Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Apostati contemporani

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
383 replies to this topic

#73
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,515
  • Înscris: 17.04.2014

View Postlupini, on 29 aprilie 2023 - 16:24, said:

Cât despre apostrofarea lui Grateful, spun doar atât: cum consideri tu caracterul cuiva care face public un mesaj pe care l-a primit în privat ?! Eu îl consider urât.

View Postlupini, on 29 aprilie 2023 - 16:36, said:

Eu nu am treabă cu asprimea, mă descurc cu ea. Dar ce resping e caracterul urât. M-au indus în eroare scrierile ei de versete, care o fac să pară de treabă. Scrierea de versete nu ţine loc de caracter frumos.

Închei discuţia despre altcineva în absenţă. Să fie sănătoasă.

Dupa tine, draga lupini, asta este definitia caracterului urat: ca ti-am zis ca este o forma de lipsa de respect fata de un crestin sa insinuezi ceva denigrator la adresa lui Isus Hristos? Pe chestia asta m-ai facut obraznica, cu toate ca mie si acum mi se pare o reactie ilogica din partea ta aceasta riposta.
Te-a deranjat faptul ca am pus in discutie pe forum faptul ca m-ai facut obraznica si de aici indignarea ta si concluzia eronata ca as avea un caracter urat????! Ce sa inteleg de aici, ca ceea ce scrii in privat nu vrei sa ti-o asumi in mod public?
Ce fel de caracter are cineva care are apucaturi duplicitare? Ce fel de caracter are cineva care jigneste pe cineva, zicandu-i pe nedrept ca este obraznica? Presupun ca stii ce defineste termenul.

In alta ordine de idei: am crezut ca ti-a trecut si ai uitat acel incident. Vad insa ca ma etichetezi si ma pui in acelasi registru in continuare, raspunzand la provocarea initiata de colegul dark...

Si mai o chestie...
Cand am afirmat ca "este o forma de lipsa de respect..." , nu am "condamnat" omul ci doar atitudinea, actiunea gresita... Daca ai fi citit atent, ai fi vazut ca nu mi-am permis sa pun calificative la calitatea ta umana.

Edited by GRATEFUL, 29 April 2023 - 18:09.


#74
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,746
  • Înscris: 16.03.2004
Trebuie să recunoașteți amândoi, Jakob și Grateful, că colegul Lupini vă depășește când vine vorba de cultură generală, mai ales pe parte umană, mai puțin științe exacte: matematică, fizică, la care, fie vorba între noi, și voi ați fost cam habarniști în școală, deci, cum spuneam, eu zic să respectați totuși erudiția colegului nostru Lupini, căci aveți amândoi, multe de învățat de la el. Voi, ca religioși, sunteți foarte fixiști și orizontul vostru nu este mai îndepărtat decât ce oferă Biblia, ori... ați văzut, Biblia este o carte scrisă de niște demenți!

Bine, deci... acestea fiind zise, orice altă continuare a acestei discuții nu are sens... Jakob, zi mai bine dacă ești de acord ca mâine caravana discrepanțelor veterotestamentare să pornească din nou la drum, căci luni, 1 mai, s-ar putea să zbor din nou în Anglia la iubita mea Franny!

#75
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,400
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdark, on 29 aprilie 2023 - 16:57, said:

face parte dintr-o șleahtă de hoți, cu care fură, cot la cot. Bine, la el... ce am observat, este că totuși, mai are o părere de rău așa, din când în când, dar asta nu-l împiedică să fure în continuare
A furat dar a dat și la alții... Posted Image

View Postdark, on 29 aprilie 2023 - 16:57, said:

Jakob scrie cu mult talent, reușește să compună...
Ei bine, ăsta e motivul real, profund, adevărat pentru care fratele Lupy mi-a dat block!
O, da, el se visează scriitor publicat. Mi-a scris într-o postare: "Eu sunt Alexandru Lupini, viitor scriitor publicat!". Eu am și zis Aleluia, m-am bucurat împreună cu el. Dar abia apoi mi-a povestit că a mers la 12 edituri cu compozițiile lui puerile.
Unii au zâmbit cu condescendență, alții l-au repezit urât. Toți l-au respins.

- Băbăiatule, tu nu înțelegi semnificația expresiei mâzgălituri insipide? Fad, coclit, nenorocit și gri. Ăsta e materialul tău! Când citim ceea ce ai scris nici măcar un rictus nu ne brăzdează fața, nicio tresărire. Nici nu ne faci să izbucnim în râs pe neașteptate, nici nu plângem, nu ne impresionezi deloc. Uite, mai bine ascultă melodia asta: That Don't Impress Me Much! Că noi parcă am asculta o predică iehovistă cu titlul "Ștați că Dumnezeu are un nume?".

Așa a pățit săracu' fratele Lupy.

Apoi m-a rugat pe mine să-i public o carte la o editură penticostală. E insistent băiatu'. I-am zis: bah, trebuie să șcrii ceva cu nuanță creștină, nu baliverne cu broaște! OK, mi-a adus un manuscris intitulat "Fabulele lui Esop în interpretare creștină".  Titlul mi-a plăcut dar, dragul meu Dark, pfuai de mine... Mai ții minte cum era la Sala Regatului când abia așteptai să se facă ora 12.00, să se termine slujba, și te rugai în gand: "Doamne, dacă-l faci tu pe fratele Cazan să termine predica cu 15 minute mai devreme, toată viața îți voi sluji din toată inima și voi bate cu veselie din ușă-n ușă la toate apartamentele lumii întregi!"?
Ei bine cam așa m-am simțit eu citind lucrarea fratelui nostru Lupy! Posted Image

Normal că editorul penticostal mi-a bătut obrazul: "- eu te știam om serios!".
Iar de atunci, când mă vede apărând, Fratele Lupy se face negru de supărare. M-a trecut la ignore, nu mai vorbește deloc cu mine, consideră că eu sunt principalul vinovat pentru respingerea lui.  Posted Image

Edited by Sfantul Jakob, 29 April 2023 - 18:22.


#76
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,746
  • Înscris: 16.03.2004

View PostSfantul Jakob, on 29 aprilie 2023 - 18:17, said:

A furat dar a dat și la alții... Posted Image

Așa procedau și haiducii, furau, dar mai dădeau și la oamenii săraci, ca să aibă unde să se ascundă de poteră. La fel și mafiotul acela din Columbia, din Medelin. Îi umpluse de bani pe concitadinii lui. Pablo Escobar.
Totuși, furtul și cerșetoria sunt, din punct de vedere etic, greșite, indiferent dacă mai dai o parte sau ții totul pentru tine!Posted Image

#77
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,400
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdark, on 29 aprilie 2023 - 18:43, said:

Totuși, furtul și cerșetoria sunt, din punct de vedere etic, greșite
În cazul ăsta trebuie să iei în considerare posibilitatea de a te lăsa de ele! :habarnam:

#78
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,291
  • Înscris: 29.12.2006

View PostGRATEFUL, on 29 aprilie 2023 - 17:56, said:

Te-a deranjat faptul ca am pus in discutie pe forum faptul ca m-ai facut obraznica si de aici indignarea ta si concluzia eronata ca as avea un caracter urat????! Ce sa inteleg de aici, ca ceea ce scrii in privat nu vrei sa ti-o asumi in mod public?

De fapt m-a deranjat pe mine propria mea judecată despre tine. Văzând că scrii versete biblice, credeam că ai caracter frumos. Şi de asta ţi-am scris în privat. Cuvântul "obraznic" nu e unul jignitor.




View PostGRATEFUL, on 29 aprilie 2023 - 17:56, said:

In alta ordine de idei: am crezut ca ti-a trecut si ai uitat acel incident.

Nu, n-a trecut şi nici nu va trece deşi a trecut deja un an de-atunci ! Ştii vorba românului: "se iartă dar nu se uită". Poate că eu am făcut o greşeală punând acele poze. M-am gândit şi eu la asta şi, am regretat.

Eu activez de foarte mulţi ani în online, şi să spun drept, am dat peste fel de fel de caractere, dar tu ai fost primul om care a spus public ce i-am scris în privat. Or, asta e foarte urât ! Foarte, foarte...foarte urât !

Edited by lupini, 29 April 2023 - 21:38.


#79
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,400
  • Înscris: 26.01.2007

View Postlupini, on 29 aprilie 2023 - 21:33, said:

Cuvântul "obraznic" nu e unul jignitor.

Eu activez de foarte mulți ani în online, și să spun drept, am dat peste fel de fel de caractere, dar tu ai fost primul om care a spus public ce i-am scris în privat. Or, asta e foarte urât ! Foarte, foarte...foarte urât !
Eu ți-aș sugera să lași tu gogoșile-ți nesimțite pentru ciracii tăi și să n-o mai jignești ca un bădăran pe colega noastră, sora Grateful!
Sora Grateful NU are un caracter urât. Cu atât mai puțin foarte urât. Și sub nicio formă foarte, foarte urât.

Sora noastră are un caracter foarte frumos.
Nu în raport cu tine, că asta nici nu se poate discuta.
În general vorbind.

Mai bine ți-ai cere scuze, măgarule, de la o doamnă pe care o faci și obraznică și insinuezi și că ar avea un caracter foarte foarte urât.
Aici, înaintea noastră, a tuturor? Ție chiar nu ți-e rușine? Obraznicule nerușinat ce ești! Posted Image

#80
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,291
  • Înscris: 29.12.2006

View Postdark, on 29 aprilie 2023 - 16:57, said:

Colegul Lupini se simțea bine comunicând cu ”penticostalul”, pe care nu avea de gând să-l pună pe ignore...

Într-adevăr, când comunicam cu Penticostalul îmi părea un persoanj "chic" (şic), şi îmi făcea plăcere să vorbim aici. Ohooo, şi au fost tensiuni mari între mine şi el, şi totuşi nu l-am ignorat, ci am luat-o ca ceva inocent. De-asta spuneam eu într-un text de pe un alt topic că...ceva s-a întâmplat cu Penticostalul pe care îl ştiu eu. Ceva rău.

Pe vremea când era Penticostalul, nu ar fi scris aşa despre mine ca şi cum e acum: Sfântul ! Posted Image

Apropos, Dark, înainte de a te cunoaşte că scrii aici, în urmă cu doi ani, în Aprilie 2021, Penticostalul îmi spunea că...eu sunt Dark, şi că...am cinci clone. Click aici şi aici. Posted Image

Edited by lupini, 29 April 2023 - 22:01.


#81
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,746
  • Înscris: 16.03.2004

View Postlupini, on 29 aprilie 2023 - 21:50, said:

Apropos, Dark, înainte de a te cunoaşte că scrii aici, în urmă cu doi ani, în Aprilie 2021, Penticostalul îmi spunea că...eu sunt Dark, şi că...am cinci clone. Click aici şi aici. Posted Image

Exact! Și, în realitate, singurul dovedit că s-a clonat... este chiar el...:ermm:...

#82
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,400
  • Înscris: 26.01.2007
Ce frumos se înțeleg clonele între ele! :rolleyes:
Ce armonie, câtă înțelegere, ce har!
Și cum își dau ele laicuri, cu generozitate Posted Image

#83
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,746
  • Înscris: 16.03.2004
Bietul Heartu... nu a mai intrat demult pe forum! Cred că are de lucru... nu-i ușor, ca angajat Tazz, la sectorul biciclete, alături de pakistanezi, să livrezi produsele, mai ales dacă clientul locuiește în pantă...:unsure:...

#84
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,400
  • Înscris: 26.01.2007
Da, dar aproape 3000€ îi intră pe car lunar.
Nu e cine știe ce dar supraviețuiește decent.

Cred că îi găsesc până la urmă o penticostală din diaspora.

#85
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,515
  • Înscris: 17.04.2014

View Postlupini, on 29 aprilie 2023 - 21:33, said:

De fapt m-a deranjat pe mine propria mea judecată despre tine. Văzând că scrii versete biblice, credeam că ai caracter frumos. Şi de asta ţi-am scris în privat. Cuvântul "obraznic" nu e unul jignitor.
Propria ta judecata te-a indreptatit sa ma faci obraznica?
Nu ti-am cerut sa ma contactezi in privat. Din moment ce disputa noastra pe care tu ai provocat-o a inceput public, am considerat ca trebuie incheiat tot acolo unde a inceput, sa nu se lase cu interpretari eronate.

Cuvantul "obraznic" la adresa cuiva care nu da dovada de lipsa de respect, este foarte jignitor. Poti sa-l intrebuintezi in cazul unui copil care in inconstienta lui da dovada de impertinenta crasa, dar nu in cazul meu...

Quote


Nu, n-a trecut şi nici nu va trece deşi a trecut deja un an de-atunci ! Ştii vorba românului: "se iartă dar nu se uită". Poate că eu am făcut o greşeală punând acele poze. M-am gândit şi eu la asta şi, am regretat.
In gandul tau ai regretat, dar modul cum te-ai exprimat atunci nu lasa sa se inteleaga ca iti pare rau de greseala... Din cuvintele scrise de tine atunci, nu se intrezarea penitenta.

Quote


Eu activez de foarte mulţi ani în online, şi să spun drept, am dat peste fel de fel de caractere, dar tu ai fost primul om care a spus public ce i-am scris în privat. Or, asta e foarte urât ! Foarte, foarte...foarte urât !
Nimeni pana acum nu mi-a spus ca as da dovada de obraznicie sau de caracter urat...Nici acum nu inteleg  de unde tupeul sa ma faci obraznica fara sa ma cunosti, intr-un mesaj privat. (PM al carui rost nici acum nu-l vad, fiindca nu mi-ai transmis niciun secret, a carui dezvaluire ar fi putut sa-ti aduca un oarecare prejudiciu.)

View PostSfantul Jakob, on 29 aprilie 2023 - 21:49, said:

Eu ți-aș sugera să lași tu gogoșile-ți nesimțite pentru ciracii tăi și să n-o mai jignești ca un bădăran pe colega noastră, sora Grateful!
Multumesc pentru intentia de a-mi lua apararea.

Edited by GRATEFUL, 30 April 2023 - 17:36.


#86
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,746
  • Înscris: 16.03.2004
Cred că totuși, colegul Lupini s-a cam grăbit cu anumite epitete, mai ales că era implicată o persoană de sex feminin, dar, totul se datorează firii mai vulcanice, mai impulsive, pe care colegul Lupini o are, și care, în viață, de multe ori îți poate cauza prejudicii. Totuși, consider că Lupini nu are un suflet rău, dimpotrivă, însă faptul că este mai coleric îl face să ia deciziile foarte repede, la cald, fără o reflecție mai îndelungată când este cazul și astfel să greșească, dar fără intenții rele.
Hai, dați-vă mâna, împăcați-vă, Lupini cred că tu trebuie să faci primul pas, mai ales că ești un cavaler, și, se pare că tu ai împuns-o primul pe colega Grateful. Eu te înțeleg, ceea ce te-a deranjat, a fost faptul că colega Grateful te-a luat puțin ”de sus”, așa, fără reverența cuvenită, dar dacă tu te conformai atunci fără alte comentarii, nu s-ar fi ajuns la ceea ce s-a ajuns acum!
Eu te înțeleg fiindcă și mie colega Grateful mi-a pus în vedere să nu mai scriu despre niște teme care erau on-topic, după părerea mea, dar în opinia dumneaei, nu erau on-topic. Ce să fi făcut? Să mă fi lamentat că nu sunt lăsat să scriu, să... continui cu acel subiect? N-avea rost... să ne aducem aminte ce a spus un mare sfânt ortodox român: ”Pacea este mai bună decât dreptatea” - Sfântul Ioan Scărarul despre mânie - Filocalia nr. 9.

#87
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,400
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdark, on 30 aprilie 2023 - 17:59, said:

Să ne aducem aminte ce a spus un mare sfânt ortodox român: ”Pacea este mai bună decât dreptatea” -
Pacea poate avea loc când nemernicul ăla nesimțit își cere scuze. Nu vine el aici, într-o societate selectă, să o înjure în halul ăla pe o adevărată doamnă, spunându-i că are un caracter foarte foarte urât și că faptul că a făcut-o obraznică nici nu-i o insultă în cazul ei.

Noi suntem bărbați, Darkule! Nu putem permite unui asemenea mojic să aducă astfel de jigniri unei doamne iar noi să ne facem că plouă.
Într-un context fizic trebuia să fie dat cu capul de toți pereții, să-i zboare fulgii și cheful de a jigni în așa manieră surorile noastre.

OK, sunt de acord cu tine, să căutăm pacea, să iertăm.
Însă după ce individul își cere iertare, nu așa, prefăcându-ne că n-am văzut nimic.

#88
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,515
  • Înscris: 17.04.2014

View PostSfantul Jakob, on 30 aprilie 2023 - 18:09, said:

Pacea poate avea loc când nemernicul ăla nesimțit își cere scuze.
Nu cred ca trebuie sa exageram cu asemenea invective...Omul poate sa greseasca din pura inconstienta ( principalul este sa-si vina in fire si sa recunoasca ca a gresit)

#89
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,746
  • Înscris: 16.03.2004
Nu poți vorbi așa nici despre colegul Lupini! Este o persoană care are multă cultură generală, peste nivelul tău, cu mult peste tine, Jake!Posted Image

#90
GRATEFUL

GRATEFUL

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,515
  • Înscris: 17.04.2014
Cultura generala vasta nu tine loc de caracter.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate