Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 Senzor filtru particule GOLF 7

La multi ani @radu103!

La multi ani @Nenea Zap!

La multi ani @beavis03!
 BlackView Oscal Pad 13, probleme ...

Baterie auto AGM 70AH vs normala ...

Depanero nu vrea sa imi dea Negat...

Extras carte funciara
 

Despre CAINI

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
4362 replies to this topic

#3583
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 09.01.2008
Violenta fizica se va intoarce la un moment de slabiciune. Nu e nici moral si nici sanatos. Ce am scris eu mai sus sunt lucruri pe care le-am invatat si eu de la un dresor ce stapanea bine psihologia canina. Nu ai vazut ce varsta are puiul? Pana instruirea a prins total, recompensa trebuie sa fie "ceva bun".  Renuntarea la recompensele astea se face treptat si se trece la recompense verbale si atingeri scurte.

#3584
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,154
  • Înscris: 19.09.2005
ierahia in haita se face prin amenintare si violenta fizica, dupa care sunt suficiente doar amenintarile.....

cainele nu are voie sa se considere superior sau egal cu stapanul.

daca nu pricepe cu vorba buna, o pricepa rapid cu ziarul in cap sau cu suturi....

daca cainelele riposteaza nu mai vorbim de faptul ca nu vrea sa faca ce i sa cerut ci de faptul ca constesta ierahia din haita, care e alta problema ce trebuie rezolvata rapid si brutal.

nu am dat niciodata recomsense decat verbale si fizice (gadilat), prima chestie pe care am facut-o cand am luat cainele a fost sa-l gadil si sa-l fac sa-si doareasca sa fie gadilat si laudat.

alta problema e ca dupa ce-i zici de 3 ori nu, nu-i voie sau ii ceri ceva, trebuie sa vina si un bravo, sau hai la gadilat, trebuie avut grija de echilibrul psihic al cainelui.

in mod normal un caine trebuie sa-si doreasca sa faca parte din haita, tine la locul lui, doreste sa protejeze haita pentru ca si el este protejat de haita.

Edited by arg, 04 August 2017 - 09:41.


#3585
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 09.01.2008
Da, ziarul si impunsaturile cu degetul in coaste functioneaza. Sutul in fund e cam dur totusi. Am caini si pisici si stabilirea ierarhiei este primordiala. Metodele descrise de mine au functionat. In 6 ani am lovit o singura data cainele mare si mi-a parut tare rau. Nu i-am aratat regretul ca i se urca la cap. De atunci am invatat ca vocea mea are impact mai mare asupra lui decat o nuia.

#3586
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,154
  • Înscris: 19.09.2005
depinde si de caine si de stapan.
sa nu intelegi ca dau in caine ca in sacul de box, totul echivaleaza cu un bobarnac in coaste.... sau piciorul pus sub caine si ridicat scurt cativa cm.

#3587
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,927
  • Înscris: 26.01.2010

 camsonat, on 04 august 2017 - 08:06, said:

Pt el totul se rezuma la motivare. Prin urmare trebuie sa inteleaga ca atunci cand stapanul ii cere ceva si el executa primeste recompensa. Indiferent ca ce i se cere e "stai", " sezi" etc.
Cum a invatat stai va invata si "pas". Adica sa mearga cu capul la genunchiul tau si nu altfel. Cand este el in fata, domina haita si el ia decizii, cand tu esti mai in fata tu conduci haita si iei decizii. Lesa trebuie sa fie o conexiune intre voi si prin aceasta trebuie sa transmiti ferm ce doresti cand doresti. Daca lesa e intinsa permanent, cainele va fi incordat permanent si asta duce la confuzie si frustrare. Cainii sunt si ei mamifere si pot invata ce e santajul emotional si recunostinta. Un caine simte ca il iubesti atunci cand ii oferi protectie si ii stabilesti sarcini clare in cuvinte putine rostite ferm dar calm. Cand il dragalesti te considera un membru al haitei usor de santajat si subordonat.
Spor!

Am incercat sa-l invat sa mearga la pas si nu pare sa bage la cap momentant. A mers vreo 2 m dupa care a luat-o la fuga.
Momentan el domina si tocmai de asta am cerut ajutor pentru ca nu vreau sa se faca ditamai animalu' si sa-mi fie frica sa ies cu el la plimbare. Acum sta in urma sau inainte mirosind si incercand sa manance tot ce gaseste pe jos.

 arg, on 04 august 2017 - 08:28, said:

tratatia, trebuie sa fie un bravo si un gadilat scurt in nici un caz mancare.
motivatia de miscare cea mai buna este un spit in cur. idai comanda "hai" si daca nu merge de duci in spatele lui si il centrezei cu un sut in fund, dupa 2-3 manevre de genul asta invata ca atunci cand aude hai si nu se misca vine si pedeapsa.

Tratatia consta intr-o bucatica de somon uscat si a fost recomandata de toata lumea care are catel in zona mea. Diferenta dintre cateii lor si al meu e ca al meu e smecher si acum face orice numa' sa primeasca tratatia cu care s-a invatat.
Azi dimineata am iesit la plimbat la ora 5:20 si la vreo 500 m departare de casa si-a dat seama ca are chef de stat. Am citit mesajele voastre inainte sa plec de acasa si l-am impins un pic cu piciorul ( spit in fund cum ai zis tu ) ca sa se ridice. Nope, s-a uitat cu ochi de catel amarat la mine s-a intors pe partea cealalata si a inceput sa se tavaleasca prin iarba.

#3588
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,154
  • Înscris: 19.09.2005
Il centram ca pe migia de ruibi de zbura peste copaci.
Glumesc, dar te-a pacalit.

Nu trebuia sa cedezi pana nu se conforma.

#3589
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,669
  • Înscris: 24.10.2015
Am si eu un pitbull si de pe la 2 luni i-am inceput educatia dupa o carte ruseasca. E o carte axata pe formarea cainilor pentru paza si lucru. Foarte repede si-a invatat numele precum si comanda sezi, vino, fugi in colo, nu se poate, sezi cuminte. Mai tarziu l-am invatat si musca, hotul. Foarte dornic de munca, nici nu apuc sa-i spun pana la urma si deja incepe executia, de multe ori prea nerebdator.

Totusi nu am atras niciodata atentia la chestii de astea cu dominarea gasite pe forumuri sau youtube. Cand il plimb il las mereu sa traga de lesa sa se antreneze, de multe ori il indemn Ā«haiĀ» si el trage mai tare. Imi place sa ma joc cu el cu carpa cu mingea etc. Niciodata nu avusem probleme cu el, mereu asculta si stie cine e stapanul, pot sa-i iau si carnea din gura cand e flamand.

Are 5 ani deja,  dupa ce am vizionat si eu niste filmulete pe youtube de la un expert, m-am gandit sa aplic si eu niste procedee de acolo. De exemplu intr-o seara cand il scoteam la plimbare el a vrut sa iasa inaintea mea pe portita, cum si o facea de obicei. Eu l-am strans cu portita si l-am tras inapoi,am iesit eu primul apoi l-am lasat si pe el. El era foarte aprins si plin de energie, era bucuros ca iesim si sarea pe mine cautand joaca. Am strigat la el sa stea jos si se aseza dar se ridica rapid si sarea in jurul meu. Atunci am facut cum sfatuia expertul. L-am lovit cu doua degete sub barba de cateva ori si nu prea i-a placut ( cica e asemanatoare cu lovitura de dinti) apoi m-am facut in el cu bratele desfacute ( tot la sfatul speciamistului) el nu mai stia ce sa creada, s-a gandit ca am innebunit si sar la bataie la el asa ca a inceput sa haraie la mine. Cand am mai vazut si asta l-am insfacat de zgarda si l-al trantit o data in pamant apoi l-am luat pe sus si direct la legatoare.  A stat suparat in cusca pana seara. Apoi l-am scos la plimbare.

Nu stiu cat de corect am procedat dar imi pare ca asa comportament strica relatia. Inainte fara nici un fel de stabiliri ale erarhiei si alte prostii el intelegea foarte bine cine e stapanul si asculta mereu. Asa ca atentie cum interpretati unele sfaturi. De multe ori sa nu faci mai rau. Sa nu cazi dintr-o extrema in alta, de la prea alintat la lovit cu picioarele.

Edited by vinciun, 06 August 2017 - 18:45.


#3590
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,154
  • Înscris: 19.09.2005
Nu am inteles ce vrei de la el, e una din chestiile cele mai nasoale si o poate lua repede prn balarii.
Nici eu nu-i dau comenzile standard ca la carte, si evit sa-i fac chestii pe care nu le inteleg.

#3591
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 09.01.2008
Cainele nu are voie sa iasa inaintea stapanului din casa sau curte. Poate sari in fata unei masini, poate in acel moment trece o fetita cu un pudel fricos, o mama cu un sugar in carucior si se sperie etc. Cand propriul caine te maraie inseamna ca nu tu esti alfa si asta poate avea urmari nasoale in situatii limita.

#3592
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,154
  • Înscris: 19.09.2005
Ehe, eu cer cainelui sa meraga in fata ca sa pot sa vad tot ce face, mi se pare mai periculs sa mearga in spate pentru ca poate face orice, iar eu trebuie sa merg uitandu-ma in spate la caine.

#3593
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,195
  • Înscris: 18.04.2008
Am o problemă, poate știe cineva.
Câinele meu bolnav a făcut miaza cutanată. Am găsit un cuib pe tegumentul ce acoperă osul drept superior al bazinului. Am dat cu apă călduță, l-am tuns puțin în zona aceea, l-am băgat iar în apă pentru că tot apăreau din zona aceea. Pe alții i-am îndepărtat mecanic. I-am improvizat un guler, iar pe locul infestării am aplicat betadină. Miaza nu este severă, iar rana arată ca o julitură ușoară.
Mă gândeam să-i mai cumpăr niște Frontline, dar ăla e mai mult pentru purici și căpușe.
Nu-l pot duce la veterinar pentru că are pancreasul exocrin compromis și câteodată ăi mai dau lipex în alimentație, iar el arată ca fiind subnutrit.
Ce mai pot face?

#3594
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006
Pai si de ce nu il poti duce la doctor?

#3595
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,195
  • Înscris: 18.04.2008
Pentru că arată ca o radiografie din cauză că nu mai ia în greutate

#3596
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006

 vinciun, on 06 august 2017 - 18:45, said:

Am si eu un pitbull si de pe la 2 luni i-am inceput educatia dupa o carte ruseasca. E o carte axata pe formarea cainilor pentru paza si lucru. Foarte repede si-a invatat numele precum si comanda sezi, vino, fugi in colo, nu se poate, sezi cuminte. Mai tarziu l-am invatat si musca, hotul. Foarte dornic de munca, nici nu apuc sa-i spun pana la urma si deja incepe executia, de multe ori prea nerebdator.

Totusi nu am atras niciodata atentia la chestii de astea cu dominarea gasite pe forumuri sau youtube. Cand il plimb il las mereu sa traga de lesa sa se antreneze, de multe ori il indemn ÂŤhaiÂť si el trage mai tare. Imi place sa ma joc cu el cu carpa cu mingea etc. Niciodata nu avusem probleme cu el, mereu asculta si stie cine e stapanul, pot sa-i iau si carnea din gura cand e flamand.

Are 5 ani deja,  dupa ce am vizionat si eu niste filmulete pe youtube de la un expert, m-am gandit sa aplic si eu niste procedee de acolo. De exemplu intr-o seara cand il scoteam la plimbare el a vrut sa iasa inaintea mea pe portita, cum si o facea de obicei. Eu l-am strans cu portita si l-am tras inapoi,am iesit eu primul apoi l-am lasat si pe el. El era foarte aprins si plin de energie, era bucuros ca iesim si sarea pe mine cautand joaca. Am strigat la el sa stea jos si se aseza dar se ridica rapid si sarea in jurul meu. Atunci am facut cum sfatuia expertul. L-am lovit cu doua degete sub barba de cateva ori si nu prea i-a placut ( cica e asemanatoare cu lovitura de dinti) apoi m-am facut in el cu bratele desfacute ( tot la sfatul speciamistului) el nu mai stia ce sa creada, s-a gandit ca am innebunit si sar la bataie la el asa ca a inceput sa haraie la mine. Cand am mai vazut si asta l-am insfacat de zgarda si l-al trantit o data in pamant apoi l-am luat pe sus si direct la legatoare.  A stat suparat in cusca pana seara. Apoi l-am scos la plimbare.

Nu stiu cat de corect am procedat dar imi pare ca asa comportament strica relatia. Inainte fara nici un fel de stabiliri ale erarhiei si alte prostii el intelegea foarte bine cine e stapanul si asculta mereu. Asa ca atentie cum interpretati unele sfaturi. De multe ori sa nu faci mai rau. Sa nu cazi dintr-o extrema in alta, de la prea alintat la lovit cu picioarele.
Pai tocmai asta a fost greseala, ca i-ai dat prea mult nas. Aia cu mersul inaintea ta, nu e sub nicio forma dovada de supunere, dimpotriva, e tot o forma de dominare. Si in plus, era deja o rutina pentru el, pe care tu i-ai spart-o cu comportamentul tau. El trebuia sa stie ca nu are voie SUB NICIUN MOTIV, sa reactioneze agresiv fata de tine. Ar fi trebuit sa aplici comportamentul respectiv de la inceput si sa nu il tii in aceeasi rutina. Ar fi trebuit "sa i se permita" sa traga in fata ta, sau sa sara pe tine, nu sa i se para ca ala e comportamentul pe care tu il doresti de la el.

#3597
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,154
  • Înscris: 19.09.2005
@ky....
Si?

Edited by arg, 07 August 2017 - 16:48.


#3598
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,195
  • Înscris: 18.04.2008
Și când m-am dus ultima dată mi-a propus eutanasierea.

#3599
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,480
  • Înscris: 04.05.2006

 KyKyKyKy, on 07 august 2017 - 16:44, said:

Pentru că arată ca o radiografie din cauză că nu mai ia în greutate
Si ce? Iti e rusine de doctor?!!!

#3600
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,195
  • Înscris: 18.04.2008
Adică să dau peste aceeași plictisiți și când le spun de problemă să-mi spună același lucru.
Când l-am dus pentru o problemă la gingie și deja slăbise foarte mult, mi-au spus că e normal și că trebuie eutanasiat din cauza bolii. Uite că la 4 ani de la instalarea completă bolii încă poate merge, mânca mâncăruri tari, vedea, cu auzul stă mai prost.

Ah! Și până la urmă i-a căzut dintele ăla.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate