Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 Problema inlocuire usa spate A6 C...

Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...
 

Santiere Externe

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1782 replies to this topic

#955
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
Mai sincer, nu ma mai uit pe jurnale de cativa ani buni.
Consider ca am facut destul de mult bine pe termen scurt, dar mult rau pe termen lung.
Practic am incurajat un fenomen care m-a si alumgat din tara in definitiv.
Eu sunt de parere ca daca vreau sa ma plimb cu o masina confortabil, ca sa nu zic luxos, ma duc la Mercedes, platesc pretul, pachetul de revizii si nu ma doare capul.
Daca nu jmi permit, cu bicicleta, metroul, autobuzul sau masina tatalui legata cu sarme si ma descurc cum pot reparand la ea in spatele blocului.
Fenomenul de la noi e unul ciudat, cu precadere in constructii.
Lumea vrea Mercedes la pret de "masina lu' tata", fabricata in spatele blocului. Nu se poate. Sau se poate dar nu e Mercedes.
Daca vrei casa, daca iti permiti acest lux, angajeaza oameni competenti si atunci nu mai are rost sa iti pierzi vremea pe forumuri. Poti face asta pentru a te interesa de diverse lucruri, tehnologii, etc.. dar nu a cauta preturi la cuie sau a intreba cat a costat Dorel.
Nu stiu, mie daca imi e foame ma duc la restaurant si platesc un blid sa imi potolesc papilele gustative. Platesc si las si bacsis daca mi-a placut. Asa imi traiesc viata in toate aspectele, cumparat masina, servisat, platit, etc..
Timpul meu e mai pretios ca o casa, bani sau alte lucruri pentru care merita sa platesti ca sa ai timp de nevasta care deja isi face ochiade cu colegul de serviciu, copii care deja ii spun bunicii mama, parinti bolnavi de care uiti si iti aduci aminte cand deja i-ai ingropat si toate astea pentru un tel meschin de a avea 4 pereti si o tabla deasupra.
Eu traiesc de pe o luna pe alta cu chirie si ma bucur de fiecare secunda de viata, ma simt mai viu si mai liber cum sunt sigur ca nu multi se simt, nu simt absolut nici un fel de empatie fata de cei care se decid sa isi construiasca o casa, daca intelegeti ca e un lux care trebuie platit bine, daca nu chin placut dar anii urmatori pe care o sa ii pierdeti din viata nu o sa ii mai recuperati niciodata.
Pana data viitoare 🤐

PS: mai nou invat cum se proiecteaza un rau asa ca neuronii mei sunt suficient de ocupati.

Edited by Astrul, 11 February 2017 - 08:31.


#956
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View PostAstrul, on 06 decembrie 2016 - 12:14, said:

Terminat muzeul, in fine structura, am plecat mai in sud si am inceput un parc rezidential de peste 100 de case.
Parca e mai pe meseria mea ��
Ar fi interesant sa ne povestesti jurnalul unei case din cele 100. Sa vedem si noi ce diferente sunt .Asta daca iti permite timpul Posted Image

Nustiu de ce am impresia ca este mai ieftin sa iti faci casa acolo. Se face multa economie la fier .

Edited by Benderbut, 11 February 2017 - 10:21.


#957
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Pe bune tu crezi ca e mai ieftin sa faci o casa in UK? In conditiile in care imobiliarele din Londra au printre cele mai absurde preturi din lume? Ai intrat de curiozitate sa vezi ce iti aduc 100.000 lire si unde?  

Astrule, ai dreptate, intr-o lume ideala toata lumea ar avea bani de ce casa vrea si toti profesionsitii ar presta servicii de calitate, dar asta nu e valabil nicaieri in lume, mai putin in Romania. Apoi daca fiecare ar trai in propriile limite nu ar mai avea nici un farmec sa incerci sa te autodepasesti, nu-i asa?

Nu cred ca e un rau ca se discuta despre preturi, pentru ca asa isi face omul o idee despre cat costa anumite lucruri si stie in ce se baga de la bun inceput. De asemenea forumul e o sursa importanta de idei, nu cred ca il vede cineva ca o posibilitate sa faca din r@@@t bici, e o sursa de inspiratie pentru ceilalti care vin din urma.

#958
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
http://www.telegraph...l?frame=2618902
M-am referit strict la modul in care se construieste o casa in Anglia. La materialele folosite.

Edited by Benderbut, 11 February 2017 - 18:02.


#959
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
Voi vedea ce si cum. Oricum daca vreau sa ies in buget s-ar putea sa aduc oameni din tara, mai ieftin decat sa platesc neica nimeni cu 15-20ÂŁ/h.
Momentan gandesc niste structurinde beton aparent, pentru a salva ceva din finisaje exterioare si a acea ceva mai multa rezistenta la intemperii.
Pana sa gandesc casele lucrez la mutarea unui rau ceea ce imi intinde foarte mult neuronii catre inginerie, am mult de studiu dar sper in curand sa ma apuc de treaba.

Edited by Astrul, 14 February 2017 - 00:16.


#960
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
Cateva poze primite de la amici. Pot spune ca imi place rezultatul. Si ca sunt printre putinii care au avut sansa sa faca parte din echipa care a construit acest muzeu. 😊

Attached Files



#961
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Sa nu ai pretentii sa iti cumperi Mercedes cu banii de bicicleta e una. Sa ti se ceara pe un Logan cat pe un BMW e alta. Asta e problema cu constructiile in Romania.

#962
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
https://www.dezeen.c...hitecture-news/

Se pare ca rezista si dupa ce au scos cofrajele Posted Image
Acum urmeaza partea a doua, cum dracu mut eu un rau cu totul? Fara sa ma coste vreo 2 mil£.

Problema cu constructiile in Romania e foarte simpla: atata timp cat se va construi asa va reprezenta o problema.
Daca ai macar un cat de mic interes sa fii un profesionist desavarsit si sa fii capabil sa iti profesezi meseria pentru a fi mandru de rezultate, nu ai ce cauta in tara asta, pentru ca nu exista nicio sansa. Poate prea putine.
Atata timp cat indivizi fara pic de cunostinte in domeniu isi spun constructori si sunt incurajati de catre client pe care nu Ii intereseaza decat palat de 250mp cu bani de apartament in Titan, nu se poate vorbi de constructii in Romania.
In afara o casa facuta cu simt de raspundere porneste de la 250-300.000£. Un apartament cat de cat normal, locuibil, comparabil cu unul de pe la noi poate porni si de la 28-35.000£. E totusi o diferenta de 10 ori de valoare.
Pe cand la noi aceasta munca numita constructii nu este respectata, punem in balanta un bloc communist cu o casa construita, ceea ce este eronat. E ca si cum ai compara o masina veche si uzata, aproape de programul rabla pr care o cumperi in 10 minute la notar cu o masina custom-made facuta de o echipa in cateva luni, chiar ani.
Lumea nu intelege ca nebunia de a detine o casa sub orice chip, fara a avea macar cele mai decente conditii si utilitati au ruinat definitiv conceptul de constructii in tara noastra.
Am meditat foarte puternic la ce se va intampla mai departe, cu toata nebunia, Brexit, spargerea Europei, etc... daca ar fi sa ma intorc cu siguranta nu as mai face ceea ce am facut.
Ori voi gasi o cale prin care sa imi vand serviciile in afara locuind in tara, ori voi cauta lucrari cu adevarat imporante si care sa merite efortul si riscul la care sunt supus lucrand in acest domeniu destul de periculos.
Pentru multi dintre voi e o casa, o necessitate, pentru multi dintre noi e doar o meserie. Pacat ca nu avem cum sa o practicam. Aici unde sunt eu, cine face ceea ce faceam eu in Romania este multimilionar.
Clientu;l care m-a contractat pentru noul proiect estimeaza la o suma de genul 150 mil£ bani facuti din constructii, cum s-ar putea vreodata compara castigurile de aici cu cele din Ro, si chiar si asa clientul roman are impresia ca dupa ce I-ai construit o casa tot a fost scump si ca nu ar fi trebuit sa castige prea mult de pe urma asta.
Cand povestesc cu tristete cat de penibila e situatia in tara mea, multora nu le vine sa creada, oameni care isi construiesc case cu Dorei cu 4-5000E antamati fara contracte si care se mai si plang ca este prea scump.
Aici un electrician iti schimba 5 becuri cu 100 lire in 5 minute, pentru ca nu ai dreptul sa faci nimic de unul singur, atat iti trebuie sa nu fii calificat caci daca Doamne Feri se intampla ceva asigurarile iti iau si amprente de pe bec sa vada cine l-a atins ultimul.

Asta e, sper doar sa fie bine aici unde sunt caci nu ma inghesui prea tare sa ma intorc. De Dorei nu am scapat, doar ca aici sfintesc banul caci nu mai sunt la ei in fata unde fac legea.
Fac destule pentru comunitate, daca nu mai ajut forumul cu sfaturi sa-si faca case ieftine falimentand constructorii de pretutindeni, ajut oamenii de aici sa isi gaseasca joburi decente si chiar am grija de ei sa le fac cursuri, calificari, ca dupa ce pleaca de la job sa se poata duce oriunde, ii ajut cu sfaturi financiare si fiscal, chiar ma implic pentru ca altfel nu as putea dormi linistit noaptea daca nu fac cate o fapta buna. In definitive sunt ai mei chit ca ii/va urasc de moarte ca si popor caci de aia am plecat.
Toti ma intreaba de ce am plecat si tuturor le spun ca din cauza oamenilor. Tara e frumoasa...ce-a mai ramas din ea, oamenii in schimb nu. Cand am realizat ca sunt mai mult plecat din tara decat in ea si tara pentru mine reprezenta exact ce reprezinta pentru capsunari locul de unde isi castiga banul. Si nu e foarte rentabil sa faci case in Romania cu 7000 manopera incluzand costurile oamenilor, firmei, transport, etc...si sa-si mai ramana si ceva de pe o zi pe alta si cu banii castigati sa te plimbi pe la Paris.
Mai usor e invers, ultima data am fost acum 1 an de Paste si aveam ceva banicei in buzunar, nu multi obisnuit fiind ca totul sa fie foarte scump, dar tara mea mi s-a parut extreme de ieftina. Imi place sa o vizitez asa, din an in Paste (la propriu), sa vad lucrurile care imi plac si sa nu am timp sa vad gunoaiele din societate (la propriu si la figurat).

Mai revin cu noutati cand mai am. Momentan gandesc niste lucruri interesante.

Cu scuzele de rigoare, nu am sindromul Raducioiu, unele cuvinte sunt corectate automat de catre soft. Posted Image

Edited by Astrul, 24 February 2017 - 15:28.


#963
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,899
  • Înscris: 21.01.2014
" Toti ma intreaba de ce am plecat si tuturor le spun ca din cauza oamenilor. "
Cand te intorci ia lucrari in ardeal sau in banat si o sa vezi diferenta ..


#964
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View PostAstrul, on 14 februarie 2017 - 00:15, said:

Voi vedea ce si cum. Oricum daca vreau sa ies in buget s-ar putea sa aduc oameni din tara, mai ieftin decat sa platesc neica nimeni cu 15-20ÂŁ/h.
Momentan gandesc niste structurinde beton aparent, pentru a salva ceva din finisaje exterioare si a acea ceva mai multa rezistenta la intemperii.
Pana sa gandesc casele lucrez la mutarea unui rau ceea ce imi intinde foarte mult neuronii catre inginerie, am mult de studiu dar sper in curand sa ma apuc de treaba.
Adica englezii nu fac treaba , de ce sa aduci doreii de la noi ?

Ce sa faci cu putorile de dorei de la noi ? Majoritatea sunt buni doar la rigips si finisari pentru ca se castiga un ban usor asa, in schimb la o munca gen heavy dutty nu va putea in veci sa depaseasca eglezu. Nu am fost niciodata in Anglia in schimb am lucrat cu englezi in Italia, rupeau santierul naval in doua ,atat pe plan profesional cat si ca munca fizica.

Doamne fereste sa vii din Anglia de la construit ”arce betonate ” la ”Romanica” unde sa trebuiasca sa ai tangente cu asa-zisi dorei, nu mai zic de birocratie ...risc de crima nu alta.

Edited by Benderbut, 24 February 2017 - 20:29.


#965
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
Nu-i aduc eu, sunt destui aici... nu-s buni de nimic dar sunt buni la toate daca are vreo logica ce spun.
Pentru lucrari de duzina, mai o demolare, mai o matura sunt ok.
Cu englezii ca si cu ceilalti occidentali problema este ca pentru a batea un cui in scandura iti trebuie 3 ingineri si 5 muncitori. Pentru ca pentru fiecare rahat de operatiune exista un om desemnat pentru a face ceva.
E multa prostie si risipa, dar merge treaba strina daca sunt bani.
Eh, eu nu am, doar vrei 20-25 mil pentru toata treaba si chiar daca pare o avere e foarte putin. Sunt peste 100 case, demolare, utilitati, mutat rau si alte nebunii pana sa poti vinde prima casa.
Pana la urma daca vad a nu ies la liman cu Doreii ii trimit la casele lor, angajez contractori si eu doar dau cu biciul.
Doar ca nu e stilul meu, daca nu ma manjesc putin cu beton nu ma simt bine. :D

#966
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

View PostAstrul, on 24 februarie 2017 - 13:26, said:

In afara o casa facuta cu simt de raspundere porneste de la 250-300.000£. Un apartament cat de cat normal, locuibil, comparabil cu unul de pe la noi poate porni si de la 28-35.000£. E totusi o diferenta de 10 ori de valoare.

Diferenta de pret nu este data de calitatea constructiei, sa fim seriosi. Este data per ansamblu de nivelul de trai, de aia 100 de lire care te costa sa schimbi 5 becuri. O casa pe care ti-o ia vantul in America e mai scumpa decat o una in Pantelimon, facuta cu firma de constructii nu cu Dorei fara contract. In Anglia si o casa mobila e mai scumpa ca un apartament din Militari. Daca ar costa terenul la 15km de centrul Londrei 50 euro/mp, nu ar mai costa nici casele 250.000.


Quote

Aici unde sunt eu, cine face ceea ce faceam eu in Romania este multimilionar.
Clientul care m-a contractat pentru noul proiect estimeaza la o suma de genul 150 mil£ bani facuti din constructii, cum s-ar putea vreodata compara castigurile de aici cu cele din Ro, si chiar si asa clientul roman are impresia ca dupa ce I-ai construit o casa tot a fost scump si ca nu ar fi trebuit sa castige prea mult de pe urma asta.

Daca ai fi facut in Romania cateva sute de case si cartiere rezidentiale ai fi fost si tu milionar... Cate case/blocuri a construit clientul ala ca sa castige 150 milioane (erau profit sau cifra de afacerei, ca e o diferenta)?

E adevarat ca sunt o multiume de oameni aici care vor sa vanda un apartament in Titan si sa isi faca o casa cu suprafata dubla de banii aia, care sa includa si terenul. Dar e la fel de adevarat ca sunt si constructori care vor sa stea o luna la Paris dupa fiecare casa facuta. Altfel nu ai cum sa primesti oferte la o casa de 220 mp construiti cu preturi de genul 5000 de euro inchiriat si montat cofraje Doka (daca era sa cumpar eu cofrajele ma costa 3000 de euro, noi, nu folosite) sau turnat beton manopera plus materiale 400 de lei mc (cand mc de beton la pompa costa in jur de 200 de lei), toate preturile fara TVA.

E adevarat ca situatia in tara e trista si deprimanta, si numai din cauza oamenilor, evident. A oamenilor care ne conduc in mod special... Eu inca ma intreb daca am facut bine sa ingrop +100.000 de euro intr-o casa in Romania.. dar doar timpul va spune asta..

#967
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
La noi din cauza normelor stricte în construcții ar trebui să coste dublu o casa fata de una din M.B. si totuși costa de 10 ori mai ieftin .

Banii în plus pentru materialele folosite în construcția unei case la noi ii decontează dorelu ,adică din cauza asta va face munca mai multă si va fi plătit mai puțin ,un fel de munca patriotică .

Edited by Benderbut, 25 February 2017 - 09:06.


#968
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014
Tocmai m-am gândit la un sinonim pentru "dorel", si anume "minion "��

#969
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Astrule, nu inteleg ce vrei sa spui prin aceea ca nu mai intri pe jurnale ca sa nu mai falimentezi constructorii din Romania. Mie nu mi s-a parut deloc ca faceai asta, ci dadeai sfaturi beneficiarilor, nu cred ca datorita sfaturilor tale a ramas cineva fara munca (in sensul ca ai invatat beneficiarul ce sa faca si a facut singur in loc sa plateasca pe altul).

#970
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,561
  • Înscris: 10.05.2007
Din pacate nu. Exact asta am facut.

Am invatat din afara de ce merg lucrurile si cum merg lucrurile asa bine.
Masina se repara la service si nu in spatele blocului pentru ca risti viata celorlalti conducatori in trafic si a pietonilor.
Mergi la doctor cand esti bolnav nu iei remedii dupa ureche si ii mai imbolnavesti si pe ceilalti.
Construiesti cu oameni specializati nu cu Dorei dupa ureche cum ti-a spus o steluta pe forum.

Serviciile se platesc. Am creat un trend foarte periculos unde toti cred ca pot face o casa dupa un manual scris oe un forum. Unii pot, sunt foarte capabili, dar nu toti si asta e problema.
Astfel am incurajat angajatul Doreilor falimentadu-ma inclusiv pe mine, cel ce imi doream sa functionez ca o firma de constructii si nu am mai putut dupa 2008-2009 (crash-ul imobiliar) si toti au cerut lucrari la negru.
Astfel am incurajat oameni care nu ar avea dreptul nici sa treaca strada singuri sa se apuce sa isi fca case si apoi cine stie, poate sa le si vanda altor sarmani nenorociti care nu stiu ce fire de fi10 se ascund sub tencuiala.

Nu este normal si sincer, daca voi avea putere vreodata am sa cer sa existe o legislatie si sa fie si pusa in practica, poate doar asa ma voi mai intoarce sa lucrez vreodata in tara mea.
Este inuman sa faci 5 ani facultate, sa pierzi inca cativa invatand cum merg lucrurile si apoi sa ajungi sa nu ai loc in tara ta deoarece clientul roman vrea Dorel cu sapa nu inginer cu mapa.

Crede-ma imi doresco tara europeana cu adevarat nu doar pe hartie. Eu platesc aici cam 7 mil lunar doar taxa la primarie. Vreo 15 curent si apa. Cam 7-8 mil parcarea. Nu spun 50mil chiria.
Minim 1500-2000ÂŁ lunar se duc doar pe lucruri uzuale ce in Romania le aveam poate la nici o zecim din pret.
Mi-as dori asa impozite si in tara mea, nu sa te lafai in 250mp fara sa platesti minim 5-6mil pe luna la primarie.
Astfel ar avea si primaria bani sa faca strazi, utilitati, etc..nu s-ar mai plange lumea.

Dar asa-i romanul, vrea europenizare, occidentalism dar a platit zero taxe pe casoiul de 100.000 de euro si eventual declara si supafata mai mica la primarie ca sa isi plateasca taxa mai mica.
De asta am plecat si de nimic altceva nu. Nu duceam lipsa de nimic, dar ma prostituam pe bani de nimic ca o centurista jalnica in ploaie pe centura. Ma refer la viata pe care o duceam in societatea si langa oamenii langa care eram. Nu la bani, banii da-i dracu daca ai cap ii ci si in Ro si in Uk si in Congo. Nu imi e dor de tara mea nici macar un strop, daca maine ar cadea un meteorit si ar crea un crater imens mi-ar parea rau de cateva persoane si atat. Cu regret in suflet spun ca am renuntat demult a mai crede in ceea ce se intampla acolo.

Am avut multe discutii despre strainatate, multi mi-au zis ca nu e chiar asa, nu umbla cainii cu covrigi in coada. Asa e, doar ca sunt in lesa si cu punguta dupa ei...

Edited by Astrul, 27 February 2017 - 03:16.


#971
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015
Ma bag si eu ca nu-i pe bani. Posted Image

Uite, eu sunt un viitor beneficiar de casa. Mi-ar conveni foarte tare sa pot cumpara una la rosu cel putin, daca nu de-a gata. Si nu gasesc. Bai, frate, sub 160-180m2 utili nu se fac case in Romania. Fara balconase iarasi nu se fac. Fara iesiri din consola, alambicuri si acoperisuri in 7 ape nu se fac. Eu nu inteleg de ce casele dintr-o tara saraca sunt atat de mari, de complicate si de prost concepute, ducand la niste cheltuieli de intretinere demne de-un milionar. Si mai vad case cu 2-3 dormitoare si o singura baie. O singura baie??? Dar cu 2 balcoane musai. Locuiesc in Canada, unde tocmai ne-am vandut casa familiala, unde am crescut doi copii, baiat si fata, 3 dormitoare si birou, dependinte gramada, inclusiv pivnita de vinuri. Fara balcoane, na. Si toate astea in 140m2 locuibili, facuti cu cap si bun simt tot de-un emigrant. Casa tip, cookie-cutter, cum le zice aici. In Romania de ce nu exista industria proiectelor tip? De ce terenurile se vand fara utilitati, de moare omul umbland dupa hartoage si tanti Firea abia asteapta sa mai traga o Cantarea Romaniei ca sa inalte spiritele patriotarde de rahat.
Astrul se plange ca munca de constructor nu este respectata in Romania. Pai nu este, fiindca romanii au 10 lei in buzunar si vor sa moara Bibi si toate neamurile pana la a 5a spita de ce casa isi fac ei cu aia 10 lei. Am trait in Germania si-am vazut acolo in satul unde locuiam oameni modesti, muncitori, functioari care-si ridicau case. Cu credite, cu ipoteci, cum puteau. Dar nu-si faceau palate, turnulete sau case ca a lui Dragnea, pe doua strazi. Se limitau la patratele cu acoperis in doua ape, economice si placute la aspect si cu muscate la ferestre.

Iar daca vreau totusi sa-mi fac o casa in Romania si n-o vreau pe caramizi si betoane, ci pe structura usoara din lemn, iaca belea. Ca nu-s constructori.

Intr-un final, nu este numai vina beneficiarilor, ci si a ofertantilor. Atata vreme cat domeniul constructiilor nu este organizat din interior, cu terenuri vandute cu tot cu utilitati, cu proiecte de case tip, cu minime conditii de urbanistica care sa nu zgarie retina a inca 2 generatii de-acum inainte, beneficiarii umbla de bezmetici si se carpesc cum pot. Multi dintre jurnalistii de pe forum s-au intins mai mult decat pot duce. Multi nu respecta standardele minime ale legislatiei in vigoare, multi isi fac casa cu un unchi sau var care a pus faianta prin Italia si "se pricepe la constructii". De ce? Pentru ca se poate. Pentru ca legile sunt pentru prosti, fiindca jmecherii se descurca, d-aia, ca au pe cineva la primarie sau la cadastru sau la mama naibii, cineva care inchide ochii, deschide buzunarul si semneaza. Un fel de OUG 13 generalizat. Pentru ca din constructii traiesc multi, nu din salarii, ci din spagi si bani la negru. Fiindca salariile sunt mici si omul, politician ori ba, trebuie sa mai si traiasca.

#972
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

View PostAstrul, on 27 februarie 2017 - 03:13, said:

Serviciile se platesc. Am creat un trend foarte periculos unde toti cred ca pot face o casa dupa un manual scris oe un forum. Unii pot, sunt foarte capabili, dar nu toti si asta e problema.

Astfel am incurajat oameni care nu ar avea dreptul nici sa treaca strada singuri sa se apuce sa isi fca case si apoi cine stie, poate sa le si vanda altor sarmani nenorociti care nu stiu ce fire de fi10 se ascund sub tencuiala.

Nu este normal si sincer, daca voi avea putere vreodata am sa cer sa existe o legislatie si sa fie si pusa in practica, poate doar asa ma voi mai intoarce sa lucrez vreodata in tara mea.
Este inuman sa faci 5 ani facultate, sa pierzi inca cativa invatand cum merg lucrurile si apoi sa ajungi sa nu ai loc in tara ta deoarece clientul roman vrea Dorel cu sapa nu inginer cu mapa
Cam putini 5 ani de facultate. Eu as cere o legislatie ca inginerii sa aibe minim 5 ani de facultate facuta in strainatate si doua doctorate .Posted Image

Legislatia momentan este foarte buna si mai stricta decat in afara , alte legi noi ar dauna mai mult, noua de lipseste educatia cum spunea Iohannis....

Atunci cand beneficiarii si doreii vor avea oeducatie sanatoasa (nu spun sa fie multa ), putem spune ca se va schimba ceva.

Edited by Benderbut, 27 February 2017 - 06:52.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate