Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Necesit ajutor in gasirea a doua ...

Monitor 4k 27-28' PD USB C

Vacanta Italia

Concediu Halkidiki
 Ce vehicule motorizate ați avut d...

Router Asus nu se conecteaza WAN

Gradina, copaci, arbusti si plant...

Trackpoint Thinkpad
 Legare boiler electric trifazat l...

Upgrade CPU pentru Lenovo ThinkCe...

Mouse wireless multimode (2x BT +...

Durere incheietura piciorului
 Reparatie tablou electronic

Dell U2722 USB Connectors

Transport aragaz Germania - Ro

SSD M.2 NVMe nu este recunoscut d...
 

Maramureș

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
413 replies to this topic

#361
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,763
  • Înscris: 18.04.2007
De la telescaun la cascadă se coboară aprox 15 min; înapoi se urcă. Dar se poate coborî pe picioare de la cascadă până în stațiunea Borșa pe un drum forestier, maximum 1 oră, lejer.

Să vizitezi „bisericile și mănăstirile” din zonă nu poți într-o zi, sunt multe. Faci o selecție.

#362
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,595
  • Înscris: 13.06.2005
Daca nu iei telescaunul pt cascada cred că faci cel puțin 3 ore doar la dus - daca ai condiție fizică, altfel renunți pe la jumate :)

cu o mașină de teren se poate urca pe platoul de deasupra cascadei... cred că am văzut chiar un Zafira pe acolo...

#363
boz1

boz1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 13.07.2009
E sigur un drum forestier care se transforma la un moment dat in poteca pe care faci maximum o ora pana la cascada, hai o ora si un sfert de mers lejer de tot. Se merge cu masina pana se termina asfaltul, se poate parca acolo. Am fost eu vara trecuta . Dar nu mai tin minte detaliile, fara sa fiu sigur parca-i spunea drumul carierei sau drumul spre cariera.

#364
Anonymous1986

Anonymous1986

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,382
  • Înscris: 03.03.2016
cine îmi poate recomanda trasee montane ușoare, de mers o ora doua pe jos și ajuns undeva frumos cu peisaje frumoase
Este a tria oara când ajung în Maramureș în decurs de câțiva ani, am vizitat ceva obiective :săpatanta, barsana etc, destul de frumos însă cum a spus cineva, Maramureșul este "overrated"

Am vizitat și satul breb, ori se minte cu nonșalanță pe net ori sunt eu ciudat dar nui deloc cum se promovează pe net, cu un sat cum era o dinioara, ca meșteșugari, ca sunt numai case tradiționale etc, am ajuns în breb, am lăsat mașina și am luat-o pe jos prin satul renumit, văzui câteva case tradiționale și în rest vile moderne și nimic altceva, poate ma înșel eu sau greșesc eu ceva, care a fost luminațima și pe mine

Edited by Anonymous1986, 21 June 2021 - 20:30.


#365
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,828
  • Înscris: 10.12.2006
Piatra Soimului, lasi masina la baza carierei de langa parc si poteca e destul de umblata, nu mai retin daca are si marcaje de MM.
https://www.google.c...2d47.705689!3e2

Am incercat azi sa urc din Valea Romana, dar nu mi-a iesit traseul, e mai lung pe acolo :)

#366
agp626

agp626

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 618
  • Înscris: 15.06.2007
Buna ziua,am o întrebare:
Care este starea drumului 17C, între Moisei-Săcel și Salva-Năsăud? (planific un traseu in zonă și n-ași vrea sa-mi rup mașina)
Vă mulțumesc !

#367
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
As vrea sa fac o recomandare de cazare, si o fac cu toata inima si cu tot respectul pentru acesti minunati oameni: Pensiunea Turlas Maria, Salistea de Sus. O recomandare de vizitare a unui muzeu frumos: Muzeul tarancii romane din Dragomiresti (doamna muzeograf este nemaipomenita, nu te mai saturi sa-i asculti povestile). Si o impresie personala: mocanita de la Viseu - o MARE dezamagire. Mai oameni buni care administrati mocanita, faceti ceva cu tampoanele dintre trenuri, sunt sisteme de amortizare, sisteme de protecție la impact (na, nustiu daca zic bine, sunt specialisti care au solutii), ti se strivesc nervii la lovirea dintre vagoane. Peisajul - frumusel, nu chiar spectaculos. Ca sa nu mai vorbesc despre mancarea si bautura care ti se ofera - sub orice critica. Sincer, am plans dupa bani, ca nu au fost putini (nici n-am mai gasit bilete basic). Singurii care au mai alinat oftica au fost tinerii dansatori de la capatul traseului.

#368
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
@nehotarata +1 la impresiile despre Muzeul Femeii Maramuresene, atat locul cat si povestile ne-au ramas in suflet.

+1 si la experienta mocanitei de pe Valea Vaserului, am ramas cu impresia ca puteam face altceva mai placut si/sau interesant cu timpul si cu banii respectivi.

#369
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

View Postmdt, on 10 septembrie 2021 - 11:50, said:

... experienta mocanitei de pe Valea Vaserului, am ramas cu impresia ca puteam face altceva mai placut si/sau interesant cu timpul si cu banii respectivi.

Am specificat cam acelaşi lucru la topicul despre Sighişoara şi împrejurimi legat de mocăniţa de la Sovata.

Cred că preţul de 67 lei este în funcţie de distanţa parcursă, ceea ce conferă mocăniţei de pe valea Vaserului un atu, acela că distanţa de 21 de km şi ceva până la Paltin este semnificativ mai mare decât cei 14 km şi ceva de la Sovata la Câmpu Cetăţii (pt. care am plătit 50 de lei de persoană). Dacă ne referim strict la distanţă, Huţulca e cea mai avantajoasă (12,5 km până la Argel - 35 lei biletul). Nu m-am documentat detaliat despre restul mocăniţelor în funcţiune.
Acuma, ca peisaje de pe traseu, tot Huţulca e în avantaj, în defavoarea Sovatei. Pe Vaser încă nu am fost, dar din poze şi din ce spunea Brainie pare că aici imaginile merită preţul. Se observă că în multe locuri linia trece prin pădure (adică nasol), dar traseul fiind mai lung automat face ca şi numărul peisajelor să fie mai mare. Voi aprecia mai exact după ce voi merge şi pe valea Vaserului.
Ar mai fi de discutat ce se poate face în staţia de destinaţie. Huţulca pare "cea mai cea", în timp ce pe Valea Vaserului e mai puţin dezvoltat Paltinu, iar la Câmpu Cetăţii sunt doar 4 tarabe amărâte. E drept însă că la Paltinu e organizată şi acea scenă cu program folcloric, ceea ce e un atu. În fine, sunt hotărât să "bifez" cu prima ocazie şi mocăniţa de pe Valea Vaserului, chiar dacă sunt şi păreri negative. Mi le asum, fiindcă după Sovata nu cred că poate fi mai nasol.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 10 September 2021 - 14:08.


#370
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
😅 ai fost simpatic cu nu poate fi mai rau decat la Sovata, deci incerc!
Incercare placuta iti doresc!

Experienta noastra a fost neplacuta pentru ca:
- eram cazati in alta parte si ne-am sculat dis de dimineata sa ajungem in Viseu la ora x sa apucam bilete
- dupa ce am luat bilete am asteptat o gramada plecarea trenului
- conditiile din tren erau proaste, cam cum trebuie sa fi aratat clasa a III-a in perioada de dupa al doilea razboi mondial, poate am prins noi un vagon mai aiurea, ce sa zic
- trenul mergea la inceput pe langa niste case apoi pe o vale cu versanti impaduriti cu foioase, o vale absolut obisnuita, nespectaculoasa in vreun fel
- la un moment dat a facut o pauza de alimentare cu apa - aici sa zic ca a fost interesant sa ne uitam la locomotiva si ce lucrau baietii aia
- intr-un final am ajuns la capat unde nu aveai absolut nimic ce sa faci decat sa cumperi ceva mancare tot de la ei, un raport pret - calitate foarte prost, sa te inghesui la niste mese de lemn si sa o mananci (a mai venit si ploaia intre timp)
- intoarcerea prin aceeasi vale, la intors era si mai trist ca deja stiam la ce sa ne asteptam - adica nimic interesant de vazut, inghesuiti multe persoane in vagonul ala precar

Cand ne-am vazut scapati din aceasta minunata excursie ne-am dus la o cofetarie in Viseu sa ne revenim un pic :)

E drept ca au trecut cativa ani de la experienta noastra, poate de atunci si-au renovat vagoanele dar peisajul acelasi trebuie sa fie.

E adevarat si ca depinde si de client, noi nu suntem deloc pasionati de excursii in grup cu diverse mijloace de locomotie catre diverse obiective, se pierde mult timp datorita inertiei grupurilor mari iar programul ti-l face cine organizeaza excursia si esti practic captiv. Noua ne place independenta si mersul pe jos, sa exploram noi cat vrem fiecare loc, sa mancam ce vrem, cand vrem, unde vrem, si tot asa.

Edited by mdt, 10 September 2021 - 14:47.


#371
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
Eu nu am cu ce sa compar, recunosc. Insa in vagonul vecin erau cativa turisti care fusesera si la Hutulca si erau total nemultumiti de ce au gasit aici. Ovidiu, eu am platit pe 2 bilete de adulti si un copil vreo 318 lei, nu-s putini bani (119 adult, 80 copil). Nu pentru ca as fi vrut eu sa fiu la categoria VIP, ci pentru ca n-am mai gasit bilete la pret normal. Aici iar mi se pare o prostie, fiindca sunt aceleasi vagoane, nu ai alte privilegii. Lasa domnule pe toata lumea cu aceleasi bilete, iar daca cineva e doritor sa-si cumpere un gratar (de la superrmarket K..., cum ziceau unii), atunci n-are decat sa plateasca. E adevarat ca n-ar fi multi doritori, avand in vedere oferta, mai ales ca trebuie sa te inghesui la un rand obositor - a fost umilitor, imediat ce s-a oprit trenul la Paltin, parca eram la un concurs atletic, dai alergatura pana la acele gherete unde ne-am imbulzit sa ne consumam tichetele, mama lor de tichete. Atunci, cu siguranta, oferta se va diversifica, vor veni cu alta politica de marketing. Draga MDT, si noi tot in acel vagon am stat (vara asta, sa ne-ntelegem). Mai erau si cateva vagoane mai noute, dar s-au inghesuit toti acolo, n-am mai avut loc. Nici noua nu ne plac locurile aglomerate, nu ne plac excursiile cu grupul, iubim independenta, ne facem programul dupa bunul plac si in general ne tinem de el, fara stres. Ca o concluzie, mocanita a fost o experienta, neplacuta pentru noi, dar poate fi placuta pentru altii. :)

#372
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Oh da, si cand am fost noi era coada la amarata aia de mancare scumpa si proasta pentru ca efectiv nu aveai ce face altceva si ni se facuse foame tuturor dupa atata asteptat si lalaiala pe drum. Daca te nimereai printre ultimii la coada trebuia sa te cam grabesti cu mancatul ca pleca trenul inapoi. Nu se punea problema sa apuci sa faci vreo plimbare/drumetie prin jur.

A nu se intelege ca am ceva impotriva trezitului de dimineata in concediu. Mereu ne trezim de dimineata, sa prindem orele alea cand e lumina frumoasa pe plaja si nu sunt oameni, sau poteci de munte libere, sau lipsa de aglomeratie la obiective turistice diverse. Dar sa ma scol de dimineata cu toata familia ca sa stau si sa astept… multumesc dar nu.

Edited by mdt, 10 September 2021 - 16:22.


#373
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,063
  • Înscris: 20.06.2009
Eu am fost cu soția, pe la mijlocul lui august. Na, nouă ne-a plăcut mult excursia cu mocănița, a fost o minunată întoarcere în timp! Și pot spune că ne-a plăcul și masa de la Paltin.
În final, e o chestie de gusturi și de obișnuințe.Posted Image

#374
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,551
  • Înscris: 14.04.2008
🙄 eu sunt deja bulversata!
Peste cateva zile vom ajunge in Maramures. Dupa 21 de ani noi “adultii” si prima oara “copilul”. Si nu stiu ce sa fac: sa aleg sau nu mocanita? Am dilema asta pt ca vom sta f putin in zona si nu stiu ce sa tai din lista.

Edited by dariuscha, 10 September 2021 - 18:06.


#375
Cosmo13

Cosmo13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 15.08.2016
Salutare, știți cumva de unde până unde este închis DN17B. Pot sa ajung de la Poiana Largului la Holda?

#376
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
@dariuscha ce ne-a placut noua:
- muzeul tarancii maramuresene
- muzeul comunismului de la Sighet (impresionant, interesant, modern facut)
- cimitirul vesel de la Sapanta
- bisericutele din lemn din patrimoniul Unesco - unele sunt prin niste sate mai izolate, foarte dragut de ajuns la ele, vedeti cate apucati, seamana intre ele
- manastirea Barsana - foarte frumoasa ca e (era) plina de flori
- pe drum am oprit la casa memoriala Cosbuc, ne-a povestit frumos doamna de acolo
- de mancat - pastravaria Alex din Mara, bun pastravul si frumos locul
- am mancat bine si la un restaurant in Sighet, orasul arata mai bine decat suna :)

Ce nu ne-a impresionat:
- mocanita mai sus pomenita
- Ocna Sugatag
- manastirea Moisei (mai ales ca am fost de 15 august si era inghesuiala si traficul de pe lume pe acolo)

Dar cum zicea colegul de mai sus, experientele si oamenii difera.

Mai ales pentru “copil” nu as rata Muzeul Comunismului. Iar dupa efortul intelectual 😀 si psihologic merge foarte bine o masa buna in oras, cred ca noi am mancat la Casa Iurca dar daca te uiti pe Google Maps sunt multe restaurante cu review-uri bune.

Edited by mdt, 10 September 2021 - 19:57.


#377
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,551
  • Înscris: 14.04.2008
Mersi mult!
Pt Sighet avem alocata o zi, cu Sapanta la pachet . Si nu renunt la asta. Muzeul Comunismului e cap de lista. Vrem musai sa-l revedem, dar sa il vada si “copilul”. Iar restaurantul Iurca e(ra) trecut, asa ca multumiri pt confirmare!🙂  
Dintre manastiri am vizitat cateva si acu’ 20 de ani, insa asta nu inseamna ca nu reluam. Vorba ta, cate apucam!
Ei, marea “dilema” ramane mocanita asta!  Eu am fost cu ea copil fiind, acum vreo 45 de ani, cand lucrurile erau mai simple si nu atat de comercialale. In consecinta, o sa mai “rumeg” la asta! 🙂
Mai astept recomandari in continuare si de orice fel! Si daca exista info actuale despre starea drumurilor din zona?!

#378
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
Pe langa recomandarile prietenei mdt - imi place sa cred ca noi pe aici suntem o comunitate de prieteni - as mai adauga o excursie la Cascada Cailor, apoi un picut de efort pana la lacul Stiol. Eu am ramas cu gandul la Pietrosul Rodnei; poate, daca vom fi sanatosi, o sa-l mangai curand.

Dariuscha, la drumuri se lucreaza din greu. La inceput de august era in lucru portiunea dintre Borsa si Saliste, eu zic ca s-a terminat. Pana la Sighet nu am idee cum este, dar am vazut un interes deosebit sa se scoata din gropi si Maramuresul asta atat de frumos. Nustiu de unde veniti voi, dar noi venind din Bacau, ne-am bucurat de un drum superb prin pasul Prislop, pana la Borsa.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate