Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probabil inselatorie pe OLX

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4
 Ce avem de platit in 2024 la cump...

La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!
 La mulți ani @Therockstar!

Suspect Frauda Informatica

Scari interioare

Parcare gratis Romexpo
 Limbaj de programare RUST

Despre titularizare si definitiva...

date personale angajat

Intelectualii Romaniei
 

Despre pedeapsa sustragere serviciul militar Romania pana in 2007

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#73
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

View PostMinettoMatoi, on 22 august 2023 - 01:06, said:

Adica ce faci, formezi un Hitler, il aduci sus (mda...l-a votat lumea ce sa zic, dar cum a ajuns in postura sa fie votat ? Cand a dat lovitura de stat in 21 l-au bagat 9 luni la parnaie ca la hotel,
aia a fost in '23 si a stat la zdup 1 an.

Quote

rusii iti iau basarabia, bucovina ca erai stat nazist si te duceai peste ei
Romania a cedat cele de sus in 28 iunie '40. a intrat in axa pe 23 noiembrie.

Quote

Ca de unde isi lua hitler fierul, cauciucul si altele ?
pe parcursul razboiului de unde l-a luat?

Quote

Pana si motoarele ptr Messerschmitt parca erau de la Rolls-Royce.
pentru un prototip, ca motorul Jumo inca nu era gata. de la al 2-lea prototip, restul erau echipate cu Jumo

Quote

Si ce te faci daca vin 3 milioane de rusi inarmati, ce faci tu cu soldatii aia putini contractanti ? E doar un exemplu, mi se pare ca rusii au cam 5 milioane incorporabili. Si nu cred ca s-ar implica tot spatiul NATO, ci Polonia, Romania, astia din est.
NATO dispune de cca 3.5 milioane. inarmati.

tu asa la modul general, de nu vrei sa-ti faci temele de casa?

#74
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018
La atunci ma refeream, cand a facut parnaie Hitler 9 luni in 1923. A fost condamnat la 5 ani dar l-au lasat la 9 luni dar si alea in conditii f bune, ca si aia care l-au condamnat tot cam nazi erau, ii impresionase si pe magistrati la proces cu discursurile lui referitoare la Germania.

In 1939 am facut acordul economic in martie cu nemtii, iar asta insemna sa-i pui la dispozitie toata economia tarii, si automat inseamna sa intri sub tutela lui. In nov 40 doar te-ai inrolat militar, dar tu erai de dinainte la dispozitia lui, deci tot in axa erai neofocial.

Pe parcursul razboiului nemtii luau fierul din Suedia si Norvegia, iar cauciucu, benzina le faceau din carbune, dar pana atunci armata a fost inzestrata cu produse de import, deci a fost lasat sa incalce pactul din 1919. Nichel lua din Turcia, ca nici din ala nu avea.
Oricum inainte de razboi erau venite alea din import, iar in timpul razboiului veneau din tarile cucerite.

Prototipul era esentialul, dupa aia nu prea mai conta. Temele mi le cam fac.


Nu stiam cati soldati are NATO, deci 3,5 milioane banui ca din aia profesionisti, au destul. Si astea 3,5 mil sunt doar in Europa ? Sau din toate tarile NATO fie si din afara europei ? Atunci nu le-ar mai trebui incorporari fortate.

#75
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
a fost arestat in 11 noiembrie '23. a fost eliberat in 20 decembrie '24. 1 an si 1 luna.

#76
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018
In unele documentare zic 9 luni, dar e tot aia, nu a stat 5 ani si n-a stat in conditii de puscarie ca altii tot in acea puscarie. Mersi de datele exacte. A fost pasuit tot de nazisti de fapt, adica judecatori, politie cu ideologie nazista, ca si aia vroiau reabilitarea Germaniei in prostia lor, stiind ca ideologia nazista inseamna razboi, rautate, sclavie, rasism si altele.

Si acuma ne paste acelasi lucru, sa vina nazismul la putere.

#77
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
9 luni vine de la proclamarea sentintei in aprilie '24. dar se afla in arest de la momentul arestarii si timpul petrecut in arest ar fi fost considerat "executarea sentintei".
acum, el a fost condamnat la o chestie, care in germana se numeste "Festungshaft" si nu e acelasi lucru cu puscarie normala. de regula ofiteri care erau gasiti vinovati de diverse, primeau "Festungshaft", o forma de detentie mai usoara ca inchisoarea normala.

judecatorul principal era nationalist (de dreapta) si nu national-socialist. iar pe vremea procesului nu era vorba de sclavie, rasism si alte povesti ci ternorul principal al lui hitler in proces a fost acuzarea "tradatoriilor din noiembrie 1918". iar procesul a fost o afacere bavareza. arata, printre altele, slabiciunea regimului de la weimar (pentru toata afacerea, procesul ar fi trebuit sa aibe loc la tribunalul din leipzig si nu in bavaria) si e una din multele explicatii, de ce acel regim (sau stat) nu avea nici o sansa de supravietuire pe termen lung.

#78
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018
Daca se aduga si arestul, a stat 13 luni cum zici tu.

Pai ptr o lovitura de stat nu prea mai iesi din parnaie in mod normal, sau iei f mult. Am zis ca ideologia nazista inseamna sclavie "munceste tu din greu ptr noi, si noi sa o ducem lux", conflicte, rasism, etc, nu ca era in 23 nazism.
Si ca aia care l-au pasuit erau de ideologie nazista. Pai judecatorul era de dreapta, tu crezi ca Hitler era national-socialist ? Asa era de fatada, ca dupa aia s-a vazut ca nu era, era de extrema dreapta clar. Ma mir cum ai crezut ca, chiar era national-socialist.

#79
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

Am zis ca ideologia nazista inseamna sclavie "munceste tu din greu ptr noi, si noi sa o ducem lux", conflicte, rasism
asta nu-i ideologie nazista, asta-i capitalism :w00t:

Quote

Pai judecatorul era de dreapta, tu crezi ca Hitler era national-socialist ? Asa era de fatada, ca dupa aia s-a vazut ca nu era, era de extrema dreapta clar. Ma mir cum ai crezut ca, chiar era national-socialist.
problema e ca tu nu sti ce-i aia national-socialism

Quote

Nazism rejected the Marxist concepts of class conflict and universal equality, opposed cosmopolitan internationalism, and sought to convince all parts of the new German society to subordinate their personal interests to the "common good", accepting political interests as the main priority of economic organisation,[13] which tended to match the general outlook of collectivism or communitarianism rather than economic socialism.
fix asta a propagat hitler si a pretins de la baronii industriei

#80
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018
Adevarat ca e capitalism ala, dar nazismul este liberalismul extrem, adica e mai dur decat capitalismul de mijloc sa zic asa. In ala de mijloc mai ai ceva libertate, dincolo mai putin.

Uite aici: "Nazismul sau Național-Socialismul (în germană: Nationalsozialismus) a fost ideologia și politica totalitară naționalistă, rasistă, antisemită și anticomunistă a Germaniei naziste, care au fost aplicate în timpul dictaturii lui Adolf Hitler în statul german între 1933 și 1945.". Dar eu am scos cuvantul socialism din asta. Ptr ca socialismul inseamna si grija ptr omul de rand, care lipsea total. Iar daca a facut ceva, a facut pentru viitorul razboi.

Vroia pe dracu de la baronii industriei sa se indrepte si catre binele comun, din contra, baronii l-au sustinut, ca doar nu le convenea sa vina comunistii sa le ia averile nemuncite care le-au facut in capitalismul de care ziceai tu mai sus. Ca doar nu venise Ford si altii sa investeasca acolo ca sa ramana fara nimic dupa aia.
Ca atunci erau doi din care sa alegi, comunistii si nazistii, aveai de ales. Social-democratii parca se rupsesera de comunisti (extrema stanga), asa stiam, si nu prea au mai avut comunistii sanse. Ptr ca si social-democrati aia erau mai mult liberali (capitalisti).

#81
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,360
  • Înscris: 05.06.2002
nazismul se numeste national socialism fiidca este si el o forma de …. socialism. plasarea la extrema dreapta nu-i pe motiv de doctrina economica.

economic, mai la dreapta de liberalism se afla anarhia.

Edited by Fane, 26 August 2023 - 03:38.


#82
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018
Cum adica nazizmul e o forma de socialism ?! Unde e grija ptr om in ideologia nazista ? I-a pus pe aia sa lucre la autostrazi pana cadeau pe jos ca sa-si faca el infrastructura de razboi, le-a promis masina poporului si i-a furat, aia au platit in avans ptr ceva ce nu vor avea niciodata (sunt documentare despre faptul ca Hitler a zis cum ca fiecare neamt sa aiba o masina), dupa aia chiar si pe aia sanatosi si zdraveni i-a trimis la razboi. Iar faptul ca a dat de munca si au dus-o nemtii putin mai bine, a dat ptr masina lui de razboi, nu ca masura socialista pur si simplu.

S-a prefacut ca e si socialist. Asa si Musolini. lucra la un ziar socialist (sau avea el ziarul ala, nu mai stiu), si el de fapt real era fascist, pus pe razboaie si asa mai departe.

#83
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
in socialismu' alalalt mergeai la canal in conditii similare diferenta?

Quote

aia au platit in avans ptr ceva ce nu vor avea niciodata
in '61 concernul VW s-a inteles cu aia care aveau o carte de economii KdF (nu se plateau bani ci se cumparau timbre KdF a 5 marci, care se lipeau in carte. masina nu se putea cumpara cu banii jos) si i-a despagubit.
si tu la ce te-ai fi asteptat. ca in plin razboi cu practic toata planeta sa produca in continuare autoturisme pentru civili?

Quote

si el de fapt real era fascist, pus pe razboaie si asa mai departe.

la congresul al 14-lea al partidului comunist sovietic s-a hotarat ca:
- armata rosie este instrumentul eliberarii proletariatului, oriunde ar fi pe planeta.
- orice razboi purtat pentru eliberarea prolo... blah vezi mai sus, este unul just.
deci, cine mai era pus pe razboaie?

#84
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018
Au zis in documentare f clar ca oamenii au fost pacaliti, timbrele alea sau ce erau, oricum plateau ptr acea masina cumva. Mi se pare ca era inainte de razboi chestia asta. Dar oricum nici nu mergea, ca au zis, o masina la pretul cerut de Hitler nu putea fi facuta. Eu ma refer la chestia in sine, nu ca in razboi se mai facea sau nu se mai facea, faptul ca au fost trasi pe sfoara, nu s-a zis ca au fost despagubiti.
O sa ma mai uit la documentar sa vad daca-l mai gasesc, sa vad mai exact, ca am cam uitat.


Nu am zis ca socialismu alalalt era prea bun, dar avea si parti bune, nu doar rele. A facut scoli ok ptr oricine, nu doar ptr cei cu bani, sistem de sanatate, locuinte la pret accesibil oricarui om al muncii, nu se compara.
Te baga la canal daca...te mirosea ca erai pro "democratia" de dreapta, sau chiar putea abuza.
Dar ceilalti doar chestii rele aveau. Am comparat doua rele intre ele, asta e clar, dar unul e mai rau ca altul.

Aia cu razboaiele o aveau si ceilalti si mai si. Nu rusii s-au dus peste nemti, ci pe dos.
Dar aici era cam corect, asa zicand nu era rau sa elibereze cineva oamenii de smecherii care ii munceau pe nimic, nu aveai voie sa inveti daca nu aveai bani, nu sanatate, nu locuinte ok, nu nimic, cel putin la noi. S-a zis in documentare "burghezia liberala nu vroia sa bage ziua de munca de 8 ore in Rusia".
Dar asa bine nu era sa o luam cu razboaiele, nici la aia nici la ailalti.
E bine ca fiecare sa aleaga ce regim vrea si sa fie pace peste tot.

#85
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

Au zis in documentare f clar ca oamenii au fost pacaliti, timbrele alea sau ce erau, oricum plateau ptr acea masina cumva. Mi se pare ca era inainte de razboi chestia asta. Dar oricum nici nu mergea, ca au zis, o masina la pretul cerut de Hitler nu putea fi facuta. Eu ma refer la chestia in sine, nu ca in razboi se mai facea sau nu se mai facea, faptul ca au fost trasi pe sfoara, nu s-a zis ca au fost despagubiti.
O sa ma mai uit la documentar sa vad daca-l mai gasesc, sa vad mai exact, ca am cam uitat.
990 de marci a costat masina. si da, ca la dacie, unii au primit-o. dar nu toti care aveau carnetelul prlin de timbre. de acolo un proces cu VW in anii '60 de unde a venit si despagubirea.

Quote

Nu am zis ca socialismu alalalt era prea bun, dar avea si parti bune, nu doar rele. A facut scoli ok ptr oricine, nu doar ptr cei cu bani, sistem de sanatate, locuinte la pret accesibil oricarui om al muncii, nu se compara.
tu nu ai inteles urmatorul lucru:
pana la ww2 (si chiar dupa), razboiul era un instrument considerat acceptabil al politicii externe. in sec 17, chiar era acceptata teoria ca, bogatia este o valoare constanta si finita. deci daca vrei sa te imbogatesti, altul trebuie sa saraceasca. nazistii s-au consolidat intr-o atmosfera dominata de conflict, reticiente fata de antanta si revansim (fix ca in franta post 1871). daca cineva se mira ca in acel anturaj razboiul era vazut ca o unealta acceptabila pentru a remedia o situatie considerata intolerabila, e cel putin naiv.

#86
MareleIntelept

MareleIntelept

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,772
  • Înscris: 26.07.2023

View PostMinettoMatoi, on 27 august 2023 - 20:40, said:


Nu am zis ca socialismu alalalt era prea bun, dar avea si parti bune, nu doar rele. A facut scoli ok ptr oricine, nu doar ptr cei cu bani, sistem de sanatate, locuinte la pret accesibil oricarui om al muncii, nu se compara.
Te baga la canal daca...te mirosea ca erai pro "democratia" de dreapta, sau chiar putea abuza.

Pe aia cu bani i-au trimis la canal, apoi au mediat mediocritatea. Sistemul de sanatate era praf, acum e pulbere. Locuinte... niste maghernite denumite pompos "garsoniere confort X".

#87
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018

View PostPengoon, on 27 august 2023 - 22:40, said:

990 de marci a costat masina. si da, ca la dacie, unii au primit-o. dar nu toti care aveau carnetelul prlin de timbre. de acolo un proces cu VW in anii '60 de unde a venit si despagubirea.

tu nu ai inteles urmatorul lucru:
pana la ww2 (si chiar dupa), razboiul era un instrument considerat acceptabil al politicii externe. in sec 17, chiar era acceptata teoria ca, bogatia este o valoare constanta si finita. deci daca vrei sa te imbogatesti, altul trebuie sa saraceasca. nazistii s-au consolidat intr-o atmosfera dominata de conflict, reticiente fata de antanta si revansim (fix ca in franta post 1871). daca cineva se mira ca in acel anturaj razboiul era vazut ca o unealta acceptabila pentru a remedia o situatie considerata intolerabila, e cel putin naiv.
Pai tocmai asta este, ca mentalitatea de dreapta e sa te imbogatesti cat mai tare, si asta strica, da dezechilibre, ca in mod nornal era loc ptr toti sa o duca decent. Si nici razboiul nu era normal sa fie sa moara oameni doar sa faca unii burta din ce in ce mai  mare desi o aveau deja mare si puteau sta asa.
In acel anturaj si doctrina normal ca razboiul era o unealta acceptabila.

MareleIntelept, i-au trimis la canal pe smecherii care au facut bani multi din munca altora poate (nu stiu exact pe cine a trimis acolo, stiam ca aia ostili sistemului). Ca nu poti avea 5 blocuri pe munca cinstita. Desi au contribuit toti la x produs ce aduce profit, ala lua grosul si tu putin.
Locuintele din Rusia sunt ca astea de la noi la bloc, ma refer la majoritatea, nu alea confort 3-4.
Si acolo si aici ap erau f bune, aveai toate utilitatile, camere okey. Pai asa sunt si la nemti in vest ca am vazut, exact la fel sunt blocurile, doar ca pe afara arata mai bine.

De ex si la nemti alea de 4 etaje nu au lift, o anomalie, ca oamenii in varsta ce fac, urca 4 etaje pe scari ?! Trebuia sa aiba lift si daca avea un etaj, ca doar intra in pretul apartamentelor, iar intretinerea lui se facea tot pe banii locatarilor.
Ca suprafata sunt exact cam la fel ca si la noi.
Deci nu e ca doar la comunisti erau asa apartamentele, daca nu vedeam nu credeam. Ca sa nu mai zic ca nemtii nici nu le cumpara ca-s prea scumpe raportat la salariu, stau cu chirie la smecheri.
Pe cand dincolo le-ai cumparat si is ale tale ca sa nu mai imbogatesti pe altul, de aia suntem o tara cu 90 % proprietari, si nu stiu ce nu le convenea occidentalilor asta.
Pai nu le convine la smcheri ca nu mai pot inchiria ei mai mult.

Ca daca e al tau e bine, daca esti in chirie, ala poate mari chiria cand vrea la o adica in functie de diverse.

#88
Legolas01

Legolas01

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 14.05.2023
Am facut armata in '84-'86, am avut camarazi sectanti (Martorii lui Iehova), epileptici, fosti puscariasi, carevasazica nu prea scapa nimic procesului de recrutare.
Existau, e drept, si exceptii, dar putine, nu ajungea un platfus ori te miri ce principii care te-ar fi impiedicat sa folosesti arma, ti-ar fi trebuit si niscaiva relatii extrem de bazate pe langa asta.
Cat legat de nostalgici, nu ma numar printre ei si clar sunt convins ca un an si jumatate reprezinta un timp irosit din cati ani mi-a dat Dumnezeu...

#89
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

Pai asa sunt si la nemti in vest ca am vazut, exact la fel sunt blocurile, doar ca pe afara arata mai bine.
De ex si la nemti alea de 4 etaje nu au lift, o anomalie, ca oamenii in varsta ce fac, urca 4 etaje pe scari ?! Trebuia sa aiba lift si daca avea un etaj, ca doar intra in pretul apartamentelor, iar intretinerea lui se facea tot pe banii locatarilor.
alea facut in anii '50 sau '60 poate. Post 2000 nu prea cred. Peste drum am 5 blocuri cu 3 etaje. toate au lift. Si din ala mare cu care poti sa cari mobila asamblata.

Quote

Am facut armata in '84-'86, am avut camarazi sectanti (Martorii lui Iehova), epileptici, fosti puscariasi, carevasazica nu prea scapa nimic procesului de recrutare.
la mine-n zona erau cativa (io stiu 5) care au refuzat si au facut 3 ani. '88-'89.

#90
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,043
  • Înscris: 04.09.2018

View PostLegolas01, on 31 august 2023 - 09:13, said:

Am facut armata in '84-'86, am avut camarazi sectanti (Martorii lui Iehova), epileptici, fosti puscariasi, carevasazica nu prea scapa nimic procesului de recrutare.
Existau, e drept, si exceptii, dar putine, nu ajungea un platfus ori te miri ce principii care te-ar fi impiedicat sa folosesti arma, ti-ar fi trebuit si niscaiva relatii extrem de bazate pe langa asta.
Cat legat de nostalgici, nu ma numar printre ei si clar sunt convins ca un an si jumatate reprezinta un timp irosit din cati ani mi-a dat Dumnezeu...
Inseamna ca inainte de 89 nu exista in lege ca diabeticii nu faceau armata, ca dupa 90 asa a fost.
Si nici bolnavii psihici nu cred ca faceau. Pai ce faci, are ala delir halucinator daca are schizo sau tulb bipolara cu psihoza maniacala, va vede monstrii, si trage in voi ! Epilepsia era boala neurologica.

Dar ce sanse erau sa scapi de armata pe spaga inainte de 89 (sa zicem ca nu aveai prob de sanatate) ?



Pengoon, stiu ca blocurile alea din Germania erau facuta in anii 60, dar eu vroiam sa scot in evidenta ca nu doar la Ceausescu erau apartamentele cu suprafata aia, ci si in vest era la fel, ma refer si la alea de 10 etaje cu lift.
Ca multi leaga ap de comunism "aaa, cutii de cihibrit", pai nici nu ai avea bani de altceva ca om de rand cu sal mediu net cam oriunde ai fi.
Vrei vila cu, camere sa joci fotbal in ele, trebe sa ai bani multi, ori s-a dorit sa fie locuinte ptr majoritatea oamenilor.

Dar si la vila, am vazut o vila de 1 milion de Euro, holul era mare, avea gradina mare, dar camerele erau cam tot cat astea de la apartament.
Asta nu inteleg multi, vor locuinte de lux dar pe bani putini, pai nu merge. Alea au fost adaptate ptr bugetul mediu.
Si e f bine, nu stiu ce vad ei ca nu e bine, sufragerie f ok, camera okey ca suprafata, bucatarie, baie, tot ce-ti trebuie, doar ca nu ai gradina, dar nu stai majoritatea timpului in gradina, ci in casa dupa ce vi de la munca si iarna.

In ce sens ziceai ca aia 5 au refuzat armata si au facut 3 ani ?

Edited by MinettoMatoi, 08 September 2023 - 12:11.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate