Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
CRESTEREA PORCILOR
#271
Posted 30 November 2012 - 23:56
Un tratament cu antibiotice (ca poate fi mai mult decat un "nas care curge") si mai multe paie in adapost.
|
#272
Posted 02 December 2012 - 06:02
Am gasit Dr vet pt monta artificiala la manglita! Vet-a mi-a recomandat un Dr, l-am intntalnit si ce surpriza! este un vecin din copilarie, ne revedem dupa aproape 50de ani.Scroafa trebuie sa o slabesc fiind prea grasa, atat pt gestatie(daca este gestanta),cat si in vederea unei noi monte.Mi-a recomandat sa discut cu un zootehnist cura de slabire, pt a nu afecta purcelusi.Ce fac acum ?reduc cantitatea de opareala(80%porumb,15%orz,5%sroturi,zer,sare)+mere,cartofi,dovleci sau scot ceva din consum? S-ar parea ca zootehnisti sunt mai greu de gasit ,chiar decat veterinarii. Maria
Edited by MaierMaria, 02 December 2012 - 06:08. |
#273
Posted 02 December 2012 - 09:28
MaierMaria, on 02 decembrie 2012 - 06:02, said:
Am gasit Dr vet pt monta artificiala la manglita! MaierMaria, on 02 decembrie 2012 - 06:02, said:
Scroafa trebuie sa o slabesc fiind prea grasa, atat pt gestatie(daca este gestanta),cat si in vederea unei noi monte.Mi-a recomandat sa discut cu un zootehnist cura de slabire, pt a nu afecta purcelusi.Ce fac acum ?reduc cantitatea de opareala(80%porumb,15%orz,5%sroturi,zer,sare)+mere,cartofi,dovleci sau scot ceva din consum? S-ar parea ca zootehnisti sunt mai greu de gasit ,chiar decat veterinarii. Maria Sa auzim numai de bine! Felician |
#274
Posted 02 December 2012 - 18:19
MaierMaria, on 02 decembrie 2012 - 06:02, said:
Ce fac acum ?reduc cantitatea de opareala(80%porumb,15%orz,5%sroturi,zer,sare)+mere,cartofi,dovleci sau scot ceva din consum? Scoateti porumbul din ratie si inlocuiti-l cu tarata de grau. Fiind monogastrica, (scroafa) nu va asimila mare lucru din tarata, datorita concentratiei mari in celuloza, dar aceasta ii va conferi senzatia de satietate. |
#275
Posted 03 December 2012 - 01:13
horia66, on 02 decembrie 2012 - 18:19, said:
Scoateti porumbul din ratie si inlocuiti-l cu tarata de grau. Fiind monogastrica, (scroafa) nu va asimila mare lucru din tarata, datorita concentratiei mari in celuloza, dar aceasta ii va conferi senzatia de satietate. In principu ideea este buna, adica sa reduci ingredientul cu cea mai mare valoare energetica care in cazul asta este porumbul dar personal eu nu l-as inlocui intregral cu tarate. Cum ziceai si tu, din cauza cantitatii mari de celuloza va avea intr-adevar senzatia de satietate dar va bloca accesul nutrientilor importanti. Ca si la pasare, celuloza este factor limitant la porc, o sa verific cand am timp sa vad daca maximul e ca la pasare, undeva pe la 5% dar e clar ca este mic. Oricum o reducere treptata a porumbului poate fi facuta si inlocuita cu tarate dar in nici un caz brusc si nu 80%. O alta varianta este sa se gaseasca alte cereale care sunt mai putin energetice decat porumbul (orz de exemplu) dar tot la fel, inlocuire in etape. |
#276
Posted 03 December 2012 - 08:35
Cantitatea de uruiala pe care o oparesc este de 2Kg dimineata si tot 2Kg seara. Maria
|
#277
Posted 03 December 2012 - 19:20
MaierMaria, on 03 decembrie 2012 - 08:35, said:
Cantitatea de uruiala pe care o oparesc este de 2Kg dimineata si tot 2Kg seara. Maria
Felician |
#278
Posted 03 December 2012 - 23:17
#279
Posted 04 December 2012 - 21:27
horia66, on 03 decembrie 2012 - 23:17, said:
Dragul meu, eu sunt de parere ca ce nu te omoara, te-ntareste ... Si daca se doreste o slabire rapida, asta se face numai cu sacrificii. Adevarul este ca o ratie dietetica este mai greu de facut decat una normala. Ca de obicei, este mai bine sa previi decat sa combati. In sistem normal -si nu numesc asta sistemul gospodaresc:) - nu se prea intalnesc cazuri din astea de ingrasare excesiva pentru ca exista timp sa fie corectate la timp mai ales daca se urmareste o curba de crestere. Ce mi se pare interesant este si aprecierea stadiului de ingrasare la Mangalita, adica e nevoie de ceva experienta sa vezi ca a trecut bordura in care poate fi afectata reproductia... |
#280
Posted 06 December 2012 - 19:59
Akomar, on 04 decembrie 2012 - 21:27, said: Adevarul este ca o ratie dietetica este mai greu de facut decat una normala. Da, dar ca de obicei, viata bate filmul. Ai avut ocazia sa faci vreo vizita in fermele acela care se zbateau "in tranzitie" prin anii '99, si dadeau mancare la animale o data la trei zile ? |
#281
Posted 17 December 2012 - 22:53
horia66, on 06 decembrie 2012 - 19:59, said:
Da, dar ca de obicei, viata bate filmul. Ai avut ocazia sa faci vreo vizita in fermele acela care se zbateau "in tranzitie" prin anii '99, si dadeau mancare la animale o data la trei zile ? N-am avut ocazia, am crezut ca sunt legende locale Am fost in schimb la o ferma industriala prin 2003-2004 si nu l-am gasit pe nenea directoru acolo ca era la pascut scroafele in padurea din spatele fermei. Eu venisem sa discut niste chestii noi, gen probiotice si sa discut niste rezultate de prin afara dar dansul fiind saman, era de alta religie zootehnica decat mine.... |
#282
Posted 18 December 2012 - 00:06
Akomar, on 17 decembrie 2012 - 22:53, said: ....nu l-am gasit pe nenea directoru acolo ca era la pascut scroafele in padurea din spatele fermei. Eu venisem sa discut niste chestii noi, gen probiotice si sa discut niste rezultate de prin afara dar dansul fiind saman, era de alta religie zootehnica decat mine.... Asta e mai tare decat perlele de la bacalaureat...merci, demult n-am mai ras in halul asta |
#283
Posted 18 December 2012 - 08:32
horia66, on 06 decembrie 2012 - 19:59, said:
Da, dar ca de obicei, viata bate filmul. Ai avut ocazia sa faci vreo vizita in fermele acela care se zbateau "in tranzitie" prin anii '99, si dadeau mancare la animale o data la trei zile ? Un coleg de-al meu, care a prins vreo 20 de ani de lucru ca sef de ferma si in vechiul COMTIM, mi-a povestit ca in perioada aceea critica de care aminteai, au ajuns sa furajeze scroafele o data pe saptamana!!!!!! Mi-a povestit ca acestea mancau si vomitau imediat tot ce mancasera. Amintiri de cosmar! Sa auzim, totusi, numai de bine! Felician |
#284
Posted 18 December 2012 - 14:20
Akomar, on 17 decembrie 2012 - 22:53, said:
N-am avut ocazia, am crezut ca sunt legende locale Ce ti-e si cu tineretul din ziua de azi... Toti cred ca sunt basme intamplarile traite in epoca de trista amintire. Berbecutul, on 18 decembrie 2012 - 08:32, said:
Un coleg de-al meu, care a prins vreo 20 de ani de lucru ca sef de ferma si in vechiul COMTIM, mi-a povestit ca in perioada aceea critica de care aminteai, au ajuns sa furajeze scroafele o data pe saptamana!!!!!! Mi-a povestit ca acestea mancau si vomitau imediat tot ce mancasera. Amintiri de cosmar! Domnu' coleg, sa fi vazut cum se comportau cand primeau apa o data la doua zile ! Si sa fi vazut lupte intre ei pe viata si pe moarte pentru ocuparea locului la suzeta cand venea apa... Plus ca cel care castiga, dupa ce se satura, nu mai elibera locul si statea o jumatate de zi in dreptul suzetei, fara a-i lasa si pe ceilalti sa se adape. Mari pacate se faceau cu sarmanele animale ... Akomar, on 17 decembrie 2012 - 22:53, said:
Am fost in schimb la o ferma industriala prin 2003-2004 si nu l-am gasit pe nenea directoru acolo ca era la pascut scroafele in padurea din spatele fermei. Eu venisem sa discut niste chestii noi, gen probiotice si sa discut niste rezultate de prin afara dar dansul fiind saman, era de alta religie zootehnica decat mine.... Ai gresit topicul. Asta trebuia s-o spui pe topicul de "permacultura" ... |
#285
Posted 19 December 2012 - 12:29
horia66, on 18 decembrie 2012 - 14:20, said:
Ce ti-e si cu tineretul din ziua de azi... Toti cred ca sunt basme intamplarile traite in epoca de trista amintire. Triste amintiri am si eu dar acum mai la batranete au devenit frustrari Acum cand vad cresterea animalelor la nivel putin mai global epoca aia de trista amintire aduce cu perioda gulagului rusesc. Perioadele alea nu au fost perioade de tranzitie catre cele actuale si moderne, pentru ca Germania, Anglia, Franta nu au trecut tot asa prin ele cum am trecut noi. Adica "tot inainte" ca tancul rusesc. Si totul pleaca de la organizare in opinia mea. Imagineaza-ti o intamplare ca aia petrecuta in zilele noastre, intr-o economie de piata! Lasand la o parte eventualele probleme create de activistii extremisti. Care ar fi logica sa cresti 2000 de porci pe care sa ii hranesti o data la doua zile sau o data pe saptamana si de ce nu ai vinde 1900 de porci ca sa cumperi mancare pentru ultima suta pe care o cresti economic viabil? Pentru ca acolo in fruntea "Cooperativei" respective este un dovleac. Cu tot respectul dar la noi s-a promovat un sistem total de gresit in managementul superior de ferma. Adica se ajungea director general fie pe cale de partid, fie pe cale de pile, fie din personalul de specialitate din cadrul unitatii dar si asta era iar gresit pentru ca - inca odata cu respect - dar facultatile de medicina veterinara si zootehnie nu pregateau manageri in sensul in care azi inseamna un manager. Nici acum nu pregatesc! Iar in 2012 nu mai competitioneaza CAP Dalga cu CAP Chiajna, acum vorbim de o piata europeana, vorbim de o competitie adevarata la care este nevoie de alta organizare si alta mentalitate si de alti specialisti! Parerea mea! |
#286
Posted 19 December 2012 - 19:25
Akomar, on 19 decembrie 2012 - 12:29, said:
Triste amintiri am si eu dar acum mai la batranete au devenit frustrari Imagineaza-ti o intamplare ca aia petrecuta in zilele noastre, intr-o economie de piata! Lasand la o parte eventualele probleme create de activistii extremisti. Daca ar fi sa ne reamintim toate grozaviile din vechiul regim am putea scrie romane....... Sa auzim numai de bine! Felician |
#287
Posted 19 December 2012 - 22:55
Akomar, on 19 decembrie 2012 - 12:29, said:
Care ar fi logica sa cresti 2000 de porci pe care sa ii hranesti o data la doua zile sau o data pe saptamana si de ce nu ai vinde 1900 de porci ca sa cumperi mancare pentru ultima suta pe care o cresti economic viabil? Pentru ca aia 2000 de porci erau ori efectiv matca (scroafe), ori erau grasi inainte de livrare, dar se aflau finisati intr-o perioada f. proasta pentru vanzare, cand nu luai pe ei nici macar cat furaj ai bagat... Berbecutul, on 19 decembrie 2012 - 19:25, said:
Din pacate, cele relatate de noi nu s-au petrecut inainte de '89 ci in 1999!!!! Da, dar chestia asta spusa de Akomar s-a potrivit la fix: Akomar, on 19 decembrie 2012 - 12:29, said:
Cu tot respectul dar la noi s-a promovat un sistem total de gresit in managementul superior de ferma. Adica se ajungea director general fie pe cale de partid, fie pe cale de pile, ... |
#288
Posted 19 December 2012 - 23:43
Salutare tuturor,
Nu stiu daca e tocmai locul potrivit sa postez aici,dar am si eu o intrebare si rog pe cunoscatori sa ma ajute. In curand vine Craciunul si va trebui sa tai si eu porcul din cotet. Numai ca,porcul meu este o scroafa si tocmai a fost in calduri pana ieri.De azi se pare ca i-a trecut. Dupa cate zile e buna pt taiat dupa ce i-au trecut caldurile? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users