Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alegere SPC sau parchet laminat -...

Sfat achizitie masina SH

Foloseste cineva radar?

Extreme cuponing este adevarata e...
 Cum de convine unora sa cumpere p...

Vanzatorul mașinii a plecat ...

RCA majorat in Bucuresti si Ilfov

OMV Petrom cumpara Renovatio
 Sens unic pe strada Matasari (Buc...

Bios vede dar nu afiseaza 32GB ra...

WWE - The Undertaker

Aș vrea sa merg la o cursa d...
 Parola sistem DMR18

Construirea de Linkuri in Forumur...

geome clasa 7

Inlocuire baterii plumb cu bateri...
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
14743 răspunsuri în acest subiect

#14581
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.104
  • Înscris: 07.07.2006
Cu autocarul poate fi distractiv, depinde de vîrstă, grup, scopul excursiei etc.

#14582
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.926
  • Înscris: 13.06.2004
Adevărat. Dar la drum foarte lung tot te plictiseşti un pic şi ar fi mişto să ieşi pe coridor. Eu sunt pro-tren la drum lung. Dar se pare că agenţiile de turism nu sunt interesate de colaborarea cu companiile feroviare.
Dacă tot s-a vorbit despre excursii, era mişto în vacanţe sau chiar şi excursii de 2 zile că nu stătea lumea cu ochii în telefon. Hai să jucăm un kemps... stai că trebuie să-mi verific mesajele. Cărţi, şah, table (nu ştiu să joc), ţintar, pentru copii şi adolescenţi mai erau de v-aţi ascunselea şi ŢOMAPAN. Unii când jucau de v-aţi ascunselea se ascundeau în scările de bloc... cu interfoanele nu prea mai merge asta.
Apartamente cu aspect ponosit, dar şi unele cu aspect o.k. Şi de asta îmi place mobila veche, că mă face să mă gândesc la copilărie - studenţie.
Vehicule. O mare diversitate de vehicule de tot felul.
Cred că ar trebui să mă reapuc de pozat. Chiar şi când apăruseră aparatele foto digitale, tot exista un minim de simţământ în pozare. Imagini pentru amintiri.

#14583
Crmn

Crmn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 218
  • Înscris: 31.12.2023
Ala de la Vacanta Mare era beat ciungă.


#14584
Crmn

Crmn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 218
  • Înscris: 31.12.2023
"Cum datorită animeurilor ajunsesem să am un anume interes față de Japonia, mă mai uitam după Japoneze vechi."

Adică Hentai???

#14585
Beiu

Beiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 121
  • Înscris: 31.01.2011
Blugi Pyramid, geaca de piele si muzica tehno-rap.

#14586
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.926
  • Înscris: 13.06.2004
Da' me rog, de ce ajunsese marca aia de blugi celebră?
Duminică seara, în Gara de Nord am văzut ceva a la anii '90: tren etajat (InterRegio, nu Regio) ce venea de la Braşov. Probabil a preluat şi oameni ce au venit din vacanţă de pe Valea Prahovei şi eventual Ploieşti. No, au coborât mulţi oameni. Trenuri din care au coborât mulţi oameni ce veneau din vacanţă, am mai văzut, dar tren etajata aşa de lung, de mult timp. 9 vagoane. Adică echilvanet a vreo 12 vagoane de normale. Păi pe Bucureşti - Braşov erau aşa de lungi în anii '90 sau acum 20 de ani. Mă aşteptam ca cel de Timişoara - Budapesta (cu grupă de Reşiţa Sud) să fie lung, că erau mulţi oameni pe peron, dar nu avea decât 5 sau 6 vagoane. În 2007 mai avea şi dormitor pe Reşiţa. Dar a fost spiritul vremurilor de altădată, vremuri care ar trebui să se întoarcă la transportul feroviar.
În tren, dacă aveai mini-casetofon sau walk-man cu mai multe căşti ori boxe mici (se găseau nişte prostioare; conta să se audă muzica, calitatea mai slabă nefiind un factor aşa de important) era bengos. Tehcno-Rap: Techonotronic (piesa lor celbră era din 1989, deci ante anii '90, dar cred că se mai asculta şi în anii '90), 2 Unlimited, B.G. the Prince of Rap (R.I.P.), Snap! (cred că erau şi ei Tehno-Rap); M.C. Sar (Real McCoy) cred că avut ceva piese stilul ăsta. Muzică de genul ăla nu se va mai face... ultima muzică tare pentru tinerii care voiau ceva mai "tehnologic".

#14587
Crmn

Crmn

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 218
  • Înscris: 31.12.2023
Și? Le aveai cu dansul?

#14588
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.926
  • Înscris: 13.06.2004
Nu prea. Mai îmi ziceau alţii cum să fac, mă mai uitam eu. După ce am văzut videoclipuri cu muzică de atunci, mi-am dezvoltat mai mult simţămintele, probabil aş reuşi să dansez bine pe unele piese, iar pe parte din cele Tehno - Rap să mă mişc un pic mai... industrial. La Tehno, Electro, House îmi place acel ritm industrial.
Ce mişto era dacă aveai muzică la purtăror. Dar şi mai mişto, însă şi mai scump, era să ai o cameră video să te filmezi la dans. Există ceva filmări din discotecă din anii '90. Mai erau şi aparatele foto, dar pozele ieşeau sau nu ieşeau bine, în funcţie de aparatul ce-l aveai; majoritatea aveau aparate foto compacte, deci pozele ieşeau în general aşa şi aşa; mai mult conta amintirea în sine.
Ieri am luat pe gratis un manual pentru ceva televizor L.C.D. sau plasmă, produs de o marcă Japoneză. 2010, deci după perioada în care se discută în subiect. Dar îmi amintesc câtă nebunie a făcut la vremea aia cu H.D. (Înaltă Definiţie), H.D.M.I. şi alte chestii şi încă face. Prin 2007-2008 a început "pasiunea" asta a oamenilor, că atunci s-au mai ieftinit un pic (intrarea în U.E., plus mai creşteau salariile). Dar cam tot pe atunci a început decăderea masivă a posturilor de televiziune, în ceea ce priveşte calitatea programelor. Pentru unii, visul H.D. nu a însemnat şi împlinirea visurilor frumoase din anii '90 - început de '000. Unul dintre motivele pentru care urăsc tehnologia nouă e că în loc să stimuleze creativitatea umană, stimulează prostia. Ar fi incorect să afirm că se fac numai lucruri proaste, dar prostia e aşa de răspândită, încât o vezi mai repede pe dânsa. Dacă s-ar face mai multe lucruri frumoase, utile, interesante cu tehnologia nouă, probabil tot nu mi-ar plăcea, dar aş vorbi mai mult de bine despre ea.

#14589
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.926
  • Înscris: 13.06.2004
Puţin despre un autobuz care ne-a încântat pe unii cu muzica dată în difuzoare şi încântă nostalgicii cu faptul că încă există: http://tramclub.org/...=2887&start=225
Se va vedea şi altul cu reclamă la "Kenwood" (firmă Japoneză), adică audio, dacă tot am pomenit de muzichie.
În materie de transport în comun, uneori se face ce trebuia făcut de cel puţin acum 20 de ani în ceea ce priveşte traseele. Da' apropo de chestii, că tot am zis-o pe aia cu tehnologia mai sus, în anii '90, când era sărăcie, la R.A.T.B. exista acele casete indicatoare de staţie, uneori iluminate; mai apăruseră şi totemurile cu tuburi fluorescente (neoane) în ele... acum, sunt plăcuţele alea miniscule. Lol.

#14590
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 28.140
  • Înscris: 20.12.2007
Ca tot e Marele Premiu Formula 1 de la Bahrein pe Antena, mi-am adus aminte de campionatul din 1992 castigat de Nigel Mansell. A fodt primul transmis la noi etapa de etapa si se vedea superb, chiar era un spectacol din alta lume

#14591
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.926
  • Înscris: 13.06.2004
Acum ceva timp am discutat cu cineva despre asta - eram la o bere cu un grup şi acel om a afirmat că pe vremuri erau mai liberale regurile la curse; acum sunt mai restrcitive din motive de siguranţă. Tot acea persoană a zis că era idee să se facă circuit de Formula 1 * la noi, dar nu s-a făcut, precum alte lucruri.
Supere ca aspect maşinile de Formula 1, deşi nu cel mai fancy lucru.
Cursele de coastă sau cum s-o numi cele cu maşini normale modificate, se încadrează la vreo formulă?
Păcat că la noi abia foarte târziu s-au îmbunătăţit drumurile. Ce frumos ar fi fost să fie iluminate şi interurban. Am un album cu Regionala de Drumuri Timiş 2004. @ tfmercedez .

* caricatură cu Tv Man: din cameră se aud zgomote. Mama lui Tv Man bate la uşă
- Ce faci?
- Învăţ la matematică.
- Şi unde eşti?
- La Formula 1.   Posted image

Eu aş vrea să văd curse de tramvai.    Posted image   Dar decoamdată s-a organizat doar un joc în care vatmanii loveau mingea cu tramvaiul.
Trenurile se mai iau la întrecere.   Posted image

Editat de djl, 01 martie 2024 - 19:56.


#14592
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 28.140
  • Înscris: 20.12.2007
Regulile Formulei 1 dar si la celelalte categorii in ceea ce priveste siguranta sunt de la an la an mai stricte. La noi s-a trancanit destul de circuite dar ce s-a realizat concret au fost Bucharest Ring in jurul palatului parlamentului in 2007 si 2008 daca imi adunc aminte bine. Astea chiar erau autorizate si contabilizate de FIA. Au aparut cateva circuite de viteza construite de particulari dar sunt pentru distractia pasionatilor. Transilvania Motor Ring de la Targu Mures pentru auto si Motopark de la Adancata pentru moto cred ca sunt cele mai mari. Pista de incercari de la Brateasca se degradeaza de ani de zile in loc sa fie cedata catre pasionati care ar putea sa o faca un fel de Daytona romanesc.

LE. Campionatul european al vatmanilor de tramvaie e in septembrie anul acesta in Frankfurt daca te intereseaza

Editat de Kokoshmare, 01 martie 2024 - 22:37.


#14593
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.916
  • Înscris: 28.11.2006

Vizualizare mesajabancor, pe 28 februarie 2024 - 14:47, a scris:

Cu autocarul poate fi distractiv, depinde de vîrstă, grup, scopul excursiei etc.

Mi-ai amintit de excursia epica a lui @duculeana cu maicutele :naughty:

On: il mai stiti pe Miki Alexandrescu, tipul care comenta F1 si care se tot lauda ca a fost la masa cu Schumacher si nu stiu cu ce mari mahari din F1? Stie cineva daca mai traieste si ce mai face?

#14594
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 28.140
  • Înscris: 20.12.2007
A murit
https://ro.wikipedia...r de Formula 1.

#14595
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.247
  • Înscris: 24.05.2006

View PostCrmn, on 29 februarie 2024 - 17:51, said:

Și? Le aveai cu dansul?

Facea 'sarpele'si 'robotul'.

Am avut azi un flashback, cand am vazut o masina de cusut d-aia Singer intr-o vitrina si mi-am adus aminte de celebra teapa din anii 2000, cu masinile de cusut care aveau piese de platina, dar numai anumite serii.
Teapa- dadeau anunt in ziar la cumparari- cumpar masina de cusut Singer, seria xxx, ofer 5000 de euro, dolari, ma rog. Dupa aia, inca un anunt la vanzari- vand masina de cusut, seris xxx, pret 300 de dolari. Gusterii ziceau, gata, am pus-o, o cumpar de la ala, i-o vand lu' altu', ma umplu de bani. Teapa.

#14596
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Green member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.569
  • Înscris: 13.02.2006
Mersi, nu mai stiam care era fenta cu Singer.Dar s-au tras multe tepe.

#14597
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Șah la bărboși.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.926
  • Înscris: 13.06.2004
Robotul în dansa Dexter (cel cu laboratorul) într-un episod. Am crezut că e o invenție a celor care au creat desenul animat.

Eu ieri am ajuns să mă uit la cursa de Formula 1 din Bahrein. Nu am rezistat să ascult până la sfârșit, dar am încercat să mă gândesc cum pot face depășirile în condițiile date, mai ales că mulți nu au reușit să depășească.
Mașinile, per se, au devenit foarte complicate. Pe lângă aerodinamică, văd că au multă electronică. Aerodinamicitatea este dată și de gurile de admisie - nu mai știu ce "Porsche" clasic avea motorul pe spate sau răcit cu aer pentru a scăpa de radiatorul din față. Mașinile de Forumula 1 arată a ceva navă spațială datorită aerodimanicității. Văd că și alea de Formula 2 sunt cam la fel... mai există Formula 2? Aveam un joc din ăla cu șină și mașini de curse, dar acum îmi dau seama că erau ceva mașini stock modificate pentru curse, nu vreo Formula 1 veche.
No, ceva despre mașinile de Formula 1: https://www.motorspo...-873918/873918/
Mulțam Kokosh că ai pomenit despre ele.
Cine se uita la "Wacky Races". Dick Dastradly, oricând gata să facă un sabotaj.   :rolleye:
Dar ăia e la "Renault" ce centru au la Titu?   :huh:
Unul dintre troleibuzele de la Tg. Jiu va ajunge la Muzeul Autobuzului Românesc. Mai e încă unul, care va fi salvat. La Cluj aveau și mai vechi, urmau teoretic să facă un muzeu, dar...   :disgust:   Nici Clujul nu e mai breaz decât Bucureștiul la capitolul ăsta...

Aia cu mașinile de cusut "Singer" a fost clasică, dar a mers destul timp. Mai rău e că acum când e internetul mai răspândit, deci lumea mai informată (dacă nu se uită la televizor, ascultă radio), măcar se uită pe internet, dar tot își ia țeapă lumea cu datele contului. Un cunoscut de-al meu și-a luat în 2022 țeapă așa, deși e mai mic decât mine, nu vreun boșorg paralel cu tehnolgia.
Totuși, pentru a încheia într-un ton bun, am văzut un desen (desenat, nu animat) cu un copil care stătea sub o mașină de cusut și zicea că e la volan. Nu mi-a trecut asta prin minte să fac.   :)   Dar mai acționam pedala sau învârteam de roata mașinii, așa, de distracție.   :D
Mașini de cusut "Singer" (posibil să fie postbelice), am mai văzut.

#14598
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.104
  • Înscris: 07.07.2006

Vizualizare mesajpufonel, pe 01 martie 2024 - 23:30, a scris:

Mi-ai amintit de excursia epica a lui @duculeana cu maicutele Posted image

On: il mai stiti pe Miki Alexandrescu, tipul care comenta F1 si care se tot lauda ca a fost la masa cu Schumacher si nu stiu cu ce mari mahari din F1? Stie cineva daca mai traieste si ce mai face?
Chiar epică! Mi-aduc aminte cum îi tremura colega în brațe la focu de tabără.

Culma e că, contrar opiniei publicului, Miki nu mînca castane, chiar îi știa pe piloți, și era destul de pasionat și de cunoscător.
A murit acum cîțiva ani. Mai tragic e că la scurt timp după el a murit și una din fiicele lui, în accidentul de avion de la Milano: https://www.gandul.r...-sotul-19696025

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate