploma aia cat mai usor. FOARTE PUTUNI considera ca scoala este utila prin prisma cunostintelor dobandite.

Daca ar fi avut careva curiozitatea sa acceseze linkul ala ar fi descoperit cum ca adolescentu' roman obtine rezultate mult mai proaste decat adolescenti din alte tari CE FOLOSESC PE SCARA MULT MAI LARGA INTERNETUL. Edificator !  :lol: . Domnii teoreticieni n-au avut nici macar curiozitatea sa se informeze (= sa acceseze linkul) si sa gandeasca logic. Ne mai miram ca ...

#161
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,230
  • Înscris: 24.11.2006

 Aether, on 7th February 2011, 19:42, said:

Nu face nimica, nu era nevoie sa îti ceri scuze, discutia merge înainte, stiu ca asta nu este un lucru usor de spus, necesita caracter.
Am trait în viata asta sa prind amândoua extreme:
- Persoane care cheltuiau si ultimul ban pe vreo carte
- Persoane care au mostenit biblioteca bunicului, si-au renovat apartamentul si toata hârtia asta ocupa (nu mai avea loc în mobila asta minimalista, intra doar LCD + câteva poze), fara sa spuna au trimis cartile la tara, au ajuns: hârtie de aprins focul, hârtie de tuberman, hârtie igienica, nici nu aveau idee ca alea valorau ceva, sau ca le puteau dona pe la vreo scola de cartier, astia cauta tot timpul sa îsi mareasca biblioteca gratuit, macar faci o fapta buna, ca în lumea asta nu prea ai ocazia asta.
- La ghena de gunoi cred ca am vazut faza asta de mi-a intrat în normalitate, la început ma gândeam de ce dracu nu le doneaza la vreo scoala, sau macar în prostia lor sa le duca la reciclare.
Bine ca au inventat ebooks, macar sa asculte audio.

Ti se pare o solutie? Mie NU! Eu unul am citit ceva pana acum si pot sa-ti spun urmatorul lucru: fie ca e vorba de un film sau de teatru NIMIC nu se compara cu cititul unei carti. Unul din multele exemple pe care pot sa ti le dau: Alexadre Dumas - Contele de Monte Cristo. Cartea mi s-a parut geniala, filmul... a lasat de dorit. In fine sunt subiectiv. Ideea e urmatoarea: in momentul in care citesti iti creezi o imagine proprie in momentul in care vezi un film deja imaginea este "distorsionata". Nu spun ca nu ar trebui sa se mai faca filme, nu spun ca internetul nu ar trebui sa existe, dar cititul ramane baza.
Daca poti sa cumperi carti? Si da si nu. Daca renunti la cateva pachete de tigari intr-o luna poti cumpara o carte, sau chiar daca nu vrei sa renunti la fumat exista bibliotecile. Totul este sa vrei.

#162
Owidiu

Owidiu

    ***

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,360
  • Înscris: 11.08.2008

 Aether, on 7th February 2011, 19:42, said:

- Persoane care cheltuiau si ultimul ban pe vreo carte
Asta e ceva de genul: "Copilul ala invata la lumina lumanarii si ia 10, iar tu ai de toate si iei 5"  :deadtongue:

 un_el, on 26th February 2011, 13:14, said:

Alexadre Dumas - Contele de Monte Cristo. Cartea mi s-a parut geniala, filmul... a lasat de dorit.
Exista profesori care sa te motiveze sa lecturezi ???

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate