Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...

Samsung S90C vs LG C3
 Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady

Blocurile goale! Orase in car...
 Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism

Problema inlocuire usa spate A6 C...
 Ce gen de muzica este?

Drepturile copiilor, in numele &#...

Mocheta peste parchet cu incalzir...

La multi ani mie!
 

Cele cinci femei care administreaza conturile de lux

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,673
  • Înscris: 26.11.2001
Cele cinci femei care administreaza conturile de lux

Quote

Piata serviciilor de private banking va cunoaste o crestere exponentiala in urmatorii ani, pe masura ce tot mai multi romani ce dispun de lichiditati importante aleg sa isi plaseze banii in conturi de private banking.

Lichiditatile care alimenteaza conturile de private banking provin atat de la romanii care si-au lichidat afacerile in ultimii ani, cat si de la top-managerii companiilor care activeaza pe piata romaneasca.

In total, conturile clientilor romani de private banking insumeaza aproximativ 1 miliard de euro, potrivit estimarilor, si sunt administrate in principal de femei. Numarul 3 al revistei lunare de business TARGET, care apare astazi pe piata, face o incursiune in lumea celor care administreaza acesti bani pe piata locala.  

Peste 5 milioane de euro este valoarea celui mai mare cont de private banking administrat de banca HVB, potrivit Monicai Ionescu, sefa diviziei de private banking a HVB. Monica Ionescu este una din cele cinci femei care administreaza conturi de lux in Romania.

Bancile cu vechime mai mare pe piata acestor servicii administreaza conturi mult mai mari, potrivit informatiilor din piata. Conditia de acces in casta clientilor de lux deserviti de bancheri personali este, in cazul HVB, lichiditati de minimum 75.000-100.000 de euro. Majoritatea bancilor din Romania au un plafon asemanator: in jur de 100.000 de euro pentru a fi deservit de un bancher personal la BRD, ING, Bancpost, BCR, in timp ce Raiffeisen Bank are o limita de 40.000 de euro.

La ING, clientii diviziei de private banking au o intrare separata. In cladirea bancii din Bulevardul Aviatorilor din Capitala exista si un waiting area special (o anticamera cu geamuri translucide) prin care clientii trec in drumul lor spre bancher. Clientii Bancpost folosesc un lift separat, in timp ce cladirea BRD din Primaverii nici macar nu poarta sigla bancii din ratiuni de discretie.

Sursa: ZF

#2
TLGsoft

TLGsoft

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,553
  • Înscris: 25.03.2006
Mda, au fost si la stiri.

Nimic nou, majoritatea firmelor mari au de mult politici si personal dedicate clientilor mari.

#3
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
mie mi se pare normal, pentru ca din banii aia traieste foarte multa lume, si multi functionari mananca multe paini...ca sa ma exprim asa, plastic

#4
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
so? si-au facut fetele reclama: "Monica Ionescu este una din cele cinci femei care administreaza conturi de lux in Romania", "Peste 5 milioane de euro este valoarea celui mai mare cont de private banking administrat de banca HVB". Dsaora /doamna Monica Ionescu a vrut sa se dea mare si tare. Auzi tu, 5 milioane de euro suma mare la private banking-daca vorbea de 20-30 milioane mai ziceam. Nici nu stiu daca avea voie sa dea informatiile astea.
Aia din afara daca citesc articolul rad de se cracaneaza cu profesionalismul etalat in articol.
Un private banking serios nu se face in Romania. Chestia asta este doar o treaba mai de fite. Un private banking serios nu inseamna lift separat si ghiseu separat. Cand te cheama Tiriac in toate tarile banca vine la tine ( inclusiv la negociere). Exista niste conditii speciale de administrare ( comisioane, acces online de peste tot din lume, cuplare cu un svm care iti da ordine de put si call pe ce bursa vrei tu) alea te atrag nu fitele astea de securitate si imagine. E cuplata cu un asset manager, nu o functionara la care te duci cu op. Iti dau sfaturi cum sa faci , care sunt tendintele , buletine de analiza piata valuatara ( forex, futures), etc.

" sunt administrate in principal de femei. " pai normal in banci sunt f multe femei. barbati sunt mai mult la creditare.  :confuzzled:

#5
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
5 milioane de euro este VALOAREA UNUIA SINGUR (1) CEL MAI MARE CONT de private banking.
si da, este o suma mare.
sunt foarte putine persoane in lume, care sa aiba o asemenea suma lichida in cont si nu imobilizata in bursa, investitii diverse etc.
razi degeab si habar nu ai. ar fi imposibil sa ai o suma de 20-30 de milioane de dolari intr-un singur cont curent. gandeste-te cam cat din ea se duce numai pe comisioane.
nu cred ca rade nimeni din afara, pentru ca cei din afara tin astfel de sume in paradise fiscale unde taxele, impozitele si comisioanele sunt extrem de mici.
eu cred ca razi tu fara sa ai treaba cu subiectul.

#6
exosyphen

exosyphen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 01.09.2003
Personal mereu am preferat femeile la serviciile de banking.
Au ele o finete aparte :)

#7
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View Postspare-me, on Aug 28 2006, 20:57, said:

5 milioane de euro este VALOAREA UNUIA SINGUR (1) CEL MAI MARE CONT de private banking.
si da, este o suma mare.
rad , intrucat am relatii cu cateva din bancile alea enumerate. Da, stiu 5 milioane este cel mai mare cont. Dar tot ma umfla rasul pentru ca stiu despre ce e vorba. Daca vreti private banking sunt 2 mari grupuri in lume : Citigroup si HSBC. Citigroup sunt si in Romania cu Citibank acuma nu am mai lucrat cu ei de ceva vreme. S-ar putea sa aiba si ei ceva deschis dar nu isi fac reclama. Din cate stiu mai face si Deutsche Bank. Sa vedeti voi sume acolo, 5 milioane sunt firfirici.
private baking inseamna o administrare de cont. in afara se intampla ca ofiterul de cont ( improriu numit asa, el este "relationship manager" ) sa aiba putere pe contul respectiv. Omul tau din banca ti-l alegi pe baza unor criterii enumerat mai jos si PE BAZA RELATIEI PERSONALE. Adica mergi la tenis, la golf cu el etc. Discuti business cu el si el trebuie sa fie expert sau daca nu sa ia niste raspunsuri repede de la colegi competenti.

dar, ma rog probabil nu ma pricep la nimica, nici nevasta-mea care lucreaza in banci  :) . decat ca oameni de genul carora se adreseaza mandrele astea si pe care ii cunosc prefera sa ia avionul pana la Budapesta sau Zurich ca sa isi rezolve problema, asa de multumiti sunt de unele servicii bancare din romania. eu ,sa am 40,000 de euro parca suma minima ( ce sa spun , a vandut unul o garsoniera si depune banii in cont si este private banking).

banii aia sunt un plafon minim iar puteti sa stai voi linistiti daca ai 5 milioane de euro ( cu mult peste plafonul minim) nu ii tii pur si simplu in cont curent. banii se investesc.

dar de, manelistul si deputatul dupa ce vin la banca cu girofaru au nevoie dupa aia de lift si ghiseu negru sa verse banul ca dupa aia sa se laude la cunoscuti ca are private banking- daca il intrebi ce e aia , nici nu stie. mandrele astea ar fi trebuit sa taca din gura altfel un procuror mai destept ar putea sa le faca o vizita sa le ceara lista clientilor. stiti , asa se face  :P

#8
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,673
  • Înscris: 26.11.2001
turbo_trabant -  nu confunda Private Banker cu Investment Oficer !

Private Banker este un fel de ofiter de cont, insa nu in conceptul romanesc, in care intr-un an la Raiffiesen am avut 5 ofiteri de cont; oricum nici nu am vb cu ei vreodata; sunt doar in scripte...

Respectiva persoana ar trebui sa te cunoasca cat de cat, sa stie un istoric al contului tau (venituri si chletuieli), iar la o adica sa fie in masura sa te ajute cu un imprumut etc.
Sa il poti suna si pe baza unui ordin verbal sa faci o tranzactie etc ! E o persoana "cunoscuta" de legatura cu banca !

Private Banker este oferit de banci relativ mici clientilor care sunt dispusi sa plateasca pentru un astfel de serviciu si adesea suma nu este ff. mare.

Investment officer (are diverse nume) este alt mancare de peste. El iti administreaza banii si are grija (cf ordinelor tale) sa investeasca la bursa, titluri de stat, depozite etc !

#9
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

Quote

Conform unor estimari ale Bancii Nationale a Romaniei, averea medie a unui cetatean roman este de aproximativ 10.000 de dolari americani, cea mai mare parte a acesteia fiind constituita din detinerile imobiliare. Doar 15% din aceasta avere, adica  4.200 RON, este reprezentata de active financiare, adica bani cash, conturi bancare, actiuni, polite de asigurare de viata cu optiune de pensie privata, alte tipuri de titluri si obligatiuni.

Aceasta medie a fost facuta pentru 21,7 milioane de locuitori (datele oficiale ale ultimului recensamant) ceea ce inseamna ca au fost incluse si persoanele care nu au implinit inca 18 ani si care in general nu au surse de venit. Media sumelor detinute in conturi bancare este de 1.500 RON/persoana, cu o discrepanta mare intre Bucuresti si restul tarii (7.000 RON media in Bucuresti) si doar cinci judete peste media pe tara: Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu si Timis. Insa cea mai mare parte a banilor sunt tinuti in numerar, aproximativ 1.600 RON/persoana, iar aproximativ 1.000 RON/persoana sunt investiti in actiuni, obligatiuni, fonduri de investitii si un procent de sub 2% in asigurari de viata.

In ultimii 4 ani, economiile romanilor s-au dublat, insa averile au crescut de aproximativ patru ori, in mare parte din cauza cresterii preturilor la imobiliare.

deci dupa cum vezi suma nu este numai mare, ci de-a dreptul exorbitanta. si mai ales suficienta pentru o tara de talia romaniei.

#10
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View PostCourage, on Aug 28 2006, 22:10, said:

turbo_trabant -  nu confunda Private Banker cu Investment Oficer !

Private Banker este un fel de ofiter de cont, insa nu in conceptul romanesc, in care intr-un an la Raiffiesen am avut 5 ofiteri de cont; oricum nici nu am vb cu ei vreodata; sunt doar in scripte...

Respectiva persoana ar trebui sa te cunoasca cat de cat, sa stie un istoric al contului tau (venituri si chletuieli), iar la o adica sa fie in masura sa te ajute cu un imprumut etc.
Sa il poti suna si pe baza unui ordin verbal sa faci o tranzactie etc ! E o persoana "cunoscuta" de legatura cu banca !

Private Banker este oferit de banci relativ mici clientilor care sunt dispusi sa plateasca pentru un astfel de serviciu si adesea suma nu este ff. mare.

Investment officer (are diverse nume) este alt mancare de peste. El iti administreaza banii si are grija (cf ordinelor tale) sa investeasca la bursa, titluri de stat, depozite etc !
courage de acord. private banker este altceva decat investment officer. private banker este de fapt un relationship manager. si eu folosesc un manager de asta la firma. asta e omul pe care il suni cand vrei ceva nu pe ofiterul de cont de la ghiseu. relationship manager/private banker da ordin la investment officer. tu , daca esti vip, nu ai timp sa te tot tii de telefoane cu toti prin banca. tu suni banker si ii spui vreau un schimb valutar . ala tb sa execute, sa negocieze, si eventual sa iti dea toate papirurile la semnat. sa iti recomande optimizari de portofoliu impreuna cu investment  officer.

adevarat ai zis de "banci relativ mici".  Suma nu este ff mare ci mai mult comisioanele sunt mici fata de conturile normale.
candva acum vreo 2 ani,mi s-a oferit si mie de catre o banca din alea chestia asta ( eram un client de baza ca si colegii mei ). si exact asta, termopan blindat ii spuneau . dsoara aia tot m-a vrajit ca va dam si un card de lux, sunteti  membru in clubul nostru, etc. dar cand am intrebat-o de ce spuneam eu mai sus a spus : a, pai nu stiu, sa intreb un coleg. nici azi nu a mai raspuns.si nici unul dintre fostii colegi nu si-a facut.

sumele sunt intr-adevar mari pt romania dar mici pt sefii lor din afara care stiu cu ce se manance chestia asta. oricum chestia asta e la inceput, si nici bancile nu o considera f mult profitabila. si au o expunere mare pe client.

#11
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

Quote

sumele sunt intr-adevar mari pt romania dar mici pt sefii lor din afara care stiu cu ce se manance chestia asta. oricum chestia asta e la inceput, si nici bancile nu o considera f mult profitabila. si au o expunere mare pe client.
ei mizeaza mai mult pe ce-o sa fie peste cativa ani, dupa aderare, dupa schimbarea legislatiei, dupa infuziile masive de capital asteptate in 5-10 ani de la aderare, si in ridicarea nivelului de trai, si implicit a conturile de economii aflate in banci.
acum..slabut

#12
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View Postspare-me, on Aug 28 2006, 23:06, said:

ei mizeaza mai mult pe ce-o sa fie peste cativa ani, dupa aderare, dupa schimbarea legislatiei, dupa infuziile masive de capital asteptate in 5-10 ani de la aderare, si in ridicarea nivelului de trai, si implicit a conturile de economii aflate in banci.
acum..slabut
da, de acord. e un produs bancar in asteptare. din pacate si profesionalismul unor functionari il "ajuta" f mult. oricum trebuie sa il pozitioneze ca fiind de elita. sincer, daca as fi avut bani sa bag acolo ( atunci a fost "promotie" cand mi-au oferit) si as auzi-o pe aia ce debiteaza sumele , m-as gandi de 2 ori. poate intr-o zi iese la rampa cu datele mele.

#13
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
intamplator mi-a picat revista target in mana. si tot citesc la articolul ala si tot citesc si  :confuzzled: :
"alocarea activelor lichide ale clientilor" adica cum ziceam mai sus. " sa fii la curent cu evolutia pietelor financiare" -idem. intamplator printre cele 5 "mimoze" am gasit o veche cunostiinta ( tot respectul, fata desteapta!), ii pierdusem urma cu ani in urma. dar nu ii vad un viitor prea stralucit acolo intrucat cunosc banca :deadtongue:

dar si idiotenii de felul: "clientul suna la sonerie", "avem sprijinul colegilor nostri din Zurich si Geneva". doua dintre ele au niste fete  :deadtongue:  :death:

per ansamblu mai bine decat aia din ziarul financiar. 2 erau varza , 3 ok. o medie buna sa spunem. una m-am si speriat cand am vazut poza :"secrete de budoar"- deh femei.

"clientul m-a invitat in franta , la noua casa, sa vorbim afaceri". ca si aia  cu golful.

Edited by turbo trabannt, 29 August 2006 - 15:21.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate