Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune
 Cat costa un pui la rotisor?

cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...
 w11 nu mentine profil power proce...

DIGI se lanseaza in Belgia cu ser...

Setari XMP ram pentru 5900x - BSO...

Iphone 13, 14 sau 15?
 Dune: Prophecy (2024 _ ...)

DMSS problema

Montare parchet in balcon

Exista doar ... si restul
 

Semanatul si repicatul

* * * * * 4 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
11716 răspunsuri în acest subiect

#811
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 12.602
  • Înscris: 03.11.2006

 carprom, on 08 februarie 2013 - 20:38, said:

Si cum vei reusi sa echilibrezi evacuarea pe cele doua cosuri ?...
Cu două exhaustoare de fum și oleacă de electronică:

Fișier atașat  ventilator.jpg   26,51K   25 download-uri

#812
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.051
  • Înscris: 06.10.2012
Buna seara all forumisti!
Astazi am avut o zi normala. Curatenie, de vreo doua ore in casa. Dupa ,,bairamul'' de aseara cu raftul. Putin aspirator, scos putin mocheta de sub biblioteca, avea cioburi pe ea de la neonul spart, afara ploua putin mai tare, s-a mai oprit nitel, scoate mocheta-baga mocheta, a, decat de vreo doua ori, reparat putin o julitura de vreo 15 cm., la o placa de rigips ,,dusmanul'' cand a vazut ca-l dau afara din dormitor, s-a lipit de pereti, apoi am refacut putin mai mult ordinea initiala unde a fost maternitatea. Si gata. Hai in solar. Aici ma astepta cuminte ,,rep 02''. Am intins plasa din fibra de sticla, dupa ce am bagat-o cate 2 cm. sub capete si laterale. Am pornit cu desfasurarea sarmei de nichelina, de la jumatate. Nu am avut un motiv anume, dar vreau sa fiu impartial, adica jumi-juma. Varianta de intindere a fost cea longitudinala.  Apoi a venit partea mai dureroasa. Adica repartizarea in mod cat de cat egal a celor 75 m. cat are rezistenta. Rep 02 are lungimea utila 7,90 m, iar latimea este de 1,15 m. Toate bune si frumoase, pana la ultimul rand. Dar sa fiu mai explicit: am calculat pe telefon si in urma rezultatului, am impartit in benzi de cate 10,5 cm., dupa ce am lasat pe laterale cate 5 cm. M-am apucat sa fixez firul din partea stanga a jumatatii solarului. Nu incercati sa legati cablul de plasa din fibra! Nu reusiti sub nici un fel. Sau poate reusiti, dar dupa mult prea mult timp si dupa cateva cuvinte triviale. Timp prea mult pana sa schimb metoda nu mi-a luat, dar trivialitati...Motivul este ca in momentul cand strangeti legatura, plasa se umfla putin la fiecare legatura. Dupa 5 legaturi, fumezi vreo 3 tigari. Am reinitiat operatia de fixare, apeland la prietenele mele copcile. Dar de data asta confectionate din cablu electric de 1,5 mm. izolat cu plastic. Totul a fost parfum, pana la ultima linie. Cea din margine. era mai lunga cu vreo 6m. Cred ca schimb telefonul. Nu poate sa faca si el o impartire corecta! S-a uitat Iorgu in sus, iar in sus si a treia oara tot in sus. Va asigur ca buzele mele nu prea erau in stare de repaus in acel moment. Din cablu nu puteam taia. Sa scot toate copcile si sa fac alta repartizare, sub nici o forma. Sunt momente cand trebuie sa iei o decizie. Stiti ce am facut? Am mers la masa si apoi m-am culcat vreo ora. Nu am mai dormit dupa amiaza, de la revelion! M-am trezit ,,fresh''. fuga direct in solar si am fixat ultimul rand sub forma de bucle. a durat doar vreo 10 minute. In acest timp eram ca un robot. Nu gandeam nimic, doar dadeam din maini. Cand a fost gata si am facut foto, sa va informez, vorbeam cu mine: Iorgule, esti tare frate, sa te mai culci si tu dupa amiaza, ca te misti altfel. Afara se oprise ploaia. Neavand stare sa-l vad gata, am luat roaba, lopata, 2 paini si ghici unde? Tooooooooooocmai la gramada aia mare de nisip care se vede in pozele precedente.
Aaaaaaaaa nu stiti ce rol are painea in operatiunea roaba? Va spune Iorgu. La acea balastiera se afla, ca peste tot, o haita de vreo 10-12 caini. Gardul meu este vecin cu zona balastierei. Adica ,,ultima frontiera''. Luni la primul drum spre gramada de nisip, cand am iesit din curte, instant am fost incercuit de prietenii cei mai buni ai omului. Dar astia nu prea aveau ganduri pasnice. Am lasat roaba acolo si fuga in partea interioara a ,,ultimei frontiere''. Sotia m-a vazut, a cam inceput sa rada, nu prea era de ras((, dar am tolerat-o, pentru ca mi-a adus o paine sa dau la caini. Cine n-are nevasta sa se insoare. Da, procedeul a functionat, dar numai la un drum. La urmatorul aceiasi poveste. Am un mag. la 20 m. de casa. S-a dus si a mai luat 2 paini. Dar acum s-a smecherit Iorgu. Le dadeam cate o jumatate de paine, rupta in multe, forte multe bucatele si micute, foarte micute. Daca il vedeati pe Iorgu, cu roaba prin noroi, cu caini dupa el si cu punga de paine sub trening, cred ca ramaneati fara aer. Stan si Bran erau mici copii. Dar sa revenim la ziua de azi. Deci am ajuns la catei, cred ca deja stiau ce urmeaza. Le-am dat tainul, am carat vreo doua roabe si, si, si a inceput ploaia. Dar ploaie, frate. Nu m-a udat prea rau ca eram in drum de venire cu a doua roaba. Am schimbat doar pantalonii, bluza si sapca. Nisipul carat si pus pe partea inferioara a ,,rep 02'', are 6 cm, grosime. Dupa ce m-am uitat eu sa vad cate ,, paini'', mai trebuiesc, am socotit ca vreo 4-5. Morala: dava va faceti rasadnita, cumparati paine dinainte! Inca nu venise ,,regina'' intunecata, si cum eram odihnit, m-am apucat sa fac o simulare a tunelului pentru foilie, care acopera rep 02, cand acesta are agrilul peste el. Cred ca voi reusii. Mai ales ca am vazut tendinta crescatoare a pariurilor facute. Eu mizez, frate pe mine!
Voi?
Foto, cu denumirea respectiva:
- repartizare linii incalzire
- fixat cablu
- colt dreapta
- colt stanga
- mijloc
- dupa doua roabe (+ o paine)
- tevi protectie foilie

Fișiere atașate


Editat de 1orgu, 08 februarie 2013 - 21:02.


#813
gubi_dutu

gubi_dutu

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 425
  • Înscris: 05.05.2009

 scaiba, on 08 februarie 2013 - 20:57, said:

Cu două exhaustoare de fum şi oleacă de electronică:

ventilator.jpg

Merci, scaiba! Un săritor ca-ntotdeauna! Da nu mă complic prea tare? Dacă pun câte un şubăr la fiecare din cele două burlane care trec pe sub mese, oare nu-i mai simplu?

#814
carprom

carprom

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 282
  • Înscris: 25.12.2008
Cam complicat.

Mai simplu asa. Scuze pentru calitatea pozelor !

@ scaiba

iar vorbim de "avioane" (ca sa citez un clasic in viata) ?

Fișiere atașate



#815
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.618
  • Înscris: 25.11.2007
iorgule, ma uitam l-a cablurile alea ale tele (cu 9 bucle de-un fel si a 10-a mai cu motz) si mi-am amintit de poezia lui Alecsandri - Penes Curcanul:

"Plecat-am nouă din Vaslui,
Şi cu sergentul, zece,
Şi nu-i era, zău, nimănui
În piept inima rece."

O alta strofa descrie lupta iorgului cu paganii, adica cu fortele care-i stau in cale si care nu mai au cum sa razbeasca :

"Prin foc, prin spăgi, prin glonţi, prin fum,
Prin mii de baionete,
Urcăm, luptăm... iată-ne-acum
Sus, sus, la parapete.
"Allah! Allah!" turcii răcnesc,
Sărind pe noi o sută.
Noi punem steagul românesc
Pe crâncena redută."

Chiar de se accidenteaza, iorgu tot increzator

"Ah! da-o-ar pomnul să-mi îndrept
Această mână ruptă,
Să-mi vindec rănile din piept,
Iar să mă-ntorc la luptă"

Editat de jumborom, 08 februarie 2013 - 21:20.


#816
gubi_dutu

gubi_dutu

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 425
  • Înscris: 05.05.2009
iorgule, eşti tare, frate!Posted Image  Te-ai gândit vreodată să te apuci de scris beletristică?

carprom, explică şi tu ceva de acoloPosted Image !

E clar: la anul fac şi io REP-uri. Cam care-i consumul pe metru pătrat?

#817
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.961
  • Înscris: 12.10.2004
da' peste toate poeziile, are vreo relevanta cablul ala nr.10? aka face vreo diferenta? sau asa a picat la design :) ?

si mai intreb ceva ca nu stiu: cablul ala daca se incalzeste nu deranjeaza polistirenul? aka nu era mai bine bagat in nisip?

#818
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.618
  • Înscris: 25.11.2007

 anknic, on 08 februarie 2013 - 21:28, said:

da' peste toate poeziile, are vreo relevanta cablul ala nr.10? aka face vreo diferenta? sau asa a picat la design Posted Image ?

si mai intreb ceva ca nu stiu: cablul ala daca se incalzeste nu deranjeaza polistirenul? aka nu era mai bine bagat in nisip?

Asa o chicat.

Era mai bine in nisip, dar rezolva iorgu maine, nu se lasa el cu una cu doua. Mai ales ca in solar poa' sa lucreze linistit, fara sa mai faca rasaduri de paine pentru caini.

#819
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 12.602
  • Înscris: 03.11.2006

 carprom, on 08 februarie 2013 - 21:09, said:

...iar vorbim de "avioane" (ca sa citez un clasic in viata) ?
Așa o spus și Iorgu când am început discuția cu pufarinu despre încălzirea electrică.
Iacătă-l acu' !

ps: care-i clasicu' ăla ?

#820
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.051
  • Înscris: 06.10.2012
@jumborom
Numai tu puteai sa te gandesti la drapelul national! Dar saptamana viitoare, il arboreaza Iorgu. Am voie sa-l pun la ,,rep 02'' si sa postez foto pe un site public? Binenteles la un mod decent.
Mai convins cu tavile de 200. Mi-ai zis de vreo 3-4 ori. Dar pana nu am trecut prin astea de 104, nu puteam sa invat. Avantaj tu. Pe aceiasi suprafata si cu acelasi consum, obtii (ai obtinut), o cantitate dubla de plantute. Aviz amatorilor! Am reusit sa reglez temperatura la ,,maternitate''. 21*-23*, ziua si 16*-17* noaptea. dar m-am culcat pe la ora 3,20.
Unde si cum pastram turba? Eu o am, 2saci si 3/4, intr-un garaj. Pot sa o tin in solar? Nu este prea mare umezeala?
@carprom
Si luminita pentru plantute, nu prea sa vede in acea locatie. Dar daca le pornim la neoane, cred ca ne vom descurca.

@anknik
Cablul are o lungime standard de 75 m. Asta (lungimea), este socotita pentru o putere de 1000W. Nichelina protejata de imbracamintea din plastic siliconic, are o putere de 14w pe m. liniar. Eu trebuia sa impart 75 m. la suprafata utila a rep 02, intr-un mod cat de cat egal. De aici au venit si problemele care m-au avantajat in privinta somnului de dupa amiaza. Cablul respectiv este folosit de legumicultorii din Bulgaria, de vreo 4 ani. Si ce gradinari sunt Bulgarii? Aceasta modalitate de incalzire rasadnita, are mai multe tipuri de cabluri si puteri. De 50 m./700w, pentru 5 m.p. De 42 m., de 36m. parca. Si or mai fi si altele. Peste polistirenul din partea de jos, vine plasa din fibra de sticla si apoi, vine cablul. Nu este in contact direct cu placile de polistiren. Personal dupa cate stii, am vazut in lucru, la BadJoke, acest sistem. Asta este al treilea an cand il foloseste. A dezgropat cablul, sa vada iorgu ce si cum. Nu se gasea nici o amprenta termica pe placile de polistiren. Este un sistem de viitor, curat ,practic, controlabil. Costul nu este mare, din contra, mult mai ieftin ca balegarul, sintogrilul si cate modalitati de starpire a semintelor si ganganiilor care se afla in el. Si nu in ultimul rand, nu ai nevoie multa munca bruta la infiintarea si desfiintarea rasadnitei.

Editat de 1orgu, 08 februarie 2013 - 22:00.


#821
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.961
  • Înscris: 12.10.2004
bun, deci firul ala nu topeste polistirenul (asta ca o concluzie...ca imi notez sa iau fir din ala!)

#822
carprom

carprom

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 282
  • Înscris: 25.12.2008
@ scaiba
#709

#823
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.051
  • Înscris: 06.10.2012

 anknic, on 08 februarie 2013 - 21:58, said:

bun, deci firul ala nu topeste polistirenul (asta ca o concluzie...ca imi notez sa iau fir din ala!)
Vezi ca am rectificat. Peste polistirenul din partea de jos, vine plasa din fibra de sticla!!! Si pesteplasa cablul. Mea culpa. M-am grabit. de fapt acest amanunt se regaseste si se vede in postarea unde am pus foto, si in postarea de acum doua zile, cand m-a prins ,,regina noptii in solar''.
Sincer, pentru tine o rasadnita de acest fel, este foarte practica si la indemana. Scapi, saraca de plimbatul cutiilor, lazilor, ghivecelor, prin toata casa. Si cel mai important lucru, ai control pe ea si mult mai mult timp liber. Mai aprofundeaza sistemul. Intrebari? Deja cred ca pot sa raspund eficient in aceasta privinta.

#824
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.961
  • Înscris: 12.10.2004
gradina e la 14 km de locul unde practic locuiesc :) mi-ar fi greu sa ma duc de 2 ori pe zi p-acolo, vara in schimb reusesc sa ma mut cumva acolo. nu de tot, macar cateva zile.

eu inca tatonez sa imi fac acolo o rasadnita automatizata (frate-miu care e un geniu in d'astea a zis ca ma ajuta), pe de alta parte mi-ar fi si dor de rasadurile mele cocolosite in fiecare zi :)

in ap.e exclus sa fac asa ceva. da' studiem :) cine stie cum se iveste o ocazie si daca nu-s toba de carte nu o vad de fapt...

(aka ma discut io cu mine: daca as inchide un balcon? daca le-as face in beci? momentan inca acumulez informatii...)

#825
carprom

carprom

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 282
  • Înscris: 25.12.2008
@ gubi_dutu

Soba realizata din teava sudata elicoidal cu diametrul de 813, tavi alveolare dispuse pe rastele, burlanul traverseaza incaperea si cedeaza caldura produsa de arderea lemnului in soba.Reglarea temperaturii ambientale se face din poignet.

Editat de carprom, 08 februarie 2013 - 22:25.


#826
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.002
  • Înscris: 28.09.2012
@Iorgu, urmaresc cu incantare tribulatiile tale prin lumea rasadurilor...felicitari, tot respectul pentru perseverenta si pentru tot ce faci! Posted Image

#827
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.505
  • Înscris: 24.01.2007

 1orgu, on 08 februarie 2013 - 21:54, said:

.

@anknik
Cablul are o lungime standard de 75 m. Asta (lungimea), este socotita pentru o putere de 1000W. Nichelina protejata de imbracamintea din plastic siliconic, are o putere de 14w pe m. liniar. Eu trebuia sa impart 75 m. la suprafata utila a rep 02, intr-un mod cat de cat egal. De aici au venit si problemele care m-au avantajat in privinta somnului de dupa amiaza. Cablul respectiv este folosit de legumicultorii din Bulgaria, de vreo 4 ani. Si ce gradinari sunt Bulgarii? Aceasta modalitate de incalzire rasadnita, are mai multe tipuri de cabluri si puteri. De 50 m./700w, pentru 5 m.p. De 42 m., de 36m. parca. Si or mai fi si altele. Peste polistirenul din partea de jos, vine plasa din fibra de sticla si apoi, vine cablul. Nu este in contact direct cu placile de polistiren. Personal dupa cate stii, am vazut in lucru, la BadJoke, acest sistem. Asta este al treilea an cand il foloseste. A dezgropat cablul, sa vada iorgu ce si cum. Nu se gasea nici o amprenta termica pe placile de polistiren. Este un sistem de viitor, curat ,practic, controlabil. Costul nu este mare, din contra, mult mai ieftin ca balegarul, sintogrilul si cate modalitati de starpire a semintelor si ganganiilor care se afla in el. Si nu in ultimul rand, nu ai nevoie multa munca bruta la infiintarea si desfiintarea rasadnitei.

Pe tine nu te interesa puterea ci tensiunea la care functioneaza dupa ce tai din ea.
De la transformator pleaca 231,5 V, sau 220 cum stie toata lumea. Pe masura ce ne departam de postul de transformare scade si tensiune, asa incat avem in casa 210-205 V. Daca mai tragi un prelungitor de 15-20 de metri, mai pierzi cativa volti, asa ca rezistenta electrica are cativa metri buni in plus fata de cat a fost proiectata. E bine ca-i prelungeste viata, e rau ca nu mai da caldura cat a fost proiectata
231 V / 75 metri =3,1
Asta inseamna ca fiecarui metru de rezistenta ii corespund 3,1 volti.
Nichelina din rezistenta e un rezistor si, daca o conectezi la curent, iei un aparat de masura si pui o borna pe un cap care e alimentat cu faza, iar a doua borna o pui din metru in metru pe nichelina, vezi cum  creste tensiunea.
Asta e reostatul cu cursor.

#828
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.607
  • Înscris: 21.02.2006
La repicat folosesc tot turba Kekkila sau folosesc pamant de flori ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 2

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate