Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Bere buna mainstream
#19
Posted 12 September 2023 - 13:15
O bere mainstream baubila este Budweiser.
O bere deosebita este Franziskaner, bere alba. Corona beam in club acum 13 ani, era fancy atunci. De fapt e plina de conservanti, ca sa reziste in sticla transparenta. |
#20
Posted 12 September 2023 - 13:17
Nu vad Mythos-ul in lista. Mai ales ca se gaseste si la noi de cativa ani, nu doar la greci.
|
#21
Posted 12 September 2023 - 13:32
adip1962, on 12 septembrie 2023 - 13:15, said:
In in Belgia nu am fost si deci nu am reusit sa beau bere la ei. Cand aveti ocazia, mergeti. In special daca sinteti bautor de bere. Veti trece berea germana la index. Masutatsu-Oyama, on 12 septembrie 2023 - 13:28, said:
Cand aveti ocazia, mergeti. In special daca sinteti bautor de bere. Veti trece berea germana la index. Eu am gasit in Romania, Carrefour: Chimay si Ciney, de exemplu. De exceptie. |
#22
Posted 12 September 2023 - 13:33
Bira Moretti, Ciucas, Timisoareana.
Kozel blonda n-am gasit-o. Edited by alexa32, 12 September 2023 - 13:35. |
#23
Posted 12 September 2023 - 13:34
Am fost de două ori în Belgia. E super berea lor. Am băut cu lada. Numai la 0,33 am găsit. În general e bună cea de abație, cu 9 -15 % alcoolemie.
|
#24
Posted 12 September 2023 - 13:37
Zaganu + Timisoreana, le ador. Bune, pur si simplu.
|
#25
Posted 12 September 2023 - 13:39
adip1962, on 12 septembrie 2023 - 13:02, said:
Intr-un pub am numarat 16 dozatoare (evident ca toate aveau bere). Fiind foarte multe manufacturi, de regula in pub-uri gasesti berea care se fabrica pe plan local, la care se adauga berile clasice. Dar sa nu uitam, ca in pub o bere costa 5,25 lire, iar in "alimentara" - singurul loc in care gasesti bere la sticlele alea de pe vremea lui Ceausescu - 3,5 lire. Costa mult, dar merita. Sau in Germania, care ati mancat vreodata in vreun restaurant. O bere este minim 5 euro. Dar ce bere... Mi-am adus aminte de o chestie care m-a distrat. Stateam pe terasa la o bere in Budapesta si prietenii cu care eram acolo mi-au atras atentia la pubul vecin. Daca maresti poza, poate reusesti sa numeri cite dozatoare vezi acolo prin fereastra. Din cite am inteles, fiecare cu tipul ei de bere Masutatsu-Oyama, on 12 septembrie 2023 - 13:13, said:
Care beri germane?… Belgienii le spun “urina de pisica”. Nu conteaza ce zic belgienii. Concurenta pe piata berii in Germania este acerba, pe viata si pe moarte, ca sa zic asa. Peste astea vine chestia aia cu Reinheitsgebot, aka legea puritatii. Ingredientele folosite sint alea care trebuie https://en.wikipedia.../Reinheitsgebot Personal am probat citeva sute de marci. Intr-o vreme le luam la rind pe fiecare weekend cite 10...15 marci. Fiecare cu tot felul de particularitati |
#26
Posted 12 September 2023 - 13:43
#27
Posted 12 September 2023 - 13:44
Exista topic de bere daca imi aduc aminte bine. Beau DAB, Stella Artois, Tsingtao, Estrella Galicia, Timisoreana, Neumarkt, Azuga si Csiki Sor. Si era una Sailors...
Edited by lucianburjuiul, 12 September 2023 - 13:45. |
#28
Posted 12 September 2023 - 13:49
adip1962, on 12 septembrie 2023 - 13:02, said:
Voi cei care binecuvantati IPA facute in Romania, poate ar fi bine sa va duceti sa o beti la mama ei si apoi sa faceti diferenta. Chiar si IPA vandut in lidl din cand in cand si care este produs in UK este slab in comparatie cu berile lor. Si nu exista numai IPA sunt... multe tipuri de bere - niciunul macar comparabil cu vreo bere fabricata in tara. Apoi Haineken, Carlsberg, Tuborg etc, au un cu totul alt gust. Intr-un pub am numarat 16 dozatoare (evident ca toate aveau bere). Fiind foarte multe manufacturi, de regula in pub-uri gasesti berea care se fabrica pe plan local, la care se adauga berile clasice. Dar sa nu uitam, ca in pub o bere costa 5,25 lire, iar in "alimentara" - singurul loc in care gasesti bere la sticlele alea de pe vremea lui Ceausescu - 3,5 lire. Costa mult, dar merita. Sau in Germania, care ati mancat vreodata in vreun restaurant. O bere este minim 5 euro. Dar ce bere... Solca nu mai este cea fost. Chiar daca ei se lauda cu reteta originala, apa este extrasa din alta parte (Suceava), nicidecum manastirea ortodoxa din Solca, unde nu mai exista nimic din fosta fabrica, iar BOR a refuzat reintemeierea ei si accesul la put. |
|
#29
Posted 12 September 2023 - 14:10
Cel mai mult îmi place berea Paulaner. Nu știu de ce dar berile fabricate in România parca toate au același gust, fie Tuborg, Carlsberg, Ursus. Pe timpurile de trista amintire mai luam câte o doza de Tuborg de la shop, era așa de buna… nu exista grad de comparație cu Tuborgul de acum din magazine.
|
#31
Posted 12 September 2023 - 14:30
Masutatsu-Oyama, on 12 septembrie 2023 - 13:32, said:
Eu am gasit in Romania, Carrefour: Chimay si Ciney, de exemplu. De exceptie. Berile tip trappist belgiene sunt intr-adevar de exceptie, problema cu cele de prin CRF de la noi (ex Chimay) este ca nu sunt deloc proaspete (trebuie stiut ca majoritatea au cel putin 3 ani termen de valabilitate, asta datorita continutului ridicat de alcool). Mie mi-au placut mult Westmalle (Tripel) si Westvleteren, bineinteles baute acolo, la mama lor. |
#32
Posted 12 September 2023 - 14:49
Bursul, on 12 septembrie 2023 - 12:13, said:
Am baut recent Timisoareana si mi-a placut. Asa ca am votat-o. PS. Timisoareana nu e bere de duzina Si ce scria pe eticheta? Poate unele magazine nu depoziteaza berea corespunzator - sper sa fie asta explicatia in cazul meu, dar eu unul evit tot ce e cu malai. |
#33
Posted 12 September 2023 - 14:54
tclau, on 12 septembrie 2023 - 14:49, said:
Poate unele magazine nu depoziteaza berea corespunzator Oricum, nu exista cea mai buna bere, fiecare are alte gusturi. Eu am observat ca gusturile se mai schimba in timp. In plus e posibil si berea sa fie diferita de la an la an in functie de calitatea ingredientelor. Berea cu malai are savoarea ei aparte. Daca te iei dupa definitia germana, Corona nu e bere, insa e foarte apreciata. Atunci de ce nu ar fi si berea cu malai buna? Edited by Bursul, 12 September 2023 - 14:56. |
|
#34
Posted 12 September 2023 - 14:54
#35
Posted 12 September 2023 - 14:57
Eminescian, on 12 septembrie 2023 - 14:30, said:
Berile tip trappist belgiene sunt intr-adevar de exceptie, problema cu cele de prin CRF de la noi (ex Chimay) este ca nu sunt deloc proaspete … Important este sa fi stat cat mai putin pe raft, respectiv temperatura de pastrare sub 14 °C. De exemplu, reusesc sa beau destul de des Westvleteren, o pastrez in pivnita, ~13 °C, o consum ~ 2-3 luni dupa achizitie. Beau si plang, simultan 🙃 Eminescian, on 12 septembrie 2023 - 14:30, said:
Mie mi-au placut mult Westmalle (Tripel) si Westvleteren, bineinteles baute acolo, la mama lor. Westmalle este tsunami, Westvleteren, orgasm. De curiozitate, ati avut ocazia sa vedeti conditiile de vanzare in cazul Westvleteren? Edited by Masutatsu-Oyama, 12 September 2023 - 14:59. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users