Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorul se intrerupe la gropi si ...

Plafoniera 132W, 9100lm, consum r...

Stabilire granita intre proprietati

Impamantare boiler Tesy
 Cat costa o omologare la RAR N1-&...

Sunt apele termale daunatoare?

Ati face o reconversie profesiona...

Nokia XR21
 Vibratie tevi boiler cand foloses...

Cat stați acasa in medie?

Parere stare drum Sculeni - Chisi...

Necesit ajutor in gasirea a doua ...
 Monitor 4k 27-28' PD USB C

Vacanta Italia

Concediu Halkidiki

Ce vehicule motorizate aži avut d...
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14692 replies to this topic

#4825
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,865
  • Înscris: 14.10.2008
Si mai ales la calitatea si discontinuitatea in furnizarea utilitatilor, anii '90 au fost o extensie a celor '80 mai ales in provincie. Slatina practic nu a avut apa calda si caldura pana cand nu s-a trecut pe centralele proprii. A avut niste glume proaste, plus apa rece cu program pana la intrarea in Mileniul III si curent cu pauze dese fara prea mari succese pana in 2007.

Si da, pana in 2006 chiar nu-mi puteam lua electronicele dorite si mai ales nu puteam scapa de televizoarele post decembriste din 1990.

Au fost unele schimbari in anul 2000 precum achizitia primului PC (quite useless pentru ca pana in 2006 nu aveam net) sau mutarea de la bloc la vila, insa nu suficiente per ansamblu, perioada 2005-2007 a adus revenirea din saracia anilor 80-90, hohoo, mai ca mi-a trecut toata tineretea pana sa fie totul cat de cat pe cum voiam eu sa fie.

#4826
nostrimo

nostrimo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.08.2017
Nici in Bucuresti nu prea era ok....atmosfera de ghetou comunist in anumite cartiere s-a simtit pana prin 2010.  Momentan, doar Ferentariul si Rahova au ramas la nivelul aniilor 90, deci pentru djl simte nevoia sa se intoarca in timp, recomand sa viziteze cartierele respective cu profunzime.

Imi amintesc si acum manelele date la maxim zile in sir, noptile in care auzeai tipete de orgasm la fiecare pas,   pitzipoance imbracate tipator  care faceau misto,   gratarele in fata blocului, serile cand te duceai sa-ti cumperi ceva si dadeai peste gastile de golani punkisti, drogati   sau cocalari fotbalisti care te asteptau dupa colt de bloc  "sa stea de vorba "  cu tine....asta  prin 2005-2008....eram in perioada gimnaziala  atunci de am ramas cu sechele si am ajuns acum sociopat sedentar. Inainte, prin 2000-2004, nu prea erau asa multi, parca pana si anii 90' au fost mai linistiti chit ca erau saraciosi (parca tinerii erau mai disciplinati atunci),  dar dupa 2005 a explodat fenomenul asta de gasti de iti era frica sa mai iesi din casa.
Nu mai zic de pensionari care se luau de tine degeaba, ba unul care fusese inspector scolar, scos la pensie, cu certificat medical de "psihopat", care ne agresa pe toti cu intrebarea "de ce nu inveti ma? " si alte babe isterice care tipau la noi copii ca de ce alergam.....pai unde tanti ca nu avem terenuri de joaca amenajate.

Sa nu mai zic de boschetari care o trageau la punga si te agresau cu cerseala in zonele rau famate, de nebuni care se plimbau liberi, parca evadati de la spitalul 9, rromi care mergeau cu caruta cu "FIAREEEE VEEEEECHI, FIAREOOOO!", de te trezea alaturi de clopotele de biserica  de alaturi duminica dimineata,  procovandu-ti un sictir total de viata ...precum si sunetul televizorului din bucatarie lasat pornit si comutat pe Antena 1 unde tipa isteric "VREAU SA SUNE TELEFONUL!" o proasta care  parea frustrata ca fusese respinsa la auditiile pentru videochat.


Pe bune, ma simteam ca intr-un desen animat stupid de pe Cartoon Network in Bucurestiul aniilor 2005-2009. Cred ca nici cand n-a mai fost atata cocalareala in istoria tarii asteia.


In ce priveste politica, democratia reala nu a inceput nici in 1990, nici in 1996, nici in 2004, nici in 2009.....

CI IN 2014, ca abia atunci au fost primele alegeri democratice corecte, primele alegeri in care efectiv nu s-a mai fraudat.
Daca pe vremea lui Nastase, experimentam un comunism mai soft pe stil belarusian/ucrainean,  pe vremea lui Basescu efectiv aveam senzatia ca locuiesc intr-un cartier de negri sau hispanici de prin SUA.



Abia de prin 2012-2014, de cand Kovesi a pus biciul pe corupti, putem sa zicem ca traim intr-o democratie aflata in faza de constructie.

Cam de cand au explodat si vanzarile la PC-uri, console, telefoane, electronice si am inceput sa avem net de mare viteza la pret de Shaorma cu de toate  cam tot de atunci au mai incetat manelele si gastile de punkisti sa mai existe.

Edited by nostrimo, 24 August 2017 - 21:02.


#4827
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,610
  • Înscris: 13.06.2004
Eu nu ştiu peste ce găşti ai dat tu pe atunci... da, mai erau, dar mai puţine decât în anii '90. Acum depinde şi în ce cartier nimereai.
De unde o scoateţi voi de fiecare dată că eu zic că nu s-a schimbat nimic în bine...
Ferentariul o fi arătând ca în anii '90, Rahova s-a schimbat.
Mie nu îmi pare rău că o ducem mai bine, mie îmi pare rău că asta ne-a schimbat şi în rău.
Heh, pe vremuri uram multe chestii ce ţineau de aspectul de design din perioada comunistă (nu erau neapărat comuniste, că se mai inspierau şin ţările capitaliste), acum îmi plac.
Seriale... da, le poţi urmări de pe chestie IT. Dar eu făceam referire la vremurile în care nu puteai face asta. Bine, uneori dacă nu vezi ceva, nu ştii de acel lucru. Şi pe internet nu dai întotdeauna de rezultatul dorit. Sincer, dacă unele chestii nu ar fi la tv, nu cred că aş avea răbdare să le urmăresc - de seriale în care acţiunea e rezulatul unor episoade anterioare nu prea mai am răbdare.
Azi seară, întorcându-mă de la ceva care are de-aface cu acum 20 de ani am văzut un tramvai cu albastru care-mi plăcea mult acum 20 de ani.

Edited by djl, 24 August 2017 - 23:00.


#4828
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,865
  • Înscris: 14.10.2008
Da, cum am facut facultatea intre 2004 si 2008, iar in primii sai 2 ani am stat in Berceni pe Samoila Dumitru, m-am lovit de niste derbedei in scara aia de bloc taman in ultimul semestru din anul II, se luau de mine, vreo 3 tampiti iar capul rautatilor nu avea scoala, scarbiciu, nimic, freca duda acasa la parter, de fapt ii freca pe toti din scara, ne dederam dreaq imi ziceam eu, adica am scapat de bullying-ul din gimnaziu/liceu, sunt la facultate unde respectul e la rang de arta dar se iau de mine niste cretini din scara de bloc, asa de bine m-am simtit cand in iunie 2006 treceam cu masina pe langa ei pentru ultima data fara ca ei sa habarnaiba ca dispar forever.

Anul III Rahova strada Vedea, scara de pensionari cu admin tanar, super tare, super OK, fara elemente negative, fara caini ci doar pisici pe langa bloc, liniste dar si intuneric la parter, ceva cool si deosebit, o locatie deosebita ca sa descopar Youtube in ea in ianuarie 2007. Posted Image

Anul IV etaj 1 Berceni reloaded dar mai spre Brancoveanu, fara probleme dar un bloc foarte vechi si o garsoniera foarte mica ce nu-mi placeau, in primii 2 ani am fost in apartamente cu 3 si 2 camere.

Manele la maxim pe Samoila Dumitru la greu, de la 2 vecini, apoi deloc. O mare problema era ca manelarii dadeau muzica aia handicapata la niste ore foarte matinale pentru mine, de genul 8-9 AM.

Pene de curent am prins doar pe Samoila Dumitru, in Rahova nu desi mergeam cel mai rar acasa, acolo stateam cel mai mult, nici in Brancoveanu dar atunci era invers, doar 3 zile pe saptamana la Bucale.

Fiare vechi fiare luam am auzit in toate locatiile din Bucuresti. Si cersetoarea cantareata care culmea s-a "mutat" si la Slatina.

Edited by Neaceasca85, 25 August 2017 - 00:59.


#4829
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,834
  • Înscris: 15.08.2014
@djl: aşa e,  TV-ul era la putere. Serialul Sunset Beach ramîne de referință...

#4830
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,865
  • Înscris: 14.10.2008
Pana prin 2006-2009 TV-ul a fost la putere. Youtube o fi aparut el in 2005 dar pana in 2009 se vedea prea prost ca sa concureze cu televiziunea.

#4831
nostrimo

nostrimo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.08.2017

 Neaceasca85, on 25 august 2017 - 01:01, said:

iar in primii sai 2 ani am stat in Berceni pe Samoila Dumitru, m-am lovit de niste derbedei in scara aia de bloc taman in ultimul semestru din anul II, se luau de mine
WOW, 2 ani...eu stau de vreo 19 ani. La inceput ,  a fost ok cat puteai sa-i suporti pe pensionari, dar de prin 2004-2005, a inceput perioada manelizarii a pitziponegelii si a gastilor de punkisti si fotbalistilor cocalari samantari. Cam de prin 2010-2011 s-a mai cizelat cartierul.



Cu toate astea, greu te prindea somnul in vremurile alea. Azi, doar greierii nu ma mai lasa sa dorm.

Cum arata o noapte in Berceni prin anii 2000:
Erau  nopti in care maidanezii pun de lupte decibelice de gherila. Inainte, pana sa vina hingherii sa mai reduca din numarul acestora, erau mai multe clanuri si grupari ce ne terorizau timpanele. Si cand mai latra maidanezii se mai trezea  cate un dulau al unor vecini sa latre cu putere de trezeste tot blocul, acompaniat de cateva latraturi d'ale unor pechineji sau bichoni micuti si rasfatati din alte apartamente.
Mai  veneau  niste tinerei ce se plimba prin fata blocului sau prin parcul din apropiere si mai auzeai  ragete orgasmice ale unor femele in calduri sau ragete de mascul puber inviorat si extaziat, acompaniat de un tipat de femela muscata de gat in timpul actului de giugiulire . Mai baga si cate o manea din telefonoanele lor smechere . Auzeam foarte bine cum spargeau seminte ca dimineata sa vezi sute de coji lasate in fata blocului+cate un pet de bere gol, indoit, cu toate ca  pubela mica era in apropiere...cateodata, o mai si furau. Au fost nopti in care au furat o ditamai bancuta .


In noaptea de sambata, vecinii de sub mine puneau de o petrecere de manele din alea gretoase de Gutza si Salam si tineau asa pana la 1 noaptea. Eventual, mai baga si o populara.....
Ca apoi, in noaptea de duminica vecinii de sus sa invite musafiri. Nu bagau manele, dar ii ascultai cum  discutau zgomotos, cum barfesc si o tin talanga pana la 2 noaptea tocmai cand a doua zi, majoritatea vecinilor de alaturi ce sunt nevoiti sa se duca la job se duceau franti de oboseala.
Mai auzeam  cum trecea un betiv care sparge o sticla scotand din gura o injuratura sau mai arunca cu pietre in maidanezi, razboiul decibelic escaladand intr-un razboi total cand il mai ascultam pe un aurolac sau un vagabond ce cauta prin tomberonul din fata blocului, fosnaind pe acolo pana spargea ceva, plus ca mai avea  si un carucior ce trage dupa el. Iar in toiul razboiului decibelic dintre caini, mai iesea unul pe fereastra si striga "mai taceti in plm ca vin la voi" de parca cainii i-ar intelege limbajul. Si mai pornea  si o alarma la o masina  de toata frumusetea ca sa fie spectacolul complet.
Eventual, mai trecea o motocicleta cu viteza luminii.
Intr-o alta noapte, pe la 12 asa,  am auzit  cum plangea una in fata blocului. Ies pe balcon si vad un soi de BMW parcat langa tomberon. Era un cuplu in masina. Barbatul ii spunea femeii sa iasa din masina, dar ea tot tipa si plangea cum ca "esti un porc,nesimtit, te-ai uitat la curva aia!" Dupa aia vad cum barbatul striga "taci fa in plm si coboara" si o pocnise si aia facea si mai urat ca " nu mai da in mine, du-ma acasa si dupa aia ne despartim. Nu te mai vreau, nu te mai suport, doar du-ma acasa !".

Pe la orele 4-6 isi incepeau  porumbeii  sau gugustiucii concertul, ceva mai decent decat concertul maidanezilor, dar din pacate, se gainatau  pe balcon si pe rufele lasate la uscat, si pe ferestre . Si  spre orele 5-6 , ascultam cum   o cucoana ce se ducea la job cum izbea  asfaltul trotuarului cu tocurile ei, ca vai, sa auzim si noi ce pantofi scumpi are.


Mda, iar cand se mai lumina, tocmai cand incepeam  sa pot dormi linistit, se auzea afara "FIAAAAAAAAAAAREEEEE VEEEECHI, FIAREOOOOOOOOOOOOOOOOOO!"+ sunetele de potcoava ale calului.
Simultan cu  clopotele bisericii din apropiere pentru ca doh, nu exista o zona in care sa nu fie o bisericuta, alaturi de o biserica si mai mare aflata in stadiul de constructie care va avea un clopot si mai mare si mai zgomotos.

De aia nici nu aveam  ceas desteptator sau nu imi puneam alarma la telefon.



Dar ce frumos erau noptile de iarna cand era zapada ca lumea, toata curtea din fata blocului se umplea cu zapada de 1 metru si noi, copii fiind, ne bateam cu bulgari, sapam cazemate ca in WW1 sau improvizam igluri.
Erau nopti prin 90 ' cand nu era caldura atunci si trebuia sa te invelesti cu unspe mii de paturi groase.






Pana una alta:



Iata si imaginile iconice ale Romaniei la inceput de secol 21:

Attached Files


Edited by nostrimo, 25 August 2017 - 01:54.


#4832
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,865
  • Înscris: 14.10.2008
Am impresia ca esti cel cu buckuzbeckistan de acum ceva vreme.Posted Image  Si ai scris si pe CG forum.

Maidanezii par sa nu mai fie o problema in Slatina, dar nu ma pronunt pana nu trece Octombrie, cand in 2016 m-au terorizat, sunt nevoit din 2014 sa-mi fac ora de plimbare de seara de la 22:30 la 23:30, din cauza programului nu mai pot de la 20 la 21 sau ceva de genul, deci intru in orarul maidanezilor, deja incepe sa scada drastic lumea de pe strada la orele alea, vara se incheie, cand vor incepe si scolile sa te tii, pustiu.

Da,da, bune imagini, din 2000 a inceput casarea nenorocitelor de Dacii comuniste, mi-as fi dorit ca tata sa nu fi avut masina decat sa aiba masina pe care a avut-o din 1985 pana in 2005 cu care s-a chinuit si pe el si ne-a chinuit si pe noi, mai ales la drumul spre mare.

#4833
nostrimo

nostrimo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.08.2017

 Neaceasca85, on 25 august 2017 - 01:55, said:

  cand vor incepe si scolile sa te tii, pustiu.



Sa depanam oleaca amintiri de scoala de pe vremea aia?




Imi amintesc si acum perioada cand incepusem clasa I.
Era dupa ce se petrecuse 9/11, in septembrie 2001.

Tot prin perioada aia, incepuse Fox Kids sa emita "Copii de la 402", taman cand incepeam eu scoala!

Maica'mea imi cumparase uniforma scolara cu ecuson,  ghiozdan, pixuri, caiete la greu, acuarele din alea chinezesti.  Vai, cata pregatire, desi eu nu stiam ce avea sa ma astept....ziceam ca incep vreo  gradinita mai avansata.
Stiti, noi baietii ne imbracam la camasa cu haine de stofa neagra , iar fetele in rochite albastre cu carouri, ca-n ca Liceenii.

In prima zi de scoala, ne adunam in curtea scolii, era multime de oameni, preotul tinuse binecuvantarea, pe urma nu stiu ce consilier de la primarie care ne zicea ca sa purtam uniforma, sa fim cuminti, sa invatam.....indemnuri din alea comuniste.
Invatatoarea, parca painea lui Dumnezeu, ne intampinase pe toti careia ii inmasem buchete de flori (nu stiu ce putea sa faca cu atatea, dar asa era obiceiul).  Era genul de invatatoare blanda, dar care ne mai si mustra cand greseam.  Ne mai si palmuia una peste ceafa cand greseam bastonasele sau dadeam raspunsuri incorecte la calculele matematice.
Si treceam in coloana de buchete de flori ca eram boboci.
Intrati in clasa, gaseam abecedarul de limba romana si manualul de matematica, singurele manuale pe care le primisem gratuit, ca in rest, manualul de religie trebuia sa-l cumparam.

In primele doua luni, ce ne mai chinuiam cu bastonasele, liniutele, punctele, gogonelele si nu mai stiu ce alte hieroglife fara sens, ca cica astea ne ajutau la caligrafie.Si credeti-ma, in serile alea cand primisem teme, plangeam de ma durea capul ca nu imi iesea bastonasul corect.

La matematica, plusuri, minusuri si cifre.

Mai aveam o ora de desen in care pictam ce voiam, o ora de sport in care doar ieseam afara sa alergam in fata scolii ca atunci nu exista sala de sport , o ora de muzica la care faceam repetitii pentru serbarea de Craciun sau serbarea Abecedarului (in care ne costumam cu pelerine ciudate si coronite cu litere) si o ora de abilitati practice cand doar decupam niste hartii sau faceam avioane si o ora de religie in care venea o profesoara suplinitoare sa ne invete sa ne rugam cu "Tatal Nostru" si "Inger Ingerasul Meu" si ne mai povestea ceva despre Geneza si Noul Testament.

Mai in preajma sarbatoriilor de iarna incepeam sa invatam sa scriem literele si abia din semestrul II incepeam sa citim (cu toate ca eu stiam sa citesc inca din vara de dupa ce terminasem grupa pregatitoare) si sa facem calcule simple de adunari si scaderi.

Mancam ce imi dadea parintii  la pachet sau pe snacks-uri si ciocolati de la magazinul din fata scolii.

Trendul de atunci era sa colectionezi albume cu  Pokemoni.




Clasa a II-a:
in perioada cand americanii invadau Irakul,  incepeam sa citim carti de Fratii Grimm, H.C. Andersen si basmele lui  Ion Creanga, invatatoarea ne povestea despre Eminescu. Tot in anul ala am fost fortati sa invatam de pe rost primele doua strofe din Desteapta-te Romane!  
Era placut si relaxant sa scrii compuneri.  
Si tot atunci venise directoarea sa ne predea engleza . Nici nu stiti cat de bucurosi eram ca ne baga casete audio care corelau cu pozele din manualul de engleza care era precum benzile desenate.
La matematica era relaxare: desenam forme si corpuri geometrice sau converteam metrii in centimetri si invatam si tabla inmultirii si impartirii.
Mai mergeam pe la teatru, la circ.

In Clasa a III-a faceam cunostinta cu Stiintele Naturii si Educatia Civica, una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea. Invatam despre bunele maniere sau efectuam experimente bazice de chimie sau faceam probleme de fizica elementara.


In Clasa a IV-a, invatatoarea era foarte agitata. Ne omora cu geografia si istoria Romaniei (cu toate ca ma captivau),  cu gramatica limbii romane si cu algebra si fractiile.
Sustineam extemporale neanuntate sau simulari pentru tezele care aveau sa vina. La engleza deja faceam compuneri. La religie vorbeam despre pilde, predici, sfintele taine etc.

Tot atunci, multi baieti  erau interesati de unde vin copii.

Odata, ne-am batut cu cornuri si lapte si am facut galagie pe hol de invatatoarea ne-a pedepsit sa scriem de 100 ori "nu mai fug si nu mai fac galagie in pauza" .
Alta data, fiindca nu pricepeam tabla inmultirii, ne-a pus sa o scriem de 10 ori aceeasi inmultire.

Evident ca pe parcursul celor patru ani, invatatoarea favoriza trei fete mai tocilare si trei baieti din parinti de elita (care erau patroni pe combinatii ceva) pe care ii aseza in bancile din fata si ii baga numai pe ei in seama . Numai pe ei ii trimitea la Olimpiade, la concursul de matematica Cangurul.


Dar ne-am despartit de invatatoare amiabil printr-o serbare frumoasa de care nu pot sa uit (prajituri, sucuri, poezii si compuneri pentru invatatoare,flori si cadouri, dans pe BUG MAFIA, diplome).




Dupa aia, din clasa a V-a a inceput cea mai neagra perioada din viata mea!

Edited by nostrimo, 25 August 2017 - 02:27.


#4834
Bogu15

Bogu15

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 09.02.2015

 Neaceasca85, on 24 august 2017 - 20:29, said:

Si mai ales la calitatea si discontinuitatea in furnizarea utilitatilor, anii '90 au fost o extensie a celor '80 mai ales in provincie. Slatina practic nu a avut apa calda si caldura pana cand nu s-a trecut pe centralele proprii. A avut niste glume proaste, plus apa rece cu program pana la intrarea in Mileniul III si curent cu pauze dese fara prea mari succese pana in 2007.

Si da, pana in 2006 chiar nu-mi puteam lua electronicele dorite si mai ales nu puteam scapa de televizoarele post decembriste din 1990.

Au fost unele schimbari in anul 2000 precum achizitia primului PC (quite useless pentru ca pana in 2006 nu aveam net) sau mutarea de la bloc la vila, insa nu suficiente per ansamblu, perioada 2005-2007 a adus revenirea din saracia anilor 80-90, hohoo, mai ca mi-a trecut toata tineretea pana sa fie totul cat de cat pe cum voiam eu sa fie.
Ne-ai innebunit cu "vila" ta si cu faptul ca ai magazin in Slatina, Neaceasca, bre...ia-te de mana cu Becali ca la capitolul laudarosenie sunteti campioni..

#4835
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,610
  • Înscris: 13.06.2004
Eu m-am revăzut cu o parte din colegii din clasele V-VI/VI-VIII. Într-a VII-a (Sept. 1995, după o vară frumoasă) clasa noastră s-a unit cu altă clasă; probabil eram prea puţini; doi colegi mi-au zis că e naşpa că ne unim, că ei vor să se mute la altă clasă. Nu mai ştiu dacă i-am ascultat pe ei sau mama mea nu a vrut să mă mut la altă clasă, dar bine că nu m-am mutat. Eram o clasă numeroasă... am făcut o listă cu colegii şi cred în ultimul trimestru din clasa a VIII-a rămăsesem vreo 28-30... dar fusesem şi 33! La şcoala mea se învăţa în 3 ture (de fapt şi acum cred că e la fel).
Profesori favoritişti am prins şi eu. Cu ocazia discuţiei de aseară mi-am mai amintit de profesori... (de fapt erau profesoare).
La liceu a fost naşpa.
Mai devreme când eram pe bicicletă mă gândeam la întâlnirea cu foştii colegi... şi ce vine din direcţia opusă? Un tramvai albastru!

"Fiare vechi" mai aud. Căruţe în Bucureşti nu mai văzut de câţiva ani încoace. Nici oi la păscut (la naiba, în puii mei, asta mi-ar plăcea s-o mai văd!). Câini maidanezi mai sunt extremi de puţini, ceea ce e bine!

Edited by djl, 25 August 2017 - 09:49.


#4836
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,865
  • Înscris: 14.10.2008

 Bogu15, on 25 august 2017 - 09:11, said:

Ne-ai innebunit cu "vila" ta si cu faptul ca ai magazin in Slatina, Neaceasca, bre...ia-te de mana cu Becali ca la capitolul laudarosenie sunteti campioni..
Magazinul nu mai are viata lunga. Dar e mai mult o denumire generica pentru incinta in care lucram si noi in birouri.

#4837
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,610
  • Înscris: 13.06.2004
E nebunie cu magaziniele. Pe vremuri ţineau mai mult afacerile... acum e o lume nebună-nebună.

Cât despre computere, acum 10 ani puteam naviga pe net (forumuri + "Yahoo" Messenger) cu un computer cu <<Windows>> 98 (ptiu, scriam 91 din greşeală... în 1991 aveai W 3.1 şi 3.1x). Dar nici siteurile nu aveau aşa de multe pretenţii. Hai că iară devin prea nostalgic.

#4838
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,865
  • Înscris: 14.10.2008
Forumurile si chiar si webcamurile Digi Live ale RDS merg cu un Pentium IV si Windows XP. Softpedia nu-l streseaza prea rau dar forumurile PhPBB si webcamurile tureaza CPU fan la maxim. Sau site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie, ala imi blocheaza si smartphone-ul cateva secunde bune, Lumia 640 cu Windows, nu Android. Are doar 1 GB RAM, aia e problema.

Edited by Neaceasca85, 26 August 2017 - 02:37.


#4839
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,610
  • Înscris: 13.06.2004
Da, dar mie îmi mergea şi cu Pentium 2 la 400 M.Hz. acum 10 ani. Da, Softpedia merge cu XP-ul, însă mai are pandalii din cauză de "Adobe" Flash. YouTube are acum html5, aşa că mer'e bine mersi pe XP dacă ai îndeajuns R.A.M.

#4840
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,865
  • Înscris: 14.10.2008
Dar nu HD. Cand am incercat prin 2007 Youtube 240p pe Pentium III cu 64 MB RAM, mergea bine doar fara full screen.

Acum nu cred ca voi mai aprinde vreodata Pentium III-ul, dar folosesc un Pentium IV pentru forum cand vreau sa stau pe scaun.

#4841
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,610
  • Înscris: 13.06.2004
Eu cred că aveam 128 M.B. la P2. La P4 aveam 256 şi nu a fost îndeajuns la un moment dat, aşa că am făcut upgrade la 512 şi în cele din urmă la 1 G.B.

#4842
Micenae

Micenae

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 22.08.2017

 alexisa, on 04 februarie 2011 - 08:28, said:

Ziua de 8 aprilie 1994 este una foarte trista pentru miile de fani Nirvana. Kurt Cobain s-a " inaltat" la cer!

Nu conteaza, muzica lui a ramas. Nu il vom uita niciodata!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate