Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS
 Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65
 Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?
 Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!

Senzor filtru particule GOLF 7
 

Semanatul si repicatul

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
11715 replies to this topic

#829
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
@anknik
Rasadnita automatizata, fara minim doua, trei vizite pe zi din partea unui factor uman, nu cred ca poate exista. Cat de priceput esti, poate intervenii, neprevazutul ,,hazardul negru'', ceasul rau. Se poate strica o piesa din alcatuirea comenzilor, se poate opri curentul. Ce faci daca ramane blocat sistemul de aerisire pe deschis? Si ca deobicei ramane blocat seara, cand urmeza sa vina racoarea peste iubitele si ocrotitele tale plantute. Parca tu ziceai ceva de o rasadnita, care erai acolo, dar in urma aerisiri necorespunzatoare te-a lasat cu mana la inima. Dragoste de la distanta, nu mai crede iorgu in ea de multi, multi ani.
Parca ziceai ceva de balcon. Ai si lumina, ai si aer. Poti controla temperatura cu un termostat de ambient. Consuma 1 minut din 4! Daca optezi pentru o suprafata mai mic, cred ca mai mult platesti la becurile din casa. Si nici nu trebuie sa inchizi balconul.
In beci(-uri) se cultiva si cresc de obicei numai etnobotanice. Cu un consum de energie imens. Sunt sigur ca nu este cazul tau. Scoate-l din calcul.

#830
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
poate exista daca o controlezi pe internet si ai evident si al doilea sistem de siguranta...abia daca nu merge al doilea sistem te urci in masina! frate-miu a zis ca vreau sa proiectez buncar cand i-am zis Posted Image

balconul neinchis fata de beci are avantaj de caldura. oricum inca ma documentez si oricum dupa cum zic astia din casa...sigur nu le duc (pe rasaduri) de acasa ca as zice ca nu se dezvolta corespunzator daca nu le vorbesc eu zilnic Posted Image

si oricum eu sunt prea indragostita si uluita inca de natura ca sa fac ceva profi Posted Image

da' la un moment dat m-or lasa salele si n-o sa am incotro...

LE: cu curentul...ti-am zis deja ca am baterii si panouri fotovoltaice?

Edited by anknic, 08 February 2013 - 22:58.


#831
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
@trestie- de -balta
Poate nu am formulat eu corect fraza care contine informatia referitoare la cablul folosit de mine. Acesta, are, dupa cum stii la capetele finale, niste mufe, jonctiuni, cuplaje, legaturi (nu stiu cum se numesc) capsulate. Nichelina este cuplata, legata de cablurile terminale din cupru, cu ajutorul acestor legaturi. Eu am vrut sa-i raspund fetei, ca nu puteam sa tai din ele. Sau se poate? Si explicatia mea a fost necomforma cu realitatea. Dar cand am achizitionat cablul respectiv, am primit informatiile si datele respective. Si le-am transmis mai departe cu buna credinta.
Explicatia in termeni tehnici, pe care ai facut-o, ma ajuta sa aleg un cablu mai gros, pentru racordarea la retea a lui rep 02. Mai ales ca am si vreo 40 de metri de la sursa de curent, priza.

@anknik
Ai raspuns la toate.
Si cred ca poti trece peste multe neajunsuri. Daca intri putin la postarile facute de mine cand m-am logat, incheiam toate postarile cu:
,, IUBITI NATURA,MERITA''
Dar....daca tot faci sistem automatizat, electronic, cibernetic, poti rezolva si problema conversatiei zilnice cu plantutele tale. Inregistrezi pe ore dialogul purtat cu ele, seteaza fratele tau, sistemul respectiv si te au alaturi de ele in permanenta. Mai rau este ca tu nu poti fi mintita de lipsa lor.

#832
Iulian2828

Iulian2828

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 325
  • Înscris: 22.09.2007

View Postjumborom, on 06 februarie 2013 - 22:05, said:

Bravo iorgule, tragi tare. Sa urmaresti maine rasadurile, le-as lasa lumina mai jos daca tind sa se lungeasca.


Ceva nou in domeniu ? Avand in vedere lipsa acuta de spatiu si discutiile cu nevestele care inca nu intuiesc mersul omenirii, ma gandeam sa vin in intampinarea agricultorilor urbani cu un prototip de rasadnita cu neoane amplasate sub patul din dormitor !

Cat timp se afla rasaduri sub pat, locatarii aflati de partea superioara a saltelei vor face sex numai in pozitii laterale astfel incat lumina care ajunge la rasaduri sa nu varieze ca intensitate si rasadurile sa iasa balbaite.


Am lesinat de ras!!! Prea tare asta!.
Daca face vreunul asa ceva clar a mancat matraguna in loc de rosii. Nu ca ar fi careva complet zdravan pe aici - si o zic la modul cel mai bun cu putinta.

DECI!! Bun gasit tuturor si va urez un sincer "va urasc" toti celor care aveti solar si pe langa asta stati si in zone mai "calde". Stau si ma uit la voi cum semanati si replicati si dupa aia ma uit pe geam la cei 60 cm de zapada din curte care nu scad nicicum. Tot pun si eu de un solar, da la anu - cam asta tot zic de vreo 3 ani. Trebuia sa il fac acum ca e plecata consoarta pana in aprilie...Doar nu o sa-l darame cand o veni acasa....sper.....

Jumborom, daca tot ne-ai gasit un nume baga si un logo. Facem club cu taxa anuala de membru, intalniri progamate, organigrama si tot ghiveciul. Pun eu la cale tot ca nu degeaba ma trainuieste corporatia de vreo 8 ani.
Nenea Iorgu - esti grozav bre. Fa ceva banos cu pasiunea asta pentru scris, sa ai o portita de siguranta daca nu te imbogatesti din rosii. SI nu mai pune la suflet tot ce zice lumea de seminte si fertilizari. Pe aici e multa coloratura - unii fac bani din asta, altii hranesc familia cu o rosie Home - made. Barerile sunt atat de opuse ca nu avem cum sa ne vedem la mijloc. Eu spre ex produc cant foate mici de legume si doar pentru mine. De aceea la mine vei vedea tot timpul doar soiuri, doar ambalaje hoby si in general o mare coloratura (culmea, am seminte profi de flori:)). Adica exact oprus de ce vezi la altii ca el care fac si un venit din asta.  In plus, la ultima numaratoare stiu ca erau vreo 14000 varietati diferite de rosii. Asa ca daca vrei parerea mea e greu de facut un clasament.

Cu alte cuvinte, am ajuns la concluzia ca oricum m-as invarti sunt complet defazat de voi. Pe vremea cand oi semana eu (cam 10 martie) voi bagati deja la loc definitiv in solar.
Asa ca o sa stau cuminte si sa admir muncile voastre si mai invart prin seminte cu gandul la viitoare batalii. Bine...am semanat si eu ceva azi sa nu uit cum de face. Da nu d-ale gurii ca nu le-a venit inca vremea.

Cu alte cuvinte va salut pe toti si inchei acest post cu "multumirea" faptului ca am reusit inca o data sa scriu ceva fara sa aduc nici o farama de plus valoare sau vreo informatie utila cuiva. Da ma saturasem numa sa "ma uit"

Va pun si vreo doua poze cu tuburile dedicate Osram Fluora (sus in foto 321) si Sylvania Grolux (jos) la treaba.

Attached Files



#833
macaz2006

macaz2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 20.11.2008

View Posttrestie-de-balta, on 08 februarie 2013 - 22:35, said:

Pe tine nu te interesa puterea ci tensiunea la care functioneaza dupa ce tai din ea.
De la transformator pleaca 231,5 V, sau 220 cum stie toata lumea. Pe masura ce ne departam de postul de transformare scade si tensiune, asa incat avem in casa 210-205 V. Daca mai tragi un prelungitor de 15-20 de metri, mai pierzi cativa volti, asa ca rezistenta electrica are cativa metri buni in plus fata de cat a fost proiectata. E bine ca-i prelungeste viata, e rau ca nu mai da caldura cat a fost proiectata


Si daca sa zicem(aici exagerez un pic desi situatia e destul de des intalnita) are 2 faze in tot satul, iar cand baga cineva un aparat de sudura sau un flex in priza (asa e la soacra-mea)? Bineinteles ca ai dreptate dpdv strict tehnic, dar scaderea tensiunii nu este mai mare de 5V pana la capatul nichelinei si scade si puterea proportional cu tensiunea. Chiar azi mi-a zis cineva (eu sunt la comun cu curentul electric acolo unde am solarul) ca eu cu cablul meu ala lung (am unul de 80m 2x1,5) consum o gramada numai daca il tin in priza. Se numeste cadere pe circuit si este o prostie - teoretic consuma, practic nu se observa. Am facut aceasta paralela la cazul meu (cu toate ca eu nu bag rezistenta electrica in priza) ca sa arat ca pierderea de tensiune si implicit de putere este insignifianta la asemenea lungimi. Pana la urma ce avem? o rezistenta care e guvernata de un termostat. Daca puterea e mai mare decat normal, termostatul va inchide mai devreme. Daca e mai mica puterea termostatul va declansa mai tarziu.
Acum, sa fim seriosi, e ca si cum ai zice ca un calorifer de 1500 W poate incalzi o bucatarie dar unul de 700W nu. Amandoua incalzesc bucataria dar in timpi diferiti. Consumul per total e cam acelasi. hai ca a, deraiat un pic de la ideea expusa de trestie, insa nimeni nu poate spune ca are releul in casa si ca alimenteaza cu fix 231,5 iar rezistenta lui de 1KW nu produce cumva 950W.

View Post1orgu, on 08 februarie 2013 - 21:01, said:

......reparat putin o julitura de vreo 15 cm., la o placa de rigips ,,dusmanul'' cand a vazut ca-l dau afara din dormitor, s-a lipit de pereti.....

Ma, deci asta e geniala cu dusmanul (raftul) care se lipea de pereti

Edited by macaz2006, 09 February 2013 - 07:42.


#834
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postmacaz2006, on 09 februarie 2013 - 07:53, said:

Si daca sa zicem(aici exagerez un pic desi situatia e destul de des intalnita) are 2 faze in tot satul, iar cand baga cineva un aparat de sudura sau un flex in priza (asa e la soacra-mea)? Bineinteles ca ai dreptate dpdv strict tehnic, dar scaderea tensiunii nu este mai mare de 5V pana la capatul nichelinei si scade si puterea proportional cu tensiunea. Chiar azi mi-a zis cineva (eu sunt la comun cu curentul electric acolo unde am solarul) ca eu cu cablul meu ala lung (am unul de 80m 2x1,5) consum o gramada numai daca il tin in priza. Se numeste cadere pe circuit si este o prostie - teoretic consuma, practic nu se observa. Am facut aceasta paralela la cazul meu (cu toate ca eu nu bag rezistenta electrica in priza) ca sa arat ca pierderea de tensiune si implicit de putere este insignifianta la asemenea lungimi. Pana la urma ce avem? o rezistenta care e guvernata de un termostat. Daca puterea e mai mare decat normal, termostatul va inchide mai devreme. Daca e mai mica puterea termostatul va declansa mai tarziu.
Acum, sa fim seriosi, e ca si cum ai zice ca un calorifer de 1500 W poate incalzi o bucatarie dar unul de 700W nu. Amandoua incalzesc bucataria dar in timpi diferiti. Consumul per total e cam acelasi. hai ca a, deraiat un pic de la ideea expusa de trestie, insa nimeni nu poate spune ca are releul in casa si ca alimenteaza cu fix 231,5 iar rezistenta lui de 1KW nu produce cumva 950W.





In Romania nu exista transformatoare pentru 2 faze care sa alimenteze localitati. Nu se poate, pentru ca reteaua nationala e trifazica.

Legea lui Ohm e imuabila P=U/I. Sunt cunostinte elementare din fizica de clasa a VIII-a.

Curentul nu se vede, dar o paralela o poti face cu robinetii de apa dintr-o casa, cu cat sunt deschisi mai multi, cu atat scade la al tau debitul si presiunea. Tot ca o paralele, debitul e curentul Amperajul, iar presiunea e tensiunea Voltajul.

Caloriferul ala da 1500 W doar daca agentul termic are o anumita temperatura si o anumita viteza de curgere, altfel da mai mult sau, de cele mai multe ori, mai putin.

#835
maddox_dtv

maddox_dtv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 28.02.2010
Ma bag si eu:
Indiferent ce spun legile lui Ohm, cei ce vor sa foloseasca cablul electric pentru incalzire trebuie sa o faca intr-o cutie ca cea realizata de Iorgu pentru ca eu cu instalatiile din poze care anul trecut pe la sfarsitul lui martie, desi functionau continuu noaptea, am avut temperaturi de doar 2 - 3 grade si erau invelite cu doua tunele de folie. Spre norocul meu nu am avut pierderi dupa cum se poate vedea in celelalte doua poze.


@1orgu
Cred ca tunelul facut peste cutie este cam inalt din moment ce acolo vor creste doar rasaduri in primele faze de dezvoltare.

Attached Files



#836
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Buna de dimineata all forumisti!
Bine a venit Iuliane, in mica dar compacta nostra comunitate!
In ce zona locuiesti? Altii ar da bani grei sa aibe 60 cm. de zapada. Poate o pui de un mini hotel, gen Balea lac. Sau si mai bine, cum tot iti plac florile mai rare, incearca sa obtii, te avantajeaza enorm clima din zona ta geografica, ,,flori de gheata''.
La vara, au mare cautare. vei ..sparge'' piata, vei detine monopolul la nivel national, te vei umple de bani, bancile se vor bate intre ele, pentru a devenii clientul lor si in final vei face un solar in care sa pui de-ale gurii.
Si noi ,,te uram'', pentru modul laborios in care iti desfasori activitatea. Ai acolo un mod gen,,laborator de cercetare biologica'', unde cercetezi, prospectezi si realizezi plantutele care le doresti. Stim ca dispui si de microscop, eprubete, lampa laparoscopica, seringi de unica folosinta, masca de protectie, dar din graba ai uitat sa pui foto cu ele. Nu ai miros de balegar, burlane intinse, negreala pe folie.
Lampa multicolora isi are deasemea locul in incinta respectiva. Ce daca face parte din dotarea discotecilor si a cluburilor de noapte?
Referitor la portita de siguranta in ale scrisului, deja piata in domeniul respectiv, este ,,full''. La scoala, in clasele primare ,,compunerea libera'', a fost singura materie la care aveam nota 10. In rest, ce sa zic, am ascuns vreo doua ghiozdane, cand chiuleam de la ore, sa merg la film. Nu le-am mai gasit. Pentru a putea sa penetrezi piata literara, iti trebuiesc cunostinte aprofundate in domeniu si un mod elevat, alambicat si academic de exprimare. Dar parca este mai bine cu legumele. Astea ma destreseaza. Vezi postarea lui ,, anknik''. referitor la acesata activitate.
Subscriu in totalitate, la ideea infiintarii unui club al celor incepatori, in realizarea si cultivarea legumelor. schimbam live impresii, inovatii, metode in domeniul respectiv. Sa nu va fie frica, va avea viata lunga. Trendul actual in Romanika, este acela de intoarcere la origini. Iar noi vom fi incepatori multi,multi ani de acum incolo. Si mai avem un avantaj. Eu cel putin vreau sa ma invat cu pamantul. Cand o sa vina vremea sa fie si el prietenos cu mine. Adica pufos si usor precum turba.
imi place mult de tot, sistemul de suspendare a lampilor. Dar parca suruburile, trebuiau putin mai lungi. Aveai o marja mai mare de reglare a distantei fata de plantute. Orice postare facuta contine o informatie utila. De la tine am ,,furat'' modul de suspendare a lampilor.
Te salutam si noi, te mai asteptam si te rog sa iei postarea mea, din unele pasaje, ca pe ceva parodisiac (de unde am scos frate, cuvantul asta).
Toate cele bune sa fie la tine.

Edited by 1orgu, 09 February 2013 - 10:07.


#837
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006

View Post1orgu, on 08 februarie 2013 - 21:01, said:


Buna seara all forumisti!
Astazi am avut o zi normala. Curatenie, de vreo doua ore in casa. Dupa ,,bairamul'' de aseara cu raftul. Putin aspirator, scos putin mocheta de sub biblioteca, avea cioburi pe ea de la neonul spart, afara ploua putin mai tare, s-a mai oprit nitel, scoate mocheta-baga mocheta, a, decat de vreo doua ori, reparat putin o julitura de vreo 15 cm., la o placa de rigips ,,dusmanul'' cand a vazut ca-l dau afara din dormitor, s-a lipit de pereti, apoi am refacut putin mai mult ordinea initiala unde a fost maternitatea. Si gata. Hai in solar. Aici ma astepta cuminte ,,rep 02''. Am intins plasa din fibra de sticla, dupa ce am bagat-o cate 2 cm. sub capete si laterale. Am pornit cu desfasurarea sarmei de nichelina, de la jumatate. Nu am avut un motiv anume, dar vreau sa fiu impartial, adica jumi-juma. Varianta de intindere a fost cea longitudinala.  Apoi a venit partea mai dureroasa. Adica repartizarea in mod cat de cat egal a celor 75 m. cat are rezistenta. Rep 02 are lungimea utila 7,90 m, iar latimea este de 1,15 m. Toate bune si frumoase, pana la ultimul rand. Dar sa fiu mai explicit: am calculat pe telefon si in urma rezultatului, am impartit in benzi de cate 10,5 cm., dupa ce am lasat pe laterale cate 5 cm. M-am apucat sa fixez firul din partea stanga a jumatatii solarului. Nu incercati sa legati cablul de plasa din fibra! Nu reusiti sub nici un fel. Sau poate reusiti, dar dupa mult prea mult timp si dupa cateva cuvinte triviale. Timp prea mult pana sa schimb metoda nu mi-a luat, dar trivialitati...Motivul este ca in momentul cand strangeti legatura, plasa se umfla putin la fiecare legatura. Dupa 5 legaturi, fumezi vreo 3 tigari. Am reinitiat operatia de fixare, apeland la prietenele mele copcile. Dar de data asta confectionate din cablu electric de 1,5 mm. izolat cu plastic. Totul a fost parfum, pana la ultima linie. Cea din margine. era mai lunga cu vreo 6m. Cred ca schimb telefonul. Nu poate sa faca si el o impartire corecta! S-a uitat Iorgu in sus, iar in sus si a treia oara tot in sus. Va asigur ca buzele mele nu prea erau in stare de repaus in acel moment. Din cablu nu puteam taia. Sa scot toate copcile si sa fac alta repartizare, sub nici o forma. Sunt momente cand trebuie sa iei o decizie. Stiti ce am facut? Am mers la masa si apoi m-am culcat vreo ora. Nu am mai dormit dupa amiaza, de la revelion! M-am trezit ,,fresh''. fuga direct in solar si am fixat ultimul rand sub forma de bucle. a durat doar vreo 10 minute. In acest timp eram ca un robot. Nu gandeam nimic, doar dadeam din maini. Cand a fost gata si am facut foto, sa va informez, vorbeam cu mine: Iorgule, esti tare frate, sa te mai culci si tu dupa amiaza, ca te misti altfel. Afara se oprise ploaia. Neavand stare sa-l vad gata, am luat roaba, lopata, 2 paini si ghici unde? Tooooooooooocmai la gramada aia mare de nisip care se vede in pozele precedente.
Aaaaaaaaa nu stiti ce rol are painea in operatiunea roaba? Va spune Iorgu. La acea balastiera se afla, ca peste tot, o haita de vreo 10-12 caini. Gardul meu este vecin cu zona balastierei. Adica ,,ultima frontiera''. Luni la primul drum spre gramada de nisip, cand am iesit din curte, instant am fost incercuit de prietenii cei mai buni ai omului. Dar astia nu prea aveau ganduri pasnice. Am lasat roaba acolo si fuga in partea interioara a ,,ultimei frontiere''. Sotia m-a vazut, a cam inceput sa rada, nu prea era de ras((, dar am tolerat-o, pentru ca mi-a adus o paine sa dau la caini. Cine n-are nevasta sa se insoare. Da, procedeul a functionat, dar numai la un drum. La urmatorul aceiasi poveste. Am un mag. la 20 m. de casa. S-a dus si a mai luat 2 paini. Dar acum s-a smecherit Iorgu. Le dadeam cate o jumatate de paine, rupta in multe, forte multe bucatele si micute, foarte micute. Daca il vedeati pe Iorgu, cu roaba prin noroi, cu caini dupa el si cu punga de paine sub trening, cred ca ramaneati fara aer. Stan si Bran erau mici copii. Dar sa revenim la ziua de azi. Deci am ajuns la catei, cred ca deja stiau ce urmeaza. Le-am dat tainul, am carat vreo doua roabe si, si, si a inceput ploaia. Dar ploaie, frate. Nu m-a udat prea rau ca eram in drum de venire cu a doua roaba. Am schimbat doar pantalonii, bluza si sapca. Nisipul carat si pus pe partea inferioara a ,,rep 02'', are 6 cm, grosime. Dupa ce m-am uitat eu sa vad cate ,, paini'', mai trebuiesc, am socotit ca vreo 4-5. Morala: dava va faceti rasadnita, cumparati paine dinainte! Inca nu venise ,,regina'' intunecata, si cum eram odihnit, m-am apucat sa fac o simulare a tunelului pentru foilie, care acopera rep 02, cand acesta are agrilul peste el. Cred ca voi reusii. Mai ales ca am vazut tendinta crescatoare a pariurilor facute. Eu mizez, frate pe mine!
Voi?
Foto, cu denumirea respectiva:
- repartizare linii incalzire
- fixat cablu
- colt dreapta
- colt stanga
- mijloc
- dupa doua roabe (+ o paine)
- tevi protectie foilie

Mai Creanga (alias Iorgu), esti de coma! :) Am citit si re-citit posturile tale, tot nu ma pot oprii din ras. Tin sa spun ca am dat "din casa" .. in casa: am citit sotiei si parintilor din Creanga contemporanu', acum sunt intrebat "cand mai posteaza Iorgu?" :)

Acum serios (cat de serios putem discuta?! :) .. in fine, sunt de principiul ca si lucrurile serioase pot fi spuse presarand un zambet), sa ne spui si noua daca "fix"-ul tau (cei 6 m inghesuiti "pe ultima 100 de m") nu cumva afecteaza uniformitatea distributiei caldurii in rep 02 sau nisipul pus acolo face fata cu succes in aceasta uniformizare. Nu de altceva, dar sa nu te trezesti ca mai bine te mai uitai de cateva ori pe cer miscand din buze si sa redistribui firul, decat sa-l iei pe rep 02 cum ai luat si incubatoru' :)

Mult succes in ceea ce intreprinzi, pot spune cu inima pe inima ca pana si "dirty jobs" (acelea televizate pe Discovery) ar parea o placere ascultandu-te, daca de-ai baga si acolo :)
P.S. Te sun/deranjez in weekendul asta sa ma lamuresti la vreo 2 nelamurite in ceea ce priveste solarul .. sper sa nu te prind cu painea intr-o mana si roaba in alta! :)

View Posttrestie-de-balta, on 09 februarie 2013 - 09:11, said:


In Romania nu exista transformatoare pentru 2 faze care sa alimenteze localitati. Nu se poate, pentru ca reteaua nationala e trifazica.

Legea lui Ohm e imuabila P=U/I. Sunt cunostinte elementare din fizica de clasa a VIII-a.

Curentul nu se vede, dar o paralela o poti face cu robinetii de apa dintr-o casa, cu cat sunt deschisi mai multi, cu atat scade la al tau debitul si presiunea. Tot ca o paralele, debitul e curentul Amperajul, iar presiunea e tensiunea Voltajul.

Caloriferul ala da 1500 W doar daca agentul termic are o anumita temperatura si o anumita viteza de curgere, altfel da mai mult sau, de cele mai multe ori, mai putin.

Esti sigur de formula de mai sus?? .. hmmm, , mai "sapa" ... (sorry, nu m-am putut abtine; ori schimbi din litere, ori din semne, OK? .. hai ca tre' sa iasa! :)

Ceva ceva stii (si) tu, da' nu deplin: de ex, in postul anterior ai dat "sentinta" cum ca voltajul cade numai pt ca e lungime de cablu/prelungitor mare. Nimic mai fals, de altfel te inseli ca si acela pe care incerci sa-l corectezi: caderea/pierderea de tensiune pe cablu de alimentare este in functie de marimea consumatorului, precum si de rezistenta data de cablu de alimentare! Daca n-ai consumator la capatul celalat, vei constata cu suprindere sa ai aceeasi tensiune (exista totusi o pierdere, dar aceea e capacitiva, nesesizabila de aparatele de masura a celor ce cultivam rasaduri :)

In fine, daca ti-e teama de pierderea de tensiune pe cablu de alimentare, atunci pune unul cu sectiune cat mai mare si cat mai scurt, deci rezistenta cablu cat mai mica, prin umrare si pierderea de tensiune de la un capat la altul al cablului va fi mai mica

All, sorry de offtopic, dar tin la acuratetea informatiilor prezentate in acest subiect

S-avem un weekend placut!

#838
ciudin

ciudin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 705
  • Înscris: 04.10.2008

View Post1orgu, on 08 februarie 2013 - 21:54, said:

Cablul are o lungime standard de 75 m. Asta (lungimea), este socotita pentru o putere de 1000W. Nichelina protejata de imbracamintea din plastic siliconic, are o putere de 14w pe m. liniar. Eu trebuia sa impart 75 m. la suprafata utila a rep 02, intr-un mod cat de cat egal. De aici au venit si problemele care m-au avantajat in privinta somnului de dupa amiaza. Cablul respectiv este folosit de legumicultorii din Bulgaria, de vreo 4 ani. Si ce gradinari sunt Bulgarii? Aceasta modalitate de incalzire rasadnita, are mai multe tipuri de cabluri si puteri. De 50 m./700w, pentru 5 m.p. De 42 m., de 36m. parca. Si or mai fi si altele. Peste polistirenul din partea de jos, vine plasa din fibra de sticla si apoi, vine cablul. Nu este in contact direct cu placile de polistiren. Personal dupa cate stii, am vazut in lucru, la BadJoke, acest sistem. Asta este al treilea an cand il foloseste. A dezgropat cablul, sa vada iorgu ce si cum. Nu se gasea nici o amprenta termica pe placile de polistiren. Este un sistem de viitor, curat ,practic, controlabil. Costul nu este mare, din contra, mult mai ieftin ca balegarul, sintogrilul si cate modalitati de starpire a semintelor si ganganiilor care se afla in el. Si nu in ultimul rand, nu ai nevoie multa munca bruta la infiintarea si desfiintarea rasadnitei.
Eu cred că acele rezistențe din nichelină și învelite în plastic siliconic, sunt calculate să funcționeze la tensiunea de 220V. Nu poți tăia din ele, decât dacă la alimentezi la tensiuni mai mici. Rezistențele de puteri mai mici, în mod sigur au nichelina mai subțire.  
Ce mi-ar trebui și mie vreo câteva!!! Cât costă bucata?

Nu cred să-i topească polistirenul, pentru că, căldura disipată/suprafață este mică și se distribuie. O să constate nea Iorgu, că e nevoie să ridice vreun centimetru rezistența de fundul cuvei.

Totuși, un consum de 1kw, e destul de mult. Bănuiesc că acea nichelină e destul de groasă, pe lungimea aia.

Edited by ciudin, 09 February 2013 - 10:48.


#839
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006

View Postciudin, on 09 februarie 2013 - 10:33, said:

Eu cred că acele rezistențe din nichelină și învelite în plastic siliconic, sunt calculate să funcționeze la tensiunea de 220V. Nu poți tăia din ele, decât dacă la alimentezi la tensiuni mai mici. Rezistențele de puteri mai mici, în mod sigur au nichelina mai subțire.  
Ce mi-ar trebui și mie vreo câteva!!! Cât costă bucata?

Nu cred să-i topească polistirenul, pentru că puterea disipată este mică și se distribuie. O să constate nea Iorgu, că e nevoie să ridice vreun centimetru rezistența de fundul cuvei.

Esti sigur?! Cat de sigur?! hmm, "last time I've checked" Ohm si nea Joule spuneau la o bere: P=U*U/R (sorry, nu stiu cum sa pun "la patrat"/2-ul sus). Prin urmare, cu cat rezistenta e mai mica, cu atat puterea e mai mare. Iar rezistenta unui material (ie nichelina) e data de rezistivitatea specifica a materialului, lungimea, precum si de sectiunea acestuia. Cu cat sectiunea e mai mare, cu atat rezistenta (opusa trecerii de curent) e mai mica. Cu lungimea-i invers: cu cat lungimea-i mai mare, cu atat rezistenta se toooot aduna/e mai mare

OK, eu zic sa-i lasam pe cei de clasa a 7-a sau pe cei cu memoria buna sau pe specialisti sa faca calculele, noi astialalti sa trecem la "fizica grea" (lucram cu G-ul si forta de frananre din greu impingand la roaba), altfel riscam sa nu ne ajunga painea (vezi povestea lui Creanga, alias Iorgu Posted Image

Edited by qwertysecret, 09 February 2013 - 10:49.


#840
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postqwertysecret, on 09 februarie 2013 - 10:27, said:

...hmmm, , mai "sapa" ...
Nu fii rău că o punem fără supervizor.
Viteza poate juca feste oricui  [ http://1.1.1.5/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/wink.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#841
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006

View Postscaiba, on 09 februarie 2013 - 10:48, said:


Nu fii rău că o punem fără supervizor.
Viteza poate juca feste oricui  [ http://1.1.1.5/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/wink.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Nu sunt rau, sunt doar caustic in dimineata asta ... clar tre' sa trec la insamantat .. mai am 2 rafturi de rosii de pus, dupa care am pus-o :)
P.S. daca era de la viteza (banuesc ca de aceea de lovit tastatura vorbesti), chiar nu ma bagam. Dar am verificat, si slash si wildcard (/ si *) sunt haaat departe una de alta, atat la qwerty, cat si la qwertz, a.i. nu poate fi vb de typo ...

All, again, sorry de offtopic, gata, trec la munca de jos! (azi aveam programat sa revigorez solarelul :)

#842
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
@maddox_dtv
Mergi in Oinacu la Bogdan. Vezi live ce si cum. Eu am copiat dupa modelul folosit de doi ani de el. Am marit putin modelul de baza, folosind un cablu de 1000w si lung de 75m. El are 4 rep-uri, de 5 m.p. bucata, cu rezistente de 700w. ,,No problem'' cu caldurica. Sunteti in zona amandoi. Este un baiat sociabil si da ,,tot din casa''. Daca vrei iti dau nr. lui de telefon.
In privinta tunelului, nu am luat nici o decizie. M-am jucat putin cu tevile alea. Urmeaza sa-l fac, dupa ce mai cumpar vreo ,,4 paini''. Cand ajung acolo incep ca de obicei cu stresatul vostru pentru a stii care este mai practic, atat la inaltime cat si la latime.

@qwertysecret
Initial armatura, ramfortarea, delimitarea, sau structura de baza a lui rep 02, cea facuta din scanduri, a fost de 8m.x1,25m.= 10m.p.
Transformati in cm.p. rezulta 100.000 cm.p. Cand amplacat cu  placile din polistiren, pe capete si laterale, am ,,furat ''din suprafata initiala cate 5 cm., grosimea placilor. In final a rezultat urmatoarele dimensiuni ca suprafata utila: 7.90cm.x115cm.= 9,850m.p.
Adica 90850 cm.p. Diferenta intre rep 02 fara polistiren si cu polistiren este 100.000cm.p.-90850cm.p.=9150cm.p.
Acesti 9150cm.p. s-au regasit in acel plus de 6m.liniari. Dupa contactarea telefonica a parintelui primului model, rep 01, am convenit si pus in practica acele bucle. Nu afecteaza, absolut, sub nici o forma repartizarea uniforma. a energiei termice pe care o elibereaza.
Telefonul il am pe ,,general''. te astept.

#843
Iulian2828

Iulian2828

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 325
  • Înscris: 22.09.2007

View Post1orgu, on 09 februarie 2013 - 09:41, said:

Bine a venit Iuliane, in mica dar compacta nostra comunitate!
In ce zona locuiesti? Altii ar da bani grei sa aibe 60 cm. de zapada. Poate o pui de un mini hotel, gen Balea lac. Sau si mai bine, cum tot iti plac florile mai rare, incearca sa obtii, te avantajeaza enorm clima din zona ta geografica, ,,flori de gheata''.

imi place mult de tot, sistemul de suspendare a lampilor. Dar parca suruburile, trebuiau putin mai lungi. Aveai o marja mai mare de reglare a distantei fata de plantute. Orice postare facuta contine o informatie utila. De la tine am ,,furat'' modul de suspendare a lampilor.


Esti criminal nea Iorgu' Posted Image

E drept ca sunt si avantaje da parca te plictisesti de 5 luni de iarna pe an. Stau in Iasi - ma rog, la periferie. Si zapada aia e acolo cu mici intrerupri din decembrie. De aia m-am cam saturat.
Cat despre suruburile alea...nu din ele se face ajustarea inaltimii. Am o carabina prinsa in capatul lantului deci ajustarea e nelimitata. Vezi foto mai jos.
Iar lampile alea sunt lampi horticole dedicate nea Iorgu. Nu le pun astia in cluburi ca le e frica sa nu creasca menta in paharul de mojito.

Vreau in schimb sa atrag atentia asupra unui alt lucru. Multi dintre noi suntem aici din placere si pentru a invata. Pentru mine e un subrefugiu de la stresul pe care mi-l ofera corporatia nelimitat de luni pana vineri.
Nu se dau premii, nu numim lideri, nu facem averi din asta etc. Asa ca, va rog insistent sa nu ne mai "impungem". Am vazut multe comenturi acide, si in special un individ - se pare ca avem anual unul de asta - care nu a scris pe aici decat critici si observatii in contradictoriu. Nimeni nu s-a nascut invatat iar eu ma declar de pe acum cel mai novice si amator de pe aici - fara false modestii.
Nu o sa dau nume dar... .......Trestie, ce zici, cand ne incanti cu niste poze cu realizarile tale?

Va pupa moldoveanul!

Attached Files


Edited by Iulian2828, 09 February 2013 - 11:12.


#844
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postqwertysecret, on 09 februarie 2013 - 10:27, said:





Esti sigur de formula de mai sus?? .. hmmm, , mai "sapa" ... (sorry, nu m-am putut abtine; ori schimbi din litere, ori din semne, OK? .. hai ca tre' sa iasa! Posted Image

Ceva ceva stii (si) tu, da' nu deplin: de ex, in postul anterior ai dat "sentinta" cum ca voltajul cade numai pt ca e lungime de cablu/prelungitor mare. Nimic mai fals, de altfel te inseli ca si acela pe care incerci sa-l corectezi: caderea/pierderea de tensiune pe cablu de alimentare este in functie de marimea consumatorului, precum si de rezistenta data de cablu de alimentare! Daca n-ai consumator la capatul celalat, vei constata cu suprindere sa ai aceeasi tensiune (exista totusi o pierdere, dar aceea e capacitiva, nesesizabila de aparatele de masura a celor ce cultivam rasaduri Posted Image

In fine, daca ti-e teama de pierderea de tensiune pe cablu de alimentare, atunci pune unul cu sectiune cat mai mare si cat mai scurt, deci rezistenta cablu cat mai mica, prin umrare si pierderea de tensiune de la un capat la altul al cablului va fi mai mica

All, sorry de offtopic, dar tin la acuratetea informatiilor prezentate in acest subiect

S-avem un weekend placut!

Da, le-am facut varza. Ai dreptate.

Asa e, in gol ai tensiune normala, dar in sarcina scade pana pe la 180-190 de volti.
Masurat de mine la un prelungitor lung de 100 de metri si 2,5 mm2 in sectiune. Masurarea s-a facut pe un reseu din BCA cu nichelina la priza din casa unde erau 208-210 volti si la capatul prelungitorului unde erau 185-190 de volti.

Ideea e ca rezistenta lui Iorgu putea fi taiata aia 5-6 metri fara a afecta functionarea ei.

#845
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Posttrestie-de-balta, on 09 februarie 2013 - 11:08, said:

...fara a afecta functionarea ei.
Funcţionarea nu, gradul de protecţie da.
Nu-s un lucru de dorit asemenea modificări, sistemele de conectare între cablul rece şi cel cald sunt oleacă mai speciale, un tub termocontractabil poate fi insuficient.
Ori, nu vrem să râdă Iorgu singur în solar Posted Image

#846
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006

View Postjumborom, on 08 februarie 2013 - 17:37, said:

1. Tomatele Venezia au implinit 20 de zile de la insamantare si prima tava a fost dusa la solar. Procent de rasarire foarte bun (peste 95 %), lumina de 8,000 de lucsi 16 ore din 24.

Lumina: 2 lampi cu cate 2 neone 2 X 36 W Osram Cool White (6,500 K), turba Kekkila DSM 2 W.

Toate rasadurile au avut lumina au primit lumina in plan vertical si nu s-au “intins” dupa neon. Radacinile s-au dezvoltat frumos, rasadurile mai suporta cateva zile de neone astfel incat vor fi transportate la solar peste 5 zile. Acolo se vor acomoda 2 zile cu noul microclimat (ziua vor avea agrilul pus peste mese, ca sa nu se “arda” daca soarele scoate hotarat capul din nori) iar apoi vor fi repicate in tavi de 45. Dupa alte 3 saptamani icep sa fie bune de vanzare (circa 47 de zile de la semanare).


Jumborom, in ce tavite ai acum tomatele? Tot din acelea de 200 alveole? Am de gand sa mai seman o tura de rosii si-as vrea sa stiu daca le pot tine primele 3 saptamani in tavite de 170 (mai am una bucata) sau 200 (mai am 3 bucati)

Multam fain!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate