Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mama Miresii (2024)

Estimare reparatie

Sterilizare UV apa

Folii heliomate faruri - merita?
 Cabina Dus mai mare cu 10cm decat...

Rezultate firma

Facultatea de Medicina - a doua f...

Fortat sa imi dau demisia
 Nivelare placa + Fisuri

Premierul Slovaciei a fost impuscat

RIP imgflip meme generator

V-ati facut sau va veti face Colo...
 Imagini generate de Inteligenta A...

Typo3 - tabel cu HTML

Amorsa inainte de adeziv

Tableta pareri
 

PISCINE

* * * * * 1 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
1391 răspunsuri în acest subiect

#523
Costi_68

Costi_68

    Membru de o r o a r e

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.443
  • Înscris: 03.11.2009
Cald baieti... cald tare???

Uite ce-a facut un neamt... din paletiPosted Image  

http://www.goodshome...f-10-pallets/2/

Apropos, cu ce fel de lemn sau cu ce sa tratez un lemn pentru a putea imprejmui piscina mea supra-terana, astfel incat sa aiba un aspect mai de soi?

Prin DD sau alte magazine se gaseste lambriu din lemn, e gata finisat, e frumos... dar ar trebui tratat. Ceva idei?

#524
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.435
  • Înscris: 05.02.2009

 costicucu, on 27 iulie 2015 - 04:15, said:

Prin DD sau alte magazine se gaseste lambriu din lemn, e gata finisat, e frumos... dar ar trebui tratat.
Lambriul e subțire.
Cu "baiț" îi dai culoare. Cu lac îl finisezi ! Indicat ar fi cel puțin 2 mîini de lac. După fiecare mînă frecat cu un șmirghel de 100, (căci vor apărea niște asperități).

#525
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.312
  • Înscris: 16.07.2008
Exista si bait (pentru lemn) pentru exterior, in principal rezistent la apa si UV, folosit la obloane, terase si mobilier lemn pentru gradina.
2-3 straturi sunt necesare.

Foarte interensata idea :peacefingers: Si, probabil, poate, o idee mai ieftina decat metoda clasica? Posted Image

#526
UlieruA

UlieruA

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 1
  • Înscris: 28.07.2015
Am si eu o mare problema, dețin o piscina Intex de vreo 3 ani , in fiecare sezon schimbam apa cam o data la 3 saptamani , având in vedere ca are cam 16 m3 e o problema , in general problema era ca apa devenea laptoasa cu toate tratamentele pe care le făceam. Anul asta m-am decis sa ma informez pe tema asta si am ajuns la concluzia ca ph-ul meu era cam mare si folicantul, algacidul si clorul granule si tablete nu prea isi făcea treaba din aceasta cauza. Am cumpărat o cutie de ph minus si am redus ph-ul de pe la 7,8 undeva la 7,2-7,4 , toate bune si frumoase. Adaug cam la vreo 2-3 ore clorul granule , la alte 2-3 ore algacidul si dupa alte 2-3 ore foliculantul . A doua zi dimineata .. Surpriza!!! Apa arata exact la fel , o culoare tulbure , laptoasa. Am bagat aspiratorul in ea , am schimbat filtrul , acum sper ca timpul sa o rezolve deși mi-am cam luat gândul de la soluționarea problemei , sper sa ma ajutati. Multumesc anticipat, o zi buna tuturor.

#527
Costi_68

Costi_68

    Membru de o r o a r e

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.443
  • Înscris: 03.11.2009

 UlieruA, on 28 iulie 2015 - 10:49, said:

Am si eu o mare problema...
Tot la pH tre' sa umbli mai intai... apoi la restul (algicid, floculant, Clor)

Pentru a avea apa limpede in piscina tot sezonul, va propunem sa alocati 1-2 ore pe saptamana piscinei pentru a parcurge urmatoarele etape:
I. Analiza apei din piscina

Primul pas in tratare este analiza apei. Cu testerul de analiza se identifica valoarea parametrilor clor si pH. Este indicat ca o data pe luna sa se faca analiza acidului cianuric, clorului combinat si alcalinatatii , parametrii care pot indica din timp o posibila problema a calitatii apei din piscina.
In cazul in care apa da semne de deteriorare aceste analize se vor face imediat, rezulatatele obtinute indicand direct problema.
De exemplu:  clor combinat mai mare de 0.5 mg/l
- acid izocianuric mai mare de 100 mg/l
- alcalinitate mai mica de 80

II. Reglarea pH-ului apei din piscina.

Un parametru foarte important in controlul calitatii apei este pH-ul, acesta ne indica daca apa este neutra, acida sau alcalina. Valoarea optima (sau normala) este 7 -7,4. Daca pH-ul apei este mai mic decat 7atunci apa este acida si actioneaza coroziv asupra metalelor; daca valoarea acestuia este mai mare de 7,4 atunci apar particule de calcar ce provoaca o tulburare a apei care este daunatoare pentru inotatori si pentru dezinfectare.
In functie de rezultatele obtinute cu testerul de analiza tratam cu pH plus sau pH minus.
Valoarea pH-ului trebuie controlata de doua ori pe saptamana in prima luna dupa umplerea piscinei, apoi saptamanal in tot sezonul respectiv.

III. Curatirea piscinei

Dupa tratrea apei cu pH plus sau pH minus se incepe curatirea bazinului ( aspirarea ) cu un aspirator manual compus din tija, furtun de aspiratie si perie. Furtunul se mufeaza la gura de aspiratie sau la skimmer, avand insa grija sa nu patrunda aer in pompa. Se aspira fundul bazinului, iar peretii se vor peria.
Dupa aspirare curatati linia apei cu un dertergent special ( Flisan ), skimmerele si goliti cosuletelor de frunze sau iarba.
Urmeaza spalarea filtrului si curatirea prefiltrului pompei. In cazul filtrului cu nisip este recomandat ca o data pe luna sa se spele cu Filter Cleaner ( degreseaza si decolmateaza nisipul). Filtrarea v-a fi programata astfel incat interg volumul de apa sa fie filtrat de 4-5 ori in 24 ore, iar la temperaturi de peste 30 grade, recomandarea este sa functioneze 24 h/24 h.
Toate tratamentele vor fi inutiele daca filtrarea nu este corespunzatoare.

IV. Dezinfectarea apei din piscina

Tinand cont de analiza facuta la inceput tratam apa cu dezinfectant ( Chemoclor T granulat, Chemoclor CH granulat, Clor lichid).
Clorul are actiune dezinfectanta buna la un pH de 7.2 – 7.6 . Cand pH-ul este ridicat eficienta acestuia scade avand ca rezultat un consum mai mare de clor.
Dezinfectia pe baza de clor este cea mai raspandita mai ales pentru piscinele publice.
Concentartia recomandata de clor este de 1.5 – 3 mg/l, in functie de temperatura apei. La aceasta valoare a clorului liber, microorganismele si ciupercile din apa nu se mai multiplica iar apa este dezinfectata si cristalina.
Clorinarea de soc devine necesara atunci cand apa se tulbura datorita temperaturilor inalte sau a folosirii intense a piscinei. Mirosul de clor provine de la cloramine, acestea pot fi distruse tot printr-o clorinare de soc a apei, urmata de floculare si spalarea filtrelor.

V. Tratament impotriva formarii algelor

Este foarte important de stiut ca antialgele previn aparitia algelor, nu combat algele deja formate in apa din piscina. De aceea tratamentele cu antialgic se fac preventiv o data la doua saptamani sau dupa ce ploua. In cazul aparitie algelor in piscina primul pas este analiza apei din piscina si tratarea cu clor ( tratament soc). Daca algele sunt depuse in mod uniform pe fundul si peretii bazinului se face o aspirare cu evacuarea ( apa nu trece prin filtru, va merge direct la canal), completare cu apa proaspata si tratament soc cu clor. Cartusul filtrant sau nisipul din filtru vor fi spalate foarte bine si mai des intr-o astfel de situatie.
Stropirea peretilor, fundului si colturilor piscinei inainte de umplere constituie un prim pas in lupta contra algelor si sporilor.
Important: Ne se trateaza cu antialgic in aceeasi zi in care s-a tratat apa cu clor.

VI. Situatii speciale si produse speciale pentru apa din piscina.

In cazul apei cu continut mare de fier este posibil ca in timpul anului sa apara pete maro pe scara, la skimmere, chiar pe peretii sau fundul bazinului. Acestea pot fi indepartate cu Metal Magic, turnat numai in dreptul zonelor patate.
In mod frecvent apa poate deveni tulbure din cauza unor particule care sunt prea mici pentru a putea fi retinute de filtru. In acest caz adaugati un agent de limpezire ( Flockfix Flussing ), care coaguleaza toate solidele in suspensie astfel incat sa fie retinute de sistemul de filtrare; apa devine astfel limpede si transparenta. Mai nou in gama avem si floculanti pentru filtre cu cartus si cu diatomee.

VII Recomandari generale pentru intretinerea eficienta a piscinei

1. Nu tratati iarba sau copacii in imediata apropiere a piscinelor.
2. Taiati cracile copacilor aflate deasupra piscinelor. Excrementele pasarilor contin fosfati. Fosfatii sunt cea mai importanta hrana a algelor. Deasemenea si materiile organice din frunzele copacilor.
3. Aveti grija ca nivelul apei din piscina sa fie la jumatatea schimerului pentru o buna circulatie a apei.
4. Controlati des ca schimerele sa nu fie infundate cu frunze sau alte mizerii pentru ca apa sa poata ajunge la filtru. Scoateti frunzele din schimere pentru a nu favoriza formarea algelor.
5. Nu incalziti piscina in permanenta la peste 28 grade C pentru ca veti mentine greu echilibrul chimic al apei si veti concentra cantitatea de chimicale din apa, tulburand apa.
6. In zilele fierbinti suplimentati cantitatea de clor dezinfectant.
7. In zilele ploioase corectati ph-ul si adaugati antialge.
8. Atunci cand folosesc piscina mai multe persoane faceti o analiza dupa folosire si reglati ph-ul si clorul daca este nevoie.
9. O data pe saptamana efectuati o clorinare soc-adica aduceti nivelul clorului din apa piscinei la valoarea de 3-5mg/l.

Editat de costicucu, 28 iulie 2015 - 11:20.


#528
caress

caress

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 4
  • Înscris: 04.07.2015
Cu temperatura in jur de 30 de grade nu prea avem ce face...prelata mea e verde inchis, iar la pranz, 20 cm sub ea, apa are 37-38...Nu pot sa o las descoperita, se umple de muste si ganganii, cand o folosim o descoperim, dau drumul la pompa 20 de minute si se amesteca cea fierbinte cu cea de la fund care e mai rece ...Iar imi vine sa schimb apa, macar ca sa fie apa rece!

Cu aspirarea fundului am o problema...am doua aspiratoare, unul care se racordeaza la furtun si de a carui eficienta nu sunt deloc multumita, praful sau pamantul, sau ce o fi, trece prin plasa aia si se redepune, iar pentru peria care ar trebui racordata la pompa, nu am furtun...imi trebuie un furtun de 38, de maxim 5 m.Ce am gasit pe net sunt foarte lungi si foarte scumpe..

#529
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.435
  • Înscris: 05.02.2009

 caress, on 29 iulie 2015 - 07:32, said:

Cu temperatura in jur de 30 de grade nu prea avem ce face....
Duminică am schimbat apa. (Azi e miercuri).
Sîmbătă avea 31'C. Ieri avea 28. Crește cam 2' zi. Deseară încep să o scot.
Eu am luat furtun de la Practiker. Dar e mai subțire . Cred că de 32.

Și un video de la începutul luni.
Lacul Sărat, Brăila. Apa are 33'C la 20-30 m de mal. La mal cred că avea 37'C.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/X6SNTrsLpxE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#530
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.312
  • Înscris: 16.07.2008
Nu pot sa imi dau seama cum e cu pasilele de clor cu eliberare prelunginta, care se pun in recipentul dozator plutitor care are si termometru (vezi foto).
Pentru ca apa tot intra acolo si pastila se uda, se inmoaie si se topeste. Cum se regleaza concentratia intr-un astfel de sistem?

Eu am folosit pana acum numai clor granulat, dar ma gandeam sa trec pe pastille din astea lente, mai ales pentru perioadele in care lipsesc de acasa.
Are importanta marca (cine le fabrica)? Pana acum folosesc produse Summer Fun.

Vad de asemena ca exista tablete multi-functii. Acestea sunt bune de ceva? A folosit cineva? Sau, mai bine, ar fi folosirea de produse specifice pentru fiecare operatie in parte (dezinfectant, ph, algicid etc)?

Multumesc

Fișiere atașate



#531
ciprian_l

ciprian_l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 44
  • Înscris: 23.02.2014
La chimicale - si bineînțeles la mai toate articolele care le folosim zi de zi - este destul de importantă marca/calitatea oferită.

Summer fun nu e o marca de chimicale. E o firma din Alba care împachetează ceva substanțe.  Cumpara Bayrol, Zodiac, CTX si alte doua, trei de care a auzit lumea. Degeaba plătești puțin. Aceea e si calitatea. Părerea mea ...

#532
Costi_68

Costi_68

    Membru de o r o a r e

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.443
  • Înscris: 03.11.2009

 ciprian_l, on 06 august 2015 - 01:05, said:

Cumpara Bayrol, Zodiac, CTX si alte doua, trei de care a auzit lumea
Poti scrie de unde se cumpara si care sunt alte doua produse?
Folosesti produsele de mai sus... de cat timp?

#533
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.312
  • Înscris: 16.07.2008

 ciprian_l, on 06 august 2015 - 01:05, said:

Summer fun nu e o marca de chimicale. E o firma din Alba care împachetează ceva substanțe.
Atunci asta ce e...?
Ca aia din Alba or fi vreun distribuitor (pentru ca produsele au si eticheta in limba romana) este altceva.

Editat de colombo2003, 06 august 2015 - 11:38.


#534
ciprian_l

ciprian_l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 44
  • Înscris: 23.02.2014
Fiecare cumpara ce vrea ...
Bayrol e un produs premium dar are si o gama normala (ca sa zic așa)
Zodiac e unul din liderii globali in echipamente si accesorii de piscina
Si alții ... CTX, hobby pool...

Toți sunt pe net si livrează cu curier

#535
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.312
  • Înscris: 16.07.2008
Ce testere pentru calitatea apei folositi?
Ceva de genul (vezi foto) este ok?

Fișiere atașate



#536
Kruska

Kruska

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 144
  • Înscris: 12.10.2014
In 2015, pe la cat se invarte o piscina de 10 m pe 5?

#537
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.435
  • Înscris: 05.02.2009
Am fost ieri la pișcină in oraș.
Apa incredibil de clară. Dacă arunca-i o monedă în apă , o vedeai la 1,8 m adincime.
La plecare am văzut pe băiatul ce îngrijea piscina adăugînd în apă substante-tratare-piscina/bisulfat-de-sodiu.
Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439806843706.jpg   82,16K   47 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439806933739.jpg   75,75K   48 download-uri

#538
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.435
  • Înscris: 05.02.2009
Întrebare :
Am tras azi o fugă prin oraș și m-am uitat după o pompă.
Am găsit de la vreo 15W pînă la 85W.
Pișcina mea are cam 10 mc. ( Dacă o încarc ochi, poate că ar avea 12―13 mc, dar mai las 10-20 cm, ptr că fiului meu îi place să facă "bombe" în apă și se fac valuri. clip )
Ce fel de pompă să-mi iau ? Contează ceva ?
Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439840982356.jpg   75,7K   28 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439840989916.jpg   91,94K   25 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439840997147.jpg   52,34K   24 download-uri


#539
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.312
  • Înscris: 16.07.2008
Tine cont de faptul ca pompa trebuie sa mearga pentru a recircula toata apa din piscina cel putin o data (recomandat chiar de doua ori).
Evident ca depinde si de debitul pompei. Una de volum mai mare, isi face treaba mai repede, dar e posibil sa consume un pic mai mult.
Diferenta este aproape nesemnificativa. Vorbim totusi de W (watti) si nu de kW (pe ora). Asta inseamna de la 5-6 kW pana la 10 kW pe luna,  ceea ce nu e chiar asa de mult.

#540
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.435
  • Înscris: 05.02.2009
Pompa mea consumă 1 KW/h.
Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439844988096.jpg   47,19K   38 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439844998099.jpg   54,98K   38 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439845007724.jpg   44,49K   37 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439845018300.jpg   59,13K   33 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439845028419.jpg   44,54K   32 download-uri Fișier atașat  uploadfromtaptalk1439845042459.jpg   59,6K   30 download-uri
Probabil o voi lua pe cea de 30-40 W cu un debit de vreo 3 mc/h.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate