Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mancare de buget cat mai sanatoasa
Last Updated: Oct 28 2023 09:44, Started by
MindArchitect
, Oct 05 2023 18:22
·
13
#55
Posted 06 October 2023 - 00:08
pasilla, on 05 octombrie 2023 - 23:13, said:
Nu e nici o preconceptie. E [inca] o realitate. Era vorba strict de modul de a consuma paine cu ciorba, nu cantitatea de amidon ingerata/cap de locuitor. Altii consuma faina fiarta, altii orez, ori cartofi. Ce anume vrei sa spui ? Ca nu cantitatea de amidon aka paine conteaza, ci ca e consumata concomitent cu ciorba ? Abia asta e o absurditate... |
#56
Posted 06 October 2023 - 00:36
#57
Posted 06 October 2023 - 04:35
Nu stiu daca s-a zis:
1) aparat de gatit orez "Rice Cooker", bagi si o leguma deasupra orezului. 2) air frier la care merge sa faci si paine "prajita", si cartofi fara ulei, si pui/peste.... |
#58
Posted 06 October 2023 - 04:37
Pe lângă slanina cu ceapa, cel mai nasol hamburgher de la mac e salata curată.
A zis bine cine a zis mai sus de moderație. In rest e bine sa elimini prăjelile și semipreparatele. Sa minimizezi grăsimile și dulciurile. Mai ales grăsimile animale care sunt moarte curată și motivul pentru care România e in top la boli cardio vasculare. Sa maximizezi legumele. Minimizează sarea. Sa folosești carne slaba, pui, peste. Dar nu prăjite ci la grătar, la cuptor sau fierte/la abur. Schimba uleiul pe cel de măsline. Limitează amidonul, adică pâine, paste, orez. Dacă maninci piine, aia neagră e mai buna. Și mai ales moderație. |
#59
Posted 06 October 2023 - 04:54
Cand creierul tau pofteste o friptura de vita la jar si tu ii oferi piept de pui fiert, e boala curata....la propriu.
Uleiul de masline e supraevaluat. Pentru gatit, chiar nu e recomandat. |
#60
Posted 06 October 2023 - 06:10
#62
Posted 06 October 2023 - 07:20
Desi sunt facute din grau ambele, indicele glicemic al pastelor este moderat, pe cand la painea alba este foarte mare
|
#63
Posted 06 October 2023 - 07:35
pasilla, on 06 octombrie 2023 - 04:54, said:
Cand creierul tau pofteste o friptura de vita la jar si tu ii oferi piept de pui fiert, e boala curata....la propriu. Uleiul de masline e supraevaluat. Pentru gatit, chiar nu e recomandat. Nu faci decat sa exprimi niste ignorante si prejudecti prostesti care poate erau scuzabile acum 40 de ani, dar nu in ultimii 20. Asta cu poftele e mentalitate de obez. Nici un creier nu "pofteste" friptura de vita, planeta e plina de oameni care nu maninca niciodata friptura de vita. Friptura de vita e o mancare strict de ocazie, de o mana de ori pe an, daca un minim de respect pentru sanatatea ta si nu iti place sa fii paralizat la 56 de ani. Uleiul d emasline e extraodinar de bun pentru gatit - prin gatit evident tu intelegi prajit ca alta varianta nu stii. Ei, chiar si la prajit e unul din uleiurile cu punctul cel mai inalt de fumegare, ma refer la cel extravigin. Dar oricum am spus de la inceput ca fara prajeli. Nu-mi spune, cand ti-e pofta de o prajeala in untura, e boala curata sa nu iti faci pofta. |
#64
Posted 06 October 2023 - 08:15
Am si eu o reteta de mancare sanatoasa care o mai fac din cand in cand
Intr-un vas mare de sticla rezistenta termic adaug carnea taiata, la alegere una din urmatoarele -carne de vita: angus romanesc- osobucco, piept cu os, romaneasca simpla - antricot, vrabioara, cubulete -carne de porc: pulpa, muschi file, cotlet -carne de pui - un pui galben intreg transat in bucati adaug radacinile taiate telina, pastarnac, morcov la pasul asta umplu cu apa multa vasul si il bag la cuptor dupa vreo ora adaug ceapa, usturoi, cartof dulce, fasole pastai, ardei gras, dovlecei sau zuchini, praz, ciuperci dupa o vreme mai completez cu apa si adaug paste barilla no5 sau integrale rupte in 3 bucati spre sfarsit adaug sos de paste barilla si la sfarsit niste ulei de masline. dupa 2 ore jumate 3 la cuptor apa scade si ramane o mancare de paste cu carne si legume si sos cu multi nutrienti: carbohidrati cu indice glicemic scazut si mediu, proteine animale, grasimi animale si vegetale, vitamine si minerale si alti micronutrienti. in farfurie mai adaug patrunjel si marar. Gustul e fenomenal si se digera usor |
|
#65
Posted 06 October 2023 - 08:19
Nu e nici o vitamina in ea, dupa 2 ore la cuptor.
Daca pui vaca are colesterol. Paste fierte cu orele, cina ele se fac in 7-8 minute? O varianta mai buna e sa faci sosul separat, cu legume si carne, si foarte concentrat la gust si sa-l pui peste pastele facute atunci, pe loc. |
#66
Posted 06 October 2023 - 08:24
Incercati painea fara drojdie, extrem de satioasa, nu veti mai dori altceva , nu mai vorbesc de cat de nesanatoasa e drojdia, recomand reteta cu iaurt si smantana !
Altfel, reteta lui Adi Hadean de hamburger de vita, criminala, carnea facuta la cooker se sfarama in gura, cipsuri de cartofi facute in casa un deliciu. Am vreo 20 de ani de cand nu mai mananc prajeli , carnea se face la gratarul de flacara sau grill sau fiarta si doar data fata la cuptor. Cartofi wedges facuti in casa, prefierti si dati la cuptor pentru rumenire ies crocanti si pufosi la interior ! Pentru cei cu AirFrayer, se pare ca este mai nociv decat friteuza aia plina de ulei, mai studiati problema. Orezul, pff, se fierbe si la final se opreste focul si se da o lingura de ulei de masline si oregano sau busuioc, atat , fara altceva in el ! Sarmale, la cooker in 40 min sunt gata , cu 50 de lei faci vreo 30 de sarmale , mananci 3 zile ! Ghiveci de toamna cu toate legumele , ciorba de curcan, cu 20 de lei o aripa de curcan faci o oala de ciorba , mananci minim 6 mese din ea ! Ficat de porc, tot reteta lui Hadean cu jumatati de cartof si legume,ceapa verde, super bun si ieftin ca braga ! Mancare de praz cu limba de porc , d-asta nu am mancat de ani de zile dar mi-a venit in minte ! Personal toata carnea din comert o fierb si arunc apa inainte de preparare ! |
#67
Posted 06 October 2023 - 09:39
Metoda la cuptor in vas cu apa e mai de slow cooking, aceasi reteta se poate face intr-o oala pe plita aragazului mai repede.
Doar radacinile care le pun la inceput odata cu carnea stau tot parcursul la cuptor, celelalte legume care se fac mai repede le pun pe parcurs la fel si pastele. Adica pastele facute la plita dureaza 7-8 sau 10 minute, dar asa la cuptor dureaza cam jumatate de ora Nu doar vita, si porcul si puiul contin colesterol si e un nutrient esential in alimentatie; cantitatea lui se poate ajusta alegand bucati cu mai multa sau mai putina grasime https://www.ncbi.nlm...les/PMC6682969/ Cholesterol is a sterol synthesized by animal cells and is also a component of the diet, being present in food of animal origin. Its main function is to maintain the integrity and fluidity of cell membranes and to serve as a precursor for the synthesis of substances that are vital for the organism including steroid hormones, bile acids, and vitamin D. Although a high dietary cholesterol intake was considered as a risk factor for cardiovascular diseases (CVD), recent evidence suggests that it does not increase significantly low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) levels in the circulation. Results, however, remain controversial, potentially due to the correlation with saturated fat intake. In view of these recent findings and the fact that cholesterol plays a vital role in major functions in the body, the special issue of Nutrients on “Cholesterol and Health” focused on the functions of cholesterol and the effects of dietary cholesterol in various metabolic processes. |
#68
Posted 06 October 2023 - 10:31
Slanina cu ceapa e absolut sanatoasa, in functie de consum, daca e de la sursa si in comparatie cu meniurile urbane de la patiserie si fast food.
|
#69
Posted 06 October 2023 - 10:39
Si eu am auzit nutritionisti zicand ca e ok slanina cu ceapa
|
|
#70
Posted 06 October 2023 - 10:47
In piata/la macelarii gasesti si oase, 3-4 cartofi (sau orez sau taitei), morcovi, ardei gras, albitura si niste zeama de muraturi de la mamaicile din piata si-ti iese o ciorba de sta mata-n coada. Idem si cu pui, exista spinari/ oase/gaturi de pui, + un piept sa zici ca ai si carne. Faci niste supe de iti vine sa te pupi.
Aceleasi oase/spinari/gaturi de pui pot fi fierte si cu zeama respectiva sa fierbi pilaful, sau faci ciulama. Eu aproape mereu pun oase la ciorba, in primul rand ca iese mult mai gustoasa. La Peris,in perioada asta am vazut adidasi de porc la vreo 3-5 lei si urechi la vreo 10 sau 20/kg (de Craciun creste pretul ca Fat Frumos). 3 adidasi, 2 urechi, 2 morovi,1 ceapa 1 capatana de usturoi si pus de-o piftie, sau mai pui un adidas, mai iei 1 inima, 1 ureche, limba, carne ce vrei tu, + un mat/stomac/sticla de plastic si faci si toba de casa pe langa piftia aia - am facut de Craciun Vezi pe la "sibieni" daca au branza sfaramata, cateodata se mai sfarama calupurile de branza si aia o baga mai ieftin pe la 30 lei, eu o iau asa cand o gasesc si o fac cu ou/mamaliga Daca ai un Kaufland pe-aproape plimba-te prin el seara dupa 8-9, daca au comandat prea multa carne de un anumit tip si nu s-a vandut in ziua respectiva o pun la reducere mare ca sa nu ramana cu ea, ajunge si la 15 lei sau mai putin/kg dar acolo e dupa noroc, nu e in fiecare seara. De exemplu imi spunea cineva ca a luat vita cu 5 lei saptamana trecuta parca... Idem la lild - daca ai pe-aproape viziteaza-l pentru produsele "zero risipa" cateodata produsele de la "saptamana x" nu se vand si ca sa elibereze loc pentru urmatoarele oferte le baga la 30% reducere chiar daca au termen de expirare peste cateva luni, au si produse care expira in cateva zile dar gasesti si cu termen lung, de exemplu diverse conserve, branza, etc. Feluri de mancare (unele nu chiar de buget dar daca cumperi din piata se incadreaza la limita): Mazare cu porc/pui sau goala ca si garnitura Supa crema de ce legume vrei tu, neaparat si cu ceva cartofi Macaroane cu branza la cuptor (mie imi plac sarate) Iahnie de fasole/ varza calita cu sau fara afumatura Fasole batuta Piure Mancare de castraveti murati (in saramura nu otet) Tocanita de cartofi/legume/ cu pui/ porc/ vita Orice carne vrei tu la cuptor cu legume si/sau cartofi Ceapa calita (cat sa se inmoaie) cu mamaliga sau cu branza si mamaliga (preferata copilariei mele) Pilaf sarbesc (stiu ca s-a mai zis)/cu ciuperci/cu pui Salata orientala / de beof Ostropel Sarmale Ardei/rosii umpluti(e) Plachie de peste Musaca Chiftelute marinate Tocanita de pipote si inimi Mamaliga in paturi (straturi de mamaliga si telemea, eventual si ceva jumari, la cuptor) Cam atat, daca mai am idei mai zic, dar acum mi-am facut pofta de salata orientala asa ca ma duc sa-mi fac Edited by WhimsicalPeanut, 06 October 2023 - 10:49. |
#71
Posted 06 October 2023 - 15:14
Banuiesc ca cel care doreste mancare sanatoasa are probleme cu colesterolul.
Imi pare rau sa va anunt - poate ca nu stiati - dar regimul alimentar influenteaza in proportie de 20 % colesterolul fabricat de ficat. Niciun aliment nu are colesterol in el, dar ele determina productia de colesterol in proportii diferite Puteti sa mancati si sa beti oricat, ca acest procent nu va fi depasit, tot la maxim 20% ramane. Exista pur si simplu oameni al carui ficat a luat-o razna si care trebuie sa ia o gramada de medicamente pentru a tine in frau aceasta minune. Incepe cu uun tratament cu stamine si daca nu da rezultate in cca 1-1,5 ani se adauga ezetrol. Daca tot nu da rezultate, fericire! A aparut Praluent. Dar costa ceva... SI unii idioti se vor uita ca-i vaccin monoclonat... Se pare ca singurul medicament care impiedica ficatul sa produca colesterol este Praluent. Altfel puteti lua iarba de la gura animalelor si orice ati face nu veti putea inversa atatea milenii de evolutie umana. Mancati orice, cat mai diversificat, beti linistiti un vin sau ce va place, numai faceti-le pe amandoua cu moderatie! PS. Si mai ales nu incercati sa va prelungiti viata abtinandu-va, chinuindu-va sau traind numai tanjind dupa nu stiu ce. Oricat de in forma ati fi puteti muri oricand in vreun accident si atunci de ce v-ati chinuit viata aia amara? Edited by adip1962, 06 October 2023 - 15:20. |
#72
Posted 06 October 2023 - 15:59
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users